Προς το περιεχόμενο

GTX280 or 4870X2 or 4870 Crossfire?

{TDi}Dj2k..infc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello guys, είμαι σε δίλημμα για το τι να πάρο...έχω ήδη Asus P5E Crossfire mobo. Οποτε θέλω να αναβαθμίσω την υπάρχον 8800GTX μου. Οποτε τι προτείνεται? Οι τιμές μεταξύ GTX280 και 4870X2 είναι σχεδόν ίδιες όπως επίσης είναι ίδια η τιμή για 4870 Crossfire.

Δεν είχα ποτε ATI και για αυτό ρωτάω...έχω ήδη δει διαφορα charts και benchmarks και γενικά κυμαίνεται ανά game. Γνώμες?

Thank you all :-)

Δημοσ.

Ε, δεν χρειάζεται να μπλέξεις με Crossfire ή Χ2 λύσεις.

Απ'ότι κατάλαβα το οικονομικό δεν είναι (πολύ) θέμα.

Η σειρά βάση επιδόσεων έχει ως εξής:

GTX280> GTX260 (core216) >= 4870 (1Gb) > GTX260 = 4870 (παρακάτω δεν πάω, μάλλον δεν σε ενδιαφέρει).

Όποια και να πάρεις, μια χαρά σε καλύπτει.

Δες πως έχουν και οι τιμές (στην Αγγλία δεν είσαι)? και αποφάσισε.

• Super Moderators
Δημοσ.

περίμενε το GT200b @ 55nm

Δεκέμβριο θα βγουν οι κάρτες από ότι διάβασα και από ότι έχει πει ο Ailuros

Δημοσ.

Ναι όλα σωστά που είπες Liopyr. Τα φράγκα δεν είναι πρόβλημα απλά και οι τιμές μικρές διαφορες έχουν...αυτό περί νέο chip 55nm το ξέρω αλλα αξίζει τόσα λεφτά? Όχι τίποτα αλλα έχω ήδη καλή mobo οποτε χωράει και μελλοντικό Crossfire...

Έχω δει τα charts για αυτό ρωτάω...GTX και X2 είναι πολύ κοντά και ανάλογα με το game κάποια αποδίδει καλύτερα...τώρα η απλή 4870 κάνει και τα μισά λεφτά...όσο για δεκέμβριο Thresh σίγουρα μιας και εδώ UK πέφτει ο φόρος 2.5%.

Ειλικρινά ο μονος λόγος που δεν έχω πάρει ήδη 280 είναι επειδή πρέπει να αλλάξω mobo...για αυτό και το δίλημμα...οποτε guys?

Δημοσ.

Για ποιό λόγο να αλλάξεις mobo;

Την GTX280 την έχω από τον Αύγουστο, και δίνει ρέστα:devil:... Θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα όπως είπε και ο Thresh, για το "καινούριο" GT200b στα 55nm, αν και απότι ακούγεται δεν θα έχει και μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα τωρινά (έτσι τουλάχιστον διάβασα)... Απο κεί και έπειτα, έαν το χρήμα είναι εμπόδιο (αν και δεν νομίζω γιατί δεν θα έβαζες τόσο υψηλά τον πήχη :-D), πάνε σε μια 4870, η οποία επίσης αξίζει για τα χρήματά της, και απόδιδει αρκετά καλά... Τώρα όσον αφορά τα CF και Χ2 θα συμφωνήσω με τον Liopyr, μην μπλέκεις, ειδικά CF, λόγω του ότι δεν αξιοποιούνται πληρώς.. Παρόλαυτα εάν καίγεσαι τώρα αμέσως να κάνεις παραγγελία :devil::devil: GTX280/GTX260 (216 core) ή 4870, εάν θες να κάνεις και λίγο οικονομία ;)

Δημοσ.

Λέω ότι θα πρέπει να αλλάξω mobo γιατί σε 6-18 μήνες θα είναι πιο οικονομικό να κάνω ένα sli, από το να περνώ καινούργιο gpu. Αυτό εννοώ, ενώ με την τωρινή mobo όλα good. ’σε που το μοντάρισμα που κάνω στο case δεν είναι για να βγάζεις βάζεις mobo.

Για αυτό και τα περνώ όλα μαζί...πάντως από ότι διαβάζω τώρα τελευταία είναι αρκετά ανώτερη η X2 από GTX και δεν έχει προβλήματα όπως έχει το crossfire. Οποτε με λίγα λόγια λέτε η απλή 4870 η νέο GTX? Η X2 απορρίπτεται?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...