Προς το περιεχόμενο

Άθεος δάσκαλος και θρησκευτικά.

Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ποια ανεξιθρησκεια μιλαμε?

Απο τη στιγμη που μας βαφτιζουν σε ηλικιες 1-2 ετων δεν επιλεγουμε τη θρησκεια μας...

Οι γονείς μας την επιλεγουν για εμας όπως και οι γονεις τους επελεξαν γι'αυτους.

Αλλά αυτό είναι αλλο θέμα.

Ενταξει ο δασκαλος εκανε μαλακια και φερθηκε εντελως ανευθηνα και ανωριμα.

Αλλα αυτο το μαθημα οπως διδασκεται εδω δεν αποτελει παρα μια Χριστιανικη προπαγανδα.

Και γιατι να δηλωσω το λογο της απαλλαγης? Αυτο μονο φακελωμα μπορει να ειναι. Καταργησαμε το θρησκευμα στις ταυτοτητες για να μας φακελωνουν στο σχολειο?

Ας πει καποιος τι χρησιμότητα μπορεί να έχουν τα "θεματα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ηθικής" που διδασκονται στην 3η Λυκειου...Σκετη προπαγανδα. Λες και μπορουν αυτες οι μ@λ@κ]ες να εφαρμοστουν....

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
(..) και γιατι οι γονεις ειναι για βραστα αβγα επειδη θελουν να προστατεψουν τα παιδια τους απο τον καθε ανοητο ψευτοκουλτουριαρη επειδη υπαρχει αυτη η καταραμενη μονιμοτητα μπορει ο καθενας να λεει και να κανει οτι θελει?

Εδώ είσαι λάθος , οι γονείς όχι μόνο είναι για βραστά αυγά ** , αλλά για πολλά χειρότερα- κανονικά θα έπρεπε να επιβάλλονται ποινές σε βαθμό κακουργήματος για όλες τους τις πράξεις. Η βλακεία, η ηλιθιότητα και άλλες τέτοιες έννοιες ΔΕΝ μπορούν να περιγράψουν αυτό που νιώθω για το ελληνικό φαινόμενο που λέγεται - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ -

Αυτό που αιωνίως αιωρείται οτι δηλαδή ο γονέας μπορεί να κάνει υποδείξεις στο έργο του δασκάλου , με ανυσηχεί ιδιαίτερα -

Το ζήτημα είναι ΠΩΣ θα προστατέψουμε τα παιδιά απο τους γονείς τους , και όχι πως θα προστατέψουμε τα παιδιά απο τους δασκάλους - πραγματικά αυτό είναι το μεγαλύτερο παιδαγωγικό πρόβλημα , άλυτο - :-(

(** ΩΜΑ ασπράδια και κρόκους αυγών ανακατεμένα σε λεκάνη μαζί με palmolive και πότισμα με αντλία πυροσβετικής)

Θέλουμε δεν θέλουμε βρισκόμαστε σε ένα κράτος με επίσημη θρησκεία.

Βασικά δεν θέλουμε , αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα των δασκάλων ακριβώς , με την έννοια οτι δεν μπορούν να το διαχειρίζονται με πρακτικές "κατεβάστε τις εικόνες" , "κλείστε το βιβλίο ή πετάξτετο ή ξέρω γω ..."

Δημοσ.

Τουλάχιστον δεν είμαστε όπως στο Αμέρικα που σε ορισμένες πολιτείες ακόμα διδάσκουν intelligent design παράλληλα με το μάθημα της Φυσικής.

Πάντως πιστεύω πως δεν έχει τόση σημασία αν διδασκονται τα θρησκευτικά ή όχι στο σχολείο καθώς με τη μορφή που έχουν σήμερα, τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν να διακρίνουν τις υπερφυσικές προεκτάσεις του μαθήματος και το εκλαμβάνουν σαν απλό παραμύθι/ιστορία. Περισσότερη επιρροή στην θρησκευτική υπόσταση του παιδιού έχουν οι γονείς στο σπίτι, αν θέλουν σώνει και καλά το παιδί να πιστεύει στον Χριστό / Αλλάχ / Flying Spaghetti Monster μπορούν να ενσωματώσσουν αυτή την πίστη στο σετ ηθικών κανόνων του ώστε να μην μπορεί να γίνει η διάκριση σε λογικό/παράλογο από το παιδί.

Προσωπικά αν και αθεϊστής δεν θα ζητήσω απαλλαγή από τα Θρησκευτικά για την κόρη μου όταν ξεκινήσει το δημοτικό... θέλω να πιστεύω πως ακόμα και αν ο δάσκαλος είναι ο φανατικότερος χριστιανός που υπάρχει, εγώ σαν γονέας θα της μάθω να αντιμετωπίζει τα πάντα στη ζωή με σκεπτικισμό και θα μπορεί να αποφασίσει η ίδια τι ισχύει πραγματικά και τι όχι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Η βλακεία, η ηλιθιότητα και άλλες τέτοιες έννοιες ΔΕΝ μπορούν να περιγράψουν αυτό που νιώθω για το ελληνικό φαινόμενο που λέγεται - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Εντελώς παρενθετικά, το "φαινόμενο" που λέγεται σύλλογος γονέως και κηδεμόνων ουδώλως αποκλειστικά Ελληνικό είναι. Τα ίδια (και χειρότερα, ενίοτε) συμβαίνουν στο εξωτερικό.

Γενικά, αν θέλουμε να ελπίζουμε πως τα πράγματα θα "βελτιωθούν" (κατά την αντίληψη του καθενός μας, έστω) ενδεχομένως θα ήταν οφέλιμο να πάψουμε να βαυκαλιζόμαστε ή αυτομαστιγωνώμαστε πως είμαστε οι καλύτεροι-χειρότεροι στον κόσμο.

Παν μέτρον, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών.

Δημοσ.
Βασικά δεν θέλουμε , αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα των δασκάλων ακριβώς , με την έννοια οτι δεν μπορούν να το διαχειρίζονται με πρακτικές "κατεβάστε τις εικόνες" , "κλείστε το βιβλίο ή πετάξτετο ή ξέρω γω ..."

Ακριβώς. Δεν είναι ζήτημα των δασκάλων. Τώρα αν το θέλουμε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη έτσι απλά. Έχω πολλές προτάσεις για το πώς μπορεί να γίνει το μάθημα αλλά προυοθέτει γενικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό τομέα και στις σχέσεις κράτους-πολιτείας-Ελληνισμου(το πιο σημαντικο)-Θρησκείας.

Προσωπικά αν και αθεϊστής δεν θα ζητήσω απαλλαγή από τα Θρησκευτικά για την κόρη μου όταν ξεκινήσει το δημοτικό... θέλω να πιστεύω πως ακόμα και αν ο δάσκαλος είναι ο φανατικότερος χριστιανός που υπάρχει, εγώ σαν γονέας θα της μάθω να αντιμετωπίζει τα πάντα στη ζωή με σκεπτικισμό και θα μπορεί να αποφασίσει η ίδια τι ισχύει πραγματικά και τι όχι.

Συμφωνώ πολύ με αυτό που γράφεις αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ζητήσεις απαλλαγή. Αφού δεν είναι αντικειμενικό το μάθημα όπως λένε. (δεν έχω γνώμη αν είναι, μάλλον δεν θέλω). Επίσης δεν συμφωνώ με την υπογραφή σου. Είναι άλλο πράγμα η θρησκεία και άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω το υπονοούμενο αλλά μην τα μπερδεύεται.

Και μια σκέψη. Γιατι οι άθεοι ή οι άλλες θρησκείες να γιορτάζουν τις γιορτές, να εχουν αργίες από τις δουλειές τους και τα λοιπά; Απλώς βολεύονται:-) και μετά κατηγορούν τις θρησκείες.

Δημοσ.

Συμφωνώ πολύ με αυτό που γράφεις αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ζητήσεις απαλλαγή. Αφού δεν είναι αντικειμενικό το μάθημα όπως λένε. (δεν έχω γνώμη αν είναι, μάλλον δεν θέλω). Επίσης δεν συμφωνώ με την υπογραφή σου. Είναι άλλο πράγμα η θρησκεία και άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω το υπονοούμενο αλλά μην τα μπερδεύεται.

Και μια σκέψη. Γιατι οι άθεοι ή οι άλλες θρησκείες να γιορτάζουν τις γιορτές, να εχουν αργίες από τις δουλειές τους και τα λοιπά; Απλώς βολεύονται:-) και μετά κατηγορούν τις θρησκείες.

Ας το κρίνει η ίδια η κόρη μου αν της προσφέρει κάτι το συγκεκριμένο μάθημα ή όχι. Εγώ θα είμαι εκεί για να της δείχνω την σωστή κατεύθυνση αλλά όχι για να της την επιβάλω.

Λέω να αλλάξω την υπογραφή... θα γίνει "Ο Αθεϊσμός είναι θρησκεία, όπως το να μην τρως σουβλάκια είναι δείπνο". Καλύτερα έτσι;

Όσον αφορά τις αργίες ναι, να δουλεύουν οι άθεοι τα Χριστούγεννα, το θέμα είναι αν ο προϊστάμενος είναι Χ.Ο. ποιός θα έρθει στο γραφείο να ανοίξει την πόρτα; :P

Δημοσ.

Συνοψίζουμε:

1)Να απαγορευτεί η δήλωση φιλολογικών σχολών σε μη Χ.Ο μαθητές

2)Να δουλεύουν τις αργίες οι μη Χ.Ο

3)Οι αλλοδαποί να δουλεύουν 16ωρα την 25η και 28η

4)Τα παιδιά χουντικών(δυστυχώς υπάρχουν) να πηγαίνουν σχολείο την 17 Νοέμβρη και να γράφουν διαγωνίσματα.

5)Όποιος δεν φοράει κομποσχοίνι να μαστιγώνεται κοινή θέα

6)Να τους αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια γιατί στη σημαία υπάρχει ο σταυρός

Δημοσ.
Ας το κρίνει η ίδια η κόρη μου αν της προσφέρει κάτι το συγκεκριμένο μάθημα ή όχι. Εγώ θα είμαι εκεί για να της δείχνω την σωστή κατεύθυνση αλλά όχι για να της την επιβάλω.

Και πολύ καλά θα κάνεις. Αυτό νομίζω ότι πλησιάζει και το σωστό.

Εδώ βλέπω μία αντίφαση, νομίζω δηλαδή.Ποιά είναι η σωστή κατεύθυνση;:rolleyes: Άρα θα κάνεις και εσύ αυτό που κάνουν όλοι να δείχνουν προς μια κατεύθυνση. Αν η κόρη σου δείξει κάτι τελείως άλλο από αυτό που πιστεύεις εσύ, θα είναι εκτός σωστής κατεύθυνσης; Νομίζω ότι το σωστό είναι να μην δείχνουμε τίποτα. Ο καθένας να μεταφέρει τα πιστεύω του αλλά ποτε μα ποτε να μην δείχνει. Όταν τα παιδιά φτάσουν σε μια ηλικία που μπορουν να αξιολογήσουν κάτι με επιχειρήματα και να κρίνουν τότε μάλιστα. Είναι πολύ λεπτό το θέμα.

Λέω να αλλάξω την υπογραφή... θα γίνει "Ο Αθεϊσμός είναι θρησκεία, όπως το να μην τρως σουβλάκια είναι δείπνο". Καλύτερα έτσι;P

Μάλλον δεν κατάλαβες. Κάποιοι χρησιμοποιούν τον αθεϊσμό για δικά τους θέματα. Και ναί είναι θρησκεία. Έχουν τα ίδια πιστεύω κατά βάθος και χρησιμοπιούν τις ίδιες μεθόδους. Άσχετα αν υπάρχει άλλη επικεφαλιδα.

Όσον αφορά τις αργίες ναι, να δουλεύουν οι άθεοι τα Χριστούγεννα, το θέμα είναι αν ο προϊστάμενος είναι Χ.Ο. ποιός θα έρθει στο γραφείο να ανοίξει την πόρτα;

Καλό.:-)Αλλά γιατί να λέμε διακοπές 15αυγουστου, Χριστουγέννων, πάσχα; Και όλοι να κλαίγονται να θέλουν διακοπές τότε επειδή είναι και καλά γιορτές;

Μάλλον έγινε ακραίο το πράγμα. Δεν νομιζω ότι πρέπει να υπερβάλουμε για να γελάμε.

Δημοσ.
Καλό.:-)Αλλά γιατί να λέμε διακοπές 15αυγουστου, Χριστουγέννων, πάσχα; Και όλοι να κλαίγονται να θέλουν διακοπές τότε επειδή είναι και καλά γιορτές;

Γιατί πληρώνουμε φόρους στην εκκλησία σας γι' αρχή.

Δευτερευόντως, αν πιστεύεις πως οι διακοπές δεν θα υπήρχαν χωρίς χριστιανικές γιορτές, οκ.

Δημοσ.
Γιατί πληρώνουμε φόρους στην εκκλησία σας γι' αρχή.

Δευτερευόντως, αν πιστεύεις πως οι διακοπές δεν θα υπήρχαν χωρίς χριστιανικές γιορτές, οκ.

1. Δεν είναι εκκλησία μου και ποτέ δεν θα γίνει. Την σιχαίνομαι την εκκλησία και τους παπάδες. Αν και Χριστανός.

2. Παρεξήγησες Lucifer. Δεν εννούσα αυτό. Αλλά τι σχέση να έχουν οι διακοπές με τις χριστιανικές γιορτές; Λέω κακώς να υπάρχει σχέση θρησκείας και κράτους σε όλα τα ζητήματα.

Εσύ τι πιστεύεις;

Δημοσ.

Σου απάντησε για τις γιορτές,τους άθεους και τις αργίες.Απο ότι κατάλαβα εννοεί ότι οι περίοδοι γιορτών προυπήρχαν του χριστιανισμού.

Δημοσ.

πέρα του αν προϋπήρχαν, πάλι θα χαμε

στη γαλλία πχ έχουν δυο εβδομαδιαίες διακοπές πριν τα χριστούγεννα και ανάμεσα από αυτά και το πάσχα (ή κάπως έτσι, correct me), έτσι, για διακοπές

το θέμα είναι ότι μπορεί μεν η θρησκεία λόγω παράδοσης να ήταν πάτημα για να μπούνε διακοπές αλλά τις διακοπές τις θες για τις... διακοπές. να ξελαμπικάρεις

Δημοσ.

Ξεφύγαμε απ το θέμα (το οποίο μάλλον καλύφθηκε) αλλά οι Αθεϊστές γιορτάζουν τις ονομαστικές τους εορτές; Λένε "χρόνια πολλά" Χριστούγεννα/Πάσχα/στις ονομαστικές εορτές των άλλων; Αν ναι, γιατί; Από συνήθεια; Για να μην υπάρχει κάποιου είδους "κατακραυγή" απ τον (χριστιανικό) περίγυρώ τους;

Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθώ, αν και νομίζω ότι έχω ήδη, εννοώ ότι πρέπει να γίνει πλήρης διαχωρισμός κράτους θρησκείας. Όχι Ελληνισμού. πχ Γιατί να γιορτάζει η κάθε $#%#πόλυ τον Άγιο της και να κλείνουν τα πάντα;

Επίσης κάποιος που είναι άθεος δεν πρέπει να ντρέπεται να το λέει. Αλλά επίσης να μην κρίνει κάποιον που πιστεύει κάπου ότι να είναι και αυτό.

Εγώ προσωπικά είναι Χριστιανός αλλά δεν γουστάρω την εκκλησία. Αλλά δεν γουστάρω κάθε δάσκαλο όπως του θέματος μας να χρησιμοποεί την θέση του για να χειραγωγεί παιδιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...