Προς το περιεχόμενο

Πάγωμα παιχνιδιών

jvgrjohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Έχω ένα πρόβλημα με μερικά παιχνίδια και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι οφείλετε.

Συγκεκριμένα, το FIFA 2009, to PRO EVOLUTION SOCCER και το FALLOUT 3 παγώνουν με επαναλαμβανόμενο ήχο ο οποίος κολλάει και αυτός και πρέπει να κάνω reset το σύστημα.

Το fifa 2009 μου παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα ΜΟΝΟ όταν το παιχνίδι είναι βράδυ.Όταν ο αγώνας είναι με ήλιο τότε δεν κολλάει.

Το pro evolution το κάνει έτσι και αλλιώς.

Το FALLOUT 3 πάλι την πρώτη ημέρα που επαιζα δεν κολλούσε αλλά μετά που βράδισε πάλι το κάνει.

Το σύστημα μου είναι :

asus p5q deluxe (χωρίς αναβάθμιση bios ή drivers)

ati radeon 4870 512 (με αναβαθμισμένους drivers, το πρόβλημα ισχύει και με τους 8.9, 9.10,8.11)

vista 64 ultimate

4gb ram

intel pentiun quad q5050

Έχω και άλλα παιχνίδια στο σύστημα μου τα οποία δεν παρουσιάζουν κανένα τέτοιο πρόβλημα όπως τα : sacred 2, bioshock, the witcher, nfs prostreet, test drive unlimited, grid race driver , jericho, mercenaries 2 και άλλα.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε βοήθεια στο πρόβλημα μου.

Δημοσ.
Άλλαζε την ώρα όταν σουρουπώνει.

Καλόοοοοοοοο

:lol: :lol: :lol: :lol:

Πέρα όμως από τα αστεία να δούμε και καμιά λύση.

Αν τα προβλήματα σου παρουσιάζονται πιο πολύ το βράδυ, ίσως να φταίει η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού.

Υπάρχει περίπτωση να πέφτει η τάση του ρεύματος όταν δουλεύουν πολλές συσκευές στο σπίτι και να οφείλετε σε κακή εγκατάσταση πίνακα, παλιές καλωδιώσεις ή γενικώς σε πρόβλημα στην τάση του ρεύματος στην περιοχή που μένεις.

Αν γνωρίζεις κάποιον που να μπορεί να σου μετρήσει το ρεύμα στο σπίτι μια φορά το μεσημέρι και μια το βράδυ και να μπορέσει να καταλάβει αν υπάρχει αυξομείωση φώναξε τον.

Δεν αναφέρεις τροφοδοτικό ή αν έχεις ups.

Θα σου πρότεινα να δεις για ένα καλό ups και αν το τροφοδοτικό είναι κάποιο της σειράς να το αλλάξεις.

Δημοσ.

Φίλε μού όταν εννοώ βράδυ δεν εννοώ τον δικό μας κύκλο ημέρας.

Εννοώ ότι όταν οι αγώνες που παίζω στο FIFA 09 είναι σε γήπεδο με νύχτα ή βροχή τότε παγώνει η εικόνα και ο ήχος και μετά θέλω restart.

Όταν ο αγώνας γίνεται σε γήπεδο με ήλιο τότε δεν κολλάει ποτέ.

Επίσης στο FALLOUT επειδή και αυτό το παιχνίδι έχει κύκλο ημέρας,την πρώτη φορά που έπαιξα δεν μου έκανε κανένα κόλλημα επειδή με ξεκίνησε σε ημέρα. Αργότερα και όσο έπαιζα άρχισε να νυχτώνει στο παιχνίδι και τότε άρχισαν τα παγώματα και τα restart.

Αυτό είναι το πρόβλημα που δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλετε.Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον που έδειξες.

Σκέφτομαι να κάνω update τους drivers της motherboard αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα φτιάξει και επίσης φοβάμαι μην κάνω καμμιά βλακεία και θέλω format.

-----Προστέθηκε 24/11/2008 στις 10 : 28 : 09-----

Τροφοδοτικό έχω ένα cooler marter real power M700.

Οι μνήμες μου είναι οι corsair dominator 2x2gb ddr2.

Και επίσης σε μερικά από αυτά τα κολλήματα μου βγάζει την μπλε οθόνη στην οποία με δυσκολία μπορώ να διακρίνω ότι αναφέρεται σε κάτι loop. Τώρα τι loop είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω διότι δεν είναι καθαρή η μπλε οθόνη.

Δημοσ.

Μπλε οθόνες οφείλονται συνήθως σε μνήμες...

Τώρα γιατί το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν νυχτώνει στο παιχνίδι, δε μπορώ να το καταλάβω...

Δημοσ.

Γκουχ, γκουχ.

Εεεεχμμ, ναι, λάθος κατάλαβα. sry. :o

Ένας ένοχος μπορεί να είναι η 64bit έκδοση των vista.

Δοκίμασε να κατεβάσεις τα εφέ στα παιχνίδια και να αφαιρέσεις antialiasing και ότι κόλπα έχουν για βελτίωση της εμφάνισης όπως hdr κτλ.

Αν έχεις έναν 2ο δίσκο ή partition με αρκετό χώρο, δοκίμασε σε XP ή 32bit vista. Μόνο έτσι θα σιγουρευτείς αν φταίει το game, η vga, οι drivers ή το λειτουργικό.

Δημοσ.

Αν είχαν πρόβλημα οι μνήμες ή γενικότερα αν είχε κάποιο πρόβλημα το hardware πιστεύω ότι θα το έκανε σε όλα τα παιχνίδια.

Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι η αναβάθμιση των drivers της motherboard αλλά και πάλι φοβάμαι μην δημιουργήσω άλλα προβλήματα.

Δημοσ.

Οταν παγώσει δοκίμασε να πατήσεις CTRL+ALT+DEL και περίμενε λιγάκι, έπειτα διαλέγεις Task Manager και σκοτώνεις (Kill Process) το game. Εαν συμβεί αυτό, δλδ το πάγωμα του υπολογιστη δεν είναι hard freeze, κοίτα στον Event Viewer και στο Problem Reports & Solutions για οποιοδήποτε μήνυμα αφορά την κάρτα γραφικών, λογικά θα σου παρουσιάσει το κλασσικό "Windows - Video Hardware Error : A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly". Τέτοια προβλήματα συνήθως παρουσιάζονται σε άσχημα overclocking της κάρτας γραφικών, incompatibilities με games και σε μικρότερο βαθμό, ελαττωματικό hardware. Επίσης δοκίμασε να αναβαθμίσεις τους οδηγούς της κάρτας ήχου και του Intel chipset. Εαν το πρόβλημα ειναι τύπου Hard Freeze, δλδ πλήρες πάγωμα του υπολογιστή, τότες είναι σίγουρα πρόβλημα hardware και στην θέση σου θα ξεκινούσα απο testing στις μνήμες,θερμοκρασίες και τροφοδοτικά.

Δημοσ.

Για τους drivers του ήχου το έχω ψάξει αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλοι.Είναι της soundmax blackhawk και δεν έχει βγάλει άλλους, αν και έχω κάνει το πείραμα και τους έχω κάνει unistall και πάλι όμως υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να στείλεις μια αναφορά του προβλήματος στην ati.

Επιμένω όμως ότι μπορεί να είναι και πρόβλημα του 64bit λειτουργικού.

Δημοσ.

Αμφιβάλλω εάν φταίει το λειτουργικό γιατί τα rules τις Microsoft για οδηγούς 64bit είναι αυστηρότατα σε σχέση με την 32bit έκδοση τους. Κάτι άλλο συμβαίνει, η καλύτερη ιδέα είναι να στείλει ένα report στην ATI όπως ανέφερε ο micos000 και να κάνει λίγη υπομονή για τους Catalyst 8.12 σε λίγο καιρό. Εν τω μεταξύ πέρνα τους chipset οδηγούς της Intel και γύρνα τον Catalyst σε Default ρυθμίσεις εάν έχεις πειράξει κάτι. Μήπως είχες περάσει κάποια beta έκδοση του Catalyst στο παρελθόν; Στο Fallout 3 δεν είσαι ο μόνος με crashes, καραμπινάτα bugs του παιχνιδιού σε ATI/NVIDIA.

Δημοσ.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν ήταν το VPU Recovery της ΑΤΙ.

Είναι κάπου στον πίνακα ελέγχου των Catalyst.

Αν είναι ενεργοποιημένο δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις.

Δημοσ.

Επιλογή για ρύθμιση του VPU Recover δέν υπάρχει στα Vista, τρέχει συνέχεια κατά απαίτηση του λειτουργικού και είναι καλύτερα έτσι διότι τα crashes και τα hard freezes θα γινόντουσαν αιτία για data corruption με το VPU Recovery απενεργοποιημένο. Το όλο πρόβλημα μυρίζει unstable overclocking και πιθανών προβληματικό VGA BIOS.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο πρόβλημα μου.Θέλω να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα αναίμακτα (χωρίς format).

Τον catalyst δεν τον πειράζω.Τον εγκαθιστώ πάντα και τον χρησιμοποιώ χωρίς μεταβολές εκτός από το Α.Ι Catalyst το οποίο το πηγαίνω στο advance, αλλά το έχω τσεκάρει και δεν φταίει αυτό.

Η καραμπινάτη περίπτωση είναι αυτή του FIFA 09. Σε γήπεδο με ήλιο δεν κολλάει ποτέ.Μόλις εμφανιστεί γήπεδο με βράδυ ή βράδυ με βροχή κολλάει αμέσως. Μπορεί να είναι τα water effects. Ίσως.

Το μόνο που σκέφτομαι να κάνω είναι αναβάθμιση των drivers της motherboard.Για αναβάθμιση bios δεν ξέρω διότι είναι περίεργη υπόθεση και οι γνωσεις μου γύρω από αυτό το θέμα είναι περιορισμένες.

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι από τότε που αγόρασα νέο pc τα torrents (κλεψιμέικα) δεν κατεβαίνουν με τον ίδιο ρυθμό και σκέφτομαι μήπως φταίει η συμβατότητα των vista 64 με τους drivers ethernet της motherboard.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...