Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα στοίχισης σε Print εντολή Visual Basic 6

narbi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα σε Visual Basic το οποίο υπολογίζει το γενικό μέσο όρο κάποιων μαθημάτων. Σε αυτό το πρόγραμμα θέλω να ενσωματώσω μια εντολή εκτύπωσης για να εκτυπώνονται τα περιεχόμενα της φόρμας.

Η εντολή που χρησιμοποιώ για να εκτυπώνω κάθε φορά μια γραμμή είναι η Printer.print(Label(i).Caption, Text(q).Text, Text(q+1).Text) , όπου όπως καταλαβαίνετε

τα i και q είναι μεταβλη΄τες οιοποίες αυξάνονται μέσα σε ένα Loop. Το Label αντιπροσωπεύει το όνομα του μαθήματος και τα text τους βαθμούς.

Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω οι βαθμοί να εκτυπώνονται μεν στην ίδια σειρά με το Label -άρα στην ίδια printer.print- αλλά να είναι στοιχισμένα σε συγκεκριμένο σημείο του χαρτιού και στοιχισμένα το ένα κάτω απο το άλλο. Πως μπορώ να το κάνω αυτό ?? Καμιά ιδέα?

Εδώ φαίνεται το πρόβλημα με τη στοίχιση που έχω και 2 ανεπιτυχείς προσπάθειες μου να στοιχίσω τους βαθμούς με tab ή spaceμέσα στην printer.print .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Η εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις fixed font και να κάνεις padding τις μεταβλητές σου ανάλογα με το προ-αποφασισμένο φάρδος κολώνας. Αυτό γίνεται με μία Print ανά γραμμή.

Αν θέλεις proportional font τότε η μόνη λύση είναι να υπολογίζεις τις συντεταγμένες κάθε κολώνας (μάθημα, βαθμός, κλπ) και να θέτεις αντίστοιχα το current XY πριν την εκτυπώσεις. Αυτό δεν γίνεται με μία Printer.Print ανά γραμμή.

Δημοσ.

καλησπερα

Δεν εχω ασχοληθει ποτε με το να κανω print .

προτεινω να δεις το παρακατω λινκ

http://www.pscode.com/vb/scripts/BrowseCategoryOrSearchResults.asp?lngWId=1&B1=Quick+Search&txtCriteria=print++&blnWorldDropDownUsed=TRUE&txtMaxNumberOfEntriesPerPage=10&blnResetAllVariables=TRUE&optSort=Alphabetical

ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Δυστυχώς ακόμη δεν είμαι σε καλό δρόμο γι'αυτό που θέλω.. fromaz αυτό με το current X current Y το είχα διαβάσει κ το έιχα προσπαθήσει αλλά όπως είπες κι εσύ δε δουλεύει για μία Print που το θέλω εγώ..Επίσης άλλες λύσεις με κενά κ paddings δεν δουλεύουν γιατί τα κενά εξαρτόνται από το πόσο χώρο έπιασε η λέξη του κάθε μαθήματος στην αρχή της γραμμής.. Αυτό που κατά βάθος ψάχνω μάλλον - αν υπάρχει- είναι μια εντολή ή ένα σύνολο από εντολές που να πραγματοποιούν το εξής. Μέσα στη print να θέτω για τη 2η μεταβλητή -κ κατ'επέκταση για την 3η- ένα current X που να πηγαίνει την κεφαλή του εκτυπωτή στη μέση της σελίδας..

ntaryl πολύ ενδιαφέρον αυτό που μου έστειλες αν και δεν είναι κοντά σε αυτό που ψάχνω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...