Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια με ρυθμισεις asus p5q pro

onty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας..Μολις εβαλα τον 8500 επανω στην εν λογω mobo και οταν ανοιγω το cpu-z μου δειχνει το multiplier να αυξομειονεται . Επισης οταν ανοιγω το pc μου λεει κατι για error οσων αφορα το express gate. Τι ειναι αυτο και πως διορθωνεται?

Επισης αν καποιος μπορει να μου δωσει μερικες οδηγιες για να ξεφυγω απο τις default settings της μητρικης ωστε να εκμεταλευτω πληρως το συστημα μου..Thanks..:fear:

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η αυξομείωση του multi είναι φυσιολογική και συμβαίνει για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της θερμοκρασίας. Υπάρχουν πάντως σχετικές ρυθμίσεις στο BIOS.

Για το express gate, δε γνωρίζω κάτι.

Τι ακριβώς θες ν αλλάξεις στις ρυθμίσεις της μητρικής; Να κάνεις overclocking;

Δημοσ.

Ναι πιστευω αυτα τα parts ειναι καλα για overclocking.

Λογικα οι asus εχουν πανω κατω ομοιες ρυθμησεις οποτε αν μου πει καποιος λεπτομεριες τι να κανω βημα βημα θα του ημουν ευγνωμων...

Δημοσ.

Το διαβασα αυτο..Απλα λεω μηπως εχει κανεις παρομοιο συστημα για να αντιγραψω τις ρυθμισεις του..

Δημοσ.

Το express gate είναι μια λειτουργία, η οποία απενεργοποιείται μέσα από το bios της motherboard, με την οποία μπορείς να κάνεις boot σε ένα άλλο περιβάλλον εργασίας εκτός από windows ή ότι άλλο έχεις εγκαταστήσει. Έτσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά με το υπάρχον λειτουργικό, να μπόρεις να ελέγξεις για προβλήματα πχ. με τον δίσκο ή για ιούς, να μπεις στο Internet κτλ.

Δημοσ.

Αχα...μαλιστα..Αρα να το απενεργοποιησω να μη μου βγαζει την ειδοποιηση..

Γραφει κ κατι να μπω στο internet να το διορθωσω αλλα δεν προλαβαινω να διαβασω ακριβως τι λεει...Ρε σεις δεν ειδα πουθενα ρυθμιση multiplier

Δημοσ.
Καλησπερα σας..Μολις εβαλα τον 8500 επανω στην εν λογω mobo και οταν ανοιγω το cpu-z μου δειχνει το multiplier να αυξομειονεται . Επισης οταν ανοιγω το pc μου λεει κατι για error οσων αφορα το express gate. Τι ειναι αυτο και πως διορθωνεται?

Επισης αν καποιος μπορει να μου δωσει μερικες οδηγιες για να ξεφυγω απο τις default settings της μητρικης ωστε να εκμεταλευτω πληρως το συστημα μου..Thanks..:fear:

1ον

Intel Speedstep, κοινώς πέφτει η συχνότητα και ο πολλαπλασιαστής όταν δεν υπάρχει ανάγκη

2ον

Εάν είσαι σε AHCI mode το express gate ξέχνα το... εάν είσαι σε IDE mode και συνεχίζει το πρόβλημα, κάνε μια νέα εγκατάσταση (του express gate εννοείται)...

-----Προστέθηκε 30/12/2008 στις 10 : 45 : 56-----

Αχα...μαλιστα..Αρα να το απενεργοποιησω να μη μου βγαζει την ειδοποιηση..

Γραφει κ κατι να μπω στο internet να το διορθωσω αλλα δεν προλαβαινω να διαβασω ακριβως τι λεει...Ρε σεις δεν ειδα πουθενα ρυθμιση multiplier

Διάβασε το εγχειρίδιο λίγο και θα καταλάβεις, για να εμφανιστεί η επιλογή του multiplier πρέπει να επιλέξεις manual tweeking...

Δημοσ.

Ο δισκος μ ειναι sata και οταν τον εβαλα δεν τον αναγνωριζε .και αλλαξα τη ρυθμιση και τον εβαλα σαν ide.. νομιζω ειχε :raid, ahci , ide.

Δεν ελεγε πουθενα sata..

Δημοσ.

Ahci τι ειναι? Το εβαλα τωρα ahci και μου εκαναν τα vista εγκατασταση συσκευων και τωρα οκ. Να το βαλω ide παλι?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Μόλις χθές παρέλαβα το καινούριο pc και μου βγάζει κι εμένα αυτό το error για το express gate:eek: Καταρχήν τι ακριβώς είναι αυτό και πως μπορώ να το διορθώσω? Έχω περάσει λειτουργικό, drivers, τα πάντα αλλά το error παραμένει:rolleyes:

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Μόλις χθές παρέλαβα το καινούριο pc και μου βγάζει κι εμένα αυτό το error για το express gate:eek: Καταρχήν τι ακριβώς είναι αυτό και πως μπορώ να το διορθώσω? Έχω περάσει λειτουργικό, drivers, τα πάντα αλλά το error παραμένει:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...