peravrexei Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Για πείτε μου αν αγοράσεις κάτι πχ από αμερική μέσω πιστωτικής και στο στείλουν με Fedex (μεταφορική) είναι λογικό να πληρώνεις και τελωνείο;
iced Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ειναι στανταρ και ειναι απο τους πρωτους λογους που σε απωθουν ωστε να το κανεις. Εχουν τους δικους τους εκτελωνιστες και ειναι σφαγειο... Πληρωσε τωρα οτι ειναι να πληρωσεις και απο αλλη φορα μονο με το γρηγορο ταχυδρομειο της καθε χωρας, Αμερικη = USPS. Αυτο δνε σου εγγυατε οτι δεν θα περασει τελωνειο αλλα και να περασει θα ειναι πιο φτηνα
Harkon Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 αν κ ότι λέω ισχύει για 1 χρόνο πριν οπότε και έκανα την τελευταία παραγγελεία μου, όσες φορές έχω πάρει κ μου έχουν στείλει με FEDEX δεν έχω πληρώσει τελωνείο. πολύ πιθανό το κατάστημα που αγόραζα να δήλωνε μικρό ποσό πακέτου (γύρω στα 10$) κι ας το πλήρωνα 400-500 ευρώ κι έτσι να μην πέρναγε τελωνείο.
peravrexei Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 αν κ ότι λέω ισχύει για 1 χρόνο πριν οπότε και έκανα την τελευταία παραγγελεία μου, όσες φορές έχω πάρει κ μου έχουν στείλει με FEDEX δεν έχω πληρώσει τελωνείο.πολύ πιθανό το κατάστημα που αγόραζα να δήλωνε μικρό ποσό πακέτου (γύρω στα 10$) κι ας το πλήρωνα 400-500 ευρώ κι έτσι να μην πέρναγε τελωνείο. Και εγώ με Fedex πριν ένα χρόνο δεν πλήρωνα τώρα όμως....... μόνο η USPS είναι χωρίς δασμούς αλλά μέχρι 2 κιλά από κει και πάνω πληρώνεις.
Getta Robo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Φιλε μου αν η τιμη αγορας του προιοντος ειναι εως και 150€ δεν πληρωνεις δασμους, με βαση νομο που ειναι σε εφαρμογη απο 1/1/2009. Ο νομος ειναι εδω και ισχυει για ολα τα κρατη μελη της ευρωπαικης ενωσης: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:085:0001:0002:EN:PDF Δεν υπαρχει στη συγκεκριμενη περιπτωση ουτε παραθυρακι ουτε τιποτα. Ο νομος ειναι νομος. Επισης αυτο με τα κιλα εχει να κανει καθαρα με την εταιρια που σου στελνει το προιον, δεν κολαει πουθενα να φορολογηθει λογο του βαρους.. Θα μου πεις τοσα ζωα τελωνιακοι υπαρχουν, σε λιγο θα φορολογουν με βαση το χρωμα.
sno0py Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Θα μου πεις τοσα ζωα τελωνιακοι υπαρχουν, σε λιγο θα φορολογουν με βαση το χρωμα. Προσεχε λιγο τι λες δεν εχουν εξουσια στα χερια τους νομους εκτελουν που τους ψηφισαν αυτοι που ψηφισες
Getta Robo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Προσεχε λιγο τι λες δεν εχουν εξουσια στα χερια τους νομους εκτελουν που τους ψηφισαν αυτοι που ψηφισες Ωραια πες μου εσυ ποιος νομος λεει πως η Πορτογαλια ειναι χωρα της νοτιου αμερικης. Και ομως ναι, καποια ζωα το πιστευαν αυτο και βαλαν σε τρεχαματα φιλο με ενα παιχνιδι. Για το κομματι "εκτελουν νομους που ψηφισα" θα το παρω ως ενα αποτυχημενο αστειο. Ξερω πολυ καλα τι λενε οι νομοι, οπως και ξερω οτι το παιζουν κρατος εν κρατη οι τελωνιακοι. Εκτος βεβαια αν ζουμε σε διαφορετικες χωρες.
sno0py Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ωραια πες μου εσυ ποιος νομος λεει πως η Πορτογαλια ειναι χωρα της νοτιου αμερικης.Και ομως ναι, καποια ζωα το πιστευαν αυτο και βαλαν σε τρεχαματα φιλο με ενα παιχνιδι. Για το κομματι "εκτελουν νομους που ψηφισα" θα το παρω ως ενα αποτυχημενο αστειο. Ξερω πολυ καλα τι λενε οι νομοι, οπως και ξερω οτι το παιζουν κρατος εν κρατη οι τελωνιακοι. Εκτος βεβαια αν ζουμε σε διαφορετικες χωρες. E τοτε ξερεις πολυ λιγα για τους εν λογω εργαζομενους κ παντου να ξερεις υπαρχουν κ κακοι εργαζομενοι και καλοι παψε να τους τσουβαλιαζεις ολους....
Getta Robo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Επειδη αγοραζω πολλα χρονια απεξω, και εχω δει η και μου εχουν πει ακομα περισσοτερα, ξερω πολυ καλα πως υπαρχουν κακοι εργαζομενοι, χωμενοι εκει μεσα με απειρους τροπους, πλυν βεβαιως του να το αξιζουν. Μιας ομως, και κανεις σαν "υπερασπιτης των τελωνειακων", απο την στιγμη μαλιστα που και εσυ ο ιδιος μιλας για κακους στο χωρο, μου παιρνανε δυο πραγματα απο το μυαλο. Απλα εγραψες σε αυτο το θεμα, χωρις την παραμικρη συνεισφορα, επειδη πολυ απλα σου δινει την δυναμη το account και το πληκτρολογιο σου Και η δευτερη περιπτωση, ειναι οτι εισαι/σχετιζεσαι με τετοιους τελωνιακους, οπου και θα ηθελα να εκφρασω πληρως τα συναισθηματα μου για αυτους τους ανθρωπους, ωστοσο οι κανονες του φορουμ δεν μου το επιτρεπουν. =)
peravrexei Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Φιλε μου αν η τιμη αγορας του προιοντος ειναι εως και 150€ δεν πληρωνεις δασμους, με βαση νομο που ειναι σε εφαρμογη απο 1/1/2009.Ο νομος ειναι εδω και ισχυει για ολα τα κρατη μελη της ευρωπαικης ενωσης: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:085:0001:0002:EN:PDF Δεν υπαρχει στη συγκεκριμενη περιπτωση ουτε παραθυρακι ουτε τιποτα. Ο νομος ειναι νομος. Επισης αυτο με τα κιλα εχει να κανει καθαρα με την εταιρια που σου στελνει το προιον, δεν κολαει πουθενα να φορολογηθει λογο του βαρους.. Θα μου πεις τοσα ζωα τελωνιακοι υπαρχουν, σε λιγο θα φορολογουν με βαση το χρωμα. Το θέμα το άνοιξα γιατί γνωστός μου για προϊόντα 180$ πλήρωσε έξοδα εκτελωνισμού 157ευρώ. Συγκεκριμένα 50 τελωνείο 25 έξοδα αεροδρομίου 79 αμοιβή εκτελωνιστών και κάτι ψιλά.
Getta Robo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 ΑΝ τα 180$ (περιπου 145€, αν συμπεριλαβουμε τις αυξομειωσεις ευρω / δολαριο) συμπεριλαμβανουν μεταφορικα, ωστε να φτασουνε συνολογικα πανω απο 150€, τοτε φιλε μου η φορολογια μπηκε κανονικα και με τον νομο. Αν ομως, στα 180$ που εδωσε ο φιλος σου, συμπεριλαμβανονται και τα μεταφορικα στην τιμη, τοτε η φορολογια που πληρωσε μπηκε παρανομα. Το pdf που εδωσα στο παραπανω link ξεκαθαριζει οτι εφοσων κανεις εισαγωγη για ενα προιον, για το οποιο εχεις πληρωσει εως και 150€, τοτε ΔΕΝ πληρωνεις δασμους τελωνιου. Πες μας ακριβως ποτε εγινε η αγορα, και το ποσο του κοστισε συνολικα το προιον για να δουμε τι παιζει. Κρατα μια πισινη παντος, γιατι εχω την εντυπωση πως σε καποια φαση ειχε φτασει το δολαριο / ευρω σχεδον 1 : 1.. Οποτε σε αυτη την περιπτωση, ειναι νομιμη η φορολογια.
peravrexei Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Στην τιμή ήταν και τα μεταφορικά γιατί του το έστειλαν με Fedex.Αυτό έγινε πριν από 20 μέρες.
Getta Robo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δεν γνωριζω ποσο ηταν η ισοτιμια ευρω / δολαριο πριν 20 μερες. Πες στο φιλο σου να μιλησει με την τραπεζα του για να το διαπιστωσει. Αν για οποιοδηποτε λογο, το τελικο ποσο ΔΕΝ ηταν πανω απο 150€, πρεπει να μιλησει το συντομοτερο δυνατον με καποιο αρμοδιο φορεα, οπως το συνηγορο του καταναλωτη η την γενικη γραμματεια καταναλωτη. Ειναι κριμα να χασει τα χρηματα του ο φιλος σου, ειδικα να πανε στις τσεπες των πιθηκων στα τελωνεια.
Tenshi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δεν γνωριζω ποσο ηταν η ισοτιμια ευρω / δολαριο πριν 20 μερες. Πες στο φιλο σου να μιλησει με την τραπεζα του για να το διαπιστωσει.Αν για οποιοδηποτε λογο, το τελικο ποσο ΔΕΝ ηταν πανω απο 150€, πρεπει να μιλησει το συντομοτερο δυνατον με καποιο αρμοδιο φορεα, οπως το συνηγορο του καταναλωτη η την γενικη γραμματεια καταναλωτη. Ειναι κριμα να χασει τα χρηματα του ο φιλος σου, ειδικα να πανε στις τσεπες των πιθηκων στα τελωνεια. Σήμερα παρέλαβα ένα δέμα εξ' Ανατολάς (σσ. Ιαπωνία).Κόστος αγοράς 12000 Yen και μαζί με τα μεταφορικά με EMS 14,800Yen (~126Euro). Το παλικάρι που ήρθε απο τα ΕΛΤΑ ζήτησε +6ευρω για τελωνειακούς δασμούς.Μου είπε μάλιστα οτι ο εν λόγω νόμος-νομοσχέδιο-απόφαση-δέν ξέρω τι,ψηφίστηκε ->και καλά<- πρίν μερικούς μήνες. Τότε γιατί όταν αγόρασα πάλι απο το ίδιο κατάστημα τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβρη προϊόντα αξίας 16800Υ και 19800Υ αντίστοιχα,τα οποία ήταν και πιο ογκώδη,δέν πλήρωσα δεκάρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.