duende Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 ..εμεις καθε μερα παιζουμε μετο χαρο.. αυτο ειναι το θεμα και δεν επρεπε να ειναι ετσι.. προσωπικα ποτε δε γουσταρα το αυτοκινητο (σταματα-ξεκινα ολη την ωρα, δε βρισκεις παρκινγκ ποτε,εξοδα...) και ηθελα για χρονια να παρω μηχανη (και ο πατερας μου μονο μηχανη οδηγουσε) οδηγοντας ομως αναγκαστικα λογω επαγγελματος, αμαξι και βλεποντας τη κατασταση που περιγραφεις, αναγκαστικα συμβιβαστηκα γιατι δεν εχω ορεξη να σακατευτω.. η μηχανη ειναι ρισκο, οσο προσεκτικος και να εισαι, μπορει να οδηγεις μια ζωη και να μη συμβει τιποτα, μια κακη στιγμη ομως αρκει και δυστυχως οι επιπτωσεις ειναι διαφορετικες για μηχανη και αμαξι αντιστοιχα ακομα και με πολυ λιγα χιλιομετρα.. τωρα μιας και λεμε για κακες συνηθειες (μηχανοβιων-αμα πιασουμε και τα αμαξια αστα να πανε), πολλοι μηχανοβιοι κανουν τα εξης οδηγουν πολλες φορες σε μονοδρομους αντιθετα (αμα τον βλεπεις παει στο καλο) οδηγουν βραδυ χωρις φωτα αναμμενα (αυτο δε το καταλαβαινω) σε βριζουν αν εισαι σταματημενος και δε κανεις στην ακρη να περασουν αλλα ολα αυτα ειναι το κερασακι στη τουρτα.ειπαμε: παιδεια και συστημα δεν υπαρχουν. απο κει και περα..
kx5 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 εγω ειμαι με μηχανακι στο δρομο και αν κανω μ@λ@κια θα σκοτωθω.. εαν κανεις εσυ μ@λ@κια με το αμαξι , μπορεις να παρεις κοσμο και κοσμακι σβαρνα! συνεχιζω να υποστηριζω οτι αναφερεσαι σε μια μειοψηφια "παιδιων" που νομιζουν οτι το μηχανακι ειναι μαγκια και παιζουν με τις ζωες τους.. καθε μερα σας τρωω στη μαπα! εσυ με το αμαξι οτι μ@λ@κια και να κανεις εισαι καβατζωμενος.. εγω με την μηχανη ΔΕΝ ειμαι..μπορεις να το καταλαβεις αυτο? Πως ακριβώς είμαι καβατζωμένος?!!!!!!!!!!!!!!!!!!? Ότι για μια βλακεία που ίσως μου κοστίσει μια γρατζουνιά στο αμάξι μου σε στείλω στον άλλο κόσμο? Ή ακόμα χειρότερα ανάπηρο στο νοσοκομείο? Είμαι καβατζωμένος σε σχέση με τι? Γιατί έχεις την εντύπωση πως σε τέτοια περίπτωση το μόνο που θα με ανησυχεί θα είναι ο φαναρτζής?... ποιος γονεας μωρε αγοραζει στο παιδι του μηχανακι χωρις διπλωμα.. στο μενιδι μενεις με τους γυφτους? ΕΛΕΟΣ!!! ...
cbr600RR Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 τωρα μιας και λεμε για κακες συνηθειες, πολλοι μηχανοβιοι κανουν τα εξης οδηγουν πολλες φορες σε μονοδρομους αντιθετα (αμα τον βλεπεις παει στο καλο) οδηγουν βραδυ χωρις φωτα αναμμενα (αυτο δε το καταλαβαινω) σε βριζουν αν εισαι σταματημενος και δε κανεις στην ακρη να περασουν αλλα ολα αυτα ειναι το κερασακι στη τουρτα.ειπαμε: παιδεια και συστημα δεν υπαρχουν. απο κει και περα.. αυτο με το μονοδρομο ναι οκ το κανω και εγω.. με 10 χλμ στην ακρη του δρομου..ωστε αν πεταχτει καποος να κανω στην ακρη.. δεν ειμαστε HOLYWOOD γι να περασω απο πανω του με σουζα...αυτο με το οδηγημα χωρις φωτα ΔΕΝ το εχω δει ποτε οσα χρονια οδηγω.. πεφτεις πανω σε ολες τις περιπτωσεις τι να πω... αλλα το βρηκαμε τωρα.. η παιδεια φταιει...!!
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 σε βριζουν αν εισαι σταματημενος και δε κανεις στην ακρη να περασουν εγω παντως αν ειμαι σταματημενος παντα κανω ακρη για να περασει κανα μηχανακι. Δεν καταλαβαινω γιατι να μην το κανεις.
ferongr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 εγω παντως αν ειμαι σταματημενος παντα κανω ακρη για να περασει κανα μηχανακι. Δεν καταλαβαινω γιατι να μην το κανεις. Εγω οπως παω να σταματησω (πχ μονοδρομο με φαναρι) κοιταω απο τον καθρεπτη και αφηνω χωρο αμα ερχεται καμμια μηχανη. Αλλα απ την αλλη, ειμαι μηχανοβιος και ξερω.
cbr600RR Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Πως ακριβώς είμαι καβατζωμένος?!!!!!!!!!!!!!!!!!!?Ότι για μια βλακεία που ίσως μου κοστίσει μια γρατζουνιά στο αμάξι μου σε στείλω στον άλλο κόσμο? Ή ακόμα χειρότερα ανάπηρο στο νοσοκομείο? Είμαι καβατζωμένος σε σχέση με τι? Γιατί έχεις την εντύπωση πως σε τέτοια περίπτωση το μόνο που θα με ανησυχεί θα είναι ο φαναρτζής?... ναι ρε φιλε εισαι καβατζωμενος! αμα φταις εσυ στο ατυχημα.. η γρατσουνια στο φτερο θα σε πειραξει????οχι φυσικα.. η ασφαλεια θα σου πληρωσει την γρατσουνια κια ο μοτοσυκλετιστης θα τρωει σουπες για 2 μηνες.... αμα φταει το μηχανακι τι θα προτιμουσες .. Α) να ησουν και εσυ σε μηχανακι Β) να ησουν πεζος Γ) να ησουν σε αμαξι.. -----Προστέθηκε 26/11/2008 στις 12 : 41 : 56----- εγω παντως αν ειμαι σταματημενος παντα κανω ακρη για να περασει κανα μηχανακι. Δεν καταλαβαινω γιατι να μην το κανεις. ειναι του ελληνα οδηγου η μαγκια.. ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΩ ΡΟΥΠΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.. και οταν ξεκινας πας με 20 χλμ ετσι για το σπασιμο..αυτη ειναι η συμπεριφορα ελληνα οδηγου..
kx5 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 ναι ρε φιλε εισαι καβατζωμενος! αμα φταις εσυ στο ατυχημα.. η γρατσουνια στο φτερο θα σε πειραξει????οχι φυσικα.. η ασφαλεια θα σου πληρωσει την γρατσουνια κια ο μοτοσυκλετιστης θα τρωει σουπες για 2 μηνες.... αμα φταει το μηχανακι τι θα προτιμουσες .. Α) να ησουν και εσυ σε μηχανακι Β) να ησουν πεζος Γ) να ησουν σε αμαξι.. Η ασφάλεια μου... μάλιστα. Εσύ πόσο κοστολογείς την αξία του ανθρώπου που θα χαθεί, επειδή έγινε μια γρατζουνιά στο αυτοκίνητό μου? Αν αφήσουμε στην άκρη τα λεφτά και τις ποινικές διώξεις, τι θα συμβεί στη δική μου ψυχολογία? Πόσο θα αλλάξει η ζωή μου? Ακόμα χειρότερα: Φαντάσου να ξέρεις για την υπόλοιπη σου ζωή, πως ένας άνθρωπος κείτεται ανάπηρος σε ένα κρεβάτι και εσύ το προκάλεσες (άθελα σου ή όχι... τι σημασία έχει). Υπάρχει μεγάλο κόστος, και ουδεμιά σχέση έχει με χρήματα. Όλα αυτά που λες θα ίσχυαν αν δεν είχα συνείδηση. Είναι απόλυτα φυσικό να χτυπήσεις περισσότερο σαν πεζός/σε μηχανή, σε ατύχημα με αυτοκίνητο. Γιαυτό και είναι λογικό όλοι οι μοτοσυκλετιστές να φοράνε κράνος και σωστά ρούχα. Πόσοι φοράνε όμως?
cbr600RR Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Η ασφάλεια μου... μάλιστα. Εσύ πόσο κοστολογείς την αξία του ανθρώπου που θα χαθεί, επειδή έγινε μια γρατζουνιά στο αυτοκίνητό μου? Αν αφήσουμε στην άκρη τα λεφτά και τις ποινικές διώξεις, τι θα συμβεί στη δική μου ψυχολογία? Πόσο θα αλλάξει η ζωή μου? Φαντάσου να ξέρεις για την υπόλοιπη σου ζωή, πως ένας άνθρωπος κείτεται ανάπηρος σε ένα κρεβάτι και εσύ το προκάλεσες (άθελα σου ή όχι... τι σημασία έχει). Υπάρχει μεγάλο κόστος, και ουδεμιά σχέση έχει με χρήματα. Όλα αυτά που λες θα ίσχυαν αν δεν είχα συνείδηση. Είναι απόλυτα φυσικό να χτυπήσεις περισσότερο σαν πεζός/σε μηχανή, σε ατύχημα με αυτοκίνητο. Γιαυτό και είναι λογικό όλοι οι μοτοσυκλετιστές να φοράνε κράνος και σωστά ρούχα. Πόσοι φοράνε όμως? εγω την ζωη του μοτοσυκλετιστη την βαζω πανω απολα.. το ιδιο και εσυ φανταζομαι.. το θεμα ομως ΔΕΝ ειναι τι πιστευεις..το θεμα ειναι "ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ΅.. ναι οκ θα αλλαξει η ψυχολογια ου.. κριμα θα δακρυσεις και λιγο.. ο αλλος ομως θα παει στα θυμαρακια! αρα η "βλακεια" σου σαν οδηγος θα σε κανει να λυπηθεις.. αλλα το παιδι που θα σκοτωθει.. παει ΤΕΛΟΣ.. εμενα αυτο ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΠΤ.. αναφερομαστε στις καφριλες των οδηγων αυτοκινητου.. δεν ειμαι εδω να σε κρινω αν λυπηθεις οταν σκοτωσεις καποιον.. τοτε θαναι πολυ αργα.. .. ...αλλα ναι τωρα βλεπω στο τελος το ριχνεις και στο κρανος.. ναι το κρανος σωζει ζωες.. αρα οποιος δε φοραει κρανος τα ηθελε και τα επαθε.. συμφωνα με τη λογικη σου.. αν πεσεις πανω του με 100χλμ και τον στειλεις 40 μετρα πανω στο κρασπεδο.. θα τον σωσει το κρανος.. δε το ξεραμε να βαζουμε και τα παιδια μετα παπακια να φορανε εξαρτηση αγωνων μπας και....
kx5 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 cbr600RR κάτι μου λέει ότι δε θα συνεννοηθούμε, οπότε άστο καλύτερα... Είσαι στα άκρα - μίσος εναντίων των αυτοκινήτων - και δε φαίνεται να θέλεις να δεις διαφορετικά.
Balourdos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Απ'οτι καταλαβα ο κχ5 προσπαθει να σου εξηγησει οτι ΚΑΙ γι'αυτον θα ηταν οτι χειροτερο χαριν μιας "γρατζουνιας",να σακατεψει καποιον μοτοσυκλετιστη και να υποστει τις οποιες συνεπειες(ψυχολογικες,βιωματικες). Δεν ειναι θεμα "καβατζας", επειδη ειναι σε 4 τροχους και ο αλλος σε 2. Τα ατυχηματα ειναι απροβλεπτα και καμια φορα "ευνοουν" αν θες την "λαθος" μερια. Αν εσυ για παραδειγμα, χτυπησεις καποιον πεζο με τη μηχανη...ακομα και πραγματικα να ΜΗΝ εφταιγες, (και εξαιρωντας βεβαια το γεγονος οτι εσυ μπορει να εισαι ζωο και να τον εγκατελειψες ή εισαι σαν χαρακτηρας τελοσπαντων αναισθητος), θα νιωθεις τουλαχιστον ασχημα γι'αυτο και μπορει να σου "κοστισει"(οχι μονο χρηματικα). Το κουρασα μαλον, τεσπα, ελπιζα να εγινα κατανοητος και χωρις παρεξηγηση. edit - μαλον με προλαβε ο φιλος κχ5...τεσπα Για μενα, τα αγκαθια των ελληνικων δρομων, δεν ειναι ουτε οι δικυκλιστες, αλλα ουτε και οι ιδιωτες(ΙΧ). Ευτυχως ή δυστυχως ειναι οι "επαγγελματιες"(Ταξι,λεωφορεια,φορτηγα,delivery και δε συμμαζευεται). Οι τελευταιοι βαρατε ελευθερα(με το μαλακο) (Το αλλο που με εξοργιζει πραγματικα ειναι η ηχορυπανση του καθε λακαμα με την πειραγμενη εξατμιση/μπουρι(αυτοκινητο ή μηχανη,δεν τα ξεχωριζω). Αυτα τα ολιγα...
cbr600RR Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 οι επαγγελματιες ειναι "αστα να πανε" δεν υπαρχει λογος να το αναλυσω.. μεινετε μακρια τους! ...
cbr600RR Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 cbr600RR κάτι μου λέει ότι δε θα συνεννοηθούμε, οπότε άστο καλύτερα...Είσαι στα άκρα - μίσος εναντίων των αυτοκινήτων - και δε φαίνεται να θέλεις να δεις διαφορετικά. φιλε δεν μιλαω με φανταστικα γεγονοτα... τα εχω φαει στη μαπα.. 2 φορες στο νοσοκομειο απο την παπαρια@ της κυρα βασως πισω απο το τιμονι και απο την ψευτομαγκια 17χρονου που παραβιασε κοκκινο και με εκανε αυτοκολητο.. ο μπαμπκας του ηταν ορθοπεδικος και ανελαβε την επεμβαση δωρεαν για να μην παω στα δικαστηρια.. του ειπα να πα να #@$%%#% και τον ετρεχα 4 χρονια .. τσεπωσα και 15 χιλιαρικα.. εγω λεω δοξα το θεο που εζησα και αυτος ουτε που ξερει το ονομα μου μιας και τα πληρωσε η ασφαλιστικη.. με πιανεις τωρα.. ? καθε μερα τα βλεπω.. απλα εχω πια την πειρα κια προσεχω.. τα παιδια που τωρα μαθαινουν ομως ειναι σα να πηγαινουν τον πολεμο με μια σφεντονα!
gnsX Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 αυτος ουτε που ξερει το ονομα μου μιας και τα πληρωσε η ασφαλιστικη.. με πιανεις τωρα.. ? Δεν ισχύει το παραπάνω,θα ήταν πολλές οι τύψεις Άρη,εμένα πάντως θα με έριχνε πολύ
kx5 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δεν είπε κανείς ότι μιλάς με φανταστικά γεγονότα. Αυτά που περιγράφεις τα έχουμε ακούσει όλοι πάνω - κάτω. Δε κατηγορώ μόνο τη μια πλευρά. Για άλλο λόγο ξεκίνησα να γράφω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.