Προς το περιεχόμενο

αυξηση εμβελειας wi-fi σηματος σε πολυκατοικια!

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η κοπελα μου ρωτα:

εχει ρουτερ με ασυρματο wifi στο ισογειο μιας πολυκατοικιας (στο γραφειο του πατερα

της )

το σπιτι ττης βρισκεται στον 2ο οροφο της πολυκατοικιας .

για να μην κανει νεα συνδεση adsl στο σπιτι της ,μπορει να εκμεταλλευτει το wifi για

περιστασιακη χρηση με λαπτοπ??

της προτεινα , αλλα δεν ξερω αν θα εχει προβληματα λογω του τσιμεντου(η

πολυκατοικια εχει πολυ πανω της, λογω αντισεισμικου κανονισμου)

ή να βαλει ενα usb wireless ή κεραιουλα στο λαπτοπ της

ή ενα repeater / access point στο 2ο οροφο (ή πρεπει να τοποθετηθει σε χαμηλοτερο

οροφο)

σας ευχαριστω για το χρονο σας και την βοηθεια σας

Δημοσ.

Ενα καλωδιο utp το συνδεεις με το υπαρχον modem/router του πατερα στο ισογειο.

Απο τον φωταγωγο το ανεβαζεις μεχρι οσο πανω παει, κανε και καμια τρυπα στον τοιχο για να βγεις φωταγωγο, μη τον λυπασε τοιχος ειναι.

Αν καταφερεις και το περασεις μεσα στο σπιτι με τροπο που θα σου πω παρακατω εχει καλως. Αν δε τα καταφερεις βαλε ενα repeater / access point εκει που εχεις φτασει το καλωδιο, οσο ποιο κοντα γινεται στον δευτερο οροφο.

Συνηθως τα καλωδια της τηλεορασης τα περνανε απο την ταρατσα στον φωταγωγο και μετα με ενας σωληνα μεχρι τα δωματια. Αν βρεις εσυ εξω απο τον φωταγωγο του διαμερισματος στον δευτερο τον σωληνα της τηλεορασης ,περνα απο εκει μεσα το utp και θα φτασεις μεχρι οποια μπριζα τηλεορασης θελεις.

Δημοσ.
η κοπελα μου ρωτα:

εχει ρουτερ με ασυρματο wifi στο ισογειο μιας πολυκατοικιας (στο γραφειο του πατερα

της )

το σπιτι ττης βρισκεται στον 2ο οροφο της πολυκατοικιας .

για να μην κανει νεα συνδεση adsl στο σπιτι της ,μπορει να εκμεταλλευτει το wifi για

περιστασιακη χρηση με λαπτοπ??

της προτεινα , αλλα δεν ξερω αν θα εχει προβληματα λογω του τσιμεντου(η

πολυκατοικια εχει πολυ πανω της, λογω αντισεισμικου κανονισμου)

1. ή να βαλει ενα usb wireless ή κεραιουλα στο λαπτοπ της

2. ή ενα repeater / access point στο 2ο οροφο (ή πρεπει να τοποθετηθει σε χαμηλοτερο

οροφο)

σας ευχαριστω για το χρονο σας και την βοηθεια σας

1. Αυτο γιατι το προτεινεις; Δεν εχει απο μονο του το Laptop ασυρματη καρτα δικτυου;

2. Καλη λυση, αν μπορεσει να περασει καλωδιο πχ μεσα απο το φωταγωγο, μεχρι τον ιδιο οροφο που μενει, και αφηνει το AP ειτε απο εξω απο το παραθυρακι του φωταγωγου, ειτε πιο μεσα (οσο ειναι εφικτο, ωστε να μην μπλεξει με καλωδια τρευπες κλπ.)

Δημοσ.

το καλωδιο το ξεχναμε παιδια , για ασυρματη λυση υπολογιζα ,

αν γινεται τιποτα αλλιως .....οτε.... τι να γινει.

ευχαριστω παντως ολους σας

Δημοσ.
...Αν το routeraki εχει αποσπώμενη κεραία με βύσμα SMA, τότε ίσως αν

βιδώσεις αυτή την κεραία http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612304

που θα ενισχύσει το σήμα κατα 5db, να μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου.

Και να ψηθει ακομα περισσοτερο ο εγκεφαλος σου! Παιδια γενικα τα ασυρματα ειναι βλαβερα, αν εχεις διπλα σου και ενισχυμενη κεραια, τοτε τα κανεις χειροτερα. Κεραιες για εξτρα σημα θα προτεινα μονο αν γινεται περιστασιακη χρηση ή οταν ειναι καποιος εξω οποτε και καθεται λιγο. Δηλαδη για μονιμη λυση καλο θα ητανε να μην εχεις μεγαλες κεραιες γυρω σου.

Δημοσ.
Και να ψηθει ακομα περισσοτερο ο εγκεφαλος σου! Παιδια γενικα τα ασυρματα ειναι βλαβερα, αν εχεις διπλα σου και ενισχυμενη κεραια, τοτε τα κανεις χειροτερα. Κεραιες για εξτρα σημα θα προτεινα μονο αν γινεται περιστασιακη χρηση ή οταν ειναι καποιος εξω οποτε και καθεται λιγο. Δηλαδη για μονιμη λυση καλο θα ητανε να μην εχεις μεγαλες κεραιες γυρω σου.

εφ οσον το router δεν ειναι κολλημενο στο κεφαλι σου δεν υπαρχει προβλημα

Δημοσ.

Καλημέρα,

Χωρίς να θέλω να εισβάλω στο θέμα αλλά για να μην ανοίγω καινούριο, μπορεί κάποιος να μου περιγράψει πώς θα μπορέσω να "πιάσω" καλύτερο σήμα σε ξεκλείδωτο wifi? Και να μου προτείνει μια οικονομική λύση..

Έχω φορητό και αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι να πάρω ένα usb wifi adaper και να το βάλω κοντά στο παράθυρο και μετά με καλώδιο θα το συνδέσω στο laptop που είναι στο σαλόνι πχ. Αλλά με τί καλώδιο? Πού θα συνδεθεί το usb που θα είναι κοντά στο παράθυρο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Αν βαλεις μακρύ καλώδιο σε usb το πιο πιθανο είναι να μην λειτουργεί το wifi adapter. Αντι να κανεις όλα αυτά βάλε internet!!! : )

Δημοσ.

Η λύση να βάλω ιντερνετ την έχω απορρίψει προς το παρόν γιατί ήδη δεν έχω σταθερό τηλ. και επίσης υπάρχει ενδεχόμενο μετακόμισης.. Για ασύρματο δε το σκέφτομαι γιατί μου φαίνεται ακριβό. Εξάλλου, δε θέλω να κλέβω με τις ώρες και τα κατεβάζω τα κερατά μου, απλά να συνδέομαι μερικές φορές για να τσεκάρω mail και τέτοια.

Είχα δει σε γνωστό μου που είχε ένα wifi usb στο παράθυρο, το είχε κουμπώσει σε μια βασούλα, (δε ξέρω πως λέγεται αυτή η συσκευή) και με καλώδιο το σύνδεε σε θύρα usb στο σταθερό του. Και είπα μήπως ξέρει κανείς αν είναι καλή λύση και τί ακριβώς να αγοράσω..

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές λύσεις, όλες βασισμένες σε usb καλώδιο.

1. Βάζεις το usb wifi adapter στο παράθυρο και μετά με καλής ποιότητας usb καλώδιο 3 μέτρων (κάνει γύρω στα 8-10 ευρώ) το φέρνεις στο pc.

2. Ίδια λύση με πριν, μόνο που αν θες το καλώδιο να είναι 5 μετρων (πάντα καλή ποιότητας) θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα hub usb με αυτόνομη τροφοδότηση για να δίνει ρεύμα στο καλώδιο, δηλ. usb wifi adapter -> usb καλώδιο -> usb hub -> pc

3. Υπάρχουν ενεργά καλώδια usb 5 μέτρων που μπορείς να ενώσεις μέχρι 4 στη σειρά και έτσι να έχεις μήκος 20 μέτρα. Το κάθε καλώδιο στοιχίζει γύρω στα 20 ευρώ.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ φίλε kpartsi!

Αυτά τα καλώδια καλής ποιότητας που λες, έχεις να μου προτείνεις κανένα ? Μπορείς να μου δώσεις κανένα link για την πρώτη λύση πχ.?

Για usb adapters έλεγα για Asus Wireless USB Adapter 54Mbps ή MSI US60SE WIRELESS 11G TURBO G USB DONGLE.

Σ' ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Ένας ξαδερφός μου είχε το ίδιο πρόβλημα. Το σπίτι 2 ορόφους πάνω από το γραφείο, και ήθελε ίντερνετ από το γραφείο του. (γραφείο στον ημιόροφο, σπίτι στον 2ο και 3ο)

Αρχικά σιγουρεύτηκα ότι το ασύρματο δίκτυο έπιανε, έστω και με ελάχιστο σήμα στο σπίτι. Πήγα στον 2ο όροφο στο σημείο που ήξερα ότι το ρούτερ είναι ακριβώς από κάτω .

Το router είχε κεραία με δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης. Την ρύθμισα ώστε να είναι οριζόντια. (Το επίπεδο εκπομπής μιας τυπικής κεραίας είναι κάθετο σε αυτή. Για να πιάνουν στον ίδιο όροφο τις βάζεις κάθετα. Για να πιάνουν στους πάνω και κάτω ορόφους τις βάζεις οριζόντια).

Στην συνέχεια επειδή ήθελε κάλυψη σε όλο τον 2ο και 3ο όροφο, τοποθέτησα εκεί που έπιασα δίκτυο ένα repeater (συγκεκριμένα αυτό http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=278082), το ρύθμισα να συνδεθεί στο router του και αυτό ήταν. Εννοείται και εδώ γύρισα οριζόντια την κεραία για να πιάνει καλύτερα.

Πλέον έχει ασύρματο ίντερνετ παντού.

Το συγκεκριμένο router του το είχα πάρει πριν από 2-3 χρόνια 50 ευρώ, δεν ξέρω αν είναι ακόμα διαθέσιμο αλλά σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα και από άλλες εταιρείες.

Αν το δοκιμάσεις και δεν πιάνει πρόσεξε την θέση που θα το τοποθετήσεις, να μην υπάρχουν στο ενδιάμεσο δοκάρια, τοίχοι (αν δεν είναι στο περίπου στην ίδια κατακόρυφο), κτλ.

Δημοσ.

Παιρνεις ενα wireless access point και τελειωσες, το βαζεις καπου στο μπαλκονι σου ή σε καποιο παραθυρο, πετας πανω και μια μεγαλυτερη κεραια αν δεν σου κανει η default και ξεμπερδευεις. Ουτε καλωδια ουτε τιποτα, ενα wireless access point και μετα θα εχεις ιντερνετ ανετα σε ολο το σπιτι σου. Ιδιως αν το βγαλεις στο μπαλκονι θα εχεις και καλυτερο σημα με αλλα δικτυα που ισως εχεις στην περιοχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...