Προς το περιεχόμενο

ελεος με τις μοτοσυκλετες.

gdriver

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Με έχει εξοργίσει αφάνταστα το απερίγραπτο θράσος μερικών κατόχων δικύκλων που καταλαμβάνουν θέσεις αυτοκινήτων με το έτσι θέλω. Συγκεκριμένα, χθες έψαχνα θέση στο πάρκιν του μετρό στην Ακρόπολη. Βλέπω μία πολύ άνετη θέση που όμως είχε καταληφθεί απο μία cross μηχανή. Κατεβαίνω και ρωτάω τον ιδιοκτήτη ενός πολύ μικρού cafe που ήταν εκεί μπροστά και ψάρευε πελατεία, αν είναι δικιά του και μου απαντάει καταφατικά. Πολύ ευγενικά του λέω αν γίνεται να την τοποθετήσει κάπως αλλιώς ώστε να χωρέσω κι' εγώ. Εκείνος μου λέει ότι δεν γίνεται επειδή περιμένει αυτοκίνητο του μαγαζιού. Ε, εντάξει λέω κι' εγώ, και έφυγα να ψάξω αλλού παρόλο που ήδη έψαχνα μισή ώρα και είχα αργήσει σε ραντεβού.

Το βράδυ λοιπόν, κατά τις 9 που επέστρεφα να πάω στ' αυτοκίνητο πέρασα απ' το ίδιο σημείο και τί να δώ! Την μηχανή του τύπου στο ίδιο ακριβώς σημείο να μην έχει μετακινηθεί ούτε πόντο. Και ερωτώ λοιπόν. Με ποιό δικαίωμα ο κάθε "μάγκας" μηχανάκιας πάει και πιάνει ολόκληρη θέση ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει κάτι ώστε να εξυπηρετηθούμε και οι δύο; Τί τον πείραζε να κουνήσει την βρωμομηχανή του λίγο για να με διευκολύνει και μένα;

Δεν το λέω εν βρασμώ ψυχής, το αισθάνομαι εδώ και χρόνια, έχω σιχαθεί τους νεοέλληνες. Κάτι ζώα σαν τον τύπο που ανέφερα υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλά και ανέχομαι τους άξεστους, ξεπεσμένους, απαίδευτους, ανάγωγους, ψευτομάγκες και αχρείους ανθρώπους (εννοείται ότι δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι καθότι υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις μέσα στον υπόλοιπο βόθρο) αυτής της κάποτε ένδοξης χώρας (που δεν μου φταίει σε τίποτα) επειδή σπουδάζω και δεν μπορώ να φύγω ακόμα. Έχω μεγαλώσει μαθαίνοντας να σκέφτομαι και τους άλλους και όχι μόνο τον εαυτούλη μου κι' όταν ζω κάτι τέτοιες καταστάσεις μου φαίνεται απίστευτο.

Έτσι για την ιστορία, έχω ταξιδέψει αρκετά σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά και μιλώντας για Ευρώπη αυτά τα πράγματα είναι πέρα απο κάθε φαντασία και αδιανόητα. Όταν τα λέω σε φίλους απο Γερμανία ή Αυστρία δεν το πιστεύουν.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και καλό κουράγιο σε όλους όσους προσπαθούμε να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση.

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άμα ήταν γλάστρα αντί για μηχανάκι θα σε πείραζε; Νομίζω ναι, δεν είναι θέμα μηχανάκι αλλά καταστηματάρχι, βάζει οτι γουστάρει για να μη παρκαρουν μπροστα στο μαγαζι του.

Στη δουλεία μου απο κάτω είναι ενα μαγαζί και ο τύποσ έχει βάλει γλάστρες και πιάνει 3 θέσεις για να παρκαρουν οι πελάτες του. Παλιότερα είχα βγάλει μια γλάστρα κ πάρκαρα το αμάξι και ήρθε και μου πούλησε και τσαμπουκά να πλακωθούμε.

Άλλη κατάσταση πρέπει να ανεχτείς, όχι τα μηχανάκια.

Δημοσ.

@yannisfam νομίζω πως από τον νόμο έχουν δικαίωμα να πιάνουν ολόκληρη την θέση οπότε αν ισχύει καλά κάνουν μιας και πολλάκις έχω δει μηχανές κάτω από ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν

-----Προστέθηκε 28/11/2008 στις 03 : 16 : 54-----

ΧΖΖΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧ

μόλις είδα τα Τάγκζ!!!

θεεικά, μπράβο σε όσους τα έβαλαν!

χαχαχαχααχαχαχαχα

Δημοσ.

ναι, βασικα απο το νομο, το 2τροχο ειναι (οσο περιεργο και αν φαινεται στους 4τροχους φιλους μας) κανονικο οχημα, πληρωνει τελη κυκλοφοριας, διοδια και ασφαλιστρα και δικαιουται κανονικη θεση παρκαρισματος. Οχι διαγωνια. Κανονικη. Απλα για να κανουμε τη ζωη μας (και των υπολοιπων) ευκολοτερη καθως και για να προστατουψε τα ευαλωτα οχηματα μας, κανουμε ταρζανιες προκαλωντας φυσικα αλλα προβληματα σε καποιες περιπτωσεις. Πχ ο οδηγος θα πει "γιατι το εβαλες ρε μεγαλε στο δρομο ενω εχει χωρο στο πεζοδρομιο, για να παρκαρα και εγω?" ενω το αντιθετο θα πει ο πεζος που δεν εχει χωρο να περπατησει. Η γραμμη ειναι γκριζα και θα πρεπει ολοι να δειχνουμε κατανοηση καθως η πραγματικοτητα της χωρας μας μας περιοριζει.

Ο καταστηματαρχης που λες, νομικα, εχει δικαιωμα να παρκαρει τη μηχανη του εκει (οχι να βαλει γλαστρα, αυτο ειναι παρανομο). Θα μου πεις, θα μπορουσε να σε διευκολυνει, να μη ταλαιπωρηθεις. Φανταζομαι ομως πως μεταξυ του να σε απογοητευσει και του να ερθει το φορτηγο του και να κλεισει ο δρομος μεχρι να ξεφορτωσει και ολο το αγχος, φασαρια, χαμος......... τι να σου πω, εγω δεν τον αδικω. Παλευει και αυτος με τη καθημερινοτητα του.

Α, και το να κλεισεις θεση παρκινγκ δεν ειναι "μαγκια". Ποτε δεν ηταν. Το να σπασεις μια βιτρινα μπροστα στην αρβυλοφορουσα γκομενα σου μπορει να ειναι μαγκια. Το παρκινγκ ομως?

Δημοσ.
Το να σπασεις μια βιτρινα μπροστα στην αρβυλοφορουσα γκομενα σου μπορει να ειναι μαγκια.

οφφτόπικ - ελπίζω να το λες για πλάκα έτσι;

Δημοσ.

Οριστε και η δικια μου suzuki 500 GS πιστευω οτι πρεπει για μεσηλικα αναβατη καθημερινα αθηνα- μαρκοπουλο το πολυ 30 λεπτα(η φωτο ενδεικτικη η δικια μου πιο βρωμικη και το πλαισιο μαυρο) οσο για τους κατηγορουντες την μοτο ενα θα πω αυτοι χανουν!gal-suzuki-gs500-1.jpg

Δημοσ.
Καλος ειναι ο Γουσουρας για τα λεφτα του, απλα μονο λιγο καλυτερες αναρτησεις να ειχε...

Οντως ειδικα η μπροστινη βουταει ευκολα δυστυχως το μηχανακι ειναι spain αλλα το μοτερ ειναι μαμα, ενταξει 4000 προσφορα απο τον σφακιανακη πριν 2 χρονια οσο κανανε τα 250.

Βλεπω ομως οτι ειμαστε μπολικοι μοτοβαιοι στο forum μαλλον χρειαζεται ενα υπομνημα.:-)

Δημοσ.

Πραγματι εχω σκοπο τωρα να αλλαξω τα λαδια (πρωτη φορα) με ενα καλο forkoil και για ελατηρια βλεπουμε αργοτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...