fanpan Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 παιδιά και μία ερώτηση από μένα , έχω σπάσει το κεφάλι μου αλλά δεν έχω δώσει καμία εξήγηση. Είναι τίποτα προφανές? πως ήξεραν η κέιτ και οι υπόλοιποι ότι οι ''άλλοι'' θα μπορούσαν να σώσουν τον Μπέν?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Παιδιά, καταρχάς για να μη μιλάμε για την ηλίθια θεωρία του Lost, λες και την βγάλανε από την κούτρα τους και γι' αυτό μπάζει νερά, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν την έβγαλαν αυτοί τη θεωρία, υπάρχει εδώ και δεκάδες χρόνια και την έχουν ψάξει πολύ περισσότερο, πολύ πιο σοβαροί άνθρωποι από τους συγγραφείς. Καλά, δε λέω ότι κάνανε και επιστημονικά ντιμπέιτ τίποτα κορυφαίοι φυσικοί, έτσι κι αλλιώς μιλάμε για φανταστικά σενάρια. Αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι που τους κατέβηκε στο μυαλό και ήταν απλά μια χαζομάρα. Δεύτερον και τελευταίον, δεν έχω καταλάβει γιατί έχετε κολλήσει όλοι ότι υπάρχει ΚΑΤΙ που εμποδίζει τους ανθρώπους να αλλάξουν το μέλλον, που το λέτε καπνό, μοίρα κτλ. Είδατε εσείς κανέναν να εμποδίζει τον Σώγιερ να πάει στην Κέητ; Είδατε κανέναν να εμποδίζει τον Σαγιντ να πυροβολήσει τον Μπεν; Από πού μας κατέβηκε αυτή η θεωρία; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο εν πάσει περιπτώσει. Οι χαρακτήρες δεν αλλάζουν τίποτα, γιατί απλά οι πράξεις τους ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ είναι ακριβώς αυτές που πρέπει να είναι, ώστε το μέλλον να είναι αυτό ακριβώς που γνωρίσαμε και ζήσανε οι ίδιοι. Ακόμα κι όταν οι ίδιοι προσπαθούν ν' αλλάξουν κάτι (όπως ο Σαγίντ) δεν τα καταφέρνουν, όχι γιατί τους εμποδίζει κάποιος, αλλά γιατί τελικά το παζλ δένει όπως πρέπει και όλα τα κομμάτια πέφτουν στη θέση τους. Απλά, ΞΕΡΟΥΜΕ το τέλος, γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των πράξεων μας. Και ακόμα και αυτό το γεγονός, η γνώση δηλαδή του αποτελέσματος των πράξεων μας, συμβάλλει ακριβώς στο να συμβούν τα πράγματα όπως πρέπει. Βλέπε Τζακ, που σου λέει "γιατί να βοηθήσω τον Μπεν; Αφού έτσι κι αλλιώς, ξέρω ότι θα σωθεί, αφού τον είδα ζωντανό μεγάλο, δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνει" και ΠΑΙΖΕΙ έτσι και αυτός το ρόλο του στο παζλ, ώστε να βρεθεί ο Μπεν στους Others. Το ότι κάποιος ξέρει το τέλος των πράξεων του, δε σημαίνει ότι δε θα τις κάνει. Το ότι προτού πεθάνει είπε η κοκκινομάλλα στον Φάραντεϊ ότι θα με βρεις μικρό παιδάκι και θα μου πεις αυτό κι αυτό, κι αυτός ταράχτηκε και είπε ότι δε θα το κάνει, δε σημαίνει πως έτσι θα γίνει κιόλας. Και ο λόγος που θα συμβεί, δε θα είναι επειδή θα τον αναγκάσει κανένας καπνός ή καμία μοίρα, ενώ ο ίδιος δε θέλει. Είναι γιατί είχε ΗΔΗ συμβεί την ώρα που συζητάγανε. Άσχετα αν για τον ίδιο τον Φάραντεϊ, δεν έχει συμβεί και αν κρίνει πως "εγώ δε θα το έκανα ποτέ αυτό". Το έχει ήδη κάνει. Και θα το κάνει ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ του ότι "αυτό που κάνω τώρα, είχα πει κάποτε ότι δε θα το κάνω με τίποτα", αλλά ξέρω 'γω τώρα πρέπει να το κάνω γιατί μπλα μπλα. Και επίσης, σε κάποιον που μου είπε ότι ο Ντέσμοντ δεν είναι διαφορετικός και ξέχασα να του απαντήσω Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Tο γεγονός πως πράγματι ο Ντέσμοντ είναι ξεχωριστός, δε σημαίνει πως ΟΤΙ του συμβαίνει έχει να κάνει μ' αυτή του τη διαφορετικότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτό που βλέπουμε είναι εντελώς σαφές: συμβαίνει κάτι σε μια χρονική στιγμή και κάποιος το ανακαλεί-θυμάται σε μια εντελώς άλλη χρονική στιγμή. Εμείς με ποια λογική να το ερμηνεύσουμε αυτό ότι "α, τώρα του ήρθε του Ντέσμοντ, γιατί τώρα συνέβη". Τι τώρα; Όταν το είδαν οι τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τη ζωή του, τότε το θυμήθηκε κι αυτός; Αφού έχει συμβεί παλιότερα! Δεν υπάρχει αυτή η στιγμή που περιγράφεις. Δηλαδή δεν υπάρχει στιγμή στο χρόνο, όπου κάποιος του λέει κάτι στο παρελθόν και αυτός την ίδια στιγμή κάτι θυμάται στο μέλλον, αφού το παρελθόν και το παρόν είναι διαφορετικές χρονικές στιγμές. Το μόνο ίδιο που υπάρχει στις δύο σκηνές (όπως είπα και πριν) είναι ότι τις βλέπει ένας τηλεθεατής την ίδια ώρα, κάτι που νομίζω πως μπορούμε να δεχτούμε πως δεν επηρεάζει τον Ντέσμοντ. Κατά τα άλλα, οι δύο στιγμές απέχουν 4 σεζόν μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Είναι και δύσκολο να εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις να πεις damn it! fanpan, τους το είπε η ξανθιά (η γυναίκα του Σώγιερ, ντε). Από πού τώρα το ήξερε αυτή; Ήταν στους άλλους κάποτε στο μέλλον. (εδώ χρειάζονται νέες γραμματικές όπως λέει και ο Douglas Adams, του στυλ "κάποτε θα ήταν στους άλλους").
Cromb Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Tο γεγονός πως πράγματι ο Ντέσμοντ είναι ξεχωριστός, δε σημαίνει πως ΟΤΙ του συμβαίνει έχει να κάνει μ' αυτή του τη διαφορετικότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτό που βλέπουμε είναι εντελώς σαφές: συμβαίνει κάτι σε μια χρονική στιγμή και κάποιος το ανακαλεί-θυμάται σε μια εντελώς άλλη χρονική στιγμή. Εμείς με ποια λογική να το ερμηνεύσουμε αυτό ότι "α, τώρα του ήρθε του Ντέσμοντ, γιατί τώρα συνέβη". Τι τώρα; Όταν το είδαν οι τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τη ζωή του, τότε το θυμήθηκε κι αυτός; Αφού έχει συμβεί παλιότερα! Δεν υπάρχει αυτή η στιγμή που περιγράφεις. Δηλαδή δεν υπάρχει στιγμή στο χρόνο, όπου κάποιος του λέει κάτι στο παρελθόν και αυτός την ίδια στιγμή κάτι θυμάται στο μέλλον, αφού το παρελθόν και το παρόν είναι διαφορετικές χρονικές στιγμές. Το μόνο ίδιο που υπάρχει στις δύο σκηνές (όπως είπα και πριν) είναι ότι τις βλέπει ένας τηλεθεατής την ίδια ώρα, κάτι που νομίζω πως μπορούμε να δεχτούμε πως δεν επηρεάζει τον Ντέσμοντ. Κατά τα άλλα, οι δύο στιγμές απέχουν 4 σεζόν μεταξύ τους. Ο Ντες, μιλαει στο παρόν του με τον επιστήμονα και "αλλάζει" το παρελθόν του βρίσκοντας την Πηνελόπη (λέγοντάς της να σηκώσει το τηλ) ή βρίσκοντας τον επιστήμονα στο παρελθόν ο οποίος του λέει τι να κάνει. Σωματικά βρίσκεται και στις 2 χρονικές στιγμές, αλλά πνευματικά πηδάει από τη μια στην άλλη.Η Πηνελόπη του λέει το τηλ και αυτός το θυμάται στο μέλλον και της τηλεφωνεί. Επίσης ο Φάραντευ του λέει στο "παρόν" του να πάει στο παρελθόν να τον βρεί και να του πεί τις συχνότητες που ρυθμίζει τη συσκευή (με την ελοιζ). Τις οποίες συχνότητες δηλαδή, ο Φαραντευ τις ήξερε στο μέλλον επειδή στο παρελθόν εστειλε τον Ντες από το μέλλον για να του τις πει....άτοπο??? edit: Να σημειώσω οτι δε διαφωνώ με τον manuel στη "θεωρία του timetravel". Απλά για τον Ντες. (εδώ που τα λέμε κι εγώ έχω μπερδευτεί με τον Ντες αλλά τον γουστάρω )
συννεφάκι Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 @Manuel : Εξακολουθώ να διαφωνώ μαζί σου, γιατί θεωρώ ότι αυτό που λέω μας το έδειξαν ξεκάθαρα.. Απλά, βαριέμαι παρα πολύ να κάτσω και να ξανα-εξηγήσω τη θεωρία μου.. Θα περιμένω να μας το δείξουν πάλι σε κάποιο άλλο επεισόδιο και μετά θα σου κουνήσω το δάχτυλο και θα σου πω: "Είδες? Στα 'λεγα εγώ!" Σκέψου το εξής απλό.. Αν εγώ σου ζητούσα βοήθεια πριν απο 30 χρόνια, θα ήταν λογικό να προσπαθείς να με βοηθήσεις μετά απο 30 χρόνια?? Όχι βέβαια, γιατί το πιο πιθανό είναι πως δεν θα χρειαζόμουν πια τη βοήθειά σου. Αναφέρομαι στον Φαραντέι που λέει στον Ντες να πάει και να βρει την Ελοϊζ, για να τους βοηθήσει. Η φλασιά που έφαγε ο Ντες όταν ξύπνησε δεν ήταν μια απλή ανάμνηση, αλλά ένα γεγονός, που συνέβη εκείνη την ίδια στιγμή. Είναι σα να τέμνονται δύο χρονικά σημεία, δημιουργώντας έναν κόμβο στο παρόν, και ΔΕΝ απέχουν μεταξύ τους. Σορρυ, δεν ξέρω καθόλου απο μαθηματικά και δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω.. Θα περιμένω να επιβεβαιωθώ...
Bspus Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Παντως με αυτα που μας εχουν δειξει μεχρι τωρα και τη λογικη που ακολουθουν, μονο μια εξελιξη υπαρχει για τον τελευταιο κυκλο που να διατηρει συνεπεια Στον τελευταιο κυκλο θα πεθανουν ολοι απο το Dharma. Νομιζω σε προηγουμενα επεισοδια (στο "μελλον") εχουν ηδη βρει την παλια στολη του Jack (με ταμπελακι Workman). Αυτο θα ειναι και ενα ταιριαστο τελος για τη σειρα. Αν το κανουν δηθεν οτι τωρα πια βρισκουν τροπο να τη γλυτωσουν μετα απο τα οσα εχουν δειξει για το πως αντιλαμβανονται το χρονο θα ειναι μεγαλη κοροιδια
fysob Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Αυτα που βλεπουμε το 1977 εχουν ΗΔΗ γινει. Δηλ δεν ταξιδεψαν για πρωτη φορα οι losties στο 1977 τωρα που το βλεπουμε εμεις αλλα ειχαν παντα ταξιδεψει εκει. Οποτε δεν μπορουν να αλλαξουν κατι γιατι οτι κανουν εχει ηδη γινει και εχουν ηδη επιλεξει τι θα κανουν.. Πιστευω οτι ο jackob παιζει να ειναι ενας απο τους losties που απλα κολλησε στο παρελθον και λογω και του black smoke μπορει να εχει τα συμπτωματα του richard(δεν γερναει κτλ). Δεν ξερω γιατι αλλα μου εχει κολλησει οτι ειναι ο jack
sheik Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 fysob κανεις λαθος, οι losties ΤΩΡΑ ταξιδευουν στο 1977.Γι'αυτους, τωρα γινεται το time travel. Για τους Νταρμιτες, ηταν το 1977 οταν "καποιοι" ηρθαν απο το μελλον.Για τους losties, καποιοι γυρνουν στο παρελθον. Εξαρταται δηλαηδ ποιος ειναι ο παρατηρητης. Οτι κανουν τωρα, εχει ΗΔΗ γινει για τους Νταρμιτες, αλλα γινεται τωρα για τους losties.
konnak Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Έχοντας καταφέρει με πολύ κόπο να κατεβάσω και να δω και το τελευταίο επεισόδιο σε ένα internet καφέ, είπα να δω τι γίνεται σ' αυτό το topic που είχα καιρό να διαβάσω . Έχω κατασταλάξει περίπου σε αυτά που λέει και ο Manuel, αλλα παρατηρώ ότι υπάρχει πολύ συζήτηση από πολλούς και σύγχυση. Θα σας πρότεινα να το σκεφτείτε ως εξής: η σειρά δεν δείχνει τι γίνεται τώρα ή, αλλιώς, το επόμενο επεισόδιο δε δείχνει τι θα γίνει. Σκεφτείτε καλύτερα ότι απλά βλέπουμε τα "γεγονoτα" που έχουν συμβεί. Και πάλι έχει δίκιο ο Manuel, ότι δηλαδή όταν με το καλο τελειώσει θα μπορούμε βάζοντας όλες τις σκηνές αυστηρά χρονολογικά (με την χρονολογία κατά την οποια συνέβησαν δηλαδή) να το καταλάβουμε ολοκληρωτικά (εκτος και αν το γαμήσουν στην πορεία οι σεναριογράφοι lol). Όπως το Memento ή το 21 Γραμμάρια έδειχναν σκηνές όχι με χρονική σειρά, αλλα στο τέλος κάθε κομμάτι έπεφτε στη θέση του, έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και στο Lost. Βεβαια κάποια αλλα θέματα, όπως Richard-Ben στον Ναό είναι αλλου παππά ευαγγέλιο, αλλα όσον αφορά το time travel πιστεύω ότι απλά βλέπουμε (και θα βλέπουμε σε όλη την πέμπτη σεζόν) τι EΧΕΙ συμβεί, και όχι τι συμβαίνει. Ελπίζω σύντομα να μπορώ να γράψω πιο πολλές αναλύσεις από το PC μου .
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Πιστευω οτι ο jackob παιζει να ειναι ενας απο τους losties που απλα κολλησε στο παρελθον και λογω και του black smoke μπορει να εχει τα συμπτωματα του richard(δεν γερναει κτλ). Δεν ξερω γιατι αλλα μου εχει κολλησει οτι ειναι ο jack Πολύ καλή ιδέα! Γίνεται αυτό! Θα είναι πχ ο Τζακ, αλλά σε ηλικία 60 χρονών! Ωραίος, μακάρι να είναι έτσι! Εξαίρεση βέβαια αυτή η ιστορία με το black smoke. Δεν έχω καταλάβει γιατί έχετε κολλήσει τόσο πολύ στο ότι ο βλακ σμοκ είναι κάτι το σούπερ που μπορεί να κάνει θαύματα και ιστορίες. Ένα σύστημα ασφαλείας του νησιού είναι ρε παιδιά, έχει αναφερθεί κάτι άλλο πουθενά; Σκέψου το εξής απλό.. Αν εγώ σου ζητούσα βοήθεια πριν απο 30 χρόνια, θα ήταν λογικό να προσπαθείς να με βοηθήσεις μετά απο 30 χρόνια?? Ναι, θα ήταν απόλυτα λογικό, αν βρισκόμουν σ' ένα νησί και δεν είχα τρόπο να φύγω και η βοήθεια που μου ζήτησες ήταν να πάω να βρω κάποιον έξω από το νησί. Όχι απλά λογικό δηλαδή, αλλά και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Και βέβαια, δε θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανα όταν έφευγα από το νησί. Η φλασιά που έφαγε ο Ντες όταν ξύπνησε δεν ήταν μια απλή ανάμνηση, αλλά ένα γεγονός, που συνέβη εκείνη την ίδια στιγμή.Είναι σα να τέμνονται δύο χρονικά σημεία, δημιουργώντας έναν κόμβο στο παρόν Αυτό που περιγράφεις, δε... δε... δε γίνεται βρε παιδάκι μου. Δύο διαφορετικές στιγμές που τέμνονται; Δηλαδή πώς, τι, πού; Τι είναι ο χρόνος; Πώς μπορεί αυτή η στιγμή, να έχει σχέση με μια στιγμή που έγινε πριν 30 χρόνια; Όλα αυτά βέβαια, σε περίπτωση που το Lost είναι πιστό στην θεωρία του. Τώρα αν αποφασίσουν ξαφνικά να μας κάνουν καμία έκπληξη και να μας τα γυρίσουν, για να μας ξαφνιάσουν, εκεί θα τους βαφτίσω χαζούς. Γιατί δε μπορεί να φτιάχνεις μια θεωρία, όλα να κινούνται γύρω απ' αυτή και στο τέλος να μας λες "α, τελικά δεν ίσχυε, υπάρχουν και τεμνόμενες στιγμές παρόν και μέλλον". Άσε δηλαδή που αυτό δεν έχει καμία λογική. Δηλαδή για να καταλάβω: η στιγμή όπου ο Φάραντεϊ είπε στον Ντέσμοντ ότι θέλει βοήθεια, πχ 5 Απριλίου 2000, ώρα 15:14:45, υπάρχει και σε άλλη εκδοχή; Προϋπήρχε δηλαδή ως μια στιγμή όπου ο Ντέσμοντ έκανε κάτι άλλο (πχ έβλεπε τηλεόραση) και ΑΥΤΗΝ είχε ως ανάμνηση για εκείνη την μέρα και ώρα ο Ντέσμοντ, και ξαφνικά ήρθε ο Φάραντεϊ, του πέταξε την παλιά ανάμνηση, άλλαξε τη χρονική στιγμή εκείνη και δημιούργησε μια καινούργια που ήρθε και έκανε τομή με το παρόν και έτσι δημιουργήθηκε στον εγκέφαλο του Ντέσμοντ μια νέα ανάμνηση; Και όλα τα υπόλοιπα έμειναν ανέπαφα;! Δηλαδή το μόνο που άλλαξε ήταν αυτή η ανάμνηση; Εγώ αν αυτή τη στιγμή αντί να πατήσω "Υποβολή Απάντησης", φταρνιστώ, όλη η υπόλοιπη ζωή μου θα εξελιχθεί διαφορετικά, προφανώς! Μιλάμε για τρελό παραλογισμό, έτσι; Δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο να ισχύει αυτό. Αν έχουν κάνει τέτοια κοτσανάρα οι σεναριογράφοι της σειράς, μιλάμε το έχουν χάσει εντελώς το παιχνίδι.
fysob Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 fysob κανεις λαθος, οι losties ΤΩΡΑ ταξιδευουν στο 1977.Γι'αυτους, τωρα γινεται το time travel.Για τους Νταρμιτες, ηταν το 1977 οταν "καποιοι" ηρθαν απο το μελλον.Για τους losties, καποιοι γυρνουν στο παρελθον. Εξαρταται δηλαηδ ποιος ειναι ο παρατηρητης. Οτι κανουν τωρα, εχει ΗΔΗ γινει για τους Νταρμιτες, αλλα γινεται τωρα για τους losties. Το ιδιο πραγμα λεμε κατα βαση. Με μονη διαφορα οτι απο τη στιγμη που μιλαμε για time travel δεχομαστε οτι υπαρχουν πολλες "εκδοσεις" των ατομων.Δηλ το 1977 που ο τζακ ηταν παιδακι υπηρχε ο μεγαλος τζακ απο το μελλον που ηταν στο παρελθον. Αυτο σημαινει οτι ο μικρος τζακ οταν μεγαλωσει θα παει στο νησι. Εχει ηδη επιλεξει το τι θα κανει. Σαφως και για τον Τζακ του 2007(εκει που βλεπουμε εμεις) αυτο συμβαινει για πρωτη φορα. Αλλα αυτο δεν αναιρει οτι εχει ξαναγινει. Δεν υπαρχει δηλ σημειο 0. Αυθαιρετα εμεις επιλεγουμε. @Manuel:Ενταξει ο μαυρος καπνος μπηκε ετσι για να υπαρχει Αλλα μου'χει κολλησει στα τελευταια επεισοδια αυτο, ειδικα για το Τζακ. Μοιαζουν τα ονοματα, ολη η οικογενεια του τζακ αραζει στην καλυβα του τζεικομπ κτλ. Ασε που θα ειναι τρελο pwnarisma για ολους τους Jack-haters:lol:
Cue Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Στον τελευταιο κυκλο θα πεθανουν ολοι απο το Dharma. Νομιζω σε προηγουμενα επεισοδια (στο "μελλον") εχουν ηδη βρει την παλια στολη του Jack (με ταμπελακι Workman). Αυτό με έστειλε για να είμαι ειλικρινής. Δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι μπορεί η Dharma σαν σύνολο να πέθαναν μαζί με τους Losties από τον Ben :/ Έχουμε confirmation του Jack the Workman?
sheik Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Εξαίρεση βέβαια αυτή η ιστορία με το black smoke. Δεν έχω καταλάβει γιατί έχετε κολλήσει τόσο πολύ στο ότι ο βλακ σμοκ είναι κάτι το σούπερ που μπορεί να κάνει θαύματα και ιστορίες. Ένα σύστημα ασφαλείας του νησιού είναι ρε παιδιά, έχει αναφερθεί κάτι άλλο πουθενά; Κοιτα, αμφιβαλλω οτι ο καπνος ειναι απλως ενα συστημα ασφαλειας.Εχουμε δει να κανει κι αλλα πραγματα, οπως να "φλασαρει" τους αλλους, να βλεπει τις αναμνησεις τους(ισως να τις ελεγχει ή και να τις αλλαζει).Εχουμε δει επισης οτι μπορει τροπον τινα και κρινει καποιον.Θυμησου την σκηνη με τον Εκο.Του ζητουσε να μετανοησει, ο Εκο πολυ ομορφα αρνηθηκε μεχρι που του ειπε "you speak to me as if i were your brother" και στην επομενη σκηνη τον σκοτωσε. Δηλαδή για να καταλάβω: η στιγμή όπου ο Φάραντεϊ είπε στον Ντέσμοντ ότι θέλει βοήθεια, πχ 5 Απριλίου 2000, ώρα 15:14:45, υπάρχει και σε άλλη εκδοχή; Προϋπήρχε δηλαδή ως μια στιγμή όπου ο Ντέσμοντ έκανε κάτι άλλο (πχ έβλεπε τηλεόραση) και ΑΥΤΗΝ είχε ως ανάμνηση για εκείνη την μέρα και ώρα ο Ντέσμοντ, και ξαφνικά ήρθε ο Φάραντεϊ, του πέταξε την παλιά ανάμνηση, άλλαξε τη χρονική στιγμή εκείνη και δημιούργησε μια καινούργια που ήρθε και έκανε τομή με το παρόν και έτσι δημιουργήθηκε στον εγκέφαλο του Ντέσμοντ μια νέα ανάμνηση; Ο Ντεσμοντ μας εχουν πει οτι ειναι σπεσιαλ.Αυτο που συνεβη με τον Ντανιελ, ερχεται σε αντιθεση με το whatever happened, happened.O Ντεσμοντ ποτε δεν συναντησε στη πραγματικοτητα τον Ντανιελ οπως ειδαμε την σκηνη.Αν αυτο ειχε συμβει, ο Ντες θα το θυμοταν οταν πρωτοσυναντηθηκε με losties και αργοτερα με Ντανιελ.Αυτο που εγινε ειναι οτι ο Ντες, την ωρα που κοιμοταν αγκαλιτσα με την Πεννυ, προφανως ειχε μια εμπειρια παρομοια -αν οχι ιδια- με αυτη του the constant.Βρισκοταν μεν στο κρεβατι του, αλλα παραλληλα ζουσε κατι αλλο σε παρελθοντικο χρονο.Αυτο, του "δημιουργησε" αναμνηση, σαν πραγματικα να συνεβη(που οντως συνεβη). Στην ουσια, ο Ντες μπορει και ΑΛΛΑΖΕΙ το παρελθον και στο μελλον εχει επιγνωση αυτου του αλλαγμενου παρελθοντος.
fysob Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι η στολη του νεκρου που ειχε βρεθει εγραφε Workman ενω αυτη του Jack Work Man. 1 λεξη δηλ σε αυτη του νεκρου ενω 2 λεξεις σε αυτη του Jack
Sellers Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Στην ουσια, ο Ντες μπορει και ΑΛΛΑΖΕΙ το παρελθον και στο μελλον εχει επιγνωση αυτου του αλλαγμενου παρελθοντος. Αυτό ΔΕΝ μπορεί να παίζει με την καμία. Αλλιώς μπορούσε κάλλιστα να πήγαινε κάποιος στον Ντέσμοντ όταν δεν πάτησε το κουμπί και έριξε το αεροπλάνο των Losties και να του έλεγε ''Ρε μαλάκα πάτα το τελικά γιατί μετά θα γίνε πανικός.''
sheik Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 H στολη WorkMan που ειχαν βρει ηταν του πατερα του Μπεν, μη μπερδευεστε , εγραφε Roger Workman. Sellers ναι, θα μπορουσε να ισχυει αυτο που λες, αλλα εδω δεν εχουμε μια "κανονικη" χρονομηχανη. Εχουμε ενα νησι, που αυτο "επιλεγει" που θα σε παει, που θα σε μεταφερει. Αυτοματως, επειδη δεν επιλεγεις εσυ το που θες να πας, αποφευγουμε τετοιου ειδους παραδοξα. Ετσι πιστευω δηλαδη... Το θεμα ειναι οτι το ολο time travel δουλευει αρκουντως καλα(εως πολυ καλα) με τους συγκεκριμενους κανονες που εχουν θεσει.Εκτος του Ντεσμοντ βεβαια, που μονο εικασιες κανουμε αυτη τη στιγμη και απλα θα πρεπει να αρκεστουμε στο οτι ειναι σπεσιαλ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.