giorgos147 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Γεια σας παιδιά. Έχω κάτι ερωτησούλες που θέλω να κάνω για να μη ψάχνω με τις ώρες...Όσοι λοιπόν μπορείτε να μου τις λύσετε,πείτε 1)Αν κάνω o/c τον 8400 α)Χάνω εγγύηση; β)Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να...καεί... γ)Πόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής του; δ)Αν καεί...Έχω δικαίωμα αλλαγής με την εγγύηση; Και... 2)Με την stock ψύχτρα του...Ξέρει κανείς μέχρι πόσο περίπου μπορώ να τον φτάσω(έχω την asus p5q) 3)Που μπορώ να βρω τον οδηγό που έχει φτιάξει μέλος απο εδώ για υπερχρονισμό;Έχω ψάξει και δεν τον βρίσκω. Ευχαριστώ πάρα πολύ
1000 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171
giorgos147 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171 Νά΄σαι καλά.Ευχαριστώ πολύ Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος στα άλλα;
nick#18 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 το να καει εξαρτατε απο το voltage που θα ανεβασεις.... το overclock σημερα ειναι πολυ ασφαλες γενικα... για διαρκεια ζωης δεν ξερω ας σου πει καπιος αλλος... τωρα με την stock ψυχτρα δεν κανεις και πολλα... λογο θερμοκρασιας
phanispal Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 1.α. Αν γίνει κάτι και τον πας πίσω και τους πεις οτι έκανες προσπάθεια να τον ανεβάσεις, λογικό είναι να πάρεις ξέρεις τι... β. Είναι σχεδόν αδύνατο να καεί. Αν εφαρμοστεί πολλή τάση, το πιθανότερο είναι να μη μπουτάρει. Αν ανέβει πολύ η θερμοκρασία, θα κάνει auto shutdown. γ. Επεξεργαστής ο οποίος τρώει νορμαλ ρεύμα και όχι με τη σέσουλα και δε λειτουργεί συνεχώς σε απαγορευτικές θερμοκρασίες, δεν παίζει να χάνει χρόνο ζωής. Ακόμα και να χάνει θα υπέθετα κάτι σαν 2 χρόνια στα 10 π.χ. δ. Αν καεί και δεν καταφέρεις να πείσεις τους υπαλλήλους οτι κάηκε για διαφορετικό λόγο, λογικά χάνεις το δικαίωμα του RMA. 2. Σε γενικές γραμμές θα μπορείς να τον πας στα 3.6GHz (με το standard 400*9), χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις ρεύματα. Αυτό εξαρτάται από το τι κομμάτι θα σου πέσει, τι μητρική έχεις, πόσο καλά ψύχεται, τι μνήμες έχεις κ.α.
javavall Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μια σύντομη ερώτηση και από μένα, μιας και άνοιξε αυτό το θέμα. Για τις παλιές cpu (p3,p4) ισχύουν τα ίδια?
phanispal Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Εκτός από το 2. σε γενικές γραμμές τα ίδια. Σε τι αναφέρεσαι ακριβώς όμως; Στις εγγυήσεις ή στη διάρκεια ζωής κλπ.;
javavall Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Καλά τι εγγύηση για pc 7-8 ετών... px έναν p3, ένα ασφαλές overclock πόσο θα μπορούσε να τον πάει? ; Όχι ότι θα γίνει και κάτι άμα καεί.. απλά να έχουμε κάτι να παίζουμε
Delirium Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 px έναν p3, ένα ασφαλές overclock πόσο θα μπορούσε να τον πάει? ; Όχι ότι θα γίνει και κάτι άμα καεί.. απλά να έχουμε κάτι να παίζουμε Αναλογως cpu και μητρικη, υπολογιζε + 20% με ασφαλεια, ως και 50% πηγαινουν, αλλα εκει vivere pericolosamente!
ArisG88 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Καλά τι εγγύηση για pc 7-8 ετών... px έναν p3, ένα ασφαλές overclock πόσο θα μπορούσε να τον πάει? ; Όχι ότι θα γίνει και κάτι άμα καεί.. απλά να έχουμε κάτι να παίζουμε Δεν θα δεις καμια διαφορα οτι και να κανεις σε P3 δυστυχως
phanispal Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Ποιος κλοκάρει αποκλειστικά για την αύξηση των επιδόσεων; Ελάχιστοι νομίζω...
giorgos147 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Ποιος κλοκάρει αποκλειστικά για την αύξηση των επιδόσεων; Ελάχιστοι νομίζω... Γιατί;Συνήθως γιατί κλοκάρουν;
phanispal Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Το πιο ωραίο κομμάτι κατ' εμέ στο o/c είναι το ψάξιμο, το διάβασμα, το trial and error, γενικά όλη η διαδικασία μέχρι να φτάσεις το hardware στα όριά του. Το να rippάρεις ένα .mp3 ή μια ταινία στο 80%-90% του αρχικού χρόνου οκ, κάτι είναι (ίσως όχι λίγο), αλλά προσωπικά δεν είναι ο μόνος λόγος που κλοκάρω.
mits@kos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2009 ^^ What he said. Έχεις κάποιο όφελος, αλλά όταν με τον 8400 στα 4GHz κερδίζεις μόνο 2-3 FPS στο Warhead, καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν το βλέπεις στα παιχνίδια πχ... Σε άλλες εφαρμογές βρίσκεις διαφορές, αλλά το καλύτερο σημείο είναι να βλέπεις το SuperPi 1M να πέφτει 4-5 sec
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.