Προς το περιεχόμενο

Άγνωστοι πυροβόλησαν αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

dimkar2405

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ μιλάω για αυτά που ξέρω και όχι με αυτά μου πλασάρουν απο εδώ και απο εκεί. Δεν μιλάω με γενικότητες. Μου φαίνεται πολύ παιδικό να βάζουμε εύκολα έτσι ταμπέλες σε ένα σύνολο ατόμων.

Αρα δεν υπήρξε καμιά δολοφονία Αλέξη, ούτε καλτεζά. Ούτε Πέτρουλα, ούτε Τεμπονέρα, ούτε Λαμπράκη. Μαζί με τον Κομπαίν και το Λιαντίνη έφυγαν στο διάστημα. Τώρα μην εξισώνουμε τα 2 περιστατικά. Σιγά μην ασχοληθώ με το κάθε μπάτσο που φυλάει το κράτος. Αν είναι έτσι να στεναχωρηθώ και για τους Αμερικάνους στο Ιράκ και για τους Ισραηλινούς στη Γάζα. Και για τους Τούρκους στρατιώτες στο Κουρδιστάν. Συμφωνοι κάθε ζωή είναι ξχωριστή, αλλά από τη στιγμή που γίνεσαι μπάτσος ορκίζεσαι να φυλάς το κράτος και τη δημοκρατία. Ε κάποιοι δεν πιστεύουν σε αυτό και επειδή είσαι φρουρός του κράτους την πληρώνεις. Υπάρχει ένας πόλεμος. Εγώ δεν κατηγορώ τους μπάτσους που είναι φονιάδες. Ειναι στη φύση τους. Αν ήθελε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση ας γινόταν δάσκαλος. 2 χρόνια στα τουρκοχώρια και επέστρεφε μετά στο νομό του. Αλλά ήθελε να πάει στα ματ και να βαράει κόσμο. Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Να βαράνε κόσμο.

• Απαντ. 475
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το να βάζεις ταμπέλες σε μια μεγάλη ομάδα ατόμων είναι απίστευτα παιδικό. Το άλλο είναι η άποψη μου. Τα ήθελε και τα έπαθε. Εμένα εάν κάποιος προσπαθούσε να σκοτώσει εμένα ή το παιδί μου και μπορούσα να τον σκοτώσω και να την γλιτώσω, θα το έκανα χωρίς 2η σκέψη.

Βρισκεσαι σε πληρη σύγχυση και δεν ξερεις τι λες.

οταν οι ιδιοι αστυνομικοι παραδεχονται οτι η μορφωση και η εκπαιδευση τους ειναι ελλιπης ερχεσαι και κατηγορεις εμενα για παιδικα επιχειρηματα, επειδη λεω τα αυτονοητα.

Καλα λεω οτι σ αυτη τη χωρα εχουμε παρει διαζυγιο απ την λογικη προ πολλου

Δημοσ.
Τα tazer και οι πλαστικες σφαιρες ειναι ακομα πιο επικινδυνα

Πιο επικίνδυνα από βλήμα μολύβδου;Μην λέμε και ότι θέλουμε

Αυτά είναι ειδικά μη φονικά όπλα.

Δημοσ.
Πιο επικίνδυνα από βλήμα μολύβδου;Μην λέμε και ότι θέλουμε

Αυτά είναι ειδικά μη φονικά όπλα.

Κανεις λαθος.

Ο συγκεκριμενος οπλισμος αναφερεται ως δυνητικα θανατηφορος (potentially lethal) κ οχι ως non-lethal οπως λανθασμενα επιχειρηματολογεις.

Γιατι αυτο? Πρωτον επειδη τα οπλα αυτα ενδεχεται να σκοτωσουν (taser) σε μικροτερο ποσοστο σιγουρα απο τα οπλα, αλλα δεν ειναι το ποσοστο αυτο 0% ωστε να τα πεις non-lethal και δευτερον επειδη εσφαλμενα, απο την εντυπωση πως δεν ειναι θανατηφορα, γινεται αλογιστη και ασκοπη χρηση απο την αστυνομια με αποτελεσμα να αυξανονται οι θανατοι(πηγη newsweek). Φαντασου ποσο μαλλον αν αποκτησουν τα δικα μας τα φυντανια εδω τετοιο εξοπλισμο..κ μη μου πεις οτι δεν θα τον χρησιμοποιουν για ψυλλου πηδημα.

Θα επρεπε τελος φιλε μου αν εχεις διαβασει καποια ποστ μου να ξερεις πως ποτε δεν λεω οτι θελω, η γνωμη μου προσπαθω να βασιζεται σε επιχειρηματα και οσο μπορω η κριση μου να μην επηρρεαζεται απο εμπαθειες/συμπαθειες(κατι που σαφως κ δε το καταφερνω στο απολυτο μιας που θεωρω οτι καποιος πρεπει να ειναι κοινωνος πολυ υψηλης μορφωσης για να επιτυχει κατι τετοιο σε απολυτο βαθμο)

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπεί. Ο πιο "ακίνδυνος" non-lethal οπλισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία είναι οι λαστιχένιες "σφαίρες", διαμετρήματος 0.68 που εκτοξεύονται από αεροβόλα στα 350fps, αλλά και πάλι μπορούν να κάνουν σοβαρή ζημιά αν χτυπήσουν σε καρωτίδα, κρόταφο ή μάτι.

Πάλι δηλαδή χρειάζεται εκπαίδευση και βέβαια μιλάμε μόνο για χρήση σε "αθώα" επεισόδια, έτσι;

Γιατί όταν ο αστυνομικός έρθει αντιμέτωπος με πυροβόλο όπλο, σε καμιά ληστεία π.χ. ε εκεί παίζει πρόβλημα.

Οπότε είτε εξοπλίζεις μόνο συγκεκριμένα σώματα της αστυνομίας με non-lethal οπλισμό και τους δίνεις backup (οπλισμό ή προσωπικό), όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες, είτε κινδυνεύεις να εκθέσεις σημαντικό ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού σου. Χρειάζεται μελέτη, δεν είναι κάτι τόσο απλό να αφοπλιστεί η αστυνομία.

Όσο τα μεγάλα κεφάλια, είτε αυτά βρίσκονται στη βουλή, είτε στην ΓΑΔΑ, ξύνουν τα @@ τους, δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
Ναι, ένας. Α, σου ξεφεύγει και ακόμα ένας. Οι υπόλοιποι ήταν πιο προσεκτικοί και αυτοσυγκρατημένοι. Μόνο δέρνανε μωρέ, σαπίζανε στο ξύλο αντιεξουσιαστές και όχι μόνο στα μπουντρούμια της ασφάλειας, Πακιστάνια και Αλβανά τα δέρνανε και αλλού. Α, και μια φορά που δεν αντέξανε μωρέ και ρημάξανε στο ξύλο έναν Κυπραίο έξω από το ABC, αλλά μόλις κατάλαβαν την μαλακία τους τον κάναν καροτσάκι μέχρι τον Ξαρχάκο για να τον ρημάξουν με την ησυχία τους στο σκοτάδι. Α, και ένα βιντεάκι μόνο που τους ξέφυγε (μα τόσο βλάκες; ) στο οποίο βάζανε τα κλεφτρόνια να σφαλιαρίζονται μεταξύ τους, το είχες δει, είχε πολύ πλάκα! Έχει κι άλλα, αντέχεις;

Α, θυμήθηκα και μερικά ακόμα, θες να στα πω; Δεν έχουν βγει στην φόρα. Θυμάμαι κοπελίτσα αντιεξουσιάστρια που συνελήφθη σε πορεία και την είχαν γυμνή στους διαδρόμους της Βαλαωρίτου και περνούσαν ο άντρακλες και την φτύνανε. Α, και κάτι πρεζακια, που τα πιάνανε παρασκευή βράδυ, τα κρατούσαν μέχρι κυριακή, και μόλις αυτά αρχίζανε να δαγκώνουν τα σίδερα από την στέρηση, τους χώναν την πρέζα στην μούρη και τους λέγανε "λέγε τώρα".

Ισως η ανακριση να επρεπε να γινεται λεγοντας ανεκδοτα και γελοντας. ετσι πιστευω θα ηταν πιο αποτελεσματικη.

Αυτή η αντίληψη με τρομάζει. Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο μετέπειτα χλευασμός τους, η αποδοχή των βασανιστηριών και η μετέπειτα σχετική πλακίτσα από τα όργανα της τάξης μαρτυρά την κατάντια μας. Δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά, αλλά εμπεδωμένη αντίληψη στα σώματα (αν)ασφαλείας.

Δημοσ.
Αρα δεν υπήρξε καμιά δολοφονία Αλέξη, ούτε καλτεζά. Ούτε Πέτρουλα, ούτε Τεμπονέρα, ούτε Λαμπράκη.

Φως στη δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου τώρα!

Δημοσ.
Αρα δεν υπήρξε καμιά δολοφονία Αλέξη, ούτε καλτεζά. Ούτε Πέτρουλα, ούτε Τεμπονέρα, ούτε Λαμπράκη. Μαζί με τον Κομπαίν και το Λιαντίνη έφυγαν στο διάστημα.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Έλιωσα...:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

keep up.

Δημοσ.
Aμα στενοχωριεσαι διαφορετικα για τη ζωη δυο ανθρωπων αθωων επειδη ο ενας κανει διαφορετικο επαγγελμα απο τον αλλον που δεν ξερεις καν γιατι το ακολουθησε,και οπως καταλαβαινεις δεν μπορουνε να γινουν ολοι δασκαλοι οι επιστημονες οι οτιδηποτε,τοτε το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι εισαι μεγαλο νουμερο,Αν εσυ δεν εχεις φιλους αστυνομους και ζεις σε ενα γυαλινο κοσμο και κανεις παρεα μονο με δασκαλους τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου.

Δεν απανταω εξ ονοματος του φιλου, αλλα η γνωμη μου ειναι:

Η ζωη ειναι ζωη, η δολοφονια δολοφονια και ο δολοφονος δολοφονος.

Εννοειται.

Αλλα δεν μπορουμε να μη παραδεχτουμε πως διαφορετικα ηχει ο θανατος ενος ενηλικου π.χ. στρατιωτη (καθως με το που κανει καποιος μια δουλεια αναλαμβανει κ το ρισκο που απορρεει απο τη δουλεια του) στην κοινη γνωμη και διαφορετικα ενος ανηλικου μαθητη.

Δεν λεω οτι ο θανατος του ενος ζυγιζει περισσοτερο απο του αλλου(το εναντιον) απλα οτι οι ευθυνες που απορρεουν απο αυτους τους 2 θανατους ειναι διαφορετικες και γι αυτο σοκαρει πολυ περισσοτερο ο θανατος του μαθητη

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ πολύ να μην απευθύνετε χαρακτηρισμούς σε άλλα μέλη. Η κάθε διαφωνία μπορεί και πρέπει να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο.

Δημοσ.
...Δεν λεω οτι ο θανατος του ενος ζυγιζει περισσοτερο απο του αλλου(το εναντιον) απλα οτι οι ευθυνες που απορρεουν απο αυτους τους 2 θανατους ειναι διαφορετικες και γι αυτο σοκαρει πολυ περισσοτερο ο θανατος του μαθητη

Aυτό το κομμάτι πήγαινε μάλλον στο άλλο topic...;)

Δημοσ.

Ξαναλέω.

Λέτε ότι τα επεισόδια τα κάνουν προβοκάτορες. Την (απόπειρα) δολοφονίας επίσης.

Τα σλόγκαν ενάντια στην αστυνομία, στο κατεστημένο, στους καλούς αστυνομικούς=νεκροί αστυνομικοί, κτλ σε ποιους χώρους κυκλοφορούν εδώ και τόσα χρόνια? Στις σχολές τις αστυνομίας? Αλλά για εσάς είναι προβοκάτορες της εξουσίας.

Η διαφορά είναι ότι ο μέν σκότωσε απο μαλάκια, και ναί δεν ήταν σε διαταγή να σκοτώσει (αντίθετα απο ότι λένε είχε εντολή να φύγει) ενώ οι άλλοι απο ιδεολογία. Και το χειρότερο? Δεν αποδοκιμάζουν το γεγονός οι ομοιδεάτες τους, αντίθετα με έμμεσο τρόπο το δικαιολογούν και βέβαια προτρέπουν και άλλους να το κάνουν. (τα σλόγκαν είναι για πλάκα ε?)

Εγώ δεν είμαι ούτε φιλομπατσός ούτε καν δεξιός. Δεν είμαι με προπαγανδισμένο μυαλό όμως, και δεν πάω να ψάξω στο ινδυμεδια, ούτε στο αντίστοιχο (δεν το ξέρω καν, θα υπάρχει όμως) της Χρυσής Αυγής να σας αρραδιάσω μια λίστα με περιστατικά, ούτε στης Ν.Δ. ούτε πουθενά που ξέρω απο πρίν τι θα διαβάσω.

Θέλετε σώνει και καλά να μας βγάλετε όλους ακροδεξιούς, εάν δεν είμαστε ακρο-αριστεροί. (που βέβαια αυτοί δεν έχουν σχέση με βανδαλισμούς, με την απόπειρα δολοφονίας είπαμε, ιο σχολές της αστυνομίας τα βγάζουν αυτά τα σλόγκαν).

Εγώ δεν ξυπνάω το πρωί να δώ την γραμμή του κόμματος μου, ούτε σκέφτομαι ποιο γεγονός θα εκμεταλλευτώ για να περάσω τις ιδέες μου.

Θα γινόμουν πιο συγκεκριμένος, αλλά έφαγα ένα μπαν για πολιτικές αναφορές και δεν έχω καμιά όρεξη.

Να σας πώ κάτι πιο ουδέτερο. Ακούσατε για την επίθεση με οξύ σε Καθαρίστρια. Βλέπω σήμερα αφίσες, πορεία διμαρτυρίας στην Αγωνιζόμενη Κωνσταντίντα ή οποία (με δικά μου λόγια) αντιστάθηκε στα αφεντικά!

Πρωτοβουλία = Κάτοικοι Πετρούπολης!

Αν είναι δυνατόν! Κάτοικοι Πετρούπολης! Έγινε κάποια συνέλευση των κατοίκων? Φυσικά να έγινε δημόσια και να υπήρξε ενημέρωση. Έγινε κάποια ψηοφορία? Εκλογές? Το δημοτικό συμβούλιο? Σε μια πλατεία ? Εκφράζει τους κατοίκους της πετρούπολης ? Ρωτάω? Έστω το 1/2 ρε παιδί μου, την πλειοψηφία.

Γιατί χρησιμοποιείται ψεύτικα ονόματα? Γιατί ΨΕΥΔΩΣ δίνετε την εντύπωση ότι αυτό που κάνουν 10-100 άτομα το αποφασίζουν 30000 άτομα? Για να δημιιουργήσετε κεκτημένη ταχύτητα γιαυτό. Αυτό λέγεται ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, και σε αυτό είστε θύματα πρώτα εσείς που πέρνεται την πρωτοβουλία. Μετά τολμάνε μερικοί να μιλάνε για προβοκάτορες της αστυνομίας.

Γιατί στην δολοφονία του Αλέξη βγήκαν 100 μάρτυρες και όλοι είδαν το περιστατικό με τα ίδια τους μάτια? Όλοι ξέραν? Τι στο καλό μια στιγμή 5-10 δευτερολέπτων ήταν. Γιατί εδώ δεν βγήκε ένας μάρτυρας? Γιατί? Γιατί απλά σου λένε, έχω την ευκαιρία να "κάψω" την αστυνομία, δεν θα το κάνω? Έχω την ευκαιρία να εδραιώσω την εικόνα που έχω για την αστυνομία, και να πείσω και τους άλλους πως έτσι είναι.

Δημοσ.
Aμα στενοχωριεσαι διαφορετικα για τη ζωη δυο ανθρωπων αθωων επειδη ο ενας κανει διαφορετικο επαγγελμα απο τον αλλον που δεν ξερεις καν γιατι το ακολουθησε,και οπως καταλαβαινεις δεν μπορουνε να γινουν ολοι δασκαλοι οι επιστημονες οι οτιδηποτε,τοτε το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι εισαι μεγαλο νουμερο,Αν εσυ δεν εχεις φιλους αστυνομους και ζεις σε ενα γυαλινο κοσμο και κανεις παρεα μονο με δασκαλους τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου.

Κατσε ρε συ, για να μπεις στην αστυνομία θέλεις 18χιλ μόρια. Ε δάσκαλος βγαίνεις με πολύ λιγότερα, οπότε μάλλον δε στέκει το επιχείρημα σου. Και σου λέω 2 χρόνια πας τουρκοχώρια και μετά γυρνάς σπίτι σου. Και μετά μας λένε τι τους έφταιγε το παιδί της g700. Μα αυτό το παιδί φυλάει τα αφεντικά του τη γενιά των 7^00(7 εις την άπειρο). Δε φυλάει εμένα και σένα.

Δημοσ.
Ειναι 2 ανθρωποι.Ο ενας 16 και ο αλλος 21.Δεν ξερουμε τπτ για το χαρακτηρα τους(δεν εχουν δωσει καποιο δικαιωμα και οι δυο).Οενας αστυνομος και ο αλλος μαθητης.Ο ενας δολοφονειται ενω καθεται ορθιος και ασκει το επαγγελμα του(η εστω δεχεται δολοφονικη επιθεση αν δεν πεθανει) και ο αλλος ενω πεταει πετρεσ και βριζει ανθρωπους που κανουν τη δουλεια τους.ΓΙΑΤΙ σε σοκαρει πιο πολυ ο θανατος του μαθητη?

Μην τα μπλέκεις αγαπητέ τα γεγονότα.

Δεν θα περάσει αυτή η γραμμή!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...