SpyrosR Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2008 Απογοητεύτηκα. Έδωσα 300€ για κάτι που προσωπικά, ύστερα από 3 μέρες χρήσης, θεωρώ πως δεν αξίζει πάνω από 180€ (max τιμή). Να αρχίσω; Αρχίζω! Όπως δυστυχώς το iPhone είναι για όλα καλό εκτός απ' το να μιλάς στο τηλέφωνο και να στέλνεις sms, έτσι κι αυτό, τέλειο για τα πάντα... εκτός απ' το ν' ακούς μουσική! Το πρόβλημα είναι στην απουσία πλήκτρων. Παλιότερα, με τα άλλα μου mp3, είχα τη συσκευή στην τσέπη, είχα μάθει τα πλήκτρα, και στα τυφλά άλλαζα κομμάτια και album. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να το βγάλω, ν' ανοίξω την οθόνη, και κλικ στο κλικ ν' αλλάξω κομμάτι. Άσε δε, για ν' αλλάξω album: γύρνα το οριζόντια, σύρε τα albums, και πάμε. Έπειτα... είναι ιδέα μου ή η ποιότητα του ήχου είναι πολύ πιο κάτω απ' των προηγούμενων γεναιών iPods; Ενδεικτικά, μ' αρέσει πιο πολύ ο ήχος του Shuffle μου [1G κιόλας!] παρά του Touch! Παλιότερα υπερηφανευόμουν πως ο ήχος του mp3 μου είναι απίστευτα "ζωντανός", μεγάλη διαφορά από άλλες συσκευές. Πλέον όχι. Δε θα γκρινιάξω για το ότι το αλουμίνιο από πίσω λερώνει με το που πλησιάσεις το χέρι, χωρίς καν να το αγκίξεις, γιατί αυτό ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Όταν παίρνεις glossy μεταλλικές συσκευές, το ξέρεις το κουσούρι. Να πω όμως για την εξυπνάδα με το ηχειάκι; Βάλατε που βάλατε ένα, κάντε την καλή ωρέ παλικάρια να ακούγεται κιόλας! Το κινητό μου ακούγεται 4 φορές πιο δυνατά, και δε φημίζεται κιόλας για την ένταση του ηχείου του (ως Cybershot συσκευή, έχει πιο χαμηλή ένταση απ' τα Walkman). Πάμε στις φωτογραφίες τώρα... κατέβασα 5-6 εικόνες απ' τον Safari, και προς μεγάλη μου έκπληξη... ακόμα και χωρίς καθόλου zoom, φαίνονται pixelιασμένες! Ενώ το μέγεθος είναι πολύ μγαλύτερο της ανάλυσης της οθόνης! Φυσικά, pixelιάζουν ακόμα πιο πολύ αν κάνεις zoom. Ας τσινήσω λίγο και για τη μπαταρία... στο site της Apple υπερηφανεύονται 36 ώρες διάρκεια, αν μόνο ακούς μουσική. Αυτό λογικά είναι με σβηστή οθόνη και χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο, απλά να ακούς. Οπότε μπορώ να θεωρήσω λογικό να κρατάει 16 ώρες (αυθαίρετο νούμερο) με "φυσιολογική" χρήση; Ελπίζω. Η συσκευή έχει άλλη άποψη... καθώς 6-7 και με το ζόρι κρατάει. Στα πλην και η αποκρισιμότητα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που "κόλλησε" στο roll των album (όταν το 'χεις οριζόντια) και για να τα δείξει πάλι σε λίστα έπρεπε να κλείσω και να ξανανοίξω την οθόνη... Αρκετά το έθαψα, δε νομίζετε; Σα συσκευή έχει και ορισμένα πολύ καλά σημεία, μα δυστυχώς δεν υπαρκαλύπτουν τα παραπάνω. Πρώτα απ' όλα, η ποιότητα της οθόνης. Σε ελάχιστες συσκευές έχω δει οθόνη με τέτοια χρώματα, και τέτοια συμπεριφορά. Και η αποκρισιμότητα της συσκευής, καθώς σε γενικές γραμμές, είναι άμεση. Έπειτα, η καθαρότητα των βίντεο απ' το youtube. Στον υπολογιστή τα βλέπω σπαστά, με τετραγωνάκια μέσα. Απ' το iPod είναι σα να βλέπω Hi-Def video... σε μικρό μέγεθος.
georgeadams Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Το πρόβλημα είναι στην απουσία πλήκτρων. Παλιότερα, με τα άλλα μου mp3, είχα τη συσκευή στην τσέπη, είχα μάθει τα πλήκτρα, και στα τυφλά άλλαζα κομμάτια και album. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να το βγάλω, ν' ανοίξω την οθόνη, και κλικ στο κλικ ν' αλλάξω κομμάτι. Άσε δε, για ν' αλλάξω album: γύρνα το οριζόντια, σύρε τα albums, και πάμε. Γι' αυτό με τα κουμπιά έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως, μπορείς να λύσεις το πρόβλημα σχετικά εύκολα: 1. Αγοράζοντας τα ακουστικά του iPhone: Apple Stereo Headset. Σε αυτά, στο καλώδιο του δεξί ακουστικού υπάρχει ένα μικρόφωνο που είναι ταυτόχρονα και κουμπί με τις λειτουργίες: ένα πάτημα: Play/Pause δύο πατήματα: επόμενο τραγούδι τρία πατήματα: προηγούμενο τραγούδι 2. Αγοράζοντας τα νέα ακουστικά της Apple που έχουν ανακοινωθεί και θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό: τα Apple Earphones with Remote and Mic ή τα iPod In-Ear Headphones. Και τα δύο αυτά έχουν το ίδιο σύστημα με το μικρόφωνο/κουμπί. Επιπλέον, έχουν και κουμπιά ρύθμισης της έντασης του ήχου. Είναι πάντως γεγονός πως με τόσο μεγάλη τιμή, το iPod Touch 2G θα έπρεπε να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω στο αρχικό πακέτο του και να μην χρειάζεται να τα αγοράσεις ξεχωριστά.
blk88memorz Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Το πρόβλημα είναι στην απουσία πλήκτρων. Παλιότερα, με τα άλλα μου mp3, είχα τη συσκευή στην τσέπη, είχα μάθει τα πλήκτρα, και στα τυφλά άλλαζα κομμάτια και album. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να το βγάλω, ν' ανοίξω την οθόνη, και κλικ στο κλικ ν' αλλάξω κομμάτι. Άσε δε, για ν' αλλάξω album: γύρνα το οριζόντια, σύρε τα albums, και πάμε. Στο iPhone υπάρχει λειτουργία με διπλό πάτημα του home button (το ρυθμίζεις αυτό) όταν είναι κλειδωμένη η οθόνη να σου βγάζει κάποια controls της μουσικής. Υποθέτω πως και στο iPod touch το ίδιο ισχύει. Δεν χρειάζεται να το γυρίσεις στο πλάι για να αλλάξεις το αlbum. Υπάρχουν και οι λίστες (albums, artists, songs) εκτός του cover flow. Και εδώ που τα λέμε εννοείτε οτι αυτές οι touch συσκευές της apple δεν έχουν σχέση με τα 'παραδοσιακά' iPods. Το handsfree του iPhone όμως είναι το μόνο που διευκολύνει την κατάσταση αφού και πάρα πολύ καλή ποιότητα έχει και controls πάνω στο καλώδιο έχει (όπως τα λέει και παραπάνω ο georgeadams). Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνω το iPhone με το classic μου. Όσο για την μπαταρία.. Νταξ πότε λέει αλήθεια μια εταιρία για τη διάρκεια μπαταρίας μιας συσκευής της; Κ ειδικά η apple Με τέτοια οθόνη, τέτοια φωτεινότητα, τέτοιες λειτουργίες και μια τόσο λεπτή συσκευή μην περιμένεις και πολλά πολλά πάντως.
kpartsi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάντως περιμένω τα καινούργια ακουστικά (αυτά που πόσταρε ο georgeadams) που θα έχουν και έλεγχο της έντασης του ήχου. Είναι πολύ σπαστικό κάθε λίγο και λιγάκι να πρέπει να βγάζω από την τσέπη το ipod/iphone για να ρυθμίσω την ένταση. Πέρασα και στο ipod nano μου το καινούργιο firmware (1.03) για να είναι έτοιμο για τα καινούργια ακουστικά!!!!! Για το θέμα της μπαταρίας να πώ ότι όσο χρησιμοποιούσα το iphone και για μουσική έπρεπε κάθε βράδυ να το φορτίζω.... Από τότε που πήρα και χρησιμοποιώ το ipod nano για μουσική και έχω το iphone αποκλειστικά ως τηλέφωνο και εφαρμογές, η μπαταρία του μου διαρκεί τουλάχιστον 3 ημέρες.
S2Katana Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Ρε παιδιά, εγώ έχω το 2G, ακούω κάθε μέρα μουσική από 1-1μιση ώρα και χαλαρά περνάει 2 βδομάδες χωρίς φόρτιση. Εννοείται πως όταν το ανοίγω από shut down δείχνει πολύ χαμηλή μπαταρία, αλλά μετά ανεβαίνει η στάθμη της. Οταν βγουν αυτά τα ακουστικά, pls ρίξτε ένα λινκ.
iced Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Στο iphone με τσαντιζε και εμενα η αναπαραγωγη μεχρι να μαθω οτι μπορω να παταω το κουμπι οπως μπορεις να κανεις και εσυ αν αγορασεις τα ακουστικα που σου προτειναν.. Επισης δεν μου αρεσει η προσβαση στην μουσικη, ο κλασσικος τροπο των ipods ειναι οτι καλυτερο υπαρχει τελικα. Ολα αυτα που ειπες τα εχω σκευτει για το touch και ανεκαθεν το θεωρουσα κακη αγορα.
S2Katana Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Που είναι κρυμμένη η λειτουργία του home button?
blk88memorz Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μιλάς για iPhone ή iPod touch; Στο iPhone πήγαινε Settings -> General -> Home Button και απο εκεί επιλέγεις το iPod. Για το touch δεν έιμαι σίγουρος. Δές εδώ (αν κ τα σχόλια είναι λίγο περίεργα).
S2Katana Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δοκίμασα να το πατήσω 2 φορές και όντως το κάνει.
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Πάμε στις φωτογραφίες τώρα... κατέβασα 5-6 εικόνες απ' τον Safari, και προς μεγάλη μου έκπληξη... ακόμα και χωρίς καθόλου zoom, φαίνονται pixelιασμένες! Ενώ το μέγεθος είναι πολύ μγαλύτερο της ανάλυσης της οθόνης! Φυσικά, pixelιάζουν ακόμα πιο πολύ αν κάνεις zoom. Οσον αφορα το συγκεκριμενο κατι δεν παει καλα.Μου εχει συμβει μια φορα ακριβως το ιδιο σε φωτογραφιες που ηταν μια χαρα μια μερα πριν και δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι.Ποτε δεν εμαθα το λογο,απλα τις εσβησα ολες και εκανα resync με το itunes.Επανηλθαν στα φυσιολογικα τους.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Έδωσα 300€ για κάτι που προσωπικά, ύστερα από 3 μέρες χρήσης, θεωρώ πως δεν αξίζει πάνω από 180€ (max τιμή). Μου το πουλάς στα 180€; Έχω τουλάχιστον 4 ανθρώπους που θέλουν ένα (επειδή έχουν δει το δικό μου). Άσε δε, για ν' αλλάξω album: γύρνα το οριζόντια, σύρε τα albums, και πάμε. Σε περίπτωση που δεν το πουλήσεις, να σου πω ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς το οριζόντιο interface. Συγκεκριμένα, καλύτερα να χρησιμοποιείς ή το ένα ή το άλλο, όχι και τα δύο παράλληλα. Πάμε στις φωτογραφίες τώρα... κατέβασα 5-6 εικόνες απ' τον Safari, και προς μεγάλη μου έκπληξη... ακόμα και χωρίς καθόλου zoom, φαίνονται pixelιασμένες! Ενώ το μέγεθος είναι πολύ μγαλύτερο της ανάλυσης της οθόνης! Φυσικά, pixelιάζουν ακόμα πιο πολύ αν κάνεις zoom. ?! Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Για πες τι εννοείς με κανένα παράδειγμα (κάποια συγκεκριμένη φωτό από κάποιο site), γιατί κοιτάω τώρα και δε βλέπω τέτοιο ζήτημα. Η συσκευή έχει άλλη άποψη... καθώς 6-7 και με το ζόρι κρατάει. Μήπως βλέπεις βίντεο ή παίζεις παιχνίδια ή είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ (wifi); Και πάλι βέβαια, πολύ λίγες μου φαίνονται. Εγώ και με τα παιχνίδια που παίζω κατά περίσταση (δηλαδή όχι να παίζω για 1,5 - 2 ώρες, αλλά για περιστασιακά μισαωράκια) και με το ίντερνετ σχεδόν πάντα ανοιχτό, δε μου έχει κρατήσει λιγότερες από 8 ώρες (κάπου 4 μέρες). Στα πλην και η αποκρισιμότητα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που "κόλλησε" στο roll των album (όταν το 'χεις οριζόντια) και για να τα δείξει πάλι σε λίστα έπρεπε να κλείσω και να ξανανοίξω την οθόνη... Και αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο. Όπως λες παρακάτω, η αποκρισιμότητα είναι σχεδόν πάντα άμεση. Και η εξαίρεση δεν είναι πράγματα που χρησιμοποιώ τόσο συχνά. Είναι συνήθως μέσα σε εφαρμογές τρίτων. Έπειτα, η καθαρότητα των βίντεο απ' το youtube. Στον υπολογιστή τα βλέπω σπαστά, με τετραγωνάκια μέσα. Απ' το iPod είναι σα να βλέπω Hi-Def video... σε μικρό μέγεθος. Ε, καλά αυτό δε λέει και τίποτα. Και στον Η/Υ σου, άμα βάλεις να τα δεις τα βιντεάκια σε τόσο μικρό χώρο, δε θα πιξελιάζουν. Είναι σαν να λες ότι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι καλύτερος από το μάτι της κουζίνας γιατί ζεσταίνει πιο γρήγορα ένα ποτήρι νερό απ' ότι το μάτι μια κατσαρόλα νερό.
haHa Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μου το πουλάς στα 180€; Έχω τουλάχιστον 4 ανθρώπους που θέλουν ένα (επειδή έχουν δει το δικό μου). Και γιατι δεν αγοραζουν τοτε?? Φανταζομαι κανεις παλι χιουμορακι.. Οταν καποιος αγοραζει κατι 300 ευρω κ πιστευει οτι τελικως δεν αξιζε για αυτον να δωσει πανω απο 180 ευρω, δεν σημαινει οτι θα το πουλησει κ 180 ευρω, ειδικα απο την στιγμη που αλλοι πιστευουν οτι αξιζει παραπανω... Μην λεμε κ οτι θελουμε! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:23 ---------- Πάμε στις φωτογραφίες τώρα... κατέβασα 5-6 εικόνες απ' τον Safari, και προς μεγάλη μου έκπληξη... ακόμα και χωρίς καθόλου zoom, φαίνονται pixelιασμένες! Ενώ το μέγεθος είναι πολύ μγαλύτερο της ανάλυσης της οθόνης! Φυσικά, pixelιάζουν ακόμα πιο πολύ αν κάνεις zoom. Το itunes παιρνει την πρωτοβουλια κ μικραινει την αναλυση των φωτογραφιων που περνας στο ipod touch, για να μην πιανουν πολυ χωρο κ για να ειναι σε "ιδανικες" διαστασεις. Επισης , τις σκοτεινες φωτογραφιες, τις κανει ακομα πιο σκοτεινες ο αλγοριθμος συμπιεσης που εχει..Αυτο για εμενα ειναι το μεγαλυτερο προβλημα. Εξυπναδες του iTunes! Μπορουσε τουλαχιστον να ειχε επιλογη.. Ειδικα αυτο με τις σκοτεινες φωτογραφιες ειναι ενα προβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Και γιατι δεν αγοραζουν τοτε?? Καλά, μιλάμε έχεις τεράστια προκατάληψη με ότι ποστάρω, αλλιώς δεν εξηγούνται τέτοιες απορίες. Το ότι πιστεύεις ότι κάτι αξίζει 300 ευρώ, δε σημαίνει ότι τα έχεις κιόλας ή ότι σου περισσεύουν άνα πάσα στιγμή για να το αγοράσεις. Αν, όμως, σου κάτσει μια προσφορά (μεταχειρισμένο προφανώς), αλλάζει το πράγμα. Εγώ πήρα 200€ το δικό μου, που είναι το μοντέλο των 300€ (16GB). Αν δεν έβρισκα την προσφορά, θα έπαιρνα των 230€ και 8GB, πολύ απλά γιατί δεν είχα 300€. Φανταζομαι κανεις παλι χιουμορακι.. Σε ένα βαθμό, ναι. I also try to prove a point. Ίσως κάτι αυτονόητο. Το ότι μπορεί για κάποιον να αξίζει μόνο 180€, για άλλους, όμως, να αξίζει πολύ περισσότερα. Επί τη ευκαιρία, επειδή μπορεί να πρόκειται και απλά για ανενημερωσιά, θα μπορούσατε να μου προτείνετε αντίστοιχες συσκευές, που σε τιμή κοντά στα 230€ (μια και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή και όχι τα 300€) να προσφέρει ίντερνετ, μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, παιχνίδια, εφαρμογές;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.