Προς το περιεχόμενο

Βιντεοκάμερα με MiniDV - DVD - κάρτα μνήμης;

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο είναι το καλύτερο μέσο εγγραφής; Άκουσα ότι το DVD δε γράφει real time και κάποιες φορές παρουσιάζει προβλήματα στις εγγραφές. Αξίζει να αγοράσω ψηφιακή; Έχουν καλή ποιότητα; Με 200-250 euro, ποια προτείνετε;

Δημοσ.
Ποιο είναι το καλύτερο μέσο εγγραφής; Άκουσα ότι το DVD δε γράφει real time και κάποιες φορές παρουσιάζει προβλήματα στις εγγραφές. Αξίζει να αγοράσω ψηφιακή; Έχουν καλή ποιότητα; Με 200-250 euro, ποια προτείνετε;

το καλυτερο και ποιοτικοτερο μεσο εγγραφης ειναι το minidv, αλλα το θεμα ειναι τι βολευει εσενα. Δε μπορω αν σου προτεινω καποια γιατι εχω πολυ καιρο να ασχοληθω με τη συγκεκριμενη αγορα

Δημοσ.

+1 για το minidv, το ποιό διαδεδομένο μέσο.... τα dvd και hdd είναι πιό ακριβά χωρίς να προσφέρουν πραγματικά κάτι περισσότερο....

Και εγώ δεν έχω να σου προτείνω συγκεκριμένα μοντέλα γιατί έχω μια sony 3MP εδώ και 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, απλά θα σου προτείνω να μην επηρρεαστείς με τα megapixel που δίνει μια κάμερα σε φωτογραφίες. Η κάμερα είναι για βίντεο, οπότε επέλεξε τα περισσότερα ΜΡ που μπορείς να πληρώσεις για ανάλυση βίντεο.... οι φώτο δεν θα είναι ποτέ εφάμιλες μιας ψηφιακής φωτογραφικής!

Δημοσ.
+1 για το minidv, το ποιό διαδεδομένο μέσο.... τα dvd και hdd είναι πιό ακριβά χωρίς να προσφέρουν πραγματικά κάτι περισσότερο....

Και εγώ δεν έχω να σου προτείνω συγκεκριμένα μοντέλα γιατί έχω μια sony 3MP εδώ και 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, απλά θα σου προτείνω να μην επηρρεαστείς με τα megapixel που δίνει μια κάμερα σε φωτογραφίες. Η κάμερα είναι για βίντεο, οπότε επέλεξε τα περισσότερα ΜΡ που μπορείς να πληρώσεις για ανάλυση βίντεο.... οι φώτο δεν θα είναι ποτέ εφάμιλες μιας ψηφιακής φωτογραφικής!

συμφωνω μην την αγορασεις για να τραβας και φωτογραφιες αλλα μονο για βιντεο.

Και η δικη μου sony minid v 2MP εχει παρα πολυ καλη ποιοτητα εικονας ειδικα οταν παιξεις ασυμπιεστο κατευθειαν απο την καμερα

Δημοσ.

Συμφωνώ, αλλά με τις κάρτες μνήμης δεν είναι πιο εύκολο το πέρασμα σε υπολογιστή και η μετέπειτα επεξεργασία; Με minidv-firewire έχω παρατηρήσει ότι χάνει λίγο σε ποιότητα.

Δημοσ.

ανάλογα με την κάμερα.... είχα τραβήξει ένα ταξιδι με μια δανεική κάμερα με 800Κ ανάλυση, και συγκρινόμενα με τα υπόλοιπα που έχω από την 3ΜΡ είναι η μέρα με τη νύχτα!!!

Αν συνδέσεις με firewire και έχεις ένα καλό πρόγραμμα capture+edit (εγώ χρησιμοποιώ ulead) δεν νομίζω οτι υπολείπεσαι σε ποιότητα...

Δημοσ.
Συμφωνώ, αλλά με τις κάρτες μνήμης δεν είναι πιο εύκολο το πέρασμα σε υπολογιστή και η μετέπειτα επεξεργασία; Με minidv-firewire έχω παρατηρήσει ότι χάνει λίγο σε ποιότητα.

Αυτο τωρα ειναι ολοκληρη συζητηση...

Δυστυχως δεν εχω εμπειρια απο καμερα με σκληρο δισκο (αυτο που εννοεις εσυ μαλλον καρτα μνημης αν και ειναι αλλο) για να σου πω

Το υλικο που θα δεις απο την κασσετα ειναι ανωτερο λογικα απο οτιδηποτε αλλο καθως θα ειναι ασυμπιεστο. Μετα θα υποστει παλι επεξεργασια...αν θες να το περασεις σε dvd για παραδειγμα

Δημοσ.

Από miniDV στον σκληρό μέσω firewire παραμένει ασυμπίεστο, ε; Ωστόσο κάποια μετατροπή πρέπει να γίνεται αφού η κασέτα είναι αναλογική και ο σκληρός ψηφιακός.

Ξέρετε λοιπόν ποια κάμερα με 200 ευρώ αξίζει τα λεφτά της;

Δημοσ.
Από miniDV στον σκληρό μέσω firewire παραμένει ασυμπίεστο, ε; Ωστόσο κάποια μετατροπή πρέπει να γίνεται αφού η κασέτα είναι αναλογική και ο σκληρός ψηφιακός.

Η κασέτα είναι ψηφιακή και η μεταφορά επίσης.

Περίπου 13GB η ώρα

Δημοσ.

στην κασετα το υλικο ειναι raw, στον υπολογιστη μετα μπορεις να την περασεις ή σε dv μορφη σε avi, ή σε αλλη μορφη οπως mpeg που να πιανει λιγοτερο χωρο στο σκληρο.

Οπως ειπε και ο φιλος η καμερα γραφει ψηφιακα στην κασετα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...