Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

it είναι το σωστό αν αναφέρεσαι στην εταιρία. Αν μπορεί να αναφέρεσαι στους ανθρώπους που την απαρτίζουν τότε μπορεί να γράψεις και they αλλά στο παράδειγμα που θέτεις δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον να εξάγω κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Εξαρτάται από το ύφος προφανώς.

Πιο πολύ μ' αρέσει και μένα το we/they.

Δημοσ.

Ρε μη γράφετε ότι θέλετε...το θέμα δεν είναι 100% επιλογή του ατόμου. Ειδικά αν το κείμενο είναι νομικής φύσεως (αλλά προφανώς ισχύει και γενικά), η εταιρία είναι ΜΙΑ νομική οντότητα, συνεπώς πρέπει να της αναφέρεται κανείς στον ενικό. Το σωστό είναι it, απλώς σε καθημερινό λόγω δύναται να χρησιμοποιηθεί και το they.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

δεν ειμαι σιγουρος μιας και δεν ξερω τι σημαινει η λεξη

αλλα οι συνηθες ατακες γυρω απο το dissertation ειναι: engage in, completing, writing 

Δημοσ.
Δεν υπάρχει επίσημος κανόνας ειδικά για αυτή την περίπτωση στην αγγλική (τουλάχιστον δεν τον έχω εγώ υπόψιν μου)

Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι όταν αναφέρεσαι στην εταιρία σαν οντότητα (entity) χρησιμοποιείς το it όταν αναφέρεσαι σε πράξεις που προκύπτουν από τους μετόχους της εταιρίας η σε βούληση της εταιρίας που εκφράστηκε διαμεσου του συμβουλιου της κτλ μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις το they είτε το όνομα της εταιρίας σαν υποκείμενο.

Παίζει ρολο και το είδος της εταιρίας κάποιες φορες πχ αν δεν είναι ανώνυμη ltd inc κτλ κτλ (απρόσωπη πιο απλά) τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο άνετα το they

όλα αυτά βεβαια είναι λίγο πολύ λεπτομέρειες κατά την άποψη μου και αν σε ανησυχεί τόσο πολύ χρησιμοποίησε το it ή/και το όνομα της εταιρίας αποκλειστικά για να είσαι safe :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...