ata1983 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά ποιο πρόγραμμα λέτε είναι καλύτερο για να κάνει συντήρηση του λειτουρεγικού πχ καθαρισμό registry, απεγκατάσταση προγραμμάτων που δεν έχουν γίνει σωστά κτλ κτλ? Θέλω να είναι συμβατό με xp και vista. Γενικά αυτά κάνουν δουλειά? Έχω εγκαταστήσει/απεγκαταστήσει κάποια βαριά προγράμματα και επειδή έχει βαρύνει το σύστημα θέλω κάτι να του κάνει δίαιτα! freeware καλύτερα ακόμα αλλά ας είναι και shareware
Nord_Chaos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Θα σου προτεινω ενα πολυ καλο freeware προγραμμα που σε εμενα εχει φανει παρα πολυ χρησιμο.. Λεγεται Glary Utilities..( http://www.download.com/Glary-Utilities/3000-2094_4-10508531.html?tag=mncol ).. Και τι δεν εχει μεσα!!..Καθαρισμο ολων των αχρηστων αρχειων του υπολογιστη με ενα κλικ(temporary files cleaner,tracks eraser,sortcuts fixer),καθαρισμο της registry(και οχι μονο-δυνατοτητα registry defrag που ελεγχει τη registry και σου δινει πολλες δυνατοτητες βελτιστοποιησης της),απεγκαταστάτη προγραμματων,memory optimizer,startup manager,ακομη και δυνατοτητα encryption-decryption των αρχειων σου..Εμενα μου κανει μεγαλη εντυπωση παντως που ενα τετοιο προγραμμα ειναι δωρεαν.. Οσον αφορα τη ερωτηση σου για το αν κανουν καλη δουλεια αυτα τα προγραμματα,πιστευω οτι τουλαχιστον διατηρουν τον υπολογιστη σου σε καλη κατασταση αλλα σιγουρα δεν κανουν και..θαυματα.Αν ο υπολογιστης σου ειναι αρκετα βαρυς,γιατι δεν κανεις ενα format??..
kfyros Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Παπαριές είναι όλα.... Μετά από πολλά install uninstall εφαρμογών (ιδίως κακογραμμένων) , φτάνει κάποια στιγμή που η registry έχει γίνει γαϊδούρι και θέλει format το pc... Μόνο προσωρινές λύσεις σου προσφέρουν αυτά τα utilities, καθαρίζουν ένα πολύ μικρό μέρος του registry, και πολλές φορές σβήνουν registry keys η έλλειψη των οποίων αργότερα σου δημιουργεί πρόβλημα. Όλα τα redundant registry keys δεν είναι άχρηστα. Πολλά χρησιμοποιούνται on demand , ή έχουν εγκατασταθεί από το λειτουργικό για να χρησιμοποιηθούν από εφαρμογές που τα χρειάζονται , αλλά δεν είναι ακόμη εγκατεστημένες στο σύστημα...
com_hs Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Nai παιδιά έτσι είναι βέβαι αένα ακόμα προγραμματάκι καλό και δοκιμασμένο είναι το ccleaner
ata1983 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Θα σου προτεινω ενα πολυ καλο freeware προγραμμα που σε εμενα εχει φανει παρα πολυ χρησιμο.. Λεγεται Glary Utilities..( http://www.download.com/Glary-Utilities/3000-2094_4-10508531.html?tag=mncol ).. Και τι δεν εχει μεσα!!..Καθαρισμο ολων των αχρηστων αρχειων του υπολογιστη με ενα κλικ(temporary files cleaner,tracks eraser,sortcuts fixer),καθαρισμο της registry(και οχι μονο-δυνατοτητα registry defrag που ελεγχει τη registry και σου δινει πολλες δυνατοτητες βελτιστοποιησης της),απεγκαταστάτη προγραμματων,memory optimizer,startup manager,ακομη και δυνατοτητα encryption-decryption των αρχειων σου..Εμενα μου κανει μεγαλη εντυπωση παντως που ενα τετοιο προγραμμα ειναι δωρεαν.. Οσον αφορα τη ερωτηση σου για το αν κανουν καλη δουλεια αυτα τα προγραμματα,πιστευω οτι τουλαχιστον διατηρουν τον υπολογιστη σου σε καλη κατασταση αλλα σιγουρα δεν κανουν και..θαυματα.Αν ο υπολογιστης σου ειναι αρκετα βαρυς,γιατι δεν κανεις ενα format??.. Πολύ καλό πρόγραμμα όντως, ότι έψαχνα αν και όπως λέει και ο kfyros ίσως να μην πειράξω την registry δεν ξέρω απλά μου τη σπάνε κάποια κ@#@$προγράμματα που στην απεγκατάσταση αφήνουν χίλια πράγματα πίσω τους. Anyway δεν είναι καιρός για format, έχω γεράσει πια για να κάνω κάθε δίμηνο! Μια το χρόνο και καλά είναι
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Παπαριές είναι όλα.... Μετά από πολλά install uninstall εφαρμογών (ιδίως κακογραμμένων) , φτάνει κάποια στιγμή που η registry έχει γίνει γαϊδούρι και θέλει format το pc... Μόνο προσωρινές λύσεις σου προσφέρουν αυτά τα utilities, καθαρίζουν ένα πολύ μικρό μέρος του registry, και πολλές φορές σβήνουν registry keys η έλλειψη των οποίων αργότερα σου δημιουργεί πρόβλημα. [...] +1 από μένα...
gnsX Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Για shareware το καλύτερο που κυκλοφορεί πιστεύω είναι το TuneUp.Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον kfyros
bells Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Για απεγκατάσταση προγραμμάτων δοκίμασε το Revo Uninstaller πολύ καλό
SwAToNeR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 cccleaner Και άσε τα format για αυτούς που έχουν XP. χεχε κακίεςςς....!
galil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Πάντως και το windows live One Care που κάνει έλεγχο για ιούς, trojans κλπ αλλά και καθαρισμό μητρώου είναι καλό. Όποτε το τρέχω βρίσκει σφάλματα στη registry και μετά μια μικρή βελτίωση τη βλέπεις.
flik Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω για καθαρισμό registry το jv16 powertools και το system mechanic είναι καλύτερα απο το tuneup. Το πιο ακίνδυνο είναι το ccleaner, που κάνει τα βασικά. Οι καθαρισμοί registry πολλές φορές άδικος κόπος είναι, εκτός αν είναι προχωρημένος χρήστης, βάλεις το jv16 powertools και διαλέξεις ποια να κρατήσεις. Γνώμη μου είναι οτι για την συντήρηση του υπολογιστή μακράν αυτό που βοηθάει περισσότερο είναι να απεγκαθιστάς με revo uninstaller που είναι και free.
nurse Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Συμφωνώ με το Glary Utilities. Είναι εξαιρετικό. Έκανε το laptop να πάρει ανάσα. Προσοχή όμως σβήνει και χρήσιμα μερικές φορές πραγματάκια αν δεν το προσέξεις. (έτρεχα να εγκαταστήσω ξανά το spss). Καλό και ακίνδυνο μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι και το Advanced SystemCare Free http://www.iobit.com/ έχει πάρα μα πάρα πολλές λειτουργίες και θα το πρότεινα ειδικά σε αρχάριους χρήστες.
master2 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ace Utilities. ειναι shareware, πολυ καλο. http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Ace-Utilities.shtml
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.