Προς το περιεχόμενο

Διακοπή εργασίας λόγω στρατιωτικής θητείας

axaiosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Εργάζομαι σε μία εταιρεία εδώ και μερικούς μήνες ως προγραμματιστής αλλά δεν έχω ακόμα εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Σχεδιάζω να φύγω κάποια στιγμή χωρίς να το βιάζομαι. Με ενδιάφερει να επιστρέψω πάλι στην ίδια εταιρεία μετά το "διάλλειμα" του στρατού. Έχω ακούσει ότι αν εργάζεσαι για πάνω από ένα χρόνο και διακόψεις λόγω θητείας ο εργοδότης είναι υποχρωμένος μετά να σε ξαναπροσλάβει. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει αυτό? Η αν υπάρχει κάπου (π.χ. ΟΑΕΔ) που μπορώ να πάω και να μου πουν σίγουρα?

Δημοσ.

Το ίδιο ακριβώς άκουσα και εγώ,οτι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να προσφέρει απασχόληση για τουλάχιστον 6 μήνες,μετά το πέρας των στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Στην δικιά μου περίπτωση δέν έμαθα ποτέ αν ισχύει το μέτρο ή όχι.Γύρισα και βρήκα την επιχείρηση κλειστή και τους παλιούς συναδέλφους μου απολυμένους. :X

Δημοσ.

Ισχυει αυτο για τον ενα χρονο αλλα υπαρχουν και ''παραθυρακια''

ΠΧ αν εισαι για 16 μηνες αλλα με 8μηνες συμβασεις νομιζς δεν ειναι υποχρεωμενοι να σε προσλαβου παλι,, πρεπει να εχεις 1χρονο συνεχομενη εργασια στην εταιρια (ετσι εχω ακουσει τουλαχιστον)

Αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως παιζει

Δημοσ.

Όχι έχω κανονική πρόσληψη. Κάτι άλλο, υπάρχει λόγος να κάτσω για να μαζέψω προυπηρεσία 2 χρόνων πχ αντί για 1? Θα έχω τόσο παραπάνω πλεονέκτημα σε εύρεση άλλης εργασίας σε περίπτωση που δε με κρατήσουν?

Δημοσ.

Η ουσία είναι τα βρεις μαζί τους και όχι μέσω επιθεώρησης εργασίας. Και να σε πάρουν με το ζόρι, στην πρώτη ευκαιρία έφυγες... Το καλύτερο είναι να τα έχεις καλά με τον εργοδότη σου και όχι να το παίζεις ιστορία. Κρατά τα δικαιώματά σου αλλά όσα κερδίζεις με μια καλή σχέση δεν στα δίνει ο νόμος. Προτείνω όταν το αποφασίσεις να τους το πεις και να τους εξηγήσεις ότι θες να δουλέψεις ξανά εκεί. Άμα δεις και στο παίξει αυτός ιστορία τότε βλέπεις και τον σκίζεις...

Καλύτερα 2 έτη παρά 1. Στο ένα έτος δεν γίνεσαι άμεσα αποδοτικός και το ξέρουν οι εταιρείες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...