Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για backup

xania4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηi παιδιά γενικά ποτέ δεν έκανα backup στο pc πάντα προτιμούσα τα φορμάτ αλλά επειδή έχω βαρεθεί κατέβασα το acronis και λέω να κάνω backup.Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα partition για windows και μικρά προγράμματα που ποτέ δεν ξεπερνάει 40% χωρητικότητα.¨Ενα άλλο partition για μεγάλα προγράμματα και games και άλλο για osx και linux αν και αυτά δεν μας νοιάζουν.Λοιπόν η ερώτηση είναι:Αν κάνω backup το partition των windows και άλλο backup αυτό των προγραμμάτων και των παιχνιδιών θα μπορέσω όταν θα θέλω να επαναφέρω υποθετόντας ότι φτιάχνω δύο ίδια στο μέγεθος partition?H είναι δώρον άδωρον?

Δημοσ.

ο,τι αντιγραφο παρεις,με το Αcronis η με το Ghost,[γραφω αυτα που εχω χρησιμοποιησει],θα μπορεσεις να το επαναφερεις,μονο που σ'μενα,και τα δυο,δεν δουλεψαν,[σε ενα δισκο με 3 partition,το ενα εχει xp και το αλλο Ubuntu,to 3o αποθηκευτικος χωρος.

Δημοσ.

Κάτι που πρέπει να προσέξεις: Έστω ότι παίρνεις image του μικρού system partition. Μετά από λίγο καιρό εγκαθιστάς μερικά προγράμματα+παιχνίδια στο μεγάλο data partition. Αν αργότερα αποφασίσεις να επαναφέρεις το system partition από το image, το σύστημα δε θα έχει ενημερωμένη registry - ούτε καν shortcuts - για τα προγράμματα+παιχνίδια που εγκαταστάθηκαν, με λίγα λόγια δε θα φαίνονται ως εγκατεστημένα στο σύστημα. Το χειρότερο είναι ότι, ακόμη κι αν τα ξαναεγκαταστήσεις από πάνω (επιλέγοντας κατάλογο-προορισμό τον ίδιο στο data partition), ορισμένα δεδομένα τους (π.χ. application settings, savegames) θα έχουν χαθεί, γιατί αποθηκεύονταν στον κατάλογο του user profile σου (C:\Documents and Settings σε XP, C:\Users σε Vista).

Δημοσ.

Ναι. Image creation μαζί και image restoration μαζί.

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο ως feature, αλλά βοηθάει από διαχειριστικής άποψης: Ορισμένα σχετικά προγράμματα (π.χ. Acronis) κατά τη δημιουργία image σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις περισσότερα του ενός partitions (βάζεις ένα «τικ» στα αντίστοιχα checkboxes) και δημιουργούν ένα image file. Αντίστοιχα, κατά την επαναφορά σε αφήνουν να επιλέξεις ποιο partition θα επαναφερθεί από το image file. Εδώ προφανώς εσύ θα πρέπει να επιλέγεις και τα 2, αν τελικά χρησιμοποιήσεις τέτοιο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Α σ ευχαριστώ πολύ δεν ήξερα ότι μπορείς να τικάρεις 2 μαζί νόμιζα μόνο ένα γινόταν.Οκ και ασ υποθέσουμε ότι κάνω και τα 2 μαζί.Στην επαναφορά θα γίνουν ένα και τα 2 partition?ΟΧι έτσι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...