Προς το περιεχόμενο

Αστυνομια κ παραλληλα σπουδες

christosglx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια απορια και αν μπορουσε κανενας να με βοηθησει θα ηταν οτι καλυτερο.Ειμαι φοιτητης στης Σερρες στο τμημα πληροφορικης εδω και ενα χρονο και λιγο πριν παω στο ΤΕΙ δεχτηκα ενα τηλεφωνημα απο εναν δικηγορο που μου ειπε οτι εχω πιθανοτητες να περασω στην αστυνομια επειδη μαζι με τους πολυτεκνους μπηκαν και οι τριτεκνοι στην ιδια κατηγορια και ετσι η βαση εφτασε να ειναι σχεδον ιδια με την κανονικη.Και δεικαστηκε η υποθεση και κερδιθηκε η δικια μου και αλλων 9 πολυτεκνων σε ολη την ελλαδα.Το ερωτημα τωρα ειναι αν παω στην αστυνομια μπορω ταυτοχρονα να παρακολουθω και τη σχολη μου,τα δυο χρονια που θα ειμαι στην σχολη αστυφιλακων δεν θα μπορω αλλα μετα γινεται?

Δημοσ.

Για να γραφτείς σε μια Σχολή θα πρέπει να μην είσαι γραμμένος σε κάποια άλλη. Όποτε τυπικά θα πρέπει να ξεγραφτείς από το ΤΕΙ.

Αυτό βέβαια τυπικα γιατί ουσιαστικά είναι πάρα πολλοί στρατιωτικοί ή αστυνομικοί που είναι στη Σχολή τους και παράλληλα είναι γραμμένοι και σε κάποιο πανεπιστήμιο. Τώρα βέβαια για ποιό λόγο να κρατήσεις το ΤΕΙ εάν πας σε σχολή αστυφυλάκων δεν μπορώ να το καταλάβω.

Αυτό που σου προτείνω είναι να ξεγραφτείς από το ΤΕΙ (αφού και να το τελειώσεις δεν κερδίζεις τίποτα γιατί είναι ισοδύναμο με την Αστυφυλάκων) και όταν τελειώσεις την Αστυνομική Σχολή να πας και να δώσεις κατατακτήριες σε κάποιο ΑΕΙ. Λογικά θα έχεις καλύτερη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη αργότερα στη δουλεια σου.

Δημοσ.

Λογικά, αν η σχολή της αστυνομίας πιάνεται ΑΕΙ/ΤΕΙ τότε μπορεί να σε πιάνει ο νόμος που σου απαγορεύει να είσαι γραμμένος σε δύο ανώτατατα/ανώτερα ιδρύματα ταυτόχρονα γι προπτυχιακές σπουδές.

Δημοσ.

Ρε συ, πάρε τηλέφωνο στη γραμματεία της σχολής σου και ρώτα, και άσε τα νομίζω και λογικά του καθενός εδώ μέσα.

Δημοσ.

Ξέρω παιδιά στη σχολή μου που μπήκαν με κατατακτήριες αφού τέλειωσαν την αστυφυλάκων. Οπότε μάλλον για να είσαι νόμιμος πρέπει να διαγραφείς από τη σχολή σου. Για παν ενδεχόμενο πάρε τηλέφωνο στη γραμματεία της σχολής αστυφυλάκων.

Δημοσ.

[offtopic]

Είπα να ψάξω να βρω το καθεστώς βάσει του οποίου λειτουργούν αυτές οι σχολές. Εκεί που έψαχνα διάφορες σελίδες έπεσα στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Β’ ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

1. ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

2. ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

3. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

4. ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (Γεν. Αρχές –Ενοχ. Οικογ.)

5. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

6. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

7. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

9. ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ: Αγγλική – Γαλλική

10. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

11. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

12. ΧΟΡΟΣ

13. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

14. ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...