flik Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Άσχετο λίγο, αλλά η Βίβλος σε ποιο σημείο αναφέρει για τα 5500-6000 χρόνια ύπαρξης του κόσμου-ανθρώπου; Κατα τα άλλα, χωρίς δυστυχώς να έχω το υπόβαθρο της βιολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα αυτές οι έννοιες με μαθηματική αυστηρότητα. Δε γίνεται αλλιώς. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2012 από flik
Tilemaxx Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 όλα τα είδη είναι ίσα μπροστά στη χάρη του Θεού! Καλά ναί.
antonl Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Πώς το αιτιολογείς αυτό; Υπάρχει ο King Kong αλλά δεν την παλεύει στο κρύο. Την εποχή των παγετώνων πέθανε ενώ ο Χ «αδύναμος» οργανισμός δεν επηρεάστηκε. Δηλ. αν δεν οριοθετήσεις τις συνθήκες που ζει ένας οργανισμός, δεν μπορείς να του δώσεις τέτοιους χαρακτηρισμούς. Συν ότι οι συνθήκες συχνά μεταβάλλονται. Άσχετο λίγο, αλλά η Βίβλος σε ποιο σημείο αναφέρει για τα 5500-6000 χρόνια ύπερξης του κόσμου-ανθρώπου;Κατα τα άλλα, χωρίς δυστυχώς να έχω το υπόβαθρο της βιολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα αυτές οι έννοιες με μαθηματική αυστηρότητα. Δε γίνεται αλλιώς. Νομίζω το χε πει κάποιος-κάπου-κάποτε και από τότε έμεινε σαν urban legend.
LongTom Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Άσχετο λίγο, αλλά η Βίβλος σε ποιο σημείο αναφέρει για τα 5500-6000 χρόνια ύπαρξης του κόσμου-ανθρώπου; Κατα τα άλλα, χωρίς δυστυχώς να έχω το υπόβαθρο της βιολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα αυτές οι έννοιες με μαθηματική αυστηρότητα. Δε γίνεται αλλιώς. Το είχαν συμπεράνει θεολόγοι από τον ~2-3π.χ αιώνα με βάση την παλαιά διαθήκη. Γενικά πάρα πολλοί θεολόγοι έκαναν προσπάθειες μέχρι τον 19ο αιώνα να υπολογίσουν την ηλικία της γης έτσι.
Praetorianos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Εχει καμμια σχεση με γενετικους αλγοριθμους αυτο που λες? Εξηγησε αν θες σε τι αναφερεται το fittest Praeto, σε καθαρά βιολογικό πλαίσιο, δεν είναι αυτή η έννοια που έχει αποκτήσει η φράση, έχει γίνει ολόκληρη ιστορία για να αποδειχτεί πως ολόκληρο το έργο του Δαρβίνου δεν ήταν εννοιολογικά ουροβόρο και ταυτολογικό. Ολα προερχονται απο την ατυχη φραση "survival of the fittest" η οποια παρερμηνευεται απο αμαθεις και ημιμαθεις. Τα μαθηματικα ομως και η εννοια της μεταφορικης αυτης εκφρασης ειναι ξεκαθαρα. Λοιπόν, φυσικά επειδή όπως πάντα Life's a fucking cruel BITCH, συνάντησα τους γενετικούς αλγόριθμους που ανέφερε ο nick πιο πάνω. Επειδή το γενικό concept είναι να βρεις βέλτιστη λύση (ή έστω σχεδόν βέλτιστη λύση) χρησιμοποιώντας παρόμοιες μεθόδους με την εξελικτική βιολογία, μπορεί κάποιος να εξηγήσει λίγο περισσότερο το concept του survival of the fittest? Ποιος θεωρείται fittest στη βιολογία και τι σημαίνει survival αν όχι επικράτηση? (ούτως ώστε να το μεταφράσω στα αντίστοιχα αλγοριθμικά εμμ πράματα (parameters).) Παρακαλώ, αν και το μαθηματικό background είναι αρκούντως ικανοποιητικό να ακολουθήσει αόριστες εκφράσεις και τεράστιας πολυπλοκότητας (και επιδειξιομανίας) notations, ας χρησιμοποιηθεί απλή καθημερινή γλώσσα όσο είναι δυνατό. Αν μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένα links ή βοήθεια για τα συγκεκριμένα algorithms, extra bonus Ευχαριστώ.
KilliK Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ποιος θεωρείται fittest στη βιολογία και τι σημαίνει survival αν όχι επικράτηση? ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι η εξαφανιση των τεραστιων δεινοσαυρων και η αντικατασταση τους απο τα μικροτερα σε μεγεθος αλλα εξυπνοτερα θηλαστικα. Ματα τον πυρηνικο χειμωνα που προκαλεσε ο αστεροειδης που επεσε στην Γη,οι δεινοσαυροι απλα δεν μπορουσαν να επιβιωσουν σε εκεινο το εχθρικο περιβαλλον. Eτσι εχουμε την ολικη εκλειψη η μετεξελιξη των δεινοσαυρων και την εμφανιση των θηλαστικων αφου αυτη η νεα κατηγορια ειδων ζωων μπορουσαν να προσαρμοστουν και να επιβιωσουν στις νεες συνθηκες που επιρκατουσαν στην Γη
-nick- Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Praeto με googling για γενετικους αλγοριθμους σιγουρα θα βρεις κατι. Εχω κανα-δυο βιβλιο εγω κιολας που τους αναφερουν.
De@th L0rd Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Γάμα τα. Έτσι έμαθα να κάνω μετα-αναλύσεις και να εξωτερικεύω το θυμό μου. Και να διαβάζω στοιχειώδη Δανέζικα. -------------------------------------- ~ MASTER FLORA JESUS CHRIST ~ Dafuq I just read?!
VonLoutsos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Εννοειται πως πιστεύω στην εξέλιξη των ειδών...και πρέπει αν πιστεύουμε όλοι σας έχω και παράδειγμα...Υπάρχουν κάποιοι μιν@ρες που όταν μεγαλώνουν γίνονται μεγάλοι μιν@ρες aka εξέλιξη....και υπάρχουν και οι αντίστοιχοι που όταν μεγαλώνουν γίνονται καλύτεροι άνθρωποι aka εξέλιξη και εδώ!!!!
palawiaris Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Εγώ πιστεύω στην εξέλιξη μερικών insomniac παρά των ανθρώπων. Ξέρουν τα πάντα κάτι σαν τον τζακ νορις. Τα διαβάζουνε λένε στο ίντερνετ και τα βλέπουν στο γιουτουμπε πριν προλάβουν να τα δούνε ακόμα και αυτοί που τα γράψανε ή βάλανε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ξέρουν τα πάντα κάτι σαν τον τζακ νορις. Jack Bauer (24) + Chuck Norris= Jack Norris? overkill man...
SlackulatoR Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Toufas, εξέλιξη σε Toufasar στα lvl 15 Skills: 1) Trolling 2) More trolling 3) Even more trolling
Toufas Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Toufas, εξέλιξη σε Toufasar στα lvl 15 Skills: 1) Trolling 2) More trolling 3) Even more trolling
ggQQbb Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 15 Απριλίου 2012 από ggQQbb
Apoll Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Ακόμα να κατανοήσω προς τη η λέξη 'πιστεύω' που χρησιμοποιείται. Η 'πίστη' χρησιμοποιείται σε κάτι το οποίο δεν υπάρχει απόδειξη. Θρησκεία, εγκυότητα πολιτικού (μιας και είναι στις μέρες ), εξωγήινοι κλπ. Η επιστημονική απόδειξη της Θεωρίας της Εξέλιξης δεν είναι θέμα πίστης. Είναι πραγματικά αποδεκτό θεώρημα μέσω βιολογίας και μαθηματικών. Το να λέμε πιστεύω στην θεωρία της εξέλιξης, είναι σαν να λέμε πιστεύω ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή ή πιστεύω ότι η Γη γυρίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα