K0uR Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 παιδια φτιαχνω ενα προγραμμα messenger με ενα client και ενα server. το προβλημμα ειναι πως να ανοιξω ενα tcp port με την visual basic 6. στο pc mu λειτουργει με local port το προγραμμα! υπαρχει τροπος να ανοιξω tcp port kαι να εποικηνωνω με ενα αλλο pc? ευχαριστω
ntaryl Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε μου ειναι πολυ απλα οταν εισαγεις ενα socket στο project σου τοτε ρυθμιζεις καποιες ιδιοτητες σε αυτο . ειτε πανω σε αυτο ειτε οταν εκκινειται το προγραμμα ! γραφουμε winsock1.localport = 133 winsock1.listen winsock1.connect txtip.text ,txtport απο εκει και περα μπορεις να συνδεθεις σε οποιοδηποτε συστημα που ξερεις την ip του. Υ.γ αυτην την στιγμη δεν εχω προγραμμα compiller
K0uR Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 φιλε ntaryl αυτο το port που ανοιγεις ετσι δεν περναει απο router. αυτο που μου εστειλες κανω και εγω και δεν λειτουργει!!! ισως γινετε με αλλο τροπο? , δεν ξερω!!!
ntaryl Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Ολες οι πορτες ανοιγουν με τον ιδιο τροπο. αν δεν βαλεις το σοκετ στον Serνer να ακουει σε καποια πορτα δεν μπορει να συνδεθει ο client Ισως να μην εχω καταλαβει κατι απο την εκφωνηση . καλυτερα να ποσταρεις το τι εχεις κανει να δω και να το διορθωσω . καλο μεσημερι
kathas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα σου είναι πως να ανοίξεις την πόρτα στο router σου. αρχικά αυτό το προβλημα δεν ανήκει στην κατηγορία προγραμματισμός. δεύτερον είναι ένα πρόβλημα που λύνεται διαφορετικά από router σε router. θα πρέπει να μπείς στο administration του router σου ( είτε είναι ssh είτε web app είτε οτιδήποτε ) και να ανοίξεις μία port κατάλληλα που θα δείχνει στην local-ip : port σου. δίνοντας τα μοντέλο,κατασκευαστική εταιρία του router σου καποιος που έχει το ίδιο μπορει να σου πεί ακριβώς τι να κάνεις. πάντως είναι συνήθως απλό και εύκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.