Προς το περιεχόμενο

Νεο PC :D

thrassivoulos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο κοπο και αρκετα εγκεφαλικα :cry: συναρμολογησα το παρακατω pc , και το βασικο το εκανα να bootαρει :lol:

MSI Eclipse c1366

Core i7 920

3x1gb Corsair TR3X3G1600C9

Thermaltake 850W Real Power

Asus GTX 285

Εχω το εξης παραξενο φαινομενο που με ανησυχει και συμβαινει στο 99% των power on που κανω:

Το pc κλειστο, παταω power on, το pc παιρνει ρευμα σαν να ανοιγει για 2-3 sec (εχει τοσα πολλα λαμπακια που αναβουν αυτο το mb :o ), μετα όλα σβυνουν για 3-4 sec kai μετα ξανα όλα παιρνουν ρευμα και bootαρει.

Εχω αλλαξει 3-4 pc και δεν μου εχει συμβει ξανα, να ανησυχω?

thx

Δημοσ.

Kάποια επιλογή στο bios πιθανόν να μην είναι σωστή, και κάθε φορά που boot-άρει κάνει reset.

Όταν κάνεις restart δεν στο κάνει έτσι?

Δημοσ.

Αυτο το κανει μονο οταν πατησω power on για να ανοιξει. Στο reset δεν το κανει. Ειχα πιστεψει οτι ετσι κανει boot μεχρι που σημερα το μεσημερι ανοιξε χωρις να το κανει. Το εκλεισα και ξαναδοκιμασα μετα απο λιγο και το εκανε παλι.

Δημοσ.

Οι γνωσεις μου για τις μνημες δεν ειναι και τοσο καλες οποτε ολα στο bios ειναι στο auto. Προσπαθησα να βρω καπου τα volt αλλα τα μονα stats που βρισκω ειναι τα SPD που αν δεν κανω λαθος ειναι αυτα που υποστηριζει η μνημη και οχι αυτα που δουλευει.

Οταν κανω boot βλεπω στα τεστ που κανει το μηνυμα DRAM FREQUENCY FOR DDR3 1333 MHz Three Channel, οποτε το triple channel δουλευει. To cpu-z δεν βλεπω να δειχνει voltage. Υπαρχει αντιστιχο software να δω τα βολτ?

CPU-z: DRAM FREQUENCY 668,5 (παιζει +- ελαχιστα)

FSB DRAM 2:10

CL 9.0 clocks

tRCD 9 clocks

tRP 9 clocks

tRAS 24 clocks

CR 1T

Δημοσ.

Ok δεν το γλιτωνω το εγκεφαλικο. Εγκατεστησα μερικα παιχνιδια και συμβαινει κατι το απιστευτο. Μολις τρεξω ενα παιχνιδι ακουγεται ενας ηχος σαν σφυριγμα μεσα απο το m/b και μαλλον απο την vga . Ειναι ενας ηχος σαν να παρεμβολες απο ραδιοφωνο και ακουγεται μεσα απο καποιο chip νομιζω. Ακουγεται ακομα και οταν τρεξω το σκακι των vista. Μηπως παιζει κανενα conflict η προβλημα με γειωση? Τα μονα που εχω πανω στο m/b ειναι η soundlaster στην pci express και η vga ακριβως κολητα. Οι θεσεις ειναι οι προτεινομενες απο το manual.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...