Προς το περιεχόμενο

net sharing \προβλημα

yiannisbot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φίλοι μου

εχω ένα ερώτημα που ίσως να είναι απλό για σας

έχω 2 υπολογιστές

1 desktop pc win xp sp3 οπου μπαίνει στο nternet μέσω eathernet στο router

1 laptop win xp sp3 οπου μπαίνει ασύρματα

ενώ πριν 15 μέρες και τα δύο έμπαιναν στα shares του άλλου, τώρα μόνο το laptop μπαίνει κανονικά στα shares

δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά άλλαξα το irpstacksize απο 0 σε 20 (του desktop) γιατί το laptop δεν μπορούσε να μπει σ ένα εξωτερικό σκληρό που φοράει το desktop. Ισως να συμπέφτουν οι ημερομηνίες και να είναι τυχαίο, δεν το ξέρω.

Όταν τώρα μπαίνω απο το laptop στο desktop μπαίνω κανονικά

Όταν προσπαθώ να μπω απο το desktop στο laptop μου βγάζει αυτό το μήνυμα : δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο .. Μπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτύου. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή αυτού του διακομιστή για να διαπιστώσετε εάν έχετε δικαίωμα πρόσβασης. Η διαδρομή του αρχείου δεν εντοπίστηκε

όταν πήγα στο cmd του laptop και έγραψα ping ip(του desktop) μου έβγαλε κανονική σύνδεση

Όταν όμως πήγα στο cmd του desktop και έγραψα ping ip(του laptop) μου βγάζει : γινεται ping στο 192..... εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης

συν του ότι το desktop βλέπει απλά το όνομα το laptop μόνο χωρίς τους κοινόχρηστους φακέλους που περιέχονται

το περίεργο είναι πως ότι προγράμματα firewalls, antivirus, windows κ γενικά τα πάντα έχει ο ένας υπολογιστής , τα ίδια έχει κι ο άλλος. Αλλά το laptop μπορεί κ βλέπει τα share του desktop ενώ το αντίστροφο δεν γίνεται

τι μπορώ να κάνω;

ξέρει κάποιος κάτι;

Ευχαριστώ

Γιάννης

Δημοσ.

Η default τιμή του IRPStackSize είναι 15 :http://www.webopedia.com/TERM/I/IRPStackSize.html .

Δοκίμασε να δίνει το router αυτόματα τις ip και για λίγο

γύρισε και τα δύο σε απλή κοινή χρήση αρχείων και αφαίρεσε

κάθε προστασία.

Δημοσ.

φίλε ChangeAllNow τι εννοείς να αφήσω το router να δίνει τις ip αυτόματα;

οσον αφορά τις προστασίες δεν απαγορεύουν την κοινή χρήση

αλλά κ πάλι για οποιοδήποτε λάθος πως μπορώ να το εξακριβώσω;

το θέμα είναι πως κι οι δυο υπολογιστές έχουν τα ίδια προγράμματα

-----Προστέθηκε 20/1/2009 στις 10 : 21 : 34-----

τελικά όταν απενεργοποιήσω το firewall του laptop τότε μπορώ κ μπαίνω στα shared

και στους 2 υπολογιστές έχω: comodo firewall, comodo antivirus, comodo boclean, spyware doctor, avast

το laptop μπαίνει στα shares του desktop κανονικα

το desktop μπαίνει μόνο όταν απενεργοποιήσω το windows firewall του laptop (όχι το commodo αλλά των windows)

τι μπορώ να κάνω για να κάνω εξαίρεση τη σύνδεση αυτή;

αν αφήσω το windows firewall συνεχώς απενεργοποιημένο είμαι καλυμμένος που έχω commodo; ή χρειάζομαι κ τα δύο;

-----Προστέθηκε 21/1/2009 στις 09 : 06 : 05-----

Βρήκα στον πίνακα ελέγχου/τείχος προστασίας windows/για προχωρημένους/ρυθμίσεις σύνδεσης 1394/icmp

ότι αν βάλω τικ στο κουτάκι να επιτρέπονται οι εισερχόμενες αιτήσεις μάσκας του λάπτοπ τότε μπορεί το desktop να μπει στα αρχεία του.

Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω ότι μετά απο 3-4 restart και των 2 υπολογιστών πάλι δε μπορούσε το desktop να μπει στο laptop. Αλλά με το που πάταγα τείχος προστασίας των windows (έτσι απλά όταν το άνοιγα χωρίς να δώσω καμία εντολή, τότε μπορούσε να μπαίνει).

Τες πα ελπίζω να μην έχει λυθεί προσωρινά

ευχαριστώ πολύ

Γιάννης

Δημοσ.
φίλε ChangeAllNow τι εννοείς να αφήσω το router να δίνει τις ip αυτόματα;

Δεξί κλικ στην τοπική σύνδεση, Πρωτόκολλο Internet(TCP/IP), Ιδιότητες και

Αυτόματη απόδοση διεύθυνσης IP.

αν αφήσω το windows firewall συνεχώς απενεργοποιημένο είμαι καλυμμένος που έχω commodo; ή χρειάζομαι κ τα δύο;

Το σωστό είναι να δουλευει το Comodo και όχι των Windows (είναι μικρών δυνατοτήτων).

Ένα firewall, ένα antivirus, ένα antispyware,... ή ένα σε όλα.

Βρήκα στον πίνακα ελέγχου/τείχος προστασίας windows/για προχωρημένους/ρυθμίσεις σύνδεσης 1394

Η σύνδεση αυτή δεν έχει να κάνει με το δίκτυο σου, είναι firewire (http://en.wikipedia.org/wiki/Firewire).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...