Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση σκληρού δίσκου!

PETERANOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα αντικαταστήσω τον σκληρό δίσκο που έχω τώρα με έναν καινούριο (Western Digital 640GB HDD) και έχω κάποιες απορίες:

1. Θα συνδέσω και τους δύο αρχικά για να περάσω τα αρχεία μου από τον ένα στον άλλον. Σωστά?

2. Με το λειτουργικό και τα προγράμματα τη θα γίνει θα πρέπει να τα ξανά εγκαταστήσω (:shock:) από την αρχή στον καινούριο δίσκο ή υπάρχει τρόπος να τα περάσω από τον έναν στον άλλον?

3. Θα ήθελα τον καινούριο δίσκο να τον χωρίσω ώστε να έχω σε ένα μέρος του τα windows και να χρησιμοποιώ τον υπόλοιπο, πώς γίνετε αυτό και πόσο χώρο πρέπει να διαθέσω για τα windows vista ?

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

θα σου προτεινα να τους συνδεσεις και τους 2 μαζι για αρχη

ο νεος σκληρος θελει εγκατασταση ολα απο την αρχη και λειτουργικο και προγραμματα....προσεξε μονο μην φορμαρεις τον παλιο σκληρο και τα χασεις ολα....σου λεω απλα να τους εχεις και τους 2 γατι καμια φορα τα windows δεν βλεπουν τον αλλο αν το νβλεις πανω..

Δημοσ.
θα σου προτεινα να τους συνδεσεις και τους 2 μαζι για αρχη

ο νεος σκληρος θελει εγκατασταση ολα απο την αρχη και λειτουργικο και προγραμματα....προσεξε μονο μην φορμαρεις τον παλιο σκληρο και τα χασεις ολα....σου λεω απλα να τους εχεις και τους 2 γατι καμια φορα τα windows δεν βλεπουν τον αλλο αν το νβλεις πανω..

Μου λες δηλαδή να περάσω λειτουργικό και προγράμματα ΚΑΙ στον καινούριο δίσκο και μετά να αφαιρέσω τον παλιό, κατάλαβα καλά?

Φαντάζαμε φωτογραφίες-βίντεο-μουσική-έγραφα τα περνώ κατευθείαν, σωστά?

Δημοσ.

Ok, ευχαριστώ για τη βοήθεια, μήπως ξέρεις και πώς μπορώ να χωρίσω τον καινούριο δίσκο σε δύο “τοποθεσίες”, και πόσο χώρο χρειάζονται τα vista?

Δημοσ.

...Τα λες λίγα "μαζεμένα", και όχι τόσο ξεκάθαρα...

Αν αυτά που θες είναι :

α) να κρατήσεις τα παλιά windows

β) να εγκαταστήσεις ΚΑΙ Vista

γ) να κρατήσεις αρχεία από τον παλιό,

τότε :

Σύνδεσε τον νέο δίσκο

(αν η μητρική σου είναι SATA-1 δυνατοτήτων, που ΜΑΛΛΟΝ είναι, θα χρειαστεί να βάλεις το τζαμπεράκι του στη σωστή θέση).

Κατέβασε όταν μπεις στα windows τον SATA controller driver από το site της μητρικής σου - η κάνε εγκατάσταση από το cd της - που χρειάζεται για να δει η μητρική σου τον SATA δίσκο στα ΧΡ που δεν έχουν δικό τους.

Από την διαχείριση των ΧΡ

(πού τώρα φαντάζομαι πως έχεις),

φόρμαρε τον δίσκο

(ο οποίος φαντάζομαι είναι κατευθείαν από το σακκουλάκι του, και άρα δεν έχει σύστημα αρχείων),

σε δύο τουλάχιστον partition

(καμμιά 50GB αρκούν και περισσεύουν για τα Vista - θέλουν 15 ).

Το άλλο το partition, όσα περισσέψουν.

Με το Acronis True Image ή το Norton Ghost (sharewares - ενώ υπάρχει και κάποιο free που μου διαφεύγει) , πάρε ένα image ΟΛΟΥ του παλιού δίσκου.

"Aποσυμπίεσε" το image που έχεις πάρει από τον παλιό δίσκο, στο μεγάλο partition του νέου. Θα έχεις έτσι ΚΑΙ το παλιό λειτουργικό, ΚΑΙ όλα τ' αρχεία του παλιού δίσκου, στο μεγάλο partition του νέου.

(...δεν ξέρω αν ΕΤΣΙ το image του παλιού με τα ΧΡ θα μπορέσει να φορτώσει, με τον SATA controller driver περασμένο ήδη από τα windows του παλιού...δοκίμασέ το όμως)

Εγκατάστησε τα Vista στο μικρό partition, και θα έχεις dual boot κατά την εκκίνηση, με επιλογή Vista ή ΧΡ.

Δημοσ.
...Τα λες λίγα "μαζεμένα", και όχι τόσο ξεκάθαρα...

Αν αυτά που θες είναι :

α) να κρατήσεις τα παλιά windows

β) να εγκαταστήσεις ΚΑΙ Vista

γ) να κρατήσεις αρχεία από τον παλιό,

τότε :

Σύνδεσε τον νέο δίσκο

(αν η μητρική σου είναι SATA-1 δυνατοτήτων, που ΜΑΛΛΟΝ είναι, θα χρειαστεί να βάλεις το τζαμπεράκι του στη σωστή θέση).

Κατέβασε όταν μπεις στα windows τον SATA controller driver από το site της μητρικής σου - η κάνε εγκατάσταση από το cd της - που χρειάζεται για να δει η μητρική σου τον SATA δίσκο στα ΧΡ που δεν έχουν δικό τους.

Από την διαχείριση των ΧΡ

(πού τώρα φαντάζομαι πως έχεις),

φόρμαρε τον δίσκο

(ο οποίος φαντάζομαι είναι κατευθείαν από το σακκουλάκι του, και άρα δεν έχει σύστημα αρχείων),

σε δύο τουλάχιστον partition

(καμμιά 50GB αρκούν και περισσεύουν για τα Vista - θέλουν 15 ).

Το άλλο το partition, όσα περισσέψουν.

Με το Acronis True Image ή το Norton Ghost (sharewares - ενώ υπάρχει και κάποιο free που μου διαφεύγει) , πάρε ένα image ΟΛΟΥ του παλιού δίσκου.

"Aποσυμπίεσε" το image που έχεις πάρει από τον παλιό δίσκο, στο μεγάλο partition του νέου. Θα έχεις έτσι ΚΑΙ το παλιό λειτουργικό, ΚΑΙ όλα τ' αρχεία του παλιού δίσκου, στο μεγάλο partition του νέου.

(...δεν ξέρω αν ΕΤΣΙ το image του παλιού με τα ΧΡ θα μπορέσει να φορτώσει, με τον SATA controller driver περασμένο ήδη από τα windows του παλιού...δοκίμασέ το όμως)

Εγκατάστησε τα Vista στο μικρό partition, και θα έχεις dual boot κατά την εκκίνηση, με επιλογή Vista ή ΧΡ.

και μετα σου λεει γιατι πρεπει να γινει gold member....

Δημοσ.

Μπορείς και με Acronis να κάνεις clone disk αν βάλεις και τους δύο δίσκους πάνω και να το κάνει μόνο του την μεταφορά. Απλά μετά βγάζεις τον παλιό δίσκο και bootarei στον καινούργιο χωρίς να κάνεις εγκατάσταση τίποτα και χωρίς καμία αλλαγή.

Δημοσ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί μάλλον σας μπέρδεψα λίγο!

Ας ξεχάσουμε τα προγράμματα και τα αρχεία, να ρωτήσω τη θα γίνει με το λειτουργικό, vista έχω και θέλω να τα βάλω στο καινούριο δίσκο ώστε να βγάλω τον παλιό.

Πρόβλημα πρώτο σύνδεσα τον καινούριο δίσκο αλλά δεν φαίνετε πουθενά για τη, τη έκανα λάθος ?

Δημοσ.

Στο bios τον βλέπεις;

Στο disk managment κοίτα. Δεν έχει partition ο δίσκος γιαυτό δε το βλέπεις.

Δημοσ.
Στο disk managment κοίτα. Δεν έχει partition ο δίσκος γιαυτό δε το βλέπεις.

Και τη κάνω για να τον βλέπω?

Δημοσ.

Τον βλέπει εκεί; Κάνε δεξι κλικ και θα σου λέει να τον κάνει ενεργό, και δε θυμάμαι τι. Δημιουργία partition και διαμόρφωση πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε. απο εκεί μπορείς να κάνεις και 2 διαφορετικά partition.

Δημοσ.
Τον βλέπει εκεί; Κάνε δεξι κλικ και θα σου λέει να τον κάνει ενεργό, και δε θυμάμαι τι. Δημιουργία partition και διαμόρφωση πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε. απο εκεί μπορείς να κάνεις και 2 διαφορετικά partition.

Όχι δεν φαίνετε ούτε στην διαχείριση δίσκων αυτό είναι το πρόβλημα?:mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...