Προς το περιεχόμενο

Υπερθετικός του Έξυπνος?

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello,

Βασικά το Thread θα σας φανεί ολίγον γελοίο..

Θα ήθελα να σας ρωτήσω..Υπάρχει η λέξη "Εξυπνότατος" ? Ώς υπερθετικός του Έξυπνου..

Δηλαδή..

Έξυπνος -> Εξυπνότερος -> Εξυπνότατος ?

Είναι σωστή σαν λέξη?

Προσοχή! Δεν θέλω απλά μια μονολεκτική απάντηση, θα ήθελα και αποδείξεις οτι ΟΝΤΩΣ χρησιμοποιείτε αυτή η λέξη και είναι ολόσωστη! Δεν ξέρω, απο κάποιο site με ορολογίες ίσως...? Κάπως!

Είναι πολλοί οι γνώστες της Κοινής Ελληνικής εδω μέσα, δεν πιστεύω να ζοριστήτε :-)

Εχω εναν σοβαρό λόγο που το ρωτάω αυτό..Δεν μου έσκασε έτσι απλά 5 η ώρα το βράδυ :P

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Koritsi_Gia_PC!

Δημοσ.

Δεν είμαι τόσο καλός στα ελληνικά αλλά: Το έξυπνος το χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε με θετικά σχόλια για κάποιων οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε υπερθετικό βαθμό... Συνήθως για τονιστεί η εξυπνάδα κάποιου χρησιμοποιούμε το είναι εξυπνότερος από...

Πάντως σαν έκφραση χρησιμοποιείται π.χ. η αγορά αυτού του προϊόντος ήταν εξυπνότατη κίνηση...

Αυριο μετα την εκκλησία που θα μπουν οι φιλόλογοι θα με διορθώσουν :P

Εκτός αν το δεί ο WashCloud νωρίτερα :-)

Δημοσ.

Θετικός βαθμός = έξυπνος

Συγκριτικός βαθμός = εξυπνότερος

Σχετικός υπερθετικός = ο εξυπνότερος

Απόλυτος υπερθετικός = εξυπνότατος

Πέρασα; :fear:

Δημοσ.

Μια χαρά είναι ο υπερθετικός "εξυπνότατος" και χρησιμοποιείται (κάπως σπάνια βέβαια). Μια έρευνα στο Google με τη λέξη αυτή θα δείξει αρκετά παραδείγματα.

Δημοσ.
Μια χαρά είναι ο υπερθετικός "εξυπνότατος" και χρησιμοποιείται (κάπως σπάνια βέβαια). Μια έρευνα στο Google με τη λέξη αυτή θα δείξει αρκετά παραδείγματα.

Οκ για να το λές κάτι ξέρεις.Επειδή είναι σπάνια λογικά μου ξενίζει το άκουσμά της.

Δημοσ.

Εξυπνότατος είναι σωστό αλλά δεν χρησιμοποιείται συχνά.Αντί αυτού μπορείς να πεις φωστήρας,γάτα ο πούστης,σπίρτο,pappous_soulis,etc...:P

Δημοσ.
Δεν είμαι τόσο καλός στα ελληνικά αλλά: Το έξυπνος το χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε με θετικά σχόλια για κάποιων οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε υπερθετικό βαθμό... Συνήθως για τονιστεί η εξυπνάδα κάποιου χρησιμοποιούμε το είναι εξυπνότερος από...

Πάντως σαν έκφραση χρησιμοποιείται π.χ. η αγορά αυτού του προϊόντος ήταν εξυπνότατη κίνηση...

Αυριο μετα την εκκλησία που θα μπουν οι φιλόλογοι θα με διορθώσουν :P

Εκτός αν το δεί ο WashCloud νωρίτερα :-)

κάποιον

Αύριο

μετά

washcloud

τους πρόλαβα, αν και κοιμόμανε

Δημοσ.

Παιδιά 1000 thx!

Καλύτερα δεν μπορούσατε να με πείσετε..! :-)

Θετικός βαθμός = έξυπνος

Συγκριτικός βαθμός = εξυπνότερος

Σχετικός υπερθετικός = ο εξυπνότερος

Απόλυτος υπερθετικός = εξυπνότατος

Πέρασα; :fear:

Τα Posts των FarCry και BLISS ειδικά, κέρδισαν το επιχείρημα! :-D Οτι ακριβώς ζητούσα!!

Εαν δεν είχα και εσάς τι θα έκανα μου λέτε?! :-) :o <3

Topic Closed.

Koritsi_Gia_PC!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...