firewalker Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ακόμη μία φορά η αστυνομία (δεν εννοώ τους αστυνομικούς, στην ηγεσία αναφέρομαι. Πολιτική ή όχι) είναι απούσα. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό το χάλι να κάνει ο καθένας το κεφαλιού του; Γιατί δεν πήγαν να κλείσουν τα διόδια και να περνά ο κόσμος ελεύθερα; Να κλείσουν το δημόσιο ταμείο όπως πρότειναν αρκετοί αγρότες στην περιοχί μου. Και άντε την κλείνεις την εθνική, άσε τον παράδρομο ανοικτό. Βάλε ωράριο, 5 ώρες κλειστή 3 ανοικτή. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Αφού η αστυνομία τον παίζει κανονικά. Έτσι όπως το κάνουν τώρα οι αγρότες του κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τα "αγανακτισμένα παιδιά" που σπάνε βιτρίνες. Θυμάστε τις πέτρες που πετούσαν οι αγρότες στην απεργία των λιμενεργατών. Που αυτό που κάνων ήταν και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αλλά πρέπει όσοι έχουν αιτήματα να κλείσουν τον δρόμο προς τα εργοστάσια επεξεργασίας ντομάτας, ροδάκινου, εκκοκκιστηρια κ.τ.λ. Να δούνε πως είναι. Φταίει η αστυνομία. Και πριν πει κάποιος κάτι να σας ενημερώνω ότι στην αποθήκη του σπιτιού μου έχουνε ~30 τόνους σιτηρών απούλητους.
Harkon Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 η αστυνομία τί φταίει; νομίζω πρέπει να πάρουν εντολή για να επέμβουν..
Carthago Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Απλα απαραδεκτος αδερφε!!! Αυτο ειναι το μονο μεσο που εχουνε οι ανθρωποι για να διαμαρτυρυθουν σε κατι τοσο χτυπητα αδικο. Δεν ειναι δυνατον να δινουν 28 δις σε τραπεζες (Και να τα βρισκουν σε 2 μερες), 6 δις σε εισαγγελεις και να αφηνουν μισο εκατομμυριο και πλεον αγροτες στο ελεος της φτωχιας. 220 ευρω ειναι τα εξοδα για καθε στρεμμα καλλιεργειας καλαμποκιου ενω η τιμη του ειναι στα 11 λεπτα/κιλο. Μια καλη παραγωγη αποδιδει 1500 κιλα/στρεμμα. Βαλτα κατω και δες. Μπορω να σου πω και αλλες καλλιεργειες αλλα θα κουρασω. Γι'αυτο λοιπον φιλε μου ασε να κανουνε οτι κανουνε οι ανθρωποι και πες την αστυνομια να παει να σαβουριασει κανα λαμογιο μεσαζοντα που αγοραζει σιταρι με 8 λεπτα/κιλο και εσυ νεοπλουτε μεσοαστ3 το αγοραζεις με 2 ευρω/κιλο σαν ψωμι
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 η κοινωνικη συνoχη που εχουμε στην Ελλαδα ειναι πραγματικα αστεια
Toufas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 δηλαδη ποσο να εχει το ψωμι για σενα? οταν παιρνανε της επιδοτησεις και τις κανανε μερτσεντες ηταν καλα?
firewalker Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Και τον άλλον που εργάζεται για ένα μεροκάματο και δεν μπορεί να πάει στην δουλεία; Να τον καταδικάσουμε; Άσε τον παράδρομο ανοικτό. Εγώ προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και όπως είπα το ζω καθημερινά τι γίνετε. Την τελευταία φορά όμως που πέρασα από τα μπλόκα και τις συνελεύσεις της αγροτιάς κατάλαβα τι γίνετε. Η πλειοψηφία των αγροτών που είναι στον δρόμο, δεν έχουν ανάγκη να βρίσκονται εκεί. Και όμως αυτοί είναι πρώτοι σε όλα. Όποιον μικρομεσαίο αγρότη έχω δει αυτές τις μέρες τον ρωτάω γιατί δεν είναι στα μπλόκα. Όλοι μου λένε το ίδιο πράγμα. Το μπλόκο λέει είναι για τους "μεγάλους". Το τι θα πάρουμε και τι όχι είναι ήδη προαποφασισμένο, δεν έχει να κάνει με τις κινητοποιήσεις μας. ένας πολύ καλός μου φίλος που έχει μπει σε αγροτικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μου είπε και το εξής. "Εγώ πήγα στο μπλόκο τις πρώτες μέρες, αλλά είδα άτομα που όταν παίρναμε τις επιχορηγήσεις δεν έφτιαξαν αυτά που έπρεπε. Έσπειραν μερικά εικονικά χωράφια με σπόρο διαλογής, αγόρασαν φτηνά εργαλεία και πήραν αυτοκίνητα Mercedes. Δεν θέλω να ξαναπάω" Έχουν δίκαιο οι αγρότες που φωνάζουν; Ναι, έχουν. Έχουν άλλον τρόπο διαμαρτυρίας; Ναι, έχουν. Έχω εγώ δίκαιο που φωνάζω; Ναι έχω. Κάνουν καλά που κλείνουν τον δρόμο; Ίσως ναι. Πρέπει να αφήνουν διέξοδο σε αυτούς που ταλαιπωρούν; Ναι. Είναι παράνομο; Ναι. Πρέπει να επέμβει η αστυνομία από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τον υπόλοιπο κόσμο; Ναι. Ας πάνε στην Βουλή και να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Όταν έρχονται οι πολιτικοί στα χωριά και τάζουν να τους σαπίσουν στο ξύλο. Αν ήταν λίγο ποιο "προσεκτικοί" και διπλωμάτες οι αγρότες απέναντι στον κόσμο θα ήμασταν όλοι δίπλα τους στα μπλόκα. Με ενόχλησε που από αυτούς τους εκπροσώπους των αγροτών που μιλούν στα κανάλια κανείς δεν ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο. Ας έλεγαν το κλασικό "Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά έχουμε δίκαιο και μπλα μπλα..." Έχουν μπει και οι πολιτικές πεποιθήσεις ανάμεσα και έχει γίνει αχταρμάς. Έχουν άπειρο δίκιο οι Αγρότες που φωνάζουν! Ταλαιπωρούνται άσχημα. Κάπου όμως το χάνουν.
FilipposMD Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Καλά, ως χώρα είμαστε πραγματικά αστεία, έτσι; Από που να αρχίσει κανείς; 1. Πέρσι λέει πουλούσαν 47 λεπτά το κιλό και φέτος έπεσαν οι τιμές στο 11/κιλό, άρα το κράτος "οφείλει" να δώσει τα υπόλοιπα!!! Και όλα μάλιστα, με λίγα δε συμβιβαζόμαστε! Συγγνώμη, αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα, ζούσαμε σε μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς. Με το ίδιο σκεπτικό, το κράτος πρέπει να δώσει και στους εφοπλιστές γιατί τα ναύλα έχουν πέσει κατακόρυφα, στα μαγαζιά υπολογιστών γιατί πέφτουν οι πωλήσεις και γενικά σε όλους! 2. Επειδή υπάρχουν κάποια αιτήματα (δίκαια ή άδικα δεν έχει τόση σημασία), είναι λογικό να κλείνουν οι εθνικές οδοί! Ή τα λιμάνια ή τα πανεπιστήμια ή τα υπουργεία. Να καταλαμβάνεται δημόσια περιουσία με το έτσι θέλω. Το ότι αυτό δεν ισχύει σε καμιά δημοκρατία δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ μάλλον. 3. Το χειρότερο είναι ότι επειδή έχουμε δείξει ανοχή σε χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις και κοινωνικές ομάδες στο παρελθόν, αν τυχόν αποφασίσει καμιά κυβέρνηση να εφαρμόσει απλώς το νόμο, θα λιθοβοληθεί ως φασιστική. Κι αυτή είναι η χειρότερη κατάντια...
firewalker Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Καλά, ως χώρα είμαστε πραγματικά αστεία, έτσι; Από που να αρχίσει κανείς; 1. Πέρσι λέει πουλούσαν 47 λεπτά το κιλό και φέτος έπεσαν οι τιμές στο 11/κιλό, άρα το κράτος "οφείλει" να δώσει τα υπόλοιπα!!! Και όλα μάλιστα, με λίγα δε συμβιβαζόμαστε! Συγγνώμη, αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα, ζούσαμε σε μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς. Με το ίδιο σκεπτικό, το κράτος πρέπει να δώσει και στους εφοπλιστές γιατί τα ναύλα έχουν πέσει κατακόρυφα, στα μαγαζιά υπολογιστών γιατί πέφτουν οι πωλήσεις και γενικά σε όλους! Έχεις εν μέρη δίκαιο. Ναι είναι ελεύθερη αγορά. Αλλά όταν το κράτος πέρσι αγόραζε ντόπιο προϊόν και έλεγε στους αγρότες να βάλουν σιτηρά γιατί και του χρόνου θα αγοράσει το κράτος ντόπιο προϊόν πάλι, γιατί να πάει τώρα να πάρει από τον Καναδά; Σαν το χρηματιστήριο ένα πράγμα. Που ο υπουργός οικονομίας έλεγε αγοραστέ μετοχές θα ανέβει και άλλο. Και ο δείκτης είναι στο 5800.
FilipposMD Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Έχεις εν μέρη δίκαιο. Ναι είναι ελεύθερη αγορά. Αλλά όταν το κράτος πέρσι αγόραζε ντόπιο προϊόν και έλεγε στους αγρότες να βάλουν σιτηρά γιατί και του χρόνου θα αγοράσει το κράτος ντόπιο προϊόν πάλι, γιατί να πάει τώρα να πάρει από τον Καναδά; Σαν το χρηματιστήριο ένα πράγμα. Που ο υπουργός οικονομίας έλεγε αγοραστέ μετοχές θα ανέβει και άλλο. Και ο δείκτης είναι στο 5800. Σύμφωνοι, το κράτος και η κάθε κυβέρνηση έχουν τεράστια ευθύνη γιατί έτσι έχουν μάθει τον κόσμο. Κάτι σαν τα αυθαίρετα. Όταν τα νομιμοποιούν κάθε 5 χρόνια, λογικό είναι να βγει ο άλλος και να ζητήσει την νομιμοποίηση του δικού του.
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Συγγνώμη, αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα, ζούσαμε σε μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς.ξανακοιτα, γιατι δεν ειδες καλα
elven Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Προτείνω την επόμενη φορά που θα θέλουν να απεργήσουν πχ οι του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ ή εμπορουπάλληλοι ή οι υπάλληλοι του μετρό ή οι σεκιουριτάδες ή οποιοσδήποτε να κάνουν μπλόκα και να τους κλείσουν το δρόμο για τα χωράφια τους,να μην αφήνουν κανένα να περάσει.Ωραία θα 'ναι
anterovgaltis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Σιγουρα με το να κλεινεις τους δρομους (ή κατι αναλογο) ερχεσαι σε συγκρουση με αλλες κοινωνικες ομαδες. Θα νευριασεις καποιους, θα σε κραξουν κτλ. ΟΜΩΣ δεν μπορουμε να αγνοησουμε ενα γεγονος, ανεξαρτητα αν θεωρουμε οτι αυτο που κανουν ειναι σωστο ή λαθος: Πριν κλεισουν τους δρομους κανενας, μα πραγματικα κανενας απο δημοσιογραφους, εφημεριδες, πολιτικους (ακομη και στα forums) δεν ασχολουνταν, δεν συζητουσε, πιθανως και δεν ηξερε τι διεκδικει, τι χρειαζεται αυτη η κοινωνικη ομαδα η οποια αποτελει ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου. Δηλ πρεπει να μπλοκαρουν τις εθνικες οδους για να παρουμε χαμπαρι τι γινεται γυρω μας??
Skia11 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 3 Κοινοτικά πλαίσια που πήγανε κατά διαόλου αυτά τα ξεχάσανε. Οι επιδοτήσεις που τσιμπήσανε τα τελευταία 25 χρόνια που πήγαν??? Άν και οι παπούδες μου είναι αγρότες αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για να λέω αυτά που λέω, έχουν δεί τα ματάκια τους πράγματα και θαύματα τα τελευταία 25 χρόνια. Αντί να έχουν φροντίσει οι αγρότες να αλλάξουν τις καλλιέργιες τους με τα λεφτά αυτά για να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα όταν θα σταματούσαν τα money, φαγώθηκαν στις ΕΛΔΕ και στα μπουζούκια. Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας...έχει ο θεός (ή η Ε.Ε.)
elven Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Συνήθως κάποιος απεργεί και δεν δουλεύει χάνοντας μεροκάματο,αυτοί τι δουλειά έχουν αυτή την εποχή; Εννοώ είναι περίοδος οργόματος,σπέρνουν ή κάθονται; Σοβαρά ρωτάω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.