Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αποστολή δέματος με ΕΛΤΑ

orpheas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα μπορούσατε να με βοηθήσετε επειδή είμαι αντελώς άσχετος με τα ΕΛΤΑ!!!Βασικά θέλω να στείλω ένα πολί μικρό κουτάκι με ένα κόσμιμα μέσα(όχι τίποτα το ακριβό)και ένα γράμμα.Θα τα βάλω σε γράμμα ή σε πακέτο??Χρειάζεται γραμματόσημο?(δεν έχω ιδέα).1)πού θα τα δώσω για να μου τα στείλουν.2)πόσες μέρες θα κάνει η αποστολή??3)πόσο κοστίζει ι αποστολή??Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

• Moderators
Δημοσ.

Σε πακετο

Ναι θα στο δωσουν το γραμματοσημο στα ΕΛΤΑ εκεινη τη στιγμη

1) Στα ΕΛΤΑ θα πας θα περιμενεις ουρα και θα τα δωσεις εκει

2) Αναλογα την αποσταση.

3) Αναλογα το βαρος του πακετου και την αποσταση.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!Στη Λάρισα θα το στείλω και δν είναι καθόλου βαρύ.Ξέρεις μήπως πόσες μέρες μπορεί να κάνει?Μήπως υπάρχει κανένα link που να το δείχνει αυτο??A κατι ακόμη το πακέτο μου το δείνουν εκεί και το γραμματόσημο??Και με την διεύθυνση εκέι επειτόπου την γράφω??Σε ευχαριστώ και πάλι!

• Moderators
Δημοσ.

Στη λαρισα φιλε μου, αλλα απο που? Αν το στειλεις απο λαμια που ειναι διπλα εχει αλλα εξοδα απο οτι αν το στειλεις απο ΡΟΔΟ!

Για λινκ δε γνωριζω, αλλα αν ειναι αρκετα μικρο ωστε να χωραει σε γραμμα στειλε το με γραμμα.

Συνηθως κανουν απο 2-3 εως και 6-7 εργασιμες, με συνηθισμενο το 4-5 εργασιμες.

Επισης, αν το στειλεις με γραμμα, θα παει κατευθειαν στο γραμματοκιβωτιο αυτουνου που θες (αυτηνης μαλλον :P ) ενω αν το στειλεις με πακετο κατα πασα πιθανοτητα θα ειδοποιηθει με καποιο εγγραφο για να παει να το παραλαβει απο το κοντινοτερο καταστημα ελτα ο φιλος/φιλη σου που του το στελνεις.

Δημοσ.

με πακέτο καλύτερα!!Λογικά είναι και πιο ασφαλές!Εγώ απο Αθήνα 8α το στείλω!!Βασικά για να ακριβολογούμε έχει τα γενέθλιά της στις 13 δεκεμβρίου.Τι λες θα προλάβει να παραδωθεί αμα το στείλω αύριο???

• Moderators
Δημοσ.

Ναι κατα πασα πιθανοτητα.

Αλλα και πιο μετα να το λαβει, αυτο που μετραει ειναι η κινηση και οχι το ποσο αργησαν τα ΕΛΤΑ :P

Δημοσ.

Αγοράζεις έναν φάκελο με φουσκάλες, γράφεις τα στοιχεία του παραλήπτη και του αποστολέα, βάζεις το περιεχόμενο στον φάκελο, πηγαίνεις στα ΕΛΤΑ και το στέλνεις. Σαν δέμα μην το στείλεις. εγώ έχω στείλει ένα σωρό πράγματα (κινητά mp3 players) σαν απλο γραμμα. Εαν θελεις το στελνεις και συστημενο για ασφαλεια. Παραπανω απο 3-4 ευρω δεν νομιζω να δωσεις.

Δημοσ.

George , δεν έχει να κάνει η απόσταση.

Μόνο το βάρος και ο όγκος.

Αυτό για την τιμή, όσο και για τον χρόνο παράδοσης.

Οι μικρού μεγέθους (χωρίς καμμιά χρονική προτεραιότητα = +1.5 ευρώ), φάκελοι, φτάνουν (θεωρητικά , αλλά κι ως επί το πλείστον στην πράξη) , σε 2 μέρες.

Αν είναι "πακέτο" (=εμφανής "όγκος", είτε σε μεγάλο φάκελο, είτε σε κανονικό πακέτο), μια βδομάδα.

Όσο για την παράδοση, συνήθως εξαρτάται από τη "συνείδηση" του ταχυδρόμου, αν και γενικά αν όντως δεν είναι γράμμα που μπορεί να μπει σε γραμματοκιβώτιο (ατομικό ή "συλλογικό", πολυκατοικίας), μάλλον θα χτυπήσει μια φορά κουδούνι, κι αν δεν του απαντήσει κανείς σε...δευτερόλεπτα έχει φύγει μαζί με το πακέτο, αφήνοντας ειδοποίηση για παραλαβή από ταχυδρομικό γραφείο. Την επόμενη βδομάδα μία από τα ίδια, αν δεν έχει περάσει κανείς να το παραλάβει έως τότε, και στις 15 μέρες το πακέτο επιστρέφεται στον αποστολέα. Ολ' αυτά σε περίπτωση που το γράμμα/πακέτο δεν είναι ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ( = +1.85 ευρώ), κατά την οποία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ο ταχυδρόμος ΔΕΝ το αφήνει, παρά μόνο το παραδίδει κατόπιν ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το "ιδανικό" είναι orpheas2 να πας στο ταχυδρομείο της περιοχής σου (που συνήθως έχει μεγαλύτερη ουρά από αυτήν του Πλαισίου τη μέρα που ξεστοκάρει προσφορές :P ), και μετά μια μέση αναμονή από 1 τέταρτο έως 3 , με το κουτάκι με το κόσμημα για την evridikh2 σου, και να τους πεις πού και πώς θέλεις να το στείλεις. Αν είναι στις διαστάσεις ενός-δυο κουτιών τσιγάρων, το ιδανικό είναι να το βάλεις σ' ένα φάκελο με φυσαλίδες (έχουνε τα βιβλιοπωλεία, ακόμα και τα ψιλικά) που να το χωράει ίσα-ίσα, και στο ταχυδρομείο θα σου πουν ακριβώς πόσο θέλουν (+ το άν αποφασίσεις να πάει express ή/και συστημένο, αν και αυτά τα 2 δεν πολυαξίζουν το +3.5 ευρώ σύνολο).

Τα έξοδα αποστολής, θα είναι λογικά από 1.20 μέχρι 1.90 ευρώ (απλή αποστολή) (100-350 γραμμάρια)

Δημοσ.

O.k παιδιά σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους!!!!Να είστε σίγουροι ότι βοηθήσατε πολύ!!!!http://www.insomnia.gr/forum/images/smilies/wink.png

Δημοσ.

Καλύτερα στείλε το συστημένο για μεγαλύτερη ασφάλεια. 2.5-3 ευρώ κάνει εφόσον είναι μικρό δέμα. Στο συστημμένο απλά παραδίδεις τον φάκελο στον υπάλληλο και παίρνεις ένα αποδεικτικό.

Αν το στείλεις τελικά με απλό, το ζυγίζει ο υπάλληλος, σου δίνει τα γραμματόσημα, τα κολλάς και ρίχνεις τον φάκελο στο κουτί των ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

(για τους τύπους)

1.85 είναι το συστημένο για Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ , και είναι πεταμένα λεφτά... (δεν σου εξασφαλίζει ΤΙΠΟΤΕ).

Η μόνη περίπτωση να "χρειάζεται" κανείς το συστημένο, είναι να μη θέλει να το αφήσει ο ταχυδρόμος στο γραμματοκιβώτιο, αλλά να το παραλάβει στα χέρια του (μέτρο κατά μανάδων, μπαμπάδων, πεθερών, γειτόνων κτλ κτλ).

Μερικές φορές μάλιστα (μη πω τις περισσότερες), γίνεται αφορμή ταλαιπωρίας : ΔΕΝ το αφήνει ο ταχυδρόμος, αν δεν βρει τον παραλήπτη, και μετά ο τελευταίος έχει ένα close encounter με την ουρά του ταχ. γραφείου.

Κι ολ' αυτά, καθώς υπάρχει σε τρελλό ποσοστό (παίζει και πάνω από 99.9%) η ΕΝΤΥΠΩΣΗ στον κόσμο ότι τα "συστημένα" είναι :

ασφαλισμένα

χαίρουν διαφορετικής προσοχής κατά τη διακίνηση

Δημοσ.
(για τους τύπους)

1.85 είναι το συστημένο για Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ , και είναι πεταμένα λεφτά... (δεν σου εξασφαλίζει ΤΙΠΟΤΕ).

Η μόνη περίπτωση να "χρειάζεται" κανείς το συστημένο, είναι να μη θέλει να το αφήσει ο ταχυδρόμος στο γραμματοκιβώτιο, αλλά να το παραλάβει στα χέρια του (μέτρο κατά μανάδων, μπαμπάδων, πεθερών, γειτόνων κτλ κτλ).

Μερικές φορές μάλιστα (μη πω τις περισσότερες), γίνεται αφορμή ταλαιπωρίας : ΔΕΝ το αφήνει ο ταχυδρόμος, αν δεν βρει τον παραλήπτη, και μετά ο τελευταίος έχει ένα close encounter με την ουρά του ταχ. γραφείου.

Κι ολ' αυτά, καθώς υπάρχει σε τρελλό ποσοστό (παίζει και πάνω από 99.9%) η ΕΝΤΥΠΩΣΗ στον κόσμο ότι τα "συστημένα" είναι :

ασφαλισμένα

χαίρουν διαφορετικής προσοχής κατά τη διακίνηση

Το γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας δεν σου παρέχει καμμία σιγουριά, ιδιαίτερα αν μένεις σε μεγάλη πόλη και περνάνε καθημερινά δεκάδες άτομα απο εκεί.

Με το συστημμένο μπορεις να διεκδικήσεις πίσω ένα μικρό χρηματικό ποσό (μέχρι 36€ αν δεν είναι ασφαλισμένο) σε περίπτωση απώλειας.

Γι'αυτό ακριβώς και οι ταχυδρόμοι προσέχουν περισσότερο τα συστημμένα. Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο η απώλεια συστημμένου σε αντίθεση με τα απλά γράμματα που χάνονται κατα κόρον.

Δημοσ.

Κοίτα, το γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας αν σου παρέχει (στην πράξη) σιγουριά ή όχι...είναι μια κουβέντα. Όποιος θέλει να αισθάνεται την σιγουριά του να παραλάβει κάτι στα χέρια του, δεν έχει παρά να πληρώσει το ποσό που λέγαμε. Προσωπικά όμως το βρίσκω ανόητο να υπάρχει κοινόχρηστο γραμματοκιβώτιο ανοιχτό προς τον καθ' ένα, και γενικώς εδώ που βρίσκομαι, και έχοντας εμπειρία από εισόδους πολυκατοικιών, στην πράξη δεν συμβαίνει αυτό.

Όσο περί ασφάλισης, ξέρω πως τουλάχιστον παλαιότερα, ούτε καν το ποσό που αναφέρεις δεν ίσχυε - δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, αν και σχετικά πρόσφατα ξανα-ρώτησα ταχυδρομικό τί ακριβώς εξασφαλίζει κανείς με το συστημένο.

Ίσως να μη θεώρησε απαραίτητο να μου πει για το ποσό που αναφέρεις, σε περίπτωση απώλειας/καταστροφής κτλ , παρά μόνο μου ανέφερε τη δυνατότητα της "παρακολούθησης" της αποστολής (πχ έχει κατά λάθος πάει Χίο, οκ, και που το ξέρω, δε μου λέει τίποτε), και το αυτονόητο της επί χειρός παράδοσης.

Τα δε "χαμένα γράμματα", δεν είναι (πλέον) ευθύνη του ταχυδρόμου, το χάνει και τελείωσε. Έχουν σφίξει τα πράγματα. Αν έχει γίνει λάθος παράδοση, αργά ή γρήγορα θα φτάσει στον προορισμό του. Αν παρ' ολ' αυτά ο παραλήπτης δεν το λάβει στα χέρια του, πιο πιθανό είναι να "χάθηκε" από ΕΙΣΟΔΟ πολυκατοικίας (όχι από το γραμματοκιβώτιο...), τη στιγμή που όταν δεν υπάρχει γραμματοκιβώτιο αφήνονται τα απλά γράμματα χύμα.

"Ιδιαίτερη προσοχή" ΔΕΝ δίνεται στα συστημένα, εκτός από το default της επί χειρός παράδοσης που λέγαμε...

Δημοσ.

Επειδή μπερδεύτηκα λιγάκι.Πείτε μου τι να τους πω.Εγώ θέλω οποσδήποτε να φτάσει στα χέρια του παραλήπτη και αρκετά γρήγορα.Τί θα τους ζητήσω??courier και να είναι συστημένο??(δεν με νοιάζει να πληρώσω 5-6 ευρώ)!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...