Προς το περιεχόμενο

Κόψτε το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν

AGGELOS1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ποιος θα ορίσει βρε τζιμάνια ποια καφετερια θα είναι τι?

Οι ιδιοι οι πελατες. Νομος προσφορας και ζητησης.

Ή μηπως θα συνεχισει να πηγαινει ο μη καπνιστης σε καφετερια καπνιστων ενω εχει και αλλη επιλογη?

Αμα δει ο ιδιοκτητης οτι χανει λεφτα μια χαρα θα την κανει μη καπνιστων την καφετερια και θα κοψει και ο ιδιος το καπνισμα αν χρειαστει.

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οι ιδιοι οι πελατες. Νομος προσφορας και ζητησης.

Ή μηπως θα συνεχισει να πηγαινει ο μη καπνιστης σε καφετερια καπνιστων ενω εχει και αλλη επιλογη?

Αμα δει ο ιδιοκτητης οτι χανει λεφτα μια χαρα θα την κανει μη καπνιστων την καφετερια και θα κοψει και ο ιδιος το καπνισμα αν χρειαστει.

μην λες ακυρα, δηλαδη αν ο ιδιοκτητης εχει και καπνιστες, και ο διπλα το ιδιο, και ο απενταντι το ιδιο, εγω που θα παω?

Δημοσ.

δηλαδη αν ο ιδιοκτητης εχει χώρο μόνο για μη καπνιστες, και ο διπλα το ιδιο, και ο απενταντι το ιδιο, εγω που θα παω?

Δημοσ.

Θα πας στο μη καπνιστών και αν θες τσιγαράκι θα βγεις έξω.

Όχι ότι συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνεις πόσο παράλογο είναι να μείνει στην κρίση του ιδιοκτήτη το καπνιστής ή μη.

Δημοσ.

Μια απ' τα ίδια τότε,θα πας στο άλλο το στενό που έχει καφετέρια για μη καπνιστές.

Καταλαβαίνω ότι ο καπνός είναι ενοχλητικός,πχ μέσα στο σπίτι δεν καπνίζω.Με ενοχλεί το μέτρο γιατί είναι ρατσιστικό και όχι γιατί δεν μπορώ καφέ χωρίς τσιγάρο.

Δημοσ.

Τα διαβάσαμε 100 φορές και σου εξηγήσαμε ότι είναι ελλιπές μέτρο το να αφεθεί στην κρίση του κάθε ιδιοκτήτη το καπνιστής ή όχι. Επιπλέον, θα επαναλάβω ένα παλιότερο ποστ μου στο παρόν thread: Άλλο το δικαίωμά σου στο να ζεις χωρίς να ενοχλείς άλλους και άλλο το "δικαίωμά σου" στο να ζεις ενοχλώντας άλλους.

Το ποιανού το μυαλό είναι σε απραξία άσε να το κρίνουν τρίτοι.

Δημοσ.

gnsX: Αν δεν μιλούσαμε για την τρίτη κατά σειρά (προλαμβανόμενη) αιτία θανάτου παγκοσμίως, ίσως (και τονίζω το ίσως) να είχες το δικαίωμα να μιλήσεις για ρατσισμό.

Ρατσιστικό δεν είναι το μέτρο, ίσως να είναι ο κάθε καταστηματάρχης που θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε καπνιστές ή μη προκειμένου να γλυτώσει τα φράγκα της διαμόρφωσης.

Btw αρκετά με το "ας πάνε αλλού", όταν ο "επικίνδυνος" παράγοντας είσαι εσύ, εσύ πρέπει να "πας στο άλλο στενό που έχει καφετέρια" και όχι ο άλλος.

Δημοσ.

Το ποιανού το μυαλό είναι σε απραξία άσε να το κρίνουν τρίτοι.

Καλά Θα κάνουμε poll μετά,χαλάρωσε τώρα γιατί μπορεί να υπερθερμανθεί και να καεί.Επίσης δεν είδα να διαφωνώ μόνο εγώ.

Δημοσ.

Ρε gnsX, άσε τις μπουρδολογίες και κοίτα να καταλάβεις τι σου λέμε. Καλό θα σου κάνει, γι' αυτό επιμένουμε. Αλλιώς θα το είχαμε παρατήσει το thread.

Δημοσ.

1.Δες απο που/ποιον ξεκίνησαν οι μπουρδολογίες

2.Έχω καταλάβει απολύτως τι λες και διαφωνώ,το βλέπουμε αλλιώς

Αυτά

Δημοσ.

Παρόλο που το μέτρο θίγει τη βολή μου, θεωρώ ότι είναι σωστό γιατί αφορά κάτι που βλάπτει την υγεία των γύρω μου.

Δεδομένου όμως της συνειδητής επιλογής/αδυναμίας αρκετών από εμάς να καπνίζουμε, νομίζω ότι είναι δίκαιο να υπάρχει μέριμνα και για μας. Και να υπάρχουν ειδικοί χώροι μέσα στα μαγαζιά. Χώροι όμως που να μην προσβάλουν τον καπνιστή. Δεν μπορεί να πληρώνεις το ίδιο για μια υπηρεσία, και να είσαι σαν τιμωρημένος σε μια γωνία.

Δημοσ.

Βρε αυτό λέμε,ότι σαν μέτρο ΘΑ ήταν σωστό αν προέβλεπε κάτι για τους καπνιστές.Το τι θα ήταν αυτό είναι συζητήσιμο,πχ εγώ βρίσκω λογικό ειδικές καφετέριες/λέσχες μόνο για καπνιστές,ο teo64x όχι,το βγες έξω πάντως δεν είναι ενναλακτική

Δημοσ.

Νιώσε φίλε... Σου έχουμε πει τόσες φορές το ίδιο πράγμα και όλα τα ποστ σου είναι λες και δεν το διάβασες, τι θες να σκεφτούμε δηλαδή;

Ακόμα και το (ακραίο, κατά τη γνώμη μου) μέτρο να γίνονταν όλοι οι χώροι για μη κανπιστές, σωστό θα ήταν. Διάβασε και το ποστ του akpe. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία των γύρω, το μη κάπνισμα όχι. Σου φαίνεται "το ίδιο ρατσιστικό" να είναι όλοι οι χώροι μόνο για καπνιστές και όλοι μόνο για μη καπνιστές;

Επιπλέον, σε ένα χώρο για καπνιστές, μπορεί να πάει κάποιος και να καπνίσει, μπορεί και όχι. Σε ένα χώρο για μη καπνιστές, είναι κάποιος υποχρεωμένος να μην καπνίσει. Άρα, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης μπαρ ή οτιδήποτε άλλο είναι στα καλά του, μάλλον θα επιλέξει το πρώτο για να παραμείνει η πελατεία του όπως και σήμερα (που πάνε αναγκαστικά μαζί καπνιστές και μη καπνιστές), ενώ αν επιλέξει το δεύτερο ξέρει ότι η μόνη προοπτική είναι ή να έχει τους ίδιους πελάτες, ή να έχει λιγότερους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...