Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

θα παώ Αγγλία την άλλη εβδομάδα και δεν ξέρω τι και πως με το συνάλλαγμα. Πήγα στη Eurobank και ρώτησα για 900€ πόσες λίρες παίρνω. Μου απάντησαν μεταξύ 830-850£.

Το ερώτημά μου ειναί:

Με συμφέρει η τράπεζα, κάποιο γραφείο συναλλαγής του αεροδρομίου [exchange bureau] ή κάποιο ATM της εκάστοτε πόλης???

Η κάρτα που έχω είναι η Eurobank - Euroline Debit - Maestro που συνδέεται με τον τραπεζικό μου λογαριασμό [και το μικρό και το μεγάλο ταμιευτήριο].

Λέει ότι υποστηρίζεται από άλλες τράπεζες του εξωτερικού μέσω Maestro ή/και Cirrus

Όποιος έχει πάει έξω και γνωρίζει ας μου δώσει μια είκονα με το τι παίζει :shifty:

Δημοσ.

Ναι πας σε οποιοδήποτε ATM της Aγγλίας που υποστηρίζει Maestro, βάζεις την κάρτα μέσα και πέρνεις τις λίρες που θες.

Αααα, και δεν γίνεται μόνο στην αγγλία μπορείς να την βάλεις σε οποιοδήποτε ATM του πλανήτη που υποστηρίζει Maestro και να πάρεις τοπικό συνάλλαγμα.

Δημοσ.

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν 2 ανταλλακτήρια (τουλάχιστον 2 ξέρω εγώ). Αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα 2, καλύτερα να πας σε αυτό που είναι στον κάτω όροφο, σε εμένα είχε κρατήσει αρκετά μικρότερη προμήθεια. Τώρα για τα ΑΤΜ's, λογικά θα κάνουν την μετατροπή σε λίρα, με βάση τα we buy at/we sell at της εκάστοτε χρονικής στιγμής και επιπλέον θα κρατάνε προμήθεια 2-3 ευρώ, οπότε θα σε συμφέρει να βγάζεις πολλά λεφτά μαζί για να μην πληρώσεις την προμήθεια. Βέβαια, άμα τα βγάλεις όλα και δεν τα χρησιμοποιήσεις, θα χάσεις στην αλλαγή από λίρες σε ευρώ...

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς είναι, υπολογίζεις τι θα χαλάσεις χοντρικά τις επόμενες μέρες και σηκώνεις από ATM έξω μεγάλα ποσά (αλλά όχι όλα μαζί ας πούμε μπας και δεν τα χρειαστείς).

Δημοσ.

Εγω πάντως την τελευταια φορα που πηγα λονδίνο (2007), έκανα συνναλαγμα στο ανταλακτήριο της ομόνοιας δίπλα στο ΕΛΛΑΣ έχοντας πριν τσεκάρει την ισοτιμια απο το http://www.xe.com/ucc και ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝΕ δεν κρατησανε καθολου προμηθεια και μου δωσανε τη σωστη ισοτιμια. Το ιδιο ισχυει και σε αλλα ανταλλακτηρια που εχω ακουσει κατα καιρους διαφημησεις στο ραδιο.

Τώρα, απο που κερδιζουν αυτοι, ο θεος και η ψυχη τους.

Η αναληψη μετρητων € απο ελληνικη τραπεζα έχει μεγαλες προμηθειες (αν δεν ειναι η τραπεζα της καρτας σου). Δεν ειπατε στο παιδι εσεις που γνωριζετε, τι ποσά κρατανε οι Αγγλικες τραπεζες για αναληψη. Και βασικα ουτε εγω το ξερω, επομενως ας μας πει καποιος.

Edit: Στην εθνικη στην ομόνοια μου τι δίνανε ακριβοτερα τη Λίρα.

Εδιτ2: Τα ψωνια μου τα έκανα με πιστωτικη κάρτα VISA όπου ειχα επιβαρυνθει με εξοδα μετατροπης 2-3€.

Δημοσ.

προσωπικά, όταν είχα πάει αγγλία, είχα σηκώσει από ΑΤΜ της hsbc, 550 λίρες , και μου είχαν κρατήσει προμήθεια 8 ευρώ τότε .

αν πιστεύεις ότι θα έχεις να επιστρέψεις πολλά χρήματα, η μια υπηρεσία εντός του αεροδρομίου, δε σου παίρνει προμήθεια όταν επιστρέψεις συνάλλαγμα...

Δημοσ.
η μια υπηρεσία εντός του αεροδρομίου, δε σου παίρνει προμήθεια όταν επιστρέψεις συνάλλαγμα...

αυτο ειναι σημαντικο. ξερουμε ποια ειναι?

γιατι λογικα θα σηκωσω απο HSBC τα χρηματα και οτι μου περισσεψει μη το φαω στο κεφαλι...

παρεμπιπτόντως στο heathrow θα κατεβω [με ολυμπιακη]

παντως μου δωσατε πολυ χρησιμες πληροφοριες παιδια.

η πολη που θα παω κυριως ειναι το southampton και εκει εχει hsbc που κοιταξα αλλα δεν ξερω τι αλλες εχει. θα επικοινωνισω και με την τραπεζα [σε ελληνικο υποκαταστημα] για τον αν δεχεται την καρτα μου εκει. αλλιως το αλλο που σκεφτομαι ειναι να κανω μεταφορα ποσου μεσω e-banking στο λογαριασμο της κοπελας μου και να σηκωσει εκεινη τα χρηματα με την καρτα της.

Δημοσ.

isspro, δεν το εξεφρασα μάλλον καλά!

αν σηκώσεις από HSBC, τότε στο γυρισμό θα πληρώσεις κανονικά προμήθεια.

η υπηρεσία αυτή σου προσφέρεται δωρεάν, αν τους πληρώσεις την προμήθεια στο πήγαινε , σου δίνουν δωρεάν στο έλα τη συναλλαγή.

Την κάρτα σου θα τη δέχεται σίγουρα, αν έχεις maestro!

(εχει κολλήσει το μυαλό μου τώρα,και δε θυμάμαι πως τη λένε...Πρέπει να ειναι η interchange, με τα μπλε κιόσκια νομίζω)!

Δημοσ.

Δοκιμασε ρε συ το ανταλλακτηριο στην ομονοια αν εισαι Αθηνα. Και στο πηγαινε και στο ελα χωρις προμηθεια ειναι. Τουλαχιστον ετσι ήταν μέχρι περισυ. 3 φορές έχω παει και πάντα έτσι ητανε. Γιατι να πληρωνεις στις γαμωτράπεζες προμηθεια? Ουτε ευρω δεν θελω να τους δινω.

Δημοσ.
το αλλο που σκεφτομαι ειναι να κανω μεταφορα ποσου μεσω e-banking στο λογαριασμο της κοπελας μου και να σηκωσει εκεινη τα χρηματα με την καρτα της.

Αυτό δεν γίνεται με έμβασμα? Αν ναι, δεν αξίζει καθόλου. Για να μεταφέρω σε τραπεζικό λογαριασμό εξωτερικού 70 ευρώ πλήρωσα προμήθεια άλλα 20.

Δημοσ.
Δοκιμασε ρε συ το ανταλλακτηριο στην ομονοια αν εισαι Αθηνα. Και στο πηγαινε και στο ελα χωρις προμηθεια ειναι. Τουλαχιστον ετσι ήταν μέχρι περισυ. 3 φορές έχω παει και πάντα έτσι ητανε. Γιατι να πληρωνεις στις γαμωτράπεζες προμηθεια? Ουτε ευρω δεν θελω να τους δινω.

ξερεις ποιο ειναι αυτο ακριβως [ονομα ή τηλ] και που?

Δημοσ.

ξερεις ποιο ειναι αυτο ακριβως [ονομα ή τηλ] και που?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

το ξεθάβω λίγο το topic για να μην ανοίγω άλλο!

έχω μια maestro και μια προπληρωμένη visa από eurobank.μπορώ να τις χρησιμοποιήσω και τις δύο για ανάληψη από τα ΑΤΜ εκεί σωστά? Η αλλαγή γίνεται στην παγκόσμια ισοτιμία έτσι ?

Σε εισητήρια,καφέδες,εστιατόρια θα μπορώ να χρησιμοποιώ κατευθείαν την προπληρωμένη ? (σε ψώνια ρούχα κλπ δε ρωτάω, εννοείται φαντάζομαι).

λέω να πάω έτσι, χωρίς να έχω λίρες πάνω μου, και να χω μόνο τις κάρτες..και απλά να βγάλω από κανά ΑΤΜ στο αεροδρόμιο για τα αρχικά ψιλοέξοδα!

άμα μου μείνουν λίρες και γυρίσω στην ελλάδα θα μπορώ να τις κάνω euro σε κανά μαγαζάκι στην ομόνοια ε?

• 3 χρόνια αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ξεθαψα το θεμα ετσι ωστε να ρωτησω το εξης: Έχει δοκιμασει κανεις να κανει αναληψη αυτες τις μερες με τα capital controls απο ΑΤΜ εξωτερικου? Οι τραπεζες καθως και ο ΠΝΠ λενε οτι μπορεις να κανεις αναληψη 60/ημερα ή 420 σωρευτικα καθε παρασκευη...

Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...