Zerotronic Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Οποιος μπορει και εχει την καλοσυνη ας μου δωσει τα φωτα του γιατι εχω χαωσει εντελως :/ Εχω το παρακατω συστημα CPU: Core2Quad Q9550 2.83GHz MOBO: Asus P5E64 WS Evolution ΓΡΑΦΙΚΑ: 2 x HD4870X2 σε διαταξη crossfirex με 2 οθονες κουμπωμενες στην primary καρτα RAM: 4 x 1GB Corsair DDR3 1333MHz HDD: 5 x Western Digital 1TB και 1 x Seagate 1TB σε διαταξη RAID1 (Mirror) ανα δυο μεταξυ τους και ενας WD Raptor 300GB για το λειτουργικο DVD: 1 x Nec DVDRW FLOPPY: 1 x Nec Floppy PSU: 1 x CoolerMaster 1000W ΚΟΥΤΙ: LianLi Windows Vista ultimate 32bit Κανενα απο τα παραπανω δεν εχει γινει overclock και ολα λειτουργουνε στις εργοστασιακες τους συχνοτητες με εξαιρεση τις μνημες οι οποιοες θα επρεπε να παιζουν στα 1800 αλλα δεν μου κανουνε τη χαρη οποτε τις αφηνω στο default του SPD τους Ολα πανε μια χαρα σε ολες τις εφαρμογες που τρεχω για τη δουλεια μου και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα οποτε θελω να χαλαρωσω με καποιον απο τους τελευταιους τιτλους παιχνιδιων απλα δεν μπορω να το παιξω. Οταν οι καρτες μου λειτουργουν σε crossfirex παιζω για 2 3 λεπτα και ο υπολογιστης κανει επανεκκινιση που δεν οφειλεται σε μπλε οθονη (εχω ελενξει διεξοδικα τα logs των windows για να βρω το stop code που ισως να με βοηθουσε να καταλαβω τι συμβαινει και εχω απενεργοποιησει την αυτοματη επανεκκινηση αλλα μπλε οθονη δεν βλεπω) Απλα σβηνει εντελως λες και εχω τραβηξει την μπριζα και μετα ξανααναβει μονος του. Οταν λειτουργει χωρις να ειναι ενεργοποιημενο το crossfirex αλλα και με τις δυο καρτες επανω τοτε ισως να λειτουργησει χωρις κανενα προβλημα η θα μου κανει παλι επανεκκινηση αναλογα με τα κεφια του. Υποπτευομαι πως το 1000αρι τροφοδοτικο μου δεν μπορει να ανταπεξελθει στις απαιτησεις ολοκληρου του συστηματος σε κατασταση πιεσης που προκλαλει το Crysis πχ η καποιο αλλο παιχνιδι και απλα παραδιδει πνευμα. Θα ηθελα να ακουσω ομως μερικες αποψεις πριν παω να δοσω 300 ευροπουλα να παρω καινουριο τροφοδοτικο Ευχαριστω εκ των προτερων
Vasilisxd Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Με τόσα λευτά που εχεις σκάσει για το μηχάνημα τα 300ευρώ σε πειραξανε, Go ASAP Μήν πας ακομα... Το πιο πιθανό είναι ότι σου το κάνει λόγο υπερθέρμανσης, εαν μπορεις δές τις θερμοκρασιες MoBo, CPU και καρτών την ώρα που παίζεις κάτι ή την ώρα που σου κάνει το Restart μπες με την μια Bios και δες το Temp μενου. Επίσεις (εαν και ειναι 99% hardware) κανε μια γρήγορη εγκατάσταση WinXP και το Game και δες τι παιζει. Αυτά τα δύο θα έκανα εγω πρώτα στην θέση σου
linkin Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 τσεκαρε λιγο θερμοκρασιες cpu...μην εχεις ρυθμισει την θερμοκρασια σβησιματος πολυ χαμηλα μεσα απο τα bios?
EliasKir Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 δοκιμασε με μια καρτα χωρις crossfire. μπορεις επισης να δοκιμασεις αλλους drivers και τελος, μια φλασια που εφαγα, μηπως να δωσεις λιγο ρευμα στο Northbridge?
freestyoler93 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 βαλε το asus pc probe που εχει μεσα το cd της asus και πες μου ποσο σου λεει στο +12v.. επισης μπορει να ναι θεμα drivers..βγαλε τους drivers της ati και καθαρισε οτι μεινει με driver sweeper και ξαναβαλε τους drivers..επισης βαλε τα τελευταια bios για την mobo σου γιατι ακουγονται πολλα προβληματα με 2 4870χ2 Υ.Γ.Δεν καταλαβαινω γιατι αγορασες 2 4870χ2..μπορουσες αντι για 2 4870χ2 να παιρνες μια gtx 295 και εναν i7
N.I.C Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Πριν πάρεις μεγαλύτερο τροφοδοτικό, που δεν είναι και άσχημη ιδέα δεδομένου ότι έχεις 7 (!) δίσκους και η 4870χ2*2 κιόλας δεν καίνε λίγο, για αύξησε το NB σε 1.55v...αν θες 1800mhz Ποιές μνήμες έχεις ακριβώς;
Zerotronic Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Προς Vasilisxd και linkinp Χεχε ναι εσκασα πολλα για αυτο το μηχανημα αλλα μην ξεχνας πως ειναι κυριως για επαγγελματικη χρηση και τα 300 ευροπουλα παραπανω πονανε αρκετα (ακομα δεν εχω συνερθει απο τα πρωτα που εδωσα) Θερμοκρασια ηταν το πρωτο πραγμα που κοιταξα κι εγω αλλα απο θεμα θερμοκρασιων δεν νομιζω να εχω προβλημα γιατι ο επεξεργαστης μου εχει σαν θερμικο οριο τους 71.4C και κατα τη διαρκεια ενος παιχνιδιου απ οσο βλεπω με το core temp και απο το bios δεν εχει ξεπερασει τους 70. Συνηθως παιζει στους 65 -68 σε full load. Οσων αφορα τις καρτες δεν εχουνε προβλημα γιατι στο CCC εχω βαλει manual fan control και εχω βαλει τα ανεμιστιρακια στο 90% και ετσι η θερμοκρασια της πιο ζεστης GPU δεν ξεπερναει τους 70-75C σε full load τη στιγμη που απ οσο εχω διαβασει στο site της ati αυτες οι καρτες μπορουν να παιξουν απροβληματιστα στους 90C η και παραπανω. Στο bios δεν υπαρχει θερμοκρασια σβησιματος οπως ηταν σε παλιοτερους υπολογιστες δυστυχως :/ μακαρι να ηταν κατι τοσο απλο Προς EliasKir Αυτο που λες ειναι πολυ καλη ιδεα και θα το δοκιμασω μολις μπορεσω να βγαλω το μηχανημα εκτος λειτουργιας για λιγο για να αποσυνδεσω τη μια καρτα. Drivers εχω ηδη δοκιμασει τους 8.9 8.10 8.11 8.12 και τους ολοκαινουριους 9.1 χωρις αποτελεσμα δυστυχως. Να δοσω παραπανω ρευμα στο northbridge για ποιο λογο; Αν υπαρχει βασιμος λογος να το κανω αλλα θα ηθελα να αποφυγω τους υπερχρονισμους και τις παραπανω τασεις για να μην βγει τιποτα εκτος εγγυησης και τραβαω τα μαλλια μου μετα. Προς grimpr Αλλαγη λειτουργικου δυστυχως δεν ειναι εφικτη γιατι μετα για να ξαναστηθουνε ολα απο την αρχη θελω μια βδομαδα δουλεια :/ Προς freestyoler93 Το asus probe λεει τα εξης: [Vcore]->1.10~1.18, [+3.3]->3.26, [+5]->5.02, [+12]->12.15 ΥΓ: οταν αγορασα αυτο το pc ο i7 ιταν μονο φημες Προς N.I.C Αν αυξησω την ταση του ΝΒ λες να παιξουν επιτελους οι μνημες στα 1800; Ειναι οι Corsair 2GB Kit DDR3 TWIN3X2048-1800C7DF και εχω συνολικα 4 στικακια σε 4 slots πανω στη μητρικη
N.I.C Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Και γω την ίδια μητρική έχω και Dominator 1800.. ε για να τις κάνω να τρέξουν στα 1800 και τι δεν έκανα... τελικά απλά έπρεπε να πάω το NB σε 1.55ν..Τώρα εσύ έχεις 4χ1 ενώ εγώ έχω 2χ2, και ο memory controller της συγκεκριμένης μητρικής δεν την παλεύει τόσο με 4χ1... Δεν χάνεις όμως τίποτα, και δεν θα το κάψεις, το max είναι 1.65v σύμφωνα με την intel.
EliasKir Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Εγω ειπα να δωσει ρευμα στο ΝΒ για το crossfire, οχι για τις μνημες. Σκεφτηκα οτι αφου ο ελεγκτης ειναι στο ΝΒ ισως θελει παραπανω ρευμα για να παιξει. Οι μνημες για να ανεβουν στα 1800 θελει fsb, οχι βολτ.
N.I.C Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Εγω ειπα να δωσει ρευμα στο ΝΒ για το crossfire, οχι για τις μνημες. Σκεφτηκα οτι αφου ο ελεγκτης ειναι στο ΝΒ ισως θελει παραπανω ρευμα για να παιξει. Οι μνημες για να ανεβουν στα 1800 θελει fsb, οχι βολτ. Εννοείται πως θέλει fsb... Στην συγκεκριμένη όμως, για να παίξουν στα 1800, τουλάχιστον 1.51v... Από την στιγμή που θέλει να παίξει τις μνήμες στα 1800 σαφώς και θα πρέπει να ανεβάσει και fsb.
grimpr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Εκτός οτι χαραμίζεις τον ισχυρό υπολογιστή σου σε 32bit λειτουργικό, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα τα προβλήματα με τις 4870x2 να εξαφανιστούν εαν περάσεις σε 64bit λειτουργικό, είναι γνωστά τέτοια προβλήματα σε κατόχους ATI x2 και σε αρκετές περιπτώσεις λύθηκαν με εγκατάσταση Vista 64 SP1. Δοκίμασε να περάσεις image την εγκατάσταση σου και με την ασφάλεια που σου παρέχει το image, περνάς τα 64bit ώστε να εξακριβώσεις τι φταίει.
freestyoler93 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 απο psu εισαι οκ πιστευω...απο bios πως παμε? για δες πια εκδοση εχεις.. edit::S:S τωρα το ειδα..εχεις 32 bit με 4gb ram???βαλε 64 bit γρηγορα:P
oneofthem Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Υποπτευομαι πως το 1000αρι τροφοδοτικο μου δεν μπορει να ανταπεξελθει στις απαιτησεις ολοκληρου του συστηματος σε κατασταση πιεσης που προκλαλει το Crysis πχ η καποιο αλλο παιχνιδι και απλα παραδιδει πνευμα. Θα ηθελα να ακουσω ομως μερικες αποψεις πριν παω να δοσω 300 ευροπουλα να παρω καινουριο τροφοδοτικο αν είναι από τα νέα 80+ της CM το τροφοδοτικό θα πρεπε να είναι υπεραρκετό στα 1000 watt εκτός αν έχει βλάβη αν δεν είναι 80+ τότε είναι κακή αγορά αλλά δε χρειάζεσαι παραπάνω watt παρά μόνο ένα καλύτερης ποιότητας τροφοδοτικό σίγουρα πάντως δε χρειάζεται να δώσεις 300 ευρώ, το πολύ πολύ παίρνεις κανένα κομμάτι περισσευούμενο από το πλαίσιο σε εξευτελιστική τιμή, θέλει λίγο ψάξιμο βέβαια Εκτός οτι χαραμίζεις τον ισχυρό υπολογιστή σου σε 32bit λειτουργικό, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα τα προβλήματα με τις 4870x2 να εξαφανιστούν εαν περάσεις σε 64bit λειτουργικό, είναι γνωστά τέτοια προβλήματα σε κατόχους ATI x2 και σε αρκετές περιπτώσεις λύθηκαν με εγκατάσταση Vista 64 SP1. Δοκίμασε να περάσεις image την εγκατάσταση σου και με την ασφάλεια που σου παρέχει το image, περνάς τα 64bit ώστε να εξακριβώσεις τι φταίει. Αλλαγη λειτουργικου δυστυχως δεν ειναι εφικτη γιατι μετα για να ξαναστηθουνε ολα απο την αρχη θελω μια βδομαδα δουλεια :/ δυστυχώς είτε οφείλεται εκεί το πρόβλημα σου είτε όχι πρέπει να αλλάξεις λειτουργικό και για επεξεργαστή, μνήμες αλλά κυρίως για τις κάρτες που δεν θα παίξουν σε 32bit σωστά μάλλον δεν ξέρω με ποια λογική έβαλες 32bit αλλά προετοιμάσου να κάνεις αλλαγή λειτουργικού αφού ελέγξεις μνήμες και θερμοκρασίες
Zerotronic Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Τελικα βρηκα λυση στο προβλημα μου και θελω να τη γραψω σε περιπτωση που καποιος εχει παρομοιο προβλημα. Για καποιο περιεργο λογο που δεν εχω καταλαβει ακομα πως εκανα τετοια βλακεια ειχα συνδεσει την τροφοδοσια των καρτων γραφικων σε απλα molexακια χρησιμοποιωντας τα καλωδια που τις συνοδευουν στο κουτι. αυτο που εκανα και ολα παιξαν σωστα ηταν να χρησιμοποιησω τα 6πινα και 8πινα καλωδια του τροφοδοτικου στις καρτες και ολα πηγαν μια χαρα Ευχαριστω ολα τα παιδια που μπηκαν στον κοπο να μου απαντησουν. τελος καλο ολα καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.