Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με DVD recordable!!

Antwni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά αγόρασα ένα DVD αντιγραφικό και το σύνδεσα κανονικά αλλά όταν ανοίγω το ''υπολογιστή μου'' δεν μου βρίσκει καμία συσκευή!!Δηλαδή ούτε το DVD το απλό που έχω ούτε το αντιγραφικό!!Αν το βγάλω το ένα(δεν έχει σχέση πιο) μου το παίρνει κανονικά ο ''υπολογιστής μου'' Αυτό που ξέχασα να πω είναι ότι στον ''υπολογιστή μου'' δείχνει μια ''Μονάδα αποθήκευσης'' που την γράφει ''Μονάδα CD''!!Έχω κάνει εξαγωγή στο συγκεκριμένο εικονίδιο αλλά λέει ότι δεν το βρίσκει!!Να πω πάλι ότι παλιά με ένα άλλο αντιγραφικό που είχα και το είχα συνδέσει (και ήταν μαζί και το απλό DVD) έπαιζαν και τα δυο!!Το λειτουργικό μου είναι Vista!!Τι φταίει ρε παιδιά???

Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!:fear::fear:

Ότι άλλο θέλετε ρωτήστε με!!:-)

Δημοσ.

αν ειναι με συνδεση atapi-Eide και τα βαζεις στο ιδιο καλωδιο προσεξε ποιο βαζεις master και ποιο slave το αντιγραφικο βαλτω master κοιτα τα ρευματα και τα jumper πισω στα dvd αν ειναι σωστα και αν εχεις παλι προβλημα καταργησε το παλιο... http://www.geeks.com/techtips/2006/techtips-05apr06.htm

Δημοσ.

Είναι σωστά συνδεδεμένα!!Μάλλον θα βγάλω το παλιό αλλά γιατί μου το κάνει αυτό ρε γαμώτο??

• Moderators
Δημοσ.

Ποιο εχεις master και ποιο Slave? Σε ποιο μερος του καλωδιου ειναι το μαστερ και σε ποιο το σλειβ?

Δημοσ.

Ξαναεπαναφέρνω(μετά από τόσο καιρό) λοιπόν το θέμα για να σας πω τι διαπίστωσα!!Λοιπόν ξεκινάμε......

{Τώρα από ονομασίες καλωδίων μην με ρωτάτε!!} Αυτό εδώ το καλώδιο κατάλαβα(δεν ξέρω εάν είναι σωστό, θα μου πείτε και εσείς) ότι το μεσαίο ''καρτάκι'' (ή όπως αλλιώς λέγεται, καταλάβατε πάντως) όταν το συνδέω σε όποια συσκευή DVD δεν μου την αναγνωρίζει όταν όμως τη συνδέω στο τελευταίο ''καρτάκι''(έτσι μου ήρθε αυτή η λέξη έτσι την λέω:P)Παίζει κανονικά το DVD!!Τι λέτε να είναι αυτό??:rolleyes::rolleyes:

Παλιά όμως έπαιζε κανονικά για αυτό δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτό!!!

Υ.Γ Όταν βάζω και τα δυο καρτελάκια στις δυο συσκευές DVD που έχω δεν μου αναγνωρίζει καμία συσκευή!!Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι ανάβουν τα φωτάκια όμως και στις δυο συσκευές!!!

Τι πρόβλημα είναι αυτό ρε παιδιά!!

Δημοσ.

κανονικα χρειαζεσαι καλωδιο Ultra ΑΤΑ 100/133 πιστευω οτι εχει η μητρικη σου το σωστο το ακρο που ειναι μονο του παει στη μητρικη απο αυτα που ειναι μαζι το μεσαιο παει στο slave dvd και το ακριανο στο master dvd κοιτα το λινκ που σου εδωσα παραπανω για περισσοτερα δεν ειπες τα κοιταξες τα jumper αν ειναι σωστα? αν ειναι ολα σωστα τοτε καποιο απο τα δυο δεν θελει παρεα

ποια μητρικη εχεις?

Δημοσ.

Το κοίταξα και πάλι και τα jumper(και των δυο DVD ήταν στην άκρη) το έβαλα στην μέση!!!Καλά έκανα??

Μα ο ξάδελφος που το είχε δει την προηγούμενη φορά το είδε και ήταν σωστά συνδεδεμένο!!!Όσο για τα καλώδια όπως σου είπα δεν ξέρω και τόσο καλά τις ονομασίες!!Τέσπα θα κοιτάξω σε λίγο το λινκ που μου έδωσες!!

Δημοσ.

Πρεπει ΠΑΝΤΑ η μια συσκευη να ειναι Master και η αλλη η Slave. Πανω σε καθε συσκευη σου δειχνει με φωτογραφια η σχεδιαγραμμα που πρεπει να βαλεις το καθε jumper για να γινει Master η Slave.

Δημοσ.

Δεν είδα σχεδιάγραμμα που έχει συνήθως αλλά θα ξανακοιτάξω αύριο!!!

Συγχωρέστε με αλλά δεν έχω καταλάβει πότε είναι Master και πότε Slave:o:o!!

Συγχωρέστε με και πάλι!!:o

Δημοσ.

Master ειναι η πρωτευων συσκευη πανω στον IDE οδηγο και Slave η δευτερευων και για να αναγνωριστει πια συσκευη ειναι πια υπαρχουν τα Jumpers στο πισω μερος.

Δημοσ.

Συγγνώμη γιατί δεν ξέρω και πολλά αλλά και το άλλο που δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται να κάνω μια συσκευή Master πως Slave???

Τα καλώδια είναι ίδια πώς το ξεχωρίζω??Τι η συσκευή που είναι πρώτη είναι Master και η δεύτερη Slave???

Συγχωρέστε με που δεν ξέρω και πολλά!!!:o:o

Δημοσ.

Εσύ ο ίδιος μετακινώντας το jumperάκι στο πίσω μέρος της συσκευής κανονίζεις πότε θα είναι master και πότε slave. Οπότε στην μία συσκευή (καινούργιο αντιγραφικό) πρέπει να βάλεις το jumper σε θέση master και στην άλλη συσκευή (παλιό αντιγραφικό) σε θέση slave.

Δημοσ.

Βάλε και τις 2 συσκευές ως Cable Select (CS), για να μην έχεις πρόβλημα. Θα τις θέσει η μητρική σου αυτόματα ως Master και Slave.

Δημοσ.
Βάλε και τις 2 συσκευές ως Cable Select (CS), για να μην έχεις πρόβλημα. Θα τις θέσει η μητρική σου αυτόματα ως Master και Slave.

Και πώς το κάνω αυτό φίλε μου???

Τι είναι το Cable Select???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...