Προς το περιεχόμενο

Σχολικό project σε τομέα ηλεκτρονικών.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξηγείς λίγο παραπάνω; Να φτιάξουν καμιά πλακέτα εννοείς; Θα καταλαβαίνουν όμως τι φτιάχνουν;

Νομίζω κάτι πολύ απλό και διασκεδαστικό είναι παραμόρφωση κιθάρας. Απλά κυκλώματα, εύκολα στην υλοποίηση, βγάζουν ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Πειράζοντας πράγματα θα βλέπουν και διαφορά στον ήχο κτλ. fun fun fun :-D

Σε σχολείο φαντάζομαι θα είναι δύσκολο να έχουν παλμογράφους, οπότε ίσως κάποια software λύση για simulation; Δεν ξέρω τι παίζει σε open source. (η οπτικοποίηση του σήματος βοηθάει στην κατανόηση, το πως παραμορφώνεται δηλαδή το σήμα)

Δημοσ.

Θέλουν περισσότερο κάτι σε ιδέα που μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίματα. Π.χ. μια χρονιά είχαν φτιάξει ένα μικρό panel που ακολουθούσε την πορεία του Ήλιου.

Εμένα θα μου άρεσαν τα πολύ απλά robot έντομα που παρουσιάζουν μία πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά και υπάρχει αρκετό υλικό για μελλοντικές χρήσεις. Κάπου είχα βρει ένα site με οδηγίες αλλά δεν μπορώ να το πετύχω. Θέλω να δω αν χρειάζονται προγραμματισμό ή αν είναι όντως τόσο απλά κυκλώματα όσο τα θυμάμαι.

Δημοσ.

Γεια σου gtroza! Είσαι πρώτος! Το τελευταίο είναι πολύ ενδιαφέρον.

Θέλουν σίγουρα προγραμματισμό τα έντομα γιατί έχουν pic μέσα.Αν μιλάμε για τα ίδια.

Είναι κάτι άλλα πολύ ποιο απλά. Με ένα κινητήρα 2 transistor και μερικά leds. Κυκλοφορούν μερικά videos αλλά δεν δίνουν οδηγίες.

-----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 04 : 31 : 54-----

Να ένα παράδειγμα.

http://www.gorobotics.net/articles/robots/how-to-build-a-simple-robot-beetle-robot

Δημοσ.

σ' ένα λεμόνι

βάζουμε ένα καρφί και ένα χάλκινο σύρμα

βγάζουν περίπου 0.5 volt

κάντε μιά μπαταρία με .... λεμόνια

θέλει μάλλον να έχουν επιφάνεια τα "ηλεκτρόδια"

δοκιμασμένο

γιατί κάνουμε ρεπορτάζ ! :mrgreen:

.

-----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 08 : 50 : 00-----

κάντε ένα αυτοκίνητο με δυο ηλεκτρικά ποδήλατα

.

Δημοσ.

Με μερικες λογικες πυλες φτιαξτε ενα μοντελο ανελκυστηρα. Πολυ ευκολο. Μια καμπινα με ροδακια γυρω γυρω, ενα διακοπτακι-αισθητηρας ανα οροφο, ενας διακοπτης κλησης ανα οροφο και ενα πανελ της καμπινας. Η προγραμματιστε ενα PIC ωστε ο ανελκυστηρας να δεχεται πολλαπλες κλησεις, να εχει προστασια διακοπης ρευματος και να επιστρεφει στο ισογειο μετα απο καποιο χρονο αχρησιας.

Δημοσ.

λοιπον εγω στην τεταρτη δημοτικου ειχα παρει μια πλακετα και ειχα φτιαζει ενα κυκλωμα με χρονοδιακοπτη το οποιο εντοπιζε την κινηση των δικων μου ( το βραδυ-μεσιμερι ) μετα την δουλεια και αναλογα με την ωρα ειτε σφυριζε για οσο χρονο ηθελα ειτε εσβηνε αυτοματα την τηλεοραση... στην δευτερη εκδοση του ενα μηνα μετα εβαλα να ανεργοποιειτε-απενεργοποιειτε ασυρματα και το μικρινα βαζοντας το μεσα σε μια θηκη για cd-dvd ! κανε κατι παρομοιο μπορει να εφαρμοστει απο ολα τα παιδια του δημοτικου ( και ειναι πολλα ) που τα ζαληζουν οι γονεις τους για την τηλεοραση, pc κ.α ( και αργοτερα καταντανε ανορθογραφα σαν και εμενα ! :-) )

Δημοσ.

firewalker, αν επιτρέπεται, είσαι δάσκαλος σε σχολείο; Βόλο;

(btw, κάτι φίλες μου από παιδαγωγικό μας δείξαν προχτές την εργασία τους για εκμάθηση ηλεκτρικού κυκλώματος στην πέμπτη δημοτικού :P )

Δημοσ.

Βασικά τρελό πρότζεκτ θα είναι πυροκροτητής με κινητό!Να δείς που θα σκιστούν να μάθουν πως δουλεύει.Είναι κ στο θέμα του κινηματογράφου...

Δημοσ.
(btw, κάτι φίλες μου από παιδαγωγικό μας δείξαν προχτές την εργασία τους για εκμάθηση ηλεκτρικού κυκλώματος στην πέμπτη δημοτικού :P )

Και μετά τους έδειξες τι άντρας είσαι; :P

Δημοσ.
Και μετά τους έδειξες τι άντρας είσαι; :P

και μετά περάσανε δυο μέρες και είδα αυτό το θέμα και το θημύθηκα, ξαναμμένε σύντροφε

Δημοσ.
και μετά περάσανε δυο μέρες και είδα αυτό το θέμα και το θημύθηκα, ξαναμμένε σύντροφε

Δυο μέρες άντεχες; Μπράβο... (Κάντο thread.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...