Προς το περιεχόμενο

Καλή επιλογή ;;


torrentleech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το κουτί που έχεις επιλέξει είναι δυσανάλογο με τα υπόλοιπα κομμάτια. Επίσης, καλύτερα να διαλέξεις το 1333 σετ της adata, και με την διαφορά να αγοράσεις ψήκτρα για τον 920 και ένα καλύτερο κουτάκι.

 

Να ρωτήσω κάτι. Γιατί nehalem τώρα? Τα mainstream parts βγαίνουν με το LGA 1156 βγαίνουν σε ένα εξάμηνο περίπου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η λογική μου είναι να αγοράσω αυτή την στιγμή κάτι σχετικά value for money, δεν είμαι της λογικής να περιμένω για να βγει κάτι φθηνότερο - καλύτερο κλπ γιατί με αυτή την λογική θα περιμένω για πάντα , life is too short not to waste it in front of a good pc :-D

όσο για το κουτί με ενδιαφέρει μόνο η σχετική λειτουργικότητά του δλδ να χωράει τις συσκευές μου και να έχει ένα ανεμιστηράκι από το πλάι, τώρα να δώσω 100 ευρώ για κουτί που θα μου μειώσει π.χ. την θερμοκρασία 2 βαθμούς το θεωρώ βλακεία. Επίσης δεν ξέρω αν θα πρέπει να συμπεριλάβω αυθεντικό λειτουργικό γιατί μου έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά ότι στις γνωστές εκδόσεις windows από torrentaδικα κλπ μάλλον υπάρχουν rootkits και ιστορίες πολύ καλά περασμένες για να είναι ανιχνεύσιμες.:fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

caution ποια η διαφορά ενός low-end κουτιού σε σχέση με ένα high-end?

 

η μνήμη θα χρησιμοποιηθεί σε triple channel mode :D

το θέμα είναι πως δεν έχω υπολογίσει την συχνότητα της κάθε μνήμης ώστε να δουλεύουν σε triple channel 1:1 με το συνολικό bandwidth που θα βγάζει ο CPU.

νομίζω είναι στα 1066mhz? όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.

t96776_ici7lblock.gif

 

p.s. δεν θα κάνω καθόλου overclocking

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασίζεσαι σε Cpu, Vga. Μνήμες βάλε 1333 mhz. Ο I7-920 έχει DDR3-1333 memory controler. Αλλά παίζει στα 1066 mhz.

Βασικά ο 920 θα σου παίζει τις μνήμες στα 1066 by default αν δεν κάνεις overclock.

Και επειδή και overclock να κάνεις πάνω από 166mhz δύσκολα θα ανεβάσεις για να μη πω ότι δε θα κάνεις καν overclock λόγο κουτιού.

 

 

Εγώ θα πρότεινα πάντως

 

Foxconn Renaissance (s1366, DDR3, X58)

Corsair 3GB DDR3-1333 RAM Kit (3x1GB, TR3X3G1333C9G)

NZXT Alpha Black Window

Nexus FLC-3000 Cpu Cooler (1366, 775, AM2)

Με 1150 ευρώ είσαι έτοιμος, όμορφος και αθόρυβος. Και δε πρόκειται να σου κάνει κιχ το σύστημα, ούτε θερμοκρασίες ούτε τίποτα. Κάνεις άμα θες και overclock όποτε γουστάρεις αν και για την ψήκτρα είμαι λίγο επιφυλακτικός.

 

Η απόφαση είναι δική σου.

Όσο για κουτιά κλπ δεν είναι 2 βαθμοί η διαφορά. Στο Asus που λες βάλε + θόρυβο + ζέστη που σε λίγο καιρό θα ψιλοκολάει το μηχάνημά σου επειδή θα ζεσταίνεται.

 

EDIT:

Και επειδή μου αρέσουν οι παρομοιώσεις. Προσπαθείς να φτιάξεις ένα σπίτι με πανάκριβα έπιπλα, συσκευές ντουλάπια κλπ και το χτίζεις με κόντρα πλακέ.

Χωρίς καν overclock adata 10333 mhz και stock cooler. Αλλά βάλε καλό case.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως τα είπε ο SwAToNeR για τα κουτιά. Το κουτι πρέπει να είναι άνετο και ευάερο (σαν το σπίτι ένα πράγμα)... Και με το Asus που έχεις επιλέξει γίνεται δουλεία αλλά όλα τα υποσυστήματα θα είναι πιο ζεστά (και οι HDDs :fear:) και αν στο μέλλον προσθέσεις hardware θα "στριμωχτείς".

 

Και εγώ είμαι κατά τον πολύ ακριβών κουτιών ...αλλά όχι και έτσι ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

swatoner επειδή σου αρέσουν οι παρομοιώσεις εγώ τα ακριβά κουτιά χωρίς το ανάλογο περιεχόμενο τα βλέπω σαν saxoralla με αεροτομές, σκάστρες, glossy βαφές και δείκτες νίτρο στο καντράν που δεν είναι συνδεδεμένοι πουθενά (βλέπε ρυθμιστές fan στο case) και blacklight στα πλαϊνά (βλέπε led και ιστορίες στα cases) LOL..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι έχεις δίκιο δεν είπε κανείς τίποτα για καγκουρο κουτιά. Αλλά δε θες αθόρυβο κουτί; Σωστή ροή αέρα;

Αυτό το κουτί που πρότεινα το μόνο καγκούρικο που έχει είναι το τζάμι και ο blue led ανεμιστήρας στο πλάι. Κατά τα άλλα το θεωρώ πολύ όμορφο και κομψό. Το έχω προτείνει σε έναν φίλο, το πήρε και το έχω αυτές τις μέρες δίπλα στο cosmos rc 1000. Απλά θα σου πω ότι είναι πιο αθόρυβο από το δικό μου

Δε σου πρότεινα κανα ακριβό κουτί αλλά το φτηνότερο ποιοτικό του plaisio που για αυτά τα λεφτά είναι best buy για μένα.

Έχω και ένα supercase με τροφοδοτικό fix 40 euro το πήρα απο plaisio. Το έχω για κατεβαστήρι και κάνει αρκετό θόρυβο με stock cooler p4 μέσα & 1 σκληρό. Δε θα το πρότεινα, μακρυάαα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πλάκα κάνω. ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

αλλά είμαι σίγουρος πως ότι κουτί και να πάρω ο ήχος της κάρτας γραφικών θα τους υπερκαλύπτει όλους... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To συγκεκριμένο κουτί του φίλου μου έχει μια saphire 4850 1gb και πάλι είναι αθόρυβο. Μου φαίνεται έχεις παρεξηγήση την κάρτα. Δεν είναι τρακτέρ vga είναι.

Κοίτα δε προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη. Το κουτί είναι δικό σου θέμα. Η 4870 μόνο με 100% cooler θα ακούγεται πολύ που από default δε θα το πιάσει ποτέ :D. Πάντα τρέχουν μέχρι το 80% κομμένη από τους drivers σε 100% full load η κάρτα. Θέλει πείραγμα για να ανέβει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η 4870 αν την κρατήσεις κρύα είναι αρκετά αθόρυβη καρτούλα...^^

 

λογική μου είναι να αγοράσω αυτή την στιγμή κάτι σχετικά value for money, δεν είμαι της λογικής να περιμένω για να βγει κάτι φθηνότερο - καλύτερο κλπ γιατί με αυτή την λογική θα περιμένω για πάντα , life is too short not to waste it in front of a good pc

 

Αυτό που σου ανέφερα man είναι πως οι λέξεις nehalem rig και value for money είναι παντελώς ασύμβατες. Μπορείς ΤΩΡΑ να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου 100% με τα μισά λεφτά. Έτσι και αλλιώς, τα lga 1366 parts ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πέσουν ιδιαίτερα σε τιμή, δεν είναι mainstream κομμάτια. Προορίζονται για τους enthusiasts της αγοράς.

 

Τώρα, για το θέμα κουτί, το asus είναι τίμια λύση, που μάλιστα έχει κάποια features που λείπουν από κουτιά αυτής της κατηγορίας. Πάντως έχε υπόψιν σου πως (μέσα σε όρια βέβαια) το να αγοράσεις ένα κουτί είναι επένδυση, τόσο γιατί η τιμή του σε αντίθεση με προϊόντα τεχνολογίας είναι ανελαστική στον χρόνο, όσο και γιατί θα σου μείνει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

 

Η λογική "βάζω κάτι να ξεμπερδεύω" είναι λάθος imo, όχι μόνο για το θέμα κουτί αλλά για κάθε εξάρτημα ενός H/Y. Απλά τα κουτιά και τα τροφοδοτικά είναι συνήθως τα εξαρτήματα που προσέχουν λιγότερο οι χρήστες, πολλές φορές με πολύ κακά αποτελέσματα για την λειτουργία του PC τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου μια χαρα κανεις και παιρνεις core i7. Ειναι 30-40% γρηγοροτεροι απο τους quad σε ολες τις εφαρμογες και στα παιχνιδια ισαξιοι. Αν κρατησεις τον υπολογιστη απο 3 χρονια και πανω τοτε παρε core i7. Αν κανεις αναβαθμιση και του χρονου μην παρεις core i7.

 

Κουτι παρε το ΝΖΧΤ tempest και αντι για 1600αρες μνημες που δεν θα σου προσφερουν τιποτα παρε 6gb 1333 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1186515&HYMNIMIMEGETHOS=3+x+2GB&category=69977727&catalog=20. Ειδικα στα παιχνιδια κανουν την διαφορα 3gb παραπανω. Υπαρχουν reviews που το αποδεικνυουν αυτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...