Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση 2 οθονών σε ASUS P5N-MX

Nick1150

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω ένα desktop με motherboard ASUS P5N-MX και θέλω να συνδέσω 2 οθόνες για χρήση για το Microsoft Flight Simulator 2004.

Γίνεται ; και αν πως ; Θα χρειαστώ κάρτα γραφικών ;

Η οθόνη που έχω και θέλω να αγοράσω μια ίδια, είναι αυτή .

Ευχαριστώ

:-)

ΥΓ. Αν ήθελα αργότερα και τρίτη οθόνη γίνεται ; :-D

Δημοσ.

Η μητρική αυτή έχει

Θύρες Επικοινωνίας (Εξωτερικές): 1 x Parallel, 1 x VGA, 1 x PS/2 Keyboard, 1 x PS/2 Mouse, 1 x LAN(RJ45) port, 4 x USB 2.0/1.1, 1 x COM port, 6 -Channel Audio I/O.

οπότε ξέχνα τα dual screen.

Αν δεν έχεις κάρτα γραφικών με 2 εξόδους δεν κάνεις τίποτα.

Αν έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις τότε είναι απλό να το κάνεις. Απλά ορίζεις clone τις 2 οθόνες από τον πίνακα ελέγχου της vga.

Για 3 μόνιτορ την μόνη σχετικά αξιόπιστη λύση που ξέρω είναι με την Matrox Parhelia, αλλά δεν υποστηρίζει DX10, είναι ακριβή και πρέπει να ψάξεις να την βρεις.

Έχω δει λύσεις με 2 vga για 4 μόνιτορ αλλά υπήρχαν πολλά κρασαρίσματα.

Δημοσ.
Η μητρική αυτή έχει

οπότε ξέχνα τα dual screen.

Αν δεν έχεις κάρτα γραφικών με 2 εξόδους δεν κάνεις τίποτα.

Αν έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις τότε είναι απλό να το κάνεις. Απλά ορίζεις clone τις 2 οθόνες από τον πίνακα ελέγχου της vga.

Για 3 μόνιτορ την μόνη σχετικά αξιόπιστη λύση που ξέρω είναι με την Matrox Parhelia, αλλά δεν υποστηρίζει DX10, είναι ακριβή και πρέπει να ψάξεις να την βρεις.

Έχω δει λύσεις με 2 vga για 4 μόνιτορ αλλά υπήρχαν πολλά κρασαρίσματα.

ευχαριστώ φίλε micos000 για την απάντηση :-)

Το δεδομένο άρα είναι ένα.... πρέπει να πάρω κάρτα γραφικών :-D

Θα ήθελα να υπάρχει επιλογή και για τρίτη οθόνη κάποια στιγμή, αλλά κατάλαβα ότι θο κοστίσει πολύ, οπότε τι θα μου προτείνατε για κάρτα γραφικών ;

Να πω ότι αφού την αγοράζω θα ήθελα να μπορεί να τρέξει FSX που δίνει recomended equirements:

Processor: 2.0 GHz

RAM: 1 GB

Hard Drive: 15GB

Video Card: DirectX 9.0c compliant video card with 128 MB video ram or higher and Shader Model 1.1 or higher

Other: DX9 hardware compatibility and audio board with speakers and/or headphones

Online Multi-player: 56.6 kbps or better for online play

Drive: DVD ROM Drive

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να πας για nvidia 9600GT και πάνω.

Καλό το DX9 αλλά το DX10 σε vista και FSX είναι άπαιχτο (και πολύ hardware-βώρο.)

Για του λόγου το αληθές

DirectX 9

picture6en1.png

DirectX10

xbu0.png

Δεν ξέρω πόση μνήμη έχεις, αλλά 2GB είναι νομίζω αναγκαία για σοβαρό gaming, άσχετα από τα recomendetions.

Τέλος πάντων, οποιαδήποτε κάρτα έχει 2 εξόδους (νομίζω πλέων όλες) μπορεί να σου κάνει δουλειά.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα βαθιάς τζέπης.

Δημοσ.

Επειδή δεν ξέρω το money target σου, και βλέποντας ότι το μηχανάκι είναι σχετικά low range θα σου έλεγα να μην υπερβείς τα 100€.

Οπότε ψάξε για κάποια nvidia 8600GTS ή ati 3850.

Το τροφοδοτικό σου λέει ότι είναι 500 Watt, οπότε ελπίζω να αντέχει.

Έλεγξε όμως αν έχει καλώδιο τροφοδοσίας για pci-e κάρτα γραφικών γιατί η ati το χρειάζεται και νομίζω και η nvidia.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

και μια φωτό με το αποτέλεσμα :-)

τελικά με την βοήθεια του micos000 (ευχαριστώ φίλε :-) ) αγόρασα την Sparkle 9600 GT SVGA (PCI- Express, 1 GB) και έκανα αναβάθμιση και σε τροφοδοτικό 500W

και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη... αν (λέω αν) ήθελα να βάλω και τρίτη οθόνη τι θα έπρεπε να κάνω ; :-D

post-30926-129062981021_thumb.jpg

Δημοσ.

Είσαι έτοιμος για πτήσεις.

Ελπίζω μόνο να έχεις καλές αεροσυνοδούς δίπλα σου.;)

Για 3η οθόνη θα μπορούσες να πάρεις και άλλη μια 9600 και να έχεις μέχρι 4 οθόνες.

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο σταθερό θα ήταν το σύστημα. Για 3 ήταν η matrox parelia αλλά σταμάτησε νομίζω να έρχεται στην Ελλάδα και ήταν και τσουχτερή η τιμή της.

Δημοσ.
Είσαι έτοιμος για πτήσεις.

Ελπίζω μόνο να έχεις καλές αεροσυνοδούς δίπλα σου.;)

Για 3η οθόνη θα μπορούσες να πάρεις και άλλη μια 9600 και να έχεις μέχρι 4 οθόνες.

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο σταθερό θα ήταν το σύστημα. Για 3 ήταν η matrox parelia αλλά σταμάτησε νομίζω να έρχεται στην Ελλάδα και ήταν και τσουχτερή η τιμή της.

ευχαριστώ για την απάντηση :-)

όταν λές σταθερό τι εννοείς ; επίσης το τροφοδοτικό θα κάνει ή πρέπει να πάω και για άλλο ;

• Moderators
Δημοσ.

Η μητρικη σου ειναι αυτη που λες στο πρωτο ποστ?

Αν ναι, ξεχνας τα 3/4 μονιτορ. Μεχρι 2 επιτρεπουν οι σημερινες καρτες γραφικων.

Δημοσ.
Η μητρικη σου ειναι αυτη που λες στο πρωτο ποστ?

Αν ναι, ξεχνας τα 3/4 μονιτορ. Μεχρι 2 επιτρεπουν οι σημερινες καρτες γραφικων.

ναι η μητρική είναι αυτή αλλά έχω βάλει έξτρα κάρτα γραφικών :-)

Αν βάλω άλλη μια κάρτα ; :rolleyes:

• Moderators
Δημοσ.

Δε παιρνει αλλη καρτα :-)

Εκτος αν βρεις καποια pci... ειναι πανακριβες και αθλιο value for money και εχουν πια καταργηθει νομιζω. PCI οχι pci-express ε.

Δημοσ.
όταν λές σταθερό τι εννοείς ;

Εννοώ τη σταθερότητα του λειτουργικού όχι ότι θα πέσει από το γραφείο :-D

Έχω δει σύστημα με 2 κάρτες pci για 4 μόνιτορ, αλλά συχνά έβγαζε σφάλμα και κρεμούσε. Μόνο με επανεκκίνηση έστρωνε.

Εξ' άλλου, όπως είπε ο GeorgeMan δεν έχεις 2η ελεύθερη PCI Express για 2η κάρτα. Κάτσε καλύτερα με τις 2 οθόνες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες :-)

Ας κάτσω λοιπόν στα αυγά μου :-D

Με γλιτώσατε και από έξοδα :P

Βέβαια υπάρχει και πάντα η επιλογή από 2χ17inch να πάω σε 2χ24inch εεεεε ; :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...