Προς το περιεχόμενο

PC building~ 400-450 Euro

boulard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα!

Θα χρειαστώ άμεσα τις συμβουλές σας μιας και πρόκειται να αγοράσω νεο PC άμεσα. Το παλιό μου PC (Pentium 4 στα 1,9 Ghz, 512 RAM, αγορασμένος στα 2002) με άφησε πια ολοκληρωτικά.

Οπότε θα χρειαστώ ένα νέο! Όπως καταλάβατε το PC θα το χρησιμοποιήσω για 3-4 χρονάκια, διαθέτω 400-450€, δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια καθόλου (εκτός από Football Manager) και θα επιθυμούσα να φοράει επεξεργαστή Intel.

Οι χρήσεις του είναι σερφάρισμα στο Ιντερνετ, εφαρμογές Office και προβολή ταινιών.

Απλά πράγματα δλδ. Τα χρήματα που αναφέρω προορίζονται μόνο για το tower,η οθόνη είναι μια ViewSonic 19" CRT.

Η σύνθεση που έφτιαξα είναι η εξής:

Κουτί: XCLIO 188A BLACK 39,90€

Τροφοδοτικό: COOLERMASTER RS-400 EXTREMEPOWER PLUS 400W 39,95€

Επεξεργαστής: INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 2.50GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX 79,00€

Μητρική: ASUS P5QL-EM 104,00€

Μνήμη: KINGSTON KHX6400D2K2/4G DDR2 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT 72,00€

Σκληρός: WESTERN DIGITAL 500GB WD5000AAJS CAVIAR SE SATA2 50.00€

DVD Rec: NEC OPTIARC AD-7200A BULK BLACK 19,65€

Floppy (το χρειάζεται ο πατέρας): FLOPPY DISK DRIVE 3.5 5,80 €

Στο σύνολο βγαίνει 411,49 €. Να αναφέρω ότι θα έχω σαν λειτουργικό Windows XP Home 32 bit.

Τα μέρη της σύνθεσης είναι συμβατά? Να βάλω κάτι? Να βγάλω κάτι?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, ο σκληρός που προτείνεις αξίζει, μόνο 9 € διαφορά και έχω 160 GB παραπάνω.

Για τις μνήμες δεν έχω ιδέα τι παίζει αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις, οπότε στα υπ' όψιν!

Τα υπόλοιπα μέρη είναι ok για εσένα?

Δημοσ.
+18€ στο budget σου. Αξίζει σίγουρα τον κόπο.

o77r9jyf8o98u0sic54a.jpg

Πολύ καλή η προσφορά σου αλλά υπάρχει το θέμα με το plaisio.

Βρίσκομαι στη Χίο και επειδεί εδώ αγοράζουμε με ΦΠΑ 13% και όχι με ΦΠΑ 19%, όπως στην Αθήνα, θα ήθελα να το αγοράσω απο το e-shop point της Χίου.

Αν αγοράσω από το e-store του πλαισίου θα μου χρεώσουν ΦΠΑ 19%, οπότε αν γίνεται να ξαναστήσεις τη προσφορά στο e-shop θα ήμουν ευγνώμων.

Ξεχωριστή κάρτα γραφικών πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερη από ενσωματωμένη στη μητρική?

Το λέω γιατί δεν ασχολούμαι με games!

Δημοσ.
Ξεχωριστή κάρτα γραφικών πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερη από ενσωματωμένη στη μητρική?

Εξαρτάται απ' το τι ταινίες βλέπεις.

Αν είσαι του DVD, δε χρειάζεται, όχι. Αν έχεις "προχωρήσει" (ή θες) σε high-definition 1080p κλπ, τότε ναι, η κάρτα γραφικών "σπρώχνει". :P

Αλλά σε κάθε περίπτωση, δε θα έβαζα κάρτα με παθητική ψύξη.

Δημοσ.
Πολύ καλή η προσφορά σου αλλά υπάρχει το θέμα με το plaisio.

Βρίσκομαι στη Χίο και επειδεί εδώ αγοράζουμε με ΦΠΑ 13% και όχι με ΦΠΑ 19%, όπως στην Αθήνα, θα ήθελα να το αγοράσω απο το e-shop point της Χίου.

Αν αγοράσω από το e-store του πλαισίου θα μου χρεώσουν ΦΠΑ 19%, οπότε αν γίνεται να ξαναστήσεις τη προσφορά στο e-shop θα ήμουν ευγνώμων.

Στο eshop, εκτός του κάκιστου after sales support, κάποια από τα παραπάνω δεν θα τα βρεις σε αυτές τις τιμές, ή και καθόλου, οπότε για κάτι ανάλογο θα πληρώσεις ακριβότερα και θα σου έρθει μία η άλλη ότι είναι να γλυτώσεις από ΦΠΑ.

Το λέω γιατί δεν ασχολούμαι με games!

Η συγκεκριμένη δεν είναι για games, έχει μόλις 30€, είναι passive και νομίζω ότι πρέπει για να είσαι ήσυχος με το HD υλικό που πιθανόν να ασχολείσαι.

Επίσης η mobo που σου έβαλα δεν έχει onboard gpu. ;)

Αλλά σε κάθε περίπτωση, δε θα έβαζα κάρτα με παθητική ψύξη.

Σχετικό είναι αυτό. Οι low-end σειρές δεν έχουν πρόβλημα με θερμοκρασίες. ;)

Δημοσ.

Και εγώ αυτή την περίοδο ψάχνω ένα pc για την κοπέλα μου .....Με τα ίδια λεφτά.....Από το e-shop που έψαξά βρήκα αυτό......

untitled-3.jpg

Πως σας φαίνεται????

Δημοσ.

Eνδεκτικά, αν έπρεπε να τα πάρω σώνει και καλά από eshop, θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο, που βγαίνει μεν λιγότερα χρήματα, αλλά με πολύ χειρότερο case (δεν βρήκα κάτι ακριβότερο που να αξίζει τον κόπο), και χωρίς την προσφορά του Ε8300 που παίζει αυτές τις μέρες στο πλαίσιο...

Το καλό με το eshop, για να είμαστε και δίκαιοι, είναι πως βρίσκεις αξιοπρεπέστατη μητρική με λιγότερα λεφτά.

22ttvtub2yx2tid3vl3l.jpg

Δημοσ.
Κάπου πήρε το μάτι μου πριν το Football Manager... αναφέρεσαι και στο καινούριο;

Ναι, κάθε χρονιά παίζω την νέα έκδοση του Manager,όμως δεν με ενδιαφέρουν κ πολύ η live απεικόνιση του παιχνιδιού, παίζω δλδ με Only Commentary και Νο Highlights. Πολύ απλά πράγματα δλδ.

Εξαρτάται απ' το τι ταινίες βλέπεις.

Αν είσαι του DVD' date=' δε χρειάζεται, όχι. Αν έχεις "προχωρήσει" (ή θες) σε high-definition 1080p κλπ, τότε ναι, η κάρτα γραφικών "σπρώχνει".

Αλλά σε κάθε περίπτωση, δε θα έβαζα κάρτα με παθητική ψύξη. [/quote']

Απλά DvD και ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δεν είμαι fun των τρελών αναλύσεων ακόμα....

μήπως να πάρεις ένα τηλ στο πλαίσιο; δεν νομίζω να μην μπορεί να σου πουλήσει με 13%

To πλαίσιο πουλάει με 13% αλλά πρέπει να στείλεις φωτοτυπία εκκαθαριστικό που να έχει υποβληθεί στην ΔΟΥ Χίου, και σε εμένα δεν υπάρχει, άρα δεν παίζει.

Επίσης σκέφτομαι ότι αν πάθει κάτι το PC και χρειαστώ help ποιος βγάζει άκρη με τα τηλέφωνα?

Ενώ από e-shop έχουν εδώ αντιπρόσωπο οπότε είναι πιο εύκολο να βρεις μια λύση...

-----Προστέθηκε 17/11/2008 στις 12 : 47 : 41-----

Eνδεκτικά, αν έπρεπε να τα πάρω σώνει και καλά από eshop, θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο, που βγαίνει μεν λιγότερα χρήματα, αλλά με πολύ χειρότερο case (δεν βρήκα κάτι ακριβότερο που να αξίζει τον κόπο), και χωρίς την προσφορά του Ε8300 που παίζει αυτές τις μέρες στο πλαίσιο...

Το καλό με το eshop, για να είμαστε και δίκαιοι, είναι πως βρίσκεις αξιοπρεπέστατη μητρική με λιγότερα λεφτά.

Ευχαριστώ για τη πρόταση από e-shop, το τροφοδοτικό όμως δεν είναι λίγο "πολύ" για αυτό το σύστημα, 525W?

Δημοσ.

Ας προτείνω και εγώ κάτι από AMD, νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα όσο το δυνατόν πιο energy efficient και αθόρυβο σύστημα...^^

SHARKOON REBEL9 ECONOMIC (+ 2x Nexus που μπορείς να πάρεις από πλαίσιο)

SEASONIC SILVER POWER SP-SS400 400W

AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX

ASROCK A780FULLHD (σε hybrid crossfire με την παρακάτω:)

ASUS EAH4350 SILENT/DI/512MD2 512MB PCI-E RETAIL

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM X2

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK

Σύνολο, 440euro (με 19% ΦΠΑ). Καταλαβαίνω πως έχεις ζητήσει intel, απλά σου έδωσα μια εναλλακτική. Εκτός από τα 4gb μνήμη, το ατού της είναι η μικρότερη κατανάλωση και η πιο αθόρυβη λειτουργία...εννοείται πως θα πας σε Vista 64bit...^^

Για intel τώρα, η πρόταση του liopyr είναι μια χαρά!. Απλά θα αλλαζα το τροφοδοτικό με το προαναφερθέν seasonic (δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο), και με την διαφορά θα έκανα 4gb την μνήμη...;)

Tέλος, με τις ανάγκες που έχεις, μπορείς να μειώσεις και άλλο αρκετά το κόστος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη πρόταση από e-shop, το τροφοδοτικό όμως δεν είναι λίγο "πολύ" για αυτό το σύστημα, 525W?

Nαι, απλά δεν πρόσεξα πως υπήρχε το seasonic το 400άρι σε αυτή την τιμή, και πρότεινα το επόμενο αξιόπιστο που είδα.

Μπορείς να πάρεις το seasonic, φτάνει και είναι αξιοπρεπέστατο.

4giga ram δεν έβαλα δεδομένου πως είπες πως θα χρησιμοποιήσεις xp32, (υποθέτω πως τα έχεις γνήσια), και επειδή τα 2gb καλύπτουν άνετα τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

κουτι και οπτικα μεσα χρειαζεσαι καινουρια?

Νομιζω οτι το κουτι μπορεις να χρησιμοποιησεις το ιδιο εκτος και αν θες για αισθητικους-ψυχολογικους λογους(να ειναι καινουριο pc αλλα και να δειχνει!!) και αν τα οπτικα σου ειναι σε καλη κατασταση γιατι να πανε για φουντο? βαλτα και οσο πανε.

Γιατι δεν κοιτας και κατι σε AMD PHENOM 8450 που ειναι ισως καλυτερος απο τον Ε7200?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...