gdriver Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 οικονομικη κριση κατα τα αλλα, μα οι κερδοσκοποι καλα κρατουν τα σκηπτρα της παραοικονομιας. με αυξησεις αντιμετωπιζουν τα καταστηματα τη μειωμενη(!) ζητηση στην αγορα, καταρριπτοντας για μια ακομη φορα την απατη του, ταχα μας, νομου πρει προσφορας και ζητησης. στα βιβλια οι ''γκουρου'' της παραπληροφορησης ισχυριζονται πως μειωμενη ζητηση συνεπαγεται μειωση τιμων.(σε πολυ γενικες-χαλαρες γραμμες).στην ελλαδα ομως τους εβαλαν τα γυαλια αποδεικνύοντας πως αυτα ειναι για τους χαζους. για παραδειγμα η (αρχαια πια)μητρικη της asus p5e64 ws evolution απο 245 ευρω, μαγικως σήμερα εμφανίζεται στα 301!!! ευρω. η μητρικη rampage extreme απο 311 στα 359. φυσικα δεν μπορουσε να αποφυγει το ε-σοπ αυτες τις αυξησεις αφου οπως παντα ''αντιγραφει τις τιμες'' και τις χαμηλωνει στο αστρονομικο ποσο του 1 ευρω.ετσι να αισθανομαστε και ευγνωμοσυνη για την υπαρξη του. ε βεβαια, πως αλλιως θα εβαζαν ταμπελα ''εκπτωσεις'' τα χριστουγεννα! αυτα για καλημερα!
Critter Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Πάντως απο μεριας καταναλωτη μαλλον ισχυει οτι αυξηση των τιμων οδηγει σε μειωση της ζητουμενης ποσοτητας....Για παραδειγμα εγω καποια πραγματα που θελω να παρω και βλεπω ειτε οτι ειμαστε απο τους ακριβοτερους στην ευρωπη είτε οτι γινονται ανατιμησεις, δεν τα αγοραζω παρολο που εχω τα λεφτα. Δηλαδη αν κατι κανει 50€ και το πανε 60€ παρολο που μπορει να εχω 10.000 στην τραπεζα δεν θα το αγοραζω γιατι θεωρω οτι με κοροιδευουνε εν μεσω οικ. κρισης. Υποτιθετε οτι πρεπει να παμε προς αποκλιμακωση των τιμων και αντ αυτου κανουνε και αυξησεις....ουτε καν διατηρουν τις ιδιες τιμες.
kosmasgr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Αν πρέπει όμως να το αγοράσεις ? Τι θα κάνεις θα περιμένεις να πέσουν οι τιμές οι οποίες δεν πέφτουν ?
gdriver Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Πάντως απο μεριας καταναλωτη μαλλον ισχυει οτι αυξηση των τιμων οδηγει σε μειωση της ζητουμενης ποσοτητας....Για παραδειγμα εγω καποια πραγματα που θελω να παρω και βλεπω ειτε οτι ειμαστε απο τους ακριβοτερους στην ευρωπη είτε οτι γινονται ανατιμησεις, δεν τα αγοραζω παρολο που εχω τα λεφτα. Δηλαδη αν κατι κανει 50€ και το πανε 60€ παρολο που μπορει να εχω 10.000 στην τραπεζα δεν θα το αγοραζω γιατι θεωρω οτι με κοροιδευουνε εν μεσω οικ. κρισης. Υποτιθετε οτι πρεπει να παμε προς αποκλιμακωση των τιμων και αντ αυτου κανουνε και αυξησεις....ουτε καν διατηρουν τις ιδιες τιμες. ολα ειναι μια κορο(αη)δια! οικονομικη κριση ταχα μου.βεβαιως υπαρχει οικονομικη κριση οταν ειναι να δωσουν αυξησεις στους μισθους η για προσληψεις. για ολα τα αλλα ομως δεν υπαρχει. επιλεκτικη κριση. νεα πατεντα. ααα ,απαγορευονται και οι αντιγραφες αυτης. οσοι δεν ξερουν, τα χριστουγεννα θα πανε στο πλαισιο ,θα παρουν κατι στις τιμες που ηταν 1 εβδομαδα απο τωρα, αλλα πριν, και θα λενε ''ευκαιρια'' απο πανω. και φυσικα ελλειψη στον ελεγχο. για να μην πω και την αλλη λογικη που εχουν βρει μερικοι. δεν κοβουν αποδειξεις και ταχα μου σου λενε χωρις φπα! αν ζητησεις αποδειξη την ανεβαζουν. (βλεπε chipsaway) -----Προστέθηκε 24/11/2008 στις 10 : 09 : 30----- Αν πρέπει όμως να το αγοράσεις ? Τι θα κάνεις θα περιμένεις να πέσουν οι τιμές οι οποίες δεν πέφτουν ? εχεις δικιο σε αυτο φιλε μου. αλλα ,προσωπικα, πιστευω πως τα ''ολα'' του υπολογιστη ειναι πολυτελειας. αρα μπορεις να κανεις υπομονη μεχρι να αγορασεις κατι καινουριο,δεδομενου πως μπορεις να βασιστεις στο παλιο σου.
Critter Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Αν πρέπει όμως να το αγοράσεις ? Τι θα κάνεις θα περιμένεις να πέσουν οι τιμές οι οποίες δεν πέφτουν ? Το πρεπει συνηθως το καθοριζει η επιθυμια μας και οδηγος μας ειναι η υπερκαταναλωση. Αν ΠΡΕΠΕΙ πραγματικα να το αγορασω γιατι ειναι αγαθο πρωτης ή εκτακτης αναγκης τοτε θα το παρω ΑΝ δεν υπαρχει καποιο υποκαταστατο φθηνοτερο. Διαφορετικα αν μιλαμε για μια καρτα γραφικων, μια μπλουζα κτλ, ποτε μη σωσω και την παρω. Άλλωστε μονο με αποχη απο την αγορα θα αποκλιμακωθουν οι τιμες...Οσο αυξανονται οι τιμες αν συνεχισουμε να καταναλωνουμε τις ιδιες ποσοτητες, τοσο η αγορα θα μας εχει στο χερι.... Παντως ακομα και αγαθα που θεωρουνται πρωτης αναγκης έχω διαγραψει επειδη θεωρω κοροιδια να μας τα δινουν σε τετοιες τιμες. Για παραδειγμα το γαλα το ειχα για πρωινο με corn flakes. Αν δεις ποσο εχει παει το γαλα και τα corn flakes θα παθεις. Δεν κατηργησα όμως το πρωινο μου, απλα το υποκατεστησα με ψωμι και μαρμελαδα (σπιτικη απο φρουτα δικα μας) καθως και απο μελι παραγωγης συγγενη και πλεον ειναι και πιο οικονομικο και πιο θρεπτικο. Ειναι πολυ απλες οι κινησεις που πρεπει να κανει ο καταναλωτης για να μειωσει τις τιμες στην αγορα χωρις να στερηθει τίποτα το σημαντικο (αν και λιγη στερηση δεν κανει κακο εαν προκειται να επιτυχει κανεις κατι καλο).
pappous_soulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Ότι είπε και ο Critter. Αποχή απ'την αγορά παιδάκια.
million_voices Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 παιζουν και αγορες απο εξωτερικο (αν βεβαιως αξιζει τον κοπο) και αν κανεις ειναι διατεθειμενος να μην εχει στην ουσια εγγυηση υπολογιζεις το κερδος αγοραζοντας απο εξω και αποφασιζεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=284187 υπάρχει παρόμοιο topic...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.