Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Ναι ρε Βαλσαμωμένε, αλλά αν το παιδί ήταν τσόγλανος και πέταξε δολοφονικό μπουκάλι μπύρας ΚΑΙ είχε φάει και αποβολή (!!!) το πράμα αλλάζει. Έπρεπε να τον πυροβολήσουν 2 στα γόνατα και 2 στα @@ πριν τον αποτελειώσουν, τι έκανε τέτοια ώρα στα Εξάρχεια ένας τέτοιος ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ τσόγλανος;
Deorum Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αυτά τα λέτε εσείς. Χρησιμοποιείται την λαικίστικη μορφή επιχειρηματολογίας. Δεν είπα για τσόγλανο, δεν είπα για τίποτα τέτοιο, δεν είπα ότι φταίει κάποιος που γυρνάει στα εξάρχεια. Είμαι πολύ συγκεκριμένος. Ακόμα και ο κολλητός του, λέει ότι ήταν τελικά μια μεγαλύτερη παρέα. Απο πίσω τους, και άγνωστοι. Και η μεγαλύτερη παρέα κρυβόταν πίσω απο αυτούς τους 2 και πέταγε μπουκάλια. Αυτά τα είπε ο κολλητός του νεκρού.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Τελοσπαντων. Τα πραγματα ηρεμησαν προς το παρων και ολα γυρισαν στην "κανονονικοτητα" τους. Θελω και να κατεβω Ερμου να ψωνισω. Το μονο που μου μενει απο ολο αυτο ειναι οτι τα ΜΜΧ παιξαν καλα την δουλεια τους και αυτη την φορα. Οταν οι μπατσοι σκοτωσουν τα παιδια σας τοτε θα βγειτε απο τα κλουβια σας
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Ναι ρε Βαλσαμωμένε, αλλά αν το παιδί ήταν τσόγλανος και πέταξε δολοφονικό μπουκάλι μπύρας ΚΑΙ είχε φάει και αποβολή (!!!) το πράμα αλλάζει. Έπρεπε να τον πυροβολήσουν 2 στα γόνατα και 2 στα @@ πριν τον αποτελειώσουν, τι έκανε τέτοια ώρα στα Εξάρχεια ένας τέτοιος ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ τσόγλανος; για μενα δεν εχει καμια σημασια τί ηταν ή τί εκανε εκεινο το βραδυ ή πριν απο εκεινο το βραδυ το παιδι. αλλα οι αυτοπτες μαρτυρες μου δινουν την εντυπωση οτι κατι δε μας ειπανε.
liopyr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Εκτός αυτού, υπάρχει φωτογραφία ντοκουμέντο που φοράει μπλούζα "sex pistols" και έχει την βασιλισσα πάνω (άκουσον-ακουσον) (!) σε προσλητική για τη μεγαλειώτη της εικόνα. Αυτό και μόνο ισοδυναμεί με: Μία σφαίρα στην παλάμη επειδή τολμά να ακούει punk. Mία σφαίρα στον ώμο για κατοχή μπλούζας. Όταν δε η μπλούζα αυτή φέρει προσβλητική εικόνα, τότε δυστηχώς έχουμε να κάνουμε με άμεση εκτέλεση. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Deorum συνέχισε την "κουβεντούλα" λοιπόν, και πες μας ξεκάθαρα, πού θες να καταλήξεις? -----Προστέθηκε 14/12/2008 στις 02 : 34 : 12----- για μενα δεν εχει καμια σημασια τί ηταν ή τί εκανε εκεινο το βραδυ ή πριν απο εκεινο το βραδυ το παιδι. αλλα οι αυτοπτες μαρτυρες μου δινουν την εντυπωση οτι κατι δε μας ειπανε. Για πες μας κι εσύ, τι έγινε?
Deorum Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Deorum συνέχισε την "κουβεντούλα" λοιπόν, και πες μας ξεκάθαρα, πού θες να καταλήξεις? Δεν κρίνω κάποιον απο την μπλούζα. Εγώ να δείς πως ήμουν 16 χρονών. Με περφέτο και κολλητό μαύρο τζήν. Λεφτά για να πάρω μπλούζα συγκροτημάτων δεν είχα. Σκέτες μονόχρωμες μπλούζες. Θέλω να καταλήξω στο ότι στην ουσία η μαρτυρία του κολλητού του νεκρού είναι υπέρ του αστυνομικού. Αυτό το πράγμα στο δικαστήριο δίνει "πατήματα" ελαφρυντικών στον αστυνομικών. Και αν η μαρτυρία του κολλήτου δίνει τέτοια πατήματα, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα δίνει (ενδεχομένως μετά απο μαγείρεμα) η μαρτυρία του συναδέλφου του. Και εκτός δικαστηρίου, για εμένα τον απλό πολίτη, μου δίνει να καταλάβω ότι η αλήθεια δεν είναι τόσο μονόπλευρη. Και για να σας προλάβω, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογώ την δολοφονία.
Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 για μενα δεν εχει καμια σημασια τί ηταν ή τί εκανε εκεινο το βραδυ ή πριν απο εκεινο το βραδυ το παιδι. αλλα οι αυτοπτες μαρτυρες μου δινουν την εντυπωση οτι κατι δε μας ειπανε. Εμένα δε μου έχει δημιουργηθεί καμία τέτοια εντύπωση, αλλά μιας και δεν ήμουν εκεί τότε, σου λέω πως οκ, κάτι δε λένε. Θα μπορούσε αυτό το "κάτι", ό,τι και αν ήταν, να δικαιολογεί τη δολοφονία του μικρού; Τις προάλλες περίμενα μια φίλη στο παρκάκι στην Πανόρμου και μαζευόταν κάθε τόσο (με είχε στήσει) και από μια παρέα από σχολιαρόπαιδα με νιβέες στα μάτια και χακί παντελόνια και γενικά, έτοιμη για την ΚΟΛΑΣΗ της πορείας. Ε ρε παιδιά, μόνος μου τους είχα κάθε φορά, 5-5 να ερχόντουσαν. Και χωρίς γκλομπ και χωρίς διμοιρία από πίσω μου. Αλήθεια, δεν είναι δύσκολο.
liopyr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δεν κρίνω κάποιον απο την μπλούζα. Εγώ να δείς πως ήμουν 16 χρονών. Με περφέτο και κολλητό μαύρο τζήν. Λεφτά για να πάρω μπλούζα συγκροτημάτων δεν είχα. Σκέτες μονόχρωμες μπλούζες. Θέλω να καταλήξω στο ότι στην ουσία η μαρτυρία του κολλητού του νεκρού είναι υπέρ του αστυνομικού. Αυτό το πράγμα στο δικαστήριο δίνει "πατήματα" ελαφρυντικών στον αστυνομικών. Και αν η μαρτυρία του κολλήτου δίνει τέτοια πατήματα, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα δίνει (ενδεχομένως μετά απο μαγείρεμα) η μαρτυρία του συναδέλφου του. Και εκτός δικαστηρίου, για εμένα τον απλό πολίτη, μου δίνει να καταλάβω ότι η αλήθεια δεν είναι τόσο μονόπλευρη. Και για να σας προλάβω, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογώ την δολοφονία. Από πού βγαίνει το συμπέρασμά σου δηλαδή πως η μαρτυρία του μικρού είναι υπέρ των δολοφόνων?
Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω πως το ορθότερο ερώτημα που απορρέει είναι "πως δίνεις σε κάποιον ελαφρυντικά χωρίς εν μέρει να τον δικαιολογείς".
liopyr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω πως το ορθότερο ερώτημα που απορρέει είναι "πως δίνεις σε κάποιον ελαφρυντικά χωρίς εν μέρει να τον δικαιολογείς". Yπάρχει και το λίγο δολοφόνος...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Ε ρε παιδιά, μόνος μου τους είχα κάθε φορά, 5-5 να ερχόντουσαν. Και χωρίς γκλομπ και χωρίς διμοιρία από πίσω μου. Αλήθεια, δεν είναι δύσκολο. Chuck Norris wannabe...τσκ τσκ τσκ...
Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δε φταίω εγώ που βγαίνουνε σε κόμπακτ μέγεθος. =ρ
cassidy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Η κατάθεση του κολλητού του θύματος.http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=19500452 Μυστήρια πράγματα πάντως. Έχουμε και λέμε. - Δεν περίμεναν τους γονείς τους να τους πάρουν απο το πάρτυ. Ήταν για περίπου 45 λεπτά ήδη στα εξάρχεια και περιφέρονταν. (κατα τα λεγόμενά τους, γιατί δεν τους βολεύει να πουν τόσο - ίσως τα 45' ήταν και παραπάνω Τί «τους βολεύει» (sic) αυτή τη στιγμή; Να σου θυμίσω πως άλλος είναι ο κατηγορούμενος; Δεν έχει λόγο το παιδί να ψάξει για ελαφρυντικά. «Ψάξει κι όχι «ψάξουν», δεν έχει νόημα ο πληθυντικός που χρησιμοποιείς, ο ένας είναι νεκρός.
agpr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αυτά τα λέτε εσείς.Χρησιμοποιείται την λαικίστικη μορφή επιχειρηματολογίας. Δεν είπα για τσόγλανο, δεν είπα για τίποτα τέτοιο, δεν είπα ότι φταίει κάποιος που γυρνάει στα εξάρχεια. Είμαι πολύ συγκεκριμένος. Ακόμα και ο κολλητός του, λέει ότι ήταν τελικά μια μεγαλύτερη παρέα. Απο πίσω τους, και άγνωστοι. Και η μεγαλύτερη παρέα κρυβόταν πίσω απο αυτούς τους 2 και πέταγε μπουκάλια. Αυτά τα είπε ο κολλητός του νεκρού. Αν επικαλείσαι τη μαρτυρία κάποιου, μην την παραποιείς. Από το link που παρέθεσες: Κάποιος από πίσω μου πέταξε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι και φυσικά δεν έφτασε στους αστυνομικούς. Το μπουκάλι ήταν ένα και δεν έφτασε στους αστυνομικούς. Πίσω από τους πιτσιρικάδες υπήρχε και άλλος κόσμος. Και λοιπόν; Στην πόλη που ζεις όταν περπατάς, δεν υπάρχει άνθρωπος πίσω σου; Με το ζόρι την τρίχα τριχιά. Ούτε μολότωφ πέσανε ούτε τα παιδιά επιτέθηκαν. Δύο παιδιά βρίσκονταν για 45 λεπτά στα Εξάρχεια μετά δύση του ηλίου. Και λοιπόν; Τι ανόητοι και αψυχολόγητοι υπαινιγμοί είναι αυτοί; Τέτοια αστυνομία θέλουμε; Δε μπορώ να καταλάβω, πραγματικά δε μπορώ. Διαβάζω και συνειδητά αποφεύγω να γράψω, γιατί με θυμώνει αυτή η κατάντια. Θυμάμαι παλαιότερους μαθητές μου και νιώθω πως θα μπορούσαν να είναι στη θέση του παιδιού. Θυμάμαι τον εαυτό μου και νιώθω πως θα μπορούσα να είμαι εγώ. Στη θέση του μακαρίτη θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας. Ακόμα και κάποιος από αυτούς που πιστεύει πως ο πιτσιρικά κάτι έκανε. Είναι βλακώδης η εντύπωση πως αυτά συμβαίνουν μόνο σε μακρυμάληδες των Εξαρχείων. Κάποιοι μιλούσαν για επίθεση με μολότωφ, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας, που διέψευδε αυτό τον ισχυρισμό. Κάποιοι πανηγύριζαν για τη βαλιστική, που δικαίωνε τον ένστολο δολοφόνο (αρνούμαι να τον αποδεχθώ ως αστυνομικό!), ενώ αυτή δεν είχε ακόμα διεξαχθεί. Κάποιοι ακόμα και τώρα προσπαθούν να αποδώσουν την πράξη του ένστολου δολοφόνου σε παρεξήγηση (δε δεχόταν επίθεση, αλλά με επίθεση έμοιαζε. Εκεί δεν πάει το πράγμα; ) Κάποιοι "πέθαναν" τον βαριά τραυματισμένο από (πέρυσι; ) αστυνόμο, για να πατσίσουν τα θύματα. Είναι αυτοί που έχουν διαλέξει ομάδα, αυτή με την μπλε στολή και το εθνόσημο. Δεν κάνουν, όμως, τα ράσα τον παπά. Αυτή τη στολή και το εθνόσημο τα δικαιώνεις ή τα ευτελίζεις με τις πράξεις σου. Αρνούμαι να διαλέξω ανάμεσα σε ένστολους δολοφόνους και κουκουλοφόρους. Θέλω να έχω μια αστυνομία προστάτη της ελευθερίας, της τιμής και της περιουσίας μου. Αυτά τα μικροαστικά, που αναγνωρίζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αρνούμαι να ανταλλάξω την ελευθερία και την τιμή μου με την περιουσία μου, όπως κάποιοι πλαγίως μου ζητούν. Αυτός που είναι πρόθυμος να ανταλλάξει την ελευθερία με την ασφάλεια, δεν αξίζει να είναι ούτε ασφαλής ούτε ελεύθερος. Θα χαρώ αφάνταστα να δω τελικά τους οπαδούς της γαλάζιας στολής να έρχονται σε αντιπαράθεση με τέτοιους τύπους. Βλέπεις; Δεν είναι ανάγκη να ζεις στα Εξάρχεια, να έχεις μαλλιά και να πέφτει ένα μπουκάλι, για να σε πυροβολήσει ένστολος δολοφόνος!
Deorum Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Τί «τους βολεύει» (sic) αυτή τη στιγμή; Να σου θυμίσω πως άλλος είναι ο κατηγορούμενος; Δεν έχει λόγο το παιδί να ψάξει για ελαφρυντικά. «Ψάξει κι όχι «ψάξουν», δεν έχει νόημα ο πληθυντικός που χρησιμοποιείς, ο ένας είναι νεκρός. Έχεις δίκιο για εδώ, ήταν το ίδιο τρυπάκι με τις γελοιότητες του Κούγια περί αποκλείνουσας συμπεριφοράς. Λες και γνωρίζονταν απο πριν, και τον δίκασε επι τόπου στον δρόμου. Το μόνο που ήθελα να πω ήταν, ότι θα τους βόλευε ένα σενάριο ... εγώ περαστικός ήμουν. Δεν είναι κατηγορούμενοι, αλλά φαντάζομαι θα θέλουν την μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία για τον δράστη. Αυτό τίποτα άλλο. Τέλος δεν δικαιολογώ την δολοφονία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Και ελαφρυντικά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αθώωση. Πχ κάποιος δολοφονεί κάποιον αφού ο προηγούμενος του κοπάνησε την μητέρα. Τον δολοφονεί. Δεν δικαιολογώ την δολοφονία, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ (εγω σαν παρατηρητής) να αναγνωρίσω στον δράστη ότι του θόλωσε το μυαλό. @agpr. Συμφωνώ σχεδόν με όλα. Τώρα για το αν τα παραποίησα ή αν απλά βλέπω ανάμεσα στις γραμμές που λένε δεν ξέρω. Απλώς φιλτράρω λίγο (ίσως εδώ μπορείς να με πεις προκατειλημένο αλλά πλέον δεν αποδεικνύεται - είναι ο λόγος του ενάντια στον λόγου του άλλου.). Φιλτράρω κάποια πράγματα που ξέρω ότι σαν φίλος κάποιου θα έλεγα και εγώ, θα έλεγες και εσύ αν ήταν φίλος σου. Επιπλέον, δεν είναι απλά υπήρχαν και άλλοι στον δρόμο. Υπήρχαν άτομα απο πίσω τους και πετάξαν ένα μπουκάλι, όπως λέει. Πιο πριν υπήρχαν κρότοι - που συμφωνεί με αυτό που είπε ο αστυνομικός ότι προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χ/β κρότου & λάμψης και δεν τα κατάφεραν. Σηκώθηκαν να δούν τι γίνεται και ξαφνικά βρέθηκαν περικυκλωμένοι απο τους αστυνομικούς απο την μία και απο την άλλη παρέα ακριβώς απο πίσω τους. Ε ρε σύ κάτι δεν μου κάθεται καλά. Συγγνώμη, δεν είμαι προκατειλημένος, απλά κάτι δεν μου πάει καλά. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποδείξω, οπότε μπορείς να με πείς οτιδήποτε θές. Αν έλεγε ο αστυνομικός κάτι εσείς δεν θα έλεγες αμέσως λέει μαλακιες, κάνει την τρίχα τριχιά? Ε αυτός γιατί να μην κάνει την τριχιά τριχούλα? Και ξανα-ματα-λέω ότι δεν πυροβολείς αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη - που στην προκειμένη απο ότι φαίνεται δεν υπήρχε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.