antreaslam Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 επιτέλους, αποδείχθηκε ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ!
Sorath Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Φίλε klainmaingr αδυνατείς να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα της πράξης που έγινε με τον 15χρονο και με τις πράξεις με τις οικογένεις που αναφέρεις. Στο παράδειγμά σου, κάποιος άσχετος, αυτόβουλος, ψυχάκιας, κάνει μια κακή πράξη. Είναι πασιφανές οτι φταίει αυτός και μόνο. Σε τι πράγμα θα βγεις να διαμαρτυρηθείς; Να πεις τι; Να κατηγορήσεις ποιόν; Τον ίδιο; Αφού έτσι κι αλλιώς φυλακή θα πάει. Στην περίπτωσή μας όμως, κάποιος ανώτερος υπάρχει απο πίσω. Κάποιος οπλίζει εναν παράφρονα και του δίνει και με την βούλα τον τίτλο του "φρουρού" να κυκλοφορεί στο δρόμο. Η αγανάκτηση του κόσμου δεν είναι στο αν θα πάει μόνο φυλακή (Όπου και σε αυτό βλέπουμε οτι έχουμε ήδη αμφιβολίες, αφού αρκετές φορές στο παρελθόν τέτοιοι άθλιοι την έχουν σκαπουλάρει - βλ. υπόθεση ζαρτινιέρας) αλλά τι θα γίνει με την κατάσταση όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία δρα επαναλαμβόμενα αντίθετα απο τον ρόλο που της έχει θεσπιστεί.
ferongr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Ακουστηκε ενας κροτος απο το ΑΤ Καλλιθεας. Δεν φαινονται σημαδια ταραξιων, αλλα ο δρομος εκλεισε και υπαρχουν πολιτες που χαζεουν απο τα οδοφραγματα
activex Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 το να εχουν οι αναρχικοι αρχηγο και ιεραρχια, δεν ειναι εναντια στην ιδεα της αναρχιας? ακριβός. γιαυτο και δεν εχουν... -----Προστέθηκε 11/12/2008 στις 01 : 21 : 09----- Ναι... Γιατί ποιός είναι αναρχικός απο αυτούς και δεν το ξέρω; και εγω προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν και αναρχικοί με την ανώτερη και ουσιαστική ενοια που προϋποθέτει ένα τελείως διαφορετικό ον και μια πολύ ισχυρή εσώτερη μάχη, ώστε να ξεφύγει από την ανθρώπινη φύση του και να φτάσει.... άλλα εδώ που τα λέμε τέτοιο άνθρωπο ακόμα δεν έβγαλε η ζωή και ίσως να είναι και αδύνατο. ποίος ξέρει με σιγουριά? η απαντήσει είναι... μάλλον κανείς. γιαυτό φανταζομαι οτι υπάρχει και το κίνημα που προσπαθεί να το ανακαλύψει... μήπως ξέρεις κανένα αληθινό χριστιανό που να έγινε άγιος με όλη τη σημασία της λέξεως εντός του πολιτισμού μας? εγώ όχι αλλά σίγουρα ΚΑΠΟΙΟΙ προσπαθούν και έχουν επίσης αυτό το δικαίωμα ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ...
The_Judas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 το να εχουν οι αναρχικοι αρχηγο και ιεραρχια, δεν ειναι εναντια στην ιδεα της αναρχιας? Το πρόβλημα με την αναρχία είναι οτι βασίζεται στο φιλότιμο και την αυτοσυγκράτηση του πολίτη. Είναι μια πολύ ιδεαλιστική θεωρία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί επειδή δεν έχει επαφή με την ανθρώπινη φύση. -----Προστέθηκε 11/12/2008 στις 01 : 31 : 14----- Στην περίπτωσή μας όμως, κάποιος ανώτερος υπάρχει απο πίσω. Κάποιος οπλίζει εναν παράφρονα και του δίνει και με την βούλα τον τίτλο του "φρουρού" να κυκλοφορεί στο δρόμο. Η αγανάκτηση του κόσμου δεν είναι στο αν θα πάει μόνο φυλακή (Όπου και σε αυτό βλέπουμε οτι έχουμε ήδη αμφιβολίες, αφού αρκετές φορές στο παρελθόν τέτοιοι άθλιοι την έχουν σκαπουλάρει - βλ. υπόθεση ζαρτινιέρας) αλλά τι θα γίνει με την κατάσταση όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία δρα επαναλαμβόμενα αντίθετα απο τον ρόλο που της έχει θεσπιστεί. Πίσω απο τον κάθε δολοφόνο πάντα υπάρχουν κάποιοι που τον καλύπτουν ή ακόμη και ευθύνονται γι'αυτόν ακόμη και αν δεν είναι αστυνόμος. Μπορεί να είναι η οικογένεια, οι φίλοι του, η κοινωνία και πάει λέγοντας. Αν θέλουμε να βρούμε αφορμές μπορούμε άνετα να βρούμε. Πολύ αμφιβάλλω για το αν ξεσηκώθηκε ο κόσμος στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στους αστυνομικούς... ασε που το θεωρώ τελείως παράταιρο σε μια εποχή όπου συμβαίνουν συνταρακτικά γεγονότα.. να εστιάζουμε στην αστυνομία. Πλήρης αποπροσανατολισμός!!! Λες και όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολοι στην κοινωνία.
klainmaingr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 επειδη ειπε ο liopyr οτι εχει φιλους χωμενους βαθεια Στην "ιδεολογία" της αναρχίας. Ανάθεμα και αν ένας απο δαύτους κατανοεί το πραγματικό νόημα της αναρχίας. Φίλε klainmaingr αδυνατείς να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα της πράξης που έγινε με τον 15χρονο και με τις πράξεις με τις οικογένεις που αναφέρεις. Στο παράδειγμά σου, κάποιος άσχετος, αυτόβουλος, ψυχάκιας, κάνει μια κακή πράξη. Είναι πασιφανές οτι φταίει αυτός και μόνο. Σε τι πράγμα θα βγεις να διαμαρτυρηθείς; Να πεις τι; Να κατηγορήσεις ποιόν; Τον ίδιο; Αφού έτσι κι αλλιώς φυλακή θα πάει. Στην περίπτωσή μας όμως, κάποιος ανώτερος υπάρχει απο πίσω. Κάποιος οπλίζει εναν παράφρονα και του δίνει και με την βούλα τον τίτλο του "φρουρού" να κυκλοφορεί στο δρόμο. Η αγανάκτηση του κόσμου δεν είναι στο αν θα πάει μόνο φυλακή (Όπου και σε αυτό βλέπουμε οτι έχουμε ήδη αμφιβολίες, αφού αρκετές φορές στο παρελθόν τέτοιοι άθλιοι την έχουν σκαπουλάρει - βλ. υπόθεση ζαρτινιέρας) αλλά τι θα γίνει με την κατάσταση όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία δρα επαναλαμβόμενα αντίθετα απο τον ρόλο που της έχει θεσπιστεί. Οπλίζει + δίνει τίτλο. Ποιός; Σύστημα. Διαδικασίες συγκεκριμένες. Αλλάξτε τες. Ποιός ο λόγος για πανικό; Οι λύσεις υπάρχουν πάντα. Δεν σου κάνει η εξουσία και δεν δέχεται να αλλάξει τον τρόπο επιλογής των αστυνομικών; Μήν την ψηφίζεις. Δεν σου κάνει κανένας απο εκει πάνω; Κάνε κόμμα. Ζήτα να σε ψηφήσουν. Αυτό για μένα θα ήταν και η μεγαλύτερη αντίδραση και θα έδειχνε ποιός πραγματικά θέλει αλλαγή και ποιός όχι. Άντε και τα έσπασες όλα και τους σκότωσες όλους. Ποιός θα κυβερνήσει; Κανένας; Θα'θελες. 10δες περιμένουν στην ουρά να το παίξουν εθνοσωτήρες. Αντίστοιχα υπάρχουν και δεκάδες γίδια που θα τον ακολουθήσουν τυφλά. And so on.. Όσο για την ελλειπή εκπαίδευση, Μαζί σου. Θέλουν επιλογή και εκπαίδευση. Το είπαμε αυτό δεκάδες φορές. Οι μισοί απο δαύτους είναι στρατόκα*λοι και έχουν ψυχολογικά. Πόσο λιγότερα ψυχολογικά έχει κάποιος που αν σπάσει 10 βιτρίνες και κάψει 50 κάδους νομίζει οτι θα εκπαιδευτεί καλύτερα ο αστυνομικός.. Ααααααααααααααα του ετοιμάζουν training ground.. Nice! Παραείμαστε πολιτισμένοι για να χρειάζεται να πνιγούμε και πάλι στο σκοτάδι. edit: activex ο Judas απο κάτω απαντάει πολύ όμορφα όσον αφορά την αναρχία και το πώς αυτή είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί. Ακόμα και στην απαρχή του κόσμου να είμασταν και σε πλήρη ισότητα. Πάλι θα υπήρχε κάποιος λόγω της ηλίθιας ανθρώπινης φύσης για να τα γ$##ει όλα. Δυστυχώς. Παραείναι καλή θεωρία για να μπορεί να εφαρμοστεί.
Sorath Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Πίσω απο τον κάθε δολοφόνο πάντα υπάρχουν κάποιοι που τον καλύπτουν ή ακόμη και ευθύνονται γι'αυτόν ακόμη και αν δεν είναι αστυνόμος. Μπορεί να είναι η οικογένεια, οι φίλοι του, η κοινωνία και πάει λέγοντας. Αν θέλουμε να βρούμε αφορμές μπορούμε άνετα να βρούμε. Ακριβώς. Μπορεί να υπάρχει κάτι απο πίσω, μπορεί και όχι. Είναι πολύ γενικό. Εδώ είναι ξεκάθαρο. Πολύ αμφιβάλλω για το αν ξεσηκώθηκε ο κόσμος στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στους αστυνομικούς... ασε που το θεωρώ τελείως παράταιρο σε μια εποχή όπου συμβαίνουν συνταρακτικά γεγονότα.. να εστιάζουμε στην αστυνομία. Πλήρης αποπροσανατολισμός!!! Λες και όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολοι στην κοινωνία. Δεν είπα οτι έγινε οτι έγινε μόνο επειδή η αστυνομία δεν λειτουργεί σωστά. Εννοείται πως αυτό ήταν μόνο μια αφορμή για την γενικότερη αγανάκτηση οτι σχεδόν τίποτα δεν δουλεύει σε αυτή την αναθεματισμένη χώρα.
Critter Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δικηγορος παπατρέχας. Ο Κουγιας μου φαινεται συμβουλευει τον πελατη του σύμφωνα με φήμες. Δειτε την ανακοινωση της σχολής Μωραιτη. Απιστευτος μαλακας ο τύπος. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/11/1604177.htm
liopyr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Συνεχίζω να μην βλέπω το θέμα σαν μπάτσου vs ppl αλλα σαν ψυχάκι vs πιτσιρικάς. Το τσουβάλιασμα δεν μου αρέσει. Σε κανένα λογικό άνθρωπο δεν αρέσει το τσουβάλιασμα. Το θέμα μας είναι όμως πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Αν ήταν μεμονωμένο, θα μπορούσες να πεις πως ισχύει το "ψυχάκι vs πιτσιρικάς". Δυστηχώς πρόκειται για μία μεγάλη μερίδα της αστυνομίας που δρα με αυτόν τον τρόπο. Πόσα περιστατικά θέλεις να δεις για να αναθεωρήσεις το γεγονός πως δεν πρόκειται για ένα ψυχάκια και έναν ατυχο πιτσιρικά? Αυτό το υποτίθεται είναι το μεγάλο θέμα. Υποτίθεται οτι θα έπρεπε να είναι και εκπαιδευμένος και υποτίθεται οτι θα έπρεπε να μπαίνουν ψυχικά υγιή άτομα για να σε φυλάνε. Αντίθετα μπαίνουν στρατόκαυλοι και ειδικοδυναμίτες όπως σωστά είπε κάποιος παραπάνω. Αυτό είναι λάθος στην επιλογή τους και πρέπει να αλλάξει. Τι απο αυτά θα αλλάξουν οι πέτρες; Κατα τα άλλα ναι νιώθω ασφαλής να σου πω την αλήθεια. Όσες φορές με έχουν σταματήσει και χαβαλέ έχω κάνει και πρόβλημα δεν είχα. Υποτίθεται ή είναι το μεγάλο θέμα? Η κρατική συγκάληψη/κουκούλωμα με έντεχνους τρόπους παρόμοιων περιστατικών δεν είναι μεγάλο θέμα? Εγώ πιστεύω πως το συγκεκριμένο σώμα αστυνομικών δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην κοινωνία (κάθε άλλο όπως αποδεικνύεται), πέρα από λίγες θέσεις εργασίας. Αντιτίθεμαι σε αυτούς που τα σπάνε. Είτε είναι αναρχικοί είτε χρυσαυγίτες, είτε ο πάπας της ρώμης. Έχετε γενικά κολλήσει στις ταμπέλες και δεν βλέπετε το αποτέλεσμα. Ναι μπορεί να μην είναι αναρχικοί αυτοί που τα σπανε. Αδιαφορώ. Επίσης μην ξεχνάμε οτι οι αναρχικοί άν δεν σπάνε οι ίδιοι καλύπτουν σίγουρα τους υπόλοιπους και δίνουν πάτημα στις πορείες τους να μπούνε και άσχετοι μπάχαλοι. Δεν ξέρουν να διαφυλλάτουν το όνομα τους. Άς πρόσεχαν. Πολλά δεν κάνουν σωστά κατά την γνώμη οι αναρχικοί, αλλά τους θεωρώ απαραίτητους, και κάποιους από αυτούς πολύ πιο αγωνιστές από εμένα. Το γιατί και περιστατικά μπορώ να σου τα εξηγήσω με pm. Δεν θέλω εδώ. Πήγα απο περιέργεια την (δευτέρα; ) νομίζω. Ακριβώς για να δώ τι παίζει. Τι παίζει; Λίγοι διαδηλωτές. Πολύς κόσμος με κράνη και ύποπτες τσάντες. Και 10δες παιδάκια με μπαντάνες και καδρόνια (ναι παιδάκια 10-11). Δεν μπορεί να μου πεί κάποιος οτι δεν ήταν έτσι, γιατί ήμουν εκεί. Συμφωνώ οτι μπορεί τα επεισόδια να είναι κατευθυνόμενα ή να πολλαπλασιάζεται η σημασία τους απο τα κανάλια (το έχω πει άλλωστε σε πολλά ποστ πιο πρίν). Αυτο που βλέπω όμως είναι οτι οι πορείες το μόνο που καταφέρνουν είναι μέσω του τραμπούκων/μπάχαλων που ΠΑΝΤΑ τις συνοδεύουν να στρέφουν αλλού το βλέμμα του κόσμου και να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που θα έπρεπε. Ας πρόσεχαν όπως είπα και πάνω να διαφυλλάξουν καλύτερα το νόημα της διαδήλωσης τους και να μην επιτρέπουν σε μπάχαλους (αν δεν θέλουν δλδ) να τους χαλάνε το σύνολο. Στο πτώμα του παιδιού πάτησαν ΤΟΣΟΙ πολλοί. ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ όμως. Άντε να μην πάτησαν 1000 άτομα που (ίσως) νοιάζονταν για το θέμα καθαυτό και όχι για το πανηγύρι στις πορείες. Ο κόσμος που θέλει να δει βλέπει. Μία διαδήλωση δεν είναι στρατιωτική παρέλαση. Ούτε ομάδες περιφρούρησης πρέπει να έχει, ούτε τίποτα τέτοιο. Πρέπει να είναι ανοιχτή για όλους. Πώς να την διαφυλάξεις? Και ποιος θα τα βάλει με τον δίμετρο ασφαλίτη (λέμε τώρα) που αρχίζει και σπάει το περίπτερο? Εγώ πάντως δύσκολα. ΔΕΝ ΜΕ νοιάζει. ΔΕΝ είπα οτι με νοιάζει. Χέστηκα βασικά. Αλλα ΔΕΝ λέω οτι με νοιάζει για να καλύψω τίς όποιες κομματικές/ψυχολογικές/υπαρξιακές μου αναζητήσεις πίσω απο μια άσχετη κατα τα άλλα αφορμή και να κάψω το σύμπαν, όπως είπα παραπάνω πατώντας ουσιαστικά σε ένα random θάνατο. Ασέβεια είναι πρώτα απ'όλα. Επαναλαμβανόμαστε, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Ξαναπάλι, δεν ήταν ένας random θάνατος. Ήταν μία δολοφονία, και δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Οι αναζητήσεις που πρέπει να μας ανυσηχούν είναι καθαρά κοινωνικές και ανθρώπινες. Ξέχνα τα κόμματα και τα καψίματα, σχεδόν το εξαντήσαμε. Πρέπει να υπαρξει μία μορφή αντίδρασης. Έχεις καλύτερη ιδέα από αυτή του δρόμου? Κατα τα άλλα απο ότι βλέπω τέλος. Σπουδαία επανάσταση. Επανάσταση βασισμένη σε βία θα πάει μπροστά.. right..Ουφ.. Όλες οι επαναστάσεις κολύμπησαν στο αίμα. Δεν λέω πως αυτό που ζούμε είναι επανάσταση. Το αναφέρω απλά για το παραπάνω σχόλιο. το να εχουν οι αναρχικοι αρχηγο και ιεραρχια, δεν ειναι εναντια στην ιδεα της αναρχιας? Αν είχαν αρχηγό θα τον είχε σκοτώσει ο Ντούσκο Μπάεβιτσ./
The_Judas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δεν είπα οτι έγινε οτι έγινε μόνο επειδή η αστυνομία δεν λειτουργεί σωστά. Εννοείται πως αυτό ήταν μόνο μια αφορμή για την γενικότερη αγανάκτηση οτι σχεδόν τίποτα δεν δουλεύει σε αυτή την αναθεματισμένη χώρα. Οκ κατάλαβα τι εννοείς. Εγώ αρχικά νόμιζα οτι εστίασες την οργή του κόσμου αποκλειστικά στην αστυνομία. Είναι σαφές οτι οι αστυνομικοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στον πολίτη. Να είναι λιγότερο οξύθυμοι, να μην παρκάρουν παράνομα, να σέβονται τους συμπολίτες...
kosmasgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Προφυλακίστηκαν και οι δυο. Ο δεύτερος για απλή συνέργεια. ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑΗΑ Ρε νομική βγάλαν αυτοί που δικάζουν ? Κατέθεσε κανένας μάρτυρας οτι ο δεύτερος ειδικός φρουρός παρήχε με πρόθεση στον άλλον οποιαδήποτε συνδρομή πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξε ? Προκύπτει απο πραγματικά περιστατικα ? θεωρείται συνδρομή το ότι ήταν μαζί ? Η' το ότι πέταξε μια κρότου λάμψης? Εβγαλε ο δεύτερος ειδικός φρουρός το όπλο απο την θήκη του άλλου και του είπε "Πάρτο αυτό ειναι το όπλο" ? ΕΥΓΕ στην δικαιοσύνη. Παραληρισμός.
liopyr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Στην "ιδεολογία" της αναρχίας. Ανάθεμα και αν ένας απο δαύτους κατανοεί το πραγματικό νόημα της αναρχίας. Ποιους εννοείς? Οπλίζει + δίνει τίτλο. Ποιός; Σύστημα. Διαδικασίες συγκεκριμένες. Αλλάξτε τες.Ποιός ο λόγος για πανικό; Οι λύσεις υπάρχουν πάντα. Δεν σου κάνει η εξουσία και δεν δέχεται να αλλάξει τον τρόπο επιλογής των αστυνομικών; Μήν την ψηφίζεις. Δεν σου κάνει κανένας απο εκει πάνω; Κάνε κόμμα. Ζήτα να σε ψηφήσουν. Αυτό για μένα θα ήταν και η μεγαλύτερη αντίδραση και θα έδειχνε ποιός πραγματικά θέλει αλλαγή και ποιός όχι. Ναι ρε man, ωραία όλα αυτά, αλλά συγνώμη που δεν μπορώ να περιμένω 3 χρόνια για να διαδηλώσω με την ψήφο μου ενάντια σε ένα σύστημα που κουκουλώνει φονιάδες παιδιών. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Ποιο τρόπο προτείνεις για να γίνει αυτό? Άντε και τα έσπασες όλα και τους σκότωσες όλους. Ποιός θα κυβερνήσει; Κανένας; Θα'θελες. 10δες περιμένουν στην ουρά να το παίξουν εθνοσωτήρες. Αντίστοιχα υπάρχουν και δεκάδες γίδια που θα τον ακολουθήσουν τυφλά. And so on.. Δεν νομίζω πως κανένας νοήμων άνθρωπος δεν βλέπει σαν λύση το να γίνουν όλα στάχτη. Επίσης δεν νομίζω πως αξίζει καν να συζητάμε τα αυτονόητα. -----Προστέθηκε 11/12/2008 στις 01 : 54 : 24----- Είναι σαφές οτι οι αστυνομικοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στον πολίτη. Να είναι λιγότερο οξύθυμοι, να μην παρκάρουν παράνομα, να σέβονται τους συμπολίτες... Συμπληρώνω: Nα μην ξυλοκοπούν μετανάστες, να μην σκοτώνουν παιδιά... -----Προστέθηκε 11/12/2008 στις 01 : 57 : 45----- Προφυλακίστηκαν και οι δυο. Ο δεύτερος για απλή συνέργεια. ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑΗΑ Ρε νομική βγάλαν αυτοί που δικάζουν ? Κατέθεσε κανένας μάρτυρας οτι ο δεύτερος ειδικός φρουρός παρήχε με πρόθεση στον άλλον οποιαδήποτε συνδρομή πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξε ? Προκύπτει απο πραγματικά περιστατικα ? θεωρείται συνδρομή το ότι ήταν μαζί ? Η' το ότι πέταξε μια κρότου λάμψης? Εβγαλε ο δεύτερος ειδικός φρουρός το όπλο απο την θήκη του άλλου και του είπε "Πάρτο αυτό ειναι το όπλο" ? ΕΥΓΕ στην δικαιοσύνη. Παραληρισμός. Γνωρίζεις τι σημαίνει συνεργός σε αυτές τις περιπτώσεις ή τα λες στην τύχη?
dxunt Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Προφυλακίστηκαν και οι δυο. Ο δεύτερος για απλή συνέργεια. ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑΗΑ Ρε νομική βγάλαν αυτοί που δικάζουν ? Κατέθεσε κανένας μάρτυρας οτι ο δεύτερος ειδικός φρουρός παρήχε με πρόθεση στον άλλον οποιαδήποτε συνδρομή πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξε ? Προκύπτει απο πραγματικά περιστατικα ? θεωρείται συνδρομή το ότι ήταν μαζί ? Η' το ότι πέταξε μια κρότου λάμψης? Εβγαλε ο δεύτερος ειδικός φρουρός το όπλο απο την θήκη του άλλου και του είπε "Πάρτο αυτό ειναι το όπλο" ? ΕΥΓΕ στην δικαιοσύνη. Παραληρισμός. Άρθρο 47 Απλός συνεργός 1. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ.1 στοιχ. β’ του προηγούμενου άρθρου, παρέσχε με πρόθεση σε άλλον οποιαδήποτε συνδρομή πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξε, τιμωρείται ως συνεργός με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83). Αν δεις, το αρθρο αναφερει "οποιαδηποτε συνδρομη".Η συνδρομη αυτη μπορει να ειναι και ψυχολογικη.Το οτι παρκαραν μαζι το περιπολικο και γυρισαν μαζι πισω μπορει να θεωρηθει και ως ψυχολογικη στηριξη στον δραστη.Ολα ομως θα κριθουν στο δικαστηριο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Προφυλακίστηκαν και οι δυο. Ο δεύτερος για απλή συνέργεια. ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑΗΑ Ρε νομική βγάλαν αυτοί που δικάζουν ? Κατέθεσε κανένας μάρτυρας οτι ο δεύτερος ειδικός φρουρός παρήχε με πρόθεση στον άλλον οποιαδήποτε συνδρομή πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξε ? Προκύπτει απο πραγματικά περιστατικα ? θεωρείται συνδρομή το ότι ήταν μαζί ? Η' το ότι πέταξε μια κρότου λάμψης? Εβγαλε ο δεύτερος ειδικός φρουρός το όπλο απο την θήκη του άλλου και του είπε "Πάρτο αυτό ειναι το όπλο" ? ΕΥΓΕ στην δικαιοσύνη. Παραληρισμός. Δεν ξέρω αν έχεις ή όχι νομικές γνώσεις. Υποθέτω, από αυτά που γράφεις, ότι δεν έχεις. Γιατί αν είχες, θα γνώριζες τη σημασία της ψυχικής συνδρομής στην απλή συνέργεια.
Twisted_Wicked Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Εγω που οντως δεν εχω καμια γνωση νομικων θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις : 1) Ποια η διαφορα εξωστρακισμου-αποστρακισμου και τι αλλαγες επιφερει η αποδειξη οποιασδηποτε απο τις 2 στις υπαρχουσες κατηγοριες? 2)Τα βιντεο που κυκλοφορουν μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε δικαστηριο η μονο σε τηλεοπτικο "δικαστηριο"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.