Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μονο τους παπαδες δεν εχετε βαλει ακομα στο στομα σας.δεν πιστευω να φταινε και

αυτοι?:devil:

καλα τωρα εσυ γιατι θες να μας πας μερικες μερες πισω?

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
paredwse, είμαι μέσα στο μαγαζί μου. Κάποιος από έξω πάει να πετάξει μια μολότφ, πέτρα κ.τ.λ. Πυροβολώ, πετάω μαχαίρι κ.τ.λ. και τον σκοτώνω. Τι γίνετε για εμένα; Όλο το παραπάνω σκηνικό το βλέπει ένας τρίτος και τον σκοτώνει αυτός. Τι γίνετε; Αν ο τρίτος είναι αστυνομικός;

Οι αστυνομικοί δικάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις με τους ίδιους νόμους;

Το ξέρω, σε κουράζουμε...

Ας ξεκινήσω από το τέλος, αν μου επιτρέπεις :-) :

Τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας δικάζονται με τους ίδιους νόμους. Απλώς στην περίπτωσή τους ισχύει ενδεχομένως εκείνη η παραγραφούλα που λέει ότι οι ίδιοι έχουν υποχρέωση (εκ της ιδιότητάς τους) να μην ξεπεράσουν τα όρια και να αποτρέψουν τον κίνδυνο. Έχουν δηλαδή αυξημένη ευθύνη σε σχέση με εμένα και εσένα που είμαστε πολίτες.

Τώρα, στο παράδειγμα που περιγράφεις, ο κίνδυνος είναι μεν παρών αλλά όχι αναπότρεπτος με άλλα μέσα. Το να σου πετάξω πέτρα ή μολότωφ κι εσύ να πυροβολήσεις είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπέρβαση των ορίων. Οι μολότωφ είναι λίγο "ωραιοποιημένες" από τους δημοσιογραφίσκους: δεν είναι οι εκρηκτικές βόμβες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι.

Δημοσ.
JASONJAM, εσείς δικαιολογείστε. Έχετε χρόνια μπροστά σας για να καταλάβετε και να πήξει το μυαλό σας. Άλλοι είναι εντελώς ζώα.

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 01 : 14 : 18-----

JASONJAM, ελπίζω να μην πέσουν molotov στις τάξεις...

Καλά σιγά το κάνουμε για ένδειξη διαμαρτυρίας...

Τέσπα εγώ δεν είμαι και πολύ υπέρ...

Όσον αφορά τον BaLsAmoMenos που λέει να φέρουμε τον στρατό συμφωνώ...

Δεν μπορεί ο κάθε ηλίθιος να καταστρέφει την περιουσία και τους κόπους μιας ζωής ενός αθώου...

Δημοσ.
Εντάξει. Μιλάνε και οι σι ρίαλ τώρα στον Αλφα. Ησύχασα.
Εγώ να δείς. Ρε όλα για τα λεφτά γίνονται τελικά.
Sorry' date=' πρέπει να απολογηθώ για το άσπρο/μαύρο που διακατέχει τον όποιο Ηamurabi, sotirakis.net, antreaslam;

Ούτε [u']όλοι[/u] οι υπηρετούντες στην Αστυνομία είναι μπάτσοι, ούτε όλοι όσοι μετέχουν στις πορείες είναι αγνοί διαδηλωτές ούτε όλοι οι καταστηματάρχες είναι αιμοδιψείς καπιτάλες που απομυζούν την τελευταία ρανίδα της υπεραξίας του προλετάριου. :-)

:o:o:oΝομίζω ότι μετά από αυτό πολλοί πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε.

Τελικά οι οδομαχίες σταματήσαν;

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να ξανασκεφτείς τι θα συμβεί.

Δημοσ.

Τυχαίνει στα νιάτα μου να έχω συμμετάσχει σε πορείες και διαδηλώσεις (ομολογουμένως όχι λόγω τραγικών γεγονότων όπως τώρα) και έχω διαπιστώσει με τα μάτια μου ορισμένα πράγματα. Ασφαλίτες να παρεισφρύουν σε πορείες, ασφαλίτες να είναι παρόντες σε σχολές, ασφαλίτες να πετάνε πέτρες και να κραδαίνουν καδρόνια. Τότε που και η Ασφάλεια ήταν πιο "αγνή" - συγκεκριμένος ασφαλίτης που 'συνελήφθη' εντός της Νομικής Σχολής κατά τη διάρκεια των μεγάλων φοιτητικών κινητοποιήσεων του 1988 είχε μαζί του την υπηρεσιακή του ταυτότητα μαζί με το στιλλέτο και τη σιδερογροθιά. Το γνωρίζω γιατί ήμουν εκεί.

Αυτό που έκανε μπαμ και εντόπισα εγώ μερικές φορές ήταν το πιστόλι ή ο ασύρματος που είχαν στο σακάκι.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Sorry αλλά μπερδεύτηκα.

Wandex Που μπερδεύτηκες? αναφέρομαι αποκλειστικά στο σποϊλερ σου και αυτό αναλύω συνοπτικά βέβαια...

είχα λοιπόν την αίσθηση ότι θες να τονίσεις την επιρροή 2 πιτσιρικάδων (αυτούς που περιγράφεις ντε!)

και ποσό ανεξέλεγκτο μπορεί να γίνει αυτό. Έτσι λοιπόν τόνισα ότι μεγαλύτερο πρόβλημα/επιρροή

δημιουργεί ουσιαστικά και στατιστικά η tv για παράδειγμα...

άσχετα αν έτυχε τα μικρά να φωνάξουν την επίμαχη ...λέξη!

(το κάνουν και μεγαλύτερα μωρά άλλωστε ;))

Δημοσ.
ΟΚ, εκεί νομίζω έγκεται η κριτική ματιά του σύγχρονου ακροατή ή τηλεθεατή ή αναγνώστη εφημερίδας. Να ξεχωρίσει (ει δυνατόν) τον δημοσιογράφο που περιγράφει μία κατάσταση από τον δημοσιοκάφρο που δημιουργεί την είδηση για να πουλήσει.

Όταν ένας reporter λέει "Βλέπω τρείς κουκουλοφόρους να βιάζουν ενα μπάτσο" ή "Βλέπω τρείς μπάτσους να βιάζουν ενα κουκουλοφόρο" sorry αλλά δεν χρειάζεται κριτική ματιά ή παιδεία για να διακρίνεις αν λέει αλήθεια. Χρειάζεται κληρονομικό χάρισμα.

Αν ο ίδιος reporter έλεγε "Βλέπω τρείς κουκουλοφόρους να βιάζουν μια γιαγιά" θα μιλάγαμε για καθεστωτικό ραδιοφωνο και δημοσιοκάφρο, με ποιά κριτήρια όμως;

Η δε κριτική ματιά αυτή έχει να κάνει και με την παιδεία του καθενός μας και με τα βιώματά του και με την όποια πολιτική ή κοινωνική οξυδέρκεια τον διακρίνει (ή δεν τον διακρίνει).

Τυχαίνει στα νιάτα μου να έχω συμμετάσχει σε πορείες και διαδηλώσεις (ομολογουμένως όχι λόγω τραγικών γεγονότων όπως τώρα) και έχω διαπιστώσει με τα μάτια μου ορισμένα πράγματα. Ασφαλίτες να παρεισφρύουν σε πορείες, ασφαλίτες να είναι παρόντες σε σχολές, ασφαλίτες να πετάνε πέτρες και να κραδαίνουν καδρόνια. Τότε που και η Ασφάλεια ήταν πιο "αγνή" - συγκεκριμένος ασφαλίτης που 'συνελήφθη' εντός της Νομικής Σχολής κατά τη διάρκεια των μεγάλων φοιτητικών κινητοποιήσεων του 1988 είχε μαζί του την υπηρεσιακή του ταυτότητα μαζί με το στιλλέτο και τη σιδερογροθιά. Το γνωρίζω γιατί ήμουν εκεί.

Μιλάμε για εποχές που χτιζόταν η ακρόπολη; :):):)

Για μένα το οτι ήσουν εκεί και το έχεις δεί είναι σημαντικότερο απο τον δημοσιογράφο που δεν ξέρω. Ακολουθώ την συμβουλή σου 800 posts πριν. Δεν πιστεύω τίποτα απο διαπλεκόμενα μέσα και φουκαραίους ρεπορτερ που αναπνέουν 800 δακρυγόνα για να βγάλουν μια είδηση. Τίποτα όμως. Είτε γουστάρω αυτά που λένε είτε όχι.

Sorry, πρέπει να απολογηθώ για το άσπρο/μαύρο που διακατέχει τον όποιο Ηamurabi, sotirakis.net, antreaslam; :-)

Το κατακρίνω. Ούτε όλοι οι υπηρετούντες στην Αστυνομία είναι μπάτσοι, ούτε όλοι όσοι μετέχουν στις πορείες είναι αγνοί διαδηλωτές ούτε όλοι οι καταστηματάρχες είναι αιμοδιψείς καπιτάλες που απομυζούν την τελευταία ρανίδα της υπεραξίας του προλετάριου. :-)

Οχι μωρέ. Ήθελα απλώς να το κατακρίνεις λίγο πιο δυνατά. Και καμια 600αριά posts νωρίτερα :)
Δημοσ.

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω Activex.:-)

Αλλά λόγω ημερών κάτι δεν μου πάει καλά. Άρκετοί στην τηλεόραση βγαίνουν και τα επικροτούν τα γεγονότα με στόχο το πολιτικό όφελος

( Χμμμτ τώρα έρχομαι σε αντίφαση!!!)

Οι γονείς τους πώς συμπεριφέρονται σπίτι τους αν αυτά αντιδρούν έτσι;

Δημοσ.

Ακουω οτι εχτες, κατα το αυθορμητο ξεσηκωμα των κατοικων

της Πατρας κατα των αναρχικων, συμμετειχαν χρυσαυγιτες

και οπαδοι του κυβερνωντος... σε αγαστη συνεργασια.

Δημοσ.
Καλά σιγά το κάνουμε για ένδειξη διαμαρτυρίας...

Τέσπα εγώ δεν είμαι και πολύ υπέρ...

Δεν μπορεί ο κάθε ηλίθιος να καταστρέφει την περιουσία και τους κόπους μιας ζωής ενός αθώου...

Όλοι εσείς που λέτε για επέμβαση στρατού ή κίνηση κατά της Βουλής (που αν δεν κάνω λάθος σημαίνει άμεση παρέμβαση του στρατού), ξέρετε τί σημαίνει και ποιες είναι οι συνέπειες ή το λέτε σαν σχήμα λόγου;

Δημοσ.
Όλοι εσείς που λέτε για επέμβαση στρατού ή κίνηση κατά της Βουλής (που αν δεν κάνω λάθος σημαίνει άμεση παρέμβαση του στρατού), ξέρετε τί σημαίνει και ποιες είναι οι συνέπειες ή το λέτε σαν σχήμα λόγου;

Κατ'αυτη την λογικη οσοι το '73 πηγαν πολυτεχνειο και σιγουρα

γνωριζαν οτι θα επεμβη ο στρατος και τα τανκς, δεν επρεπε

να πανε?

Δημοσ.
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω Activex.:-)

Αλλά λόγω ημερών κάτι δεν μου πάει καλά. Άρκετοί στην τηλεόραση βγαίνουν και τα επικροτούν τα γεγονότα με στόχο το πολιτικό όφελος

( Χμμμτ τώρα έρχομαι σε αντίφαση!!!)

Οι γονείς τους πώς συμπεριφέρονται σπίτι τους αν αυτά αντιδρούν έτσι;

έχω ξανά πει ότι δεν είναι απλά τα γεγονότα.

ποιος που και γιατί πράττει?

ποιος που και γιατί βγαίνει και επικροτεί τι από όλα αυτά?

δεν είναι όλα τα γεγονότα καλά ούτε όλα τα γεγονότα άσχημα συνολικά.

κατά την πιο απλοϊκή έννοια δηλαδή. υπάρχει βάθος υπάρχει και πρόβλημα.

σαφέστατα και όχι μόνο μέσα στην οικογένεια (μια που το θίγεις κιόλα)

εγώ βλέπω ας πούμε και αχνά μέσα στην όλοι κάψα μια σπίθα από ζωή και κίνηση!

μέσα στη θολούρα δεν είναι και ευδιάκριτο το ποιος που και γιατί αλλά πιστεύω ότι κάτι φαίνεται...

πες το σπασμωδικό πες το αγανακτισμένο πες το τυφλό χτύπημα

τώρα όλα αυτά βγήκαν με αφορμή μια δολοφονία πες το και αυτό αν θες

αλλά βγήκαν όλα μαζί και εξωτερικεύτηκαν και αυτό είναι κάτι (ιδικά για τον Έλληνα που τα μάζευε τόσο καιρό...κομπόδεμα!)

τώρα σε καλό σε κακό σίγουρα κάπου θα μας βγει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...