Προς το περιεχόμενο

Νέα iMac

myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε και γιατί να φταίει η apple? δεν είναι να πεις οτι θα κερδίσει και μεγάλο αγοραστικό κοινό, οπότε γιατί να ενδιαφερθεί τι κάνουν οι μεταπωλητές της?

Η rainbow φταίει!

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ε και γιατί να φταίει η apple? δεν είναι να πεις οτι θα κερδίσει και μεγάλο αγοραστικό κοινό, οπότε γιατί να ενδιαφερθεί τι κάνουν οι μεταπωλητές της?

Η rainbow φταίει!

Φταιει γιατι ενω γνωριζει, εχει γινει ακομη κ petition και site, για την κατασταση στην Ελλαδα , δεν εχει κανει τιποτα για να την αλλαξει .

Πως περιμενει μετα να πουλησει προιοντα της , την στιγμη που ολες οι χωρες εχουν ετοιμοπαραδοτα π.χ τα νεα iMac και εδω θα τα δουμε μετα απο 1,5+ μηνα !

Δημοσ.
Φταιει γιατι ενω γνωριζει, εχει γινει ακομη κ petition και site, για την κατασταση στην Ελλαδα , δεν εχει κανει τιποτα για να την αλλαξει .

Πως περιμενει μετα να πουλησει προιοντα της , την στιγμη που ολες οι χωρες εχουν ετοιμοπαραδοτα π.χ τα νεα iMac και εδω θα τα δουμε μετα απο 1,5+ μηνα !

Επιχείρηση είναι δεν μπορείς να τη κατηγορήσεις, δε νομίζω να κερδίζει ιδιαίτερα απο την ελλάδα όπως είπα και πιο πάνω. Αν από τις χωρες που έχουν ήδη ετοιμοπαράδοτα υπάρχει μία με μικρότερο καταναλωτικό κοινό τότε πάω πάσο.

Δημοσ.
Επιχείρηση είναι δεν μπορείς να τη κατηγορήσεις, δε νομίζω να κερδίζει ιδιαίτερα απο την ελλάδα όπως είπα και πιο πάνω. Αν από τις χωρες που έχουν ήδη ετοιμοπαράδοτα υπάρχει μία με μικρότερο καταναλωτικό κοινό τότε πάω πάσο.

Σαν επιχειρηση καλα κανει , αλλα μη περιμενει ποτε να αναπτυχθει μια αγορα με τετοια αντιμετωπιση .

Στο κατω κατω αν δεν μας εχει στα σχεδια της να μας το πει να μην την εχουμε κ εμεις .

Και δεν ειναι μονον η Apple που το κανει αυτο .

Δημοσ.

Παιδιά εδώ και καιρό σκέφτομαο το switch, αλλά με δεδομένα οτι έχω ήδη 2 PC και πρόσφατα αγόρασα οθόνη 20" δεν μου τρώγονται τα 1000+ για imac. Αν βρω κάποιον τρόπο να φέρω από Αμέρικα τον απλό MacMini στις εκεί τιμές (480Ε περίπου) πιστεύετε ότι είναι καλή αγορα? Για μνήμη ξέρω ότι μπορώ να αναβαθμίσω,σκληρό όμως μπορώ να αλλάξω μόνος και να βάλω σχετικά ό,τι θέλω? Δεν έχω ιδέα μέχρι που μπορείς να βάλεις χέρι σε MacMini.

Δημοσ.
Σαν επιχειρηση καλα κανει , αλλα μη περιμενει ποτε να αναπτυχθει μια αγορα με τετοια αντιμετωπιση .

Στο κατω κατω αν δεν μας εχει στα σχεδια της να μας το πει να μην την εχουμε κ εμεις .

Και δεν ειναι μονον η Apple που το κανει αυτο .

Καλά τα λες, μακάρι να ταν μόνο η apple...

Δημοσ.
haHa οι ανακριβειες που γραφεις τις τελευταιες μερες σε αυτο το θεμα πλησιαζουν ανετα στο επιπεδο της παραπληροφορησης....

Ευχαριστω φιλε για τα μαθηματα, αλλα πιστεψε με δεν τα χρειαζομαι:

απλα προσπαθησα να γινω κατανοητος για τους περισσοτερους.. Πχ ειπα intel core 2 quad γιατι το αναφερε πρωτα ο φιλος απο πανω κ δεν το "διορθωσα" για να μην μπερδευτουμε..

(αν εσυ νομιζες οτι δεν ηξερα οτι ο mac pro παιρνει server cpu, τι να πω.)

...

Οταν η Intel ειχε παρουσιασει πρωτα φορα την τεχνολογια Hyper-Threading με τους Pentium 4 νομιζω οτι ηταν μπροστα απο την εποχη για αυτο και την εγκατελειψε σχετικα γρηγορα. Τωρα ομως που σχεδον ολες οι εφαρμογες ειναι βελτιστοποιημενες για πολυπυρηνους επεξαργαστες η Intel πολυ σωστα επανεφερε το Hyper-Threading στους "Nehalem".

Τελειως ακυρος συλλογισμος..

Απλα η υλοποιηση του HT στους Pentium4 δεν ηταν καλη. Αποδειξη οτι ειχε σε λιγες περιπτωσεις αυξηση αποδοσης κ σε μερικες μειωση.

Για αυτο κ εγκαταληφθηκε,δεν ταιριαζε με την αρχιτεκτονικη του Pentium4..

Αν το προβλημα ηταν οτι δεν εβγαιναν εφαρμογες για πολυπυρηνους επεξεργαστες, τοτε η intel δεν θα εβγαζε καν διπυρηνους επεξεργαστες..

Το προβλημα λοιπον ηταν στην υλοποιηση του HT.

Tωρα τα περισσοτερα προβληματα εχουν λυθει κ υπαρχουν πραγματικα ελαχιστες περιπτωσεις οπου το Ht μειωνει την αποδοση,ενω ταιριαζει πολυ περισσοτερο στην αρχιτεκτονικη του nehalem..

Δημοσ.
Νομίζω πιο συμφέρουσα αγορά είναι ο iMac me 24" kai 2.66 CPU στα €1450.

Πραγματι.. Εστω κ αν δινεις 1480 ευρω κ παιρνεις αστεια ενσωματωμενη καρτα γραφικων που τρωει μνημη απο την κεντρικη του συστηματος. Σου δινουν ομως σοβαρη οθονη!

Επισης καλη αγορα ειναι οπως ειπαμε, αν βρεθει απο εξωτερικο ο προηγουμενος iMac 24" με 1300 ευρω που ειναι κ πιο γρηγορος(κ σε cpu κ σε gpu)..

Ο iMac 20" ο καινουριος ειναι τραγικος απο αποψη τιμης:

δινεις 1160 ευρω κ σου δινουν μηχανημα με φθηνιαρικη οθονη 20" των 150 ευρω κ ενσωματωμενη καρτα γραφικων..

Δημοσ.

"ωραια" τις τιμες τις ειδαμε ...απο διαθεσιμοτητα πως παμε ?

Επισης πως δικαιολογειται η διαφορα των 356€ απο τον 2.93 στον 3.06 ?

Και βεβαια στον 8πυρηνο Mac Pro η κατασταση ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ!!!

Ενω πριν ηθελες για το 8πυρηνο 2630 ευρω με το ΦΠΑ , τωρα θελεις 3159€ !!!!!!!!!!!!! Τσαμπα πραγμα!

Χωρια π[ου εχουν μπλεξει τα μπουτια τους με τα configuration και τους χρονισμους των επεξεργαστων ..

Το 4πυρηνο στα 2.66 και το 8πυρηνο στα 2.26 !!

Ο iMac 20" ο καινουριος ειναι τραγικος απο αποψη τιμης:

δινεις 1160 ευρω κ σου δινουν μηχανημα με φθηνιαρικη οθονη 20" των 150 ευρω κ ενσωματωμενη καρτα γραφικων..

Και μονο 2GB μνημη

Δημοσ.
Για μνήμη ξέρω ότι μπορώ να αναβαθμίσω,σκληρό όμως μπορώ να αλλάξω μόνος και να βάλω σχετικά ό,τι θέλω? Δεν έχω ιδέα μέχρι που μπορείς να βάλεις χέρι σε MacMini.

Αν το ανοίξεις για να του αλλάξεις μνήμη δεν είναι δύσκολο να του αλλάξεις και το σκληρό. Λίγες βίδες παραπάνω είναι... :-) Μόνο που θα πρέπει να αγοράσεις σκληρό δίσκο 2.5" (σαν αυτούς που μπαίνουν σε laptops) και όχι δίσκο 3.5" για desktop υπολογιστές.

Να δύο σχετικοί οδηγοί με λεπτομερείς φωτογραφίες:

- Mac Mini First Look (οδηγός από/συναρμολόγησης)

- Mac Mini Dual Hard Disk Drive Installation (οδηγίες αντικατάστασης του DVD με ένα δεύτερο σκληρό δίσκο)

Δημοσ.
"ωραια" τις τιμες τις ειδαμε ...απο διαθεσιμοτητα πως παμε ?

Επισης πως δικαιολογειται η διαφορα των 356€ απο τον 2.93 στον 3.06 ?

Δεν δικαιολογειται! (α, ξεχασα εχει κ λιγο μεγαλυτερο σκληρο! :-D)

Και βεβαια στον 8πυρηνο Mac Pro η κατασταση ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ!!!

Ενω πριν ηθελες για το 8πυρηνο 2630 ευρω με το ΦΠΑ , τωρα θελεις 3159€ !!!!!!!!!!!!! Τσαμπα πραγμα!

Το πιο αστειο σε ολο αυτο ειναι οτι η apple λεει οτι τον φθηνυνε! :lol::lol:

Και μονο 2GB μνημη

Μωρε αυτο με 60 ευρω διορθωνεται..

Αλλα αν ειναι δυνατον να ζητανε 1170 ευρω για διπυρηνο μηχανημα με μετριοτατη οθονη 20" των 150 ευρω κ ενσωματωμενη καρτα γραφικων..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...