Προς το περιεχόμενο

Για εργενηδες......και βαριεστημενους

memtsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγω νομιζω οτι αν το σπιτι ειναι φλατ μια χαρα θα κανει την δουλεια

απλα το ενεργοποιεις το πρωι φευγοντας για την δουλεια και γυριζοντας το απογευμα πιστευω θα εχει τελειωσει

Τωρα που το ξανασκεφτομαι αυτο θα εχει τον αλγοριθμο που έχει η ρουτίνα fill που γεμίζει ένα σχήμα με χρώμα στο paint ή στο photoshop.

Οπως βλεπετε στα σχηματα (2 περιπτώσεις εκανα) ξεκιναμε απο την κοκκινη βούλα(!!!) ακολουθεί τη γραμμή (πανω κάτω) και καλυπτει το χώρο και φτανει στη μπλε. Πως θα φτασει μετα ομως στην πρασινη βούλα οεο? Για να συνεχισει το υπολοιπο σπιτι; Μαλλον GPS δεν εχει η συσκευή ε; Μαλλον θα επιστεψει στο περιπου; Δηλαδή μετραει πόσα βήματα (ροδιές) εκανε (πανω κατω πλαγια;) ε; Σιγουρα θα εχει αποκλιση αρα θα μενει σκονη καπου. Μηπως λειτουργεί για ενα δωματιο μόνο;

post-53022-129062987178_thumb.jpg

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν νομιζω οτι παιζει με αλγοριθμο,τελειως στο random πρεπει να γυρναει αλλα ακομα και ετσι η δουλεια γινεται αλλα πολυ ποιο αργα

ετσι τουλαχιστον φαινεται απο το site τους στο hard to reach places

http://www.irobot.com/hrd_right_rail/roomba_rr/roomba_560/Roomba560_rr_howitworks.html

Δημοσ.

Έχω το παλιότερο μοντέλο.

Ήταν το πρώτο μου οικιακό ρομπότ και δεν θα μετανιώσω την αγορά του ;-)

Το δικό σου μοντέλο είναι αρκετά καλύτερο από όσο γνωρίζω και έχει και καλύτερες μπαταρίες που είναι το σημαντικό.

Το βάζεις σε ένα δωμάτιο και πηγαίνεις αλλού, καθώς του παίρνει ώρα.

Βεβαία τον πρώτο καιρό θα πρέπει να είσαι από πάνω του και να το παρακολουθείς.

Κορυφαίο εξάρτημα το virual wall!

Λ.χ. συχνά το έβαζα στην ευθεία της τηλεόρασης ώστε να μην πάει να μπλέξει με τα καλώδια από πίσω.

Προσοχή όπως τα περισσότερα κατοικίδια και αυτό μασάει κορδόνια :-)

Δημοσ.
δεν νομιζω οτι παιζει με αλγοριθμο,τελειως στο random πρεπει να γυρναει αλλα ακομα και ετσι η δουλεια γινεται αλλα πολυ ποιο αργα

ετσι τουλαχιστον φαινεται απο το site τους στο hard to reach places

http://www.irobot.com/hrd_right_rail/roomba_rr/roomba_560/Roomba560_rr_howitworks.html

Παω στοιχημα για ενα σαλονι 6χ8 με αρκετα επιπλα ή θα χρειαστεί 15 ώρες ή θα αφήνει μερη με σκονη. Οπως είδατε δίπλα στα ποδαρακια απο τα επιπλα.

Παντως περιμενω το review από το φίλο με ανυπομονησία :-D

Δημοσ.
Παω στοιχημα για ενα σαλονι 6χ8 με αρκετα επιπλα ή θα χρειαστεί 15 ώρες ή θα αφήνει μερη με σκονη. Οπως είδατε δίπλα στα ποδαρακια απο τα επιπλα.

Παντως περιμενω το review από το φίλο με ανυπομονησία :-D

ενταξει μωρε,απλα το αφηνεις μονιμως να γυρνοβολα μεσα στο σπιτι:-D

οπως ειπε και καποιος παραπανω υπαρχουν και ποιο φτηνα (~100+€) αλλα δεν ξερω αν εχουν το κολπο με την αυτοματη επαναφορτιση

Δημοσ.

Δουλεύει με φωτοκύτταρα ώστε να ανιχνέυει το χώρο.Δεν έχει προκαθορισμένες θέσεις.Πάει όπου θεωρούν σωστό τα αισθητήρια του.Πάντως μου αρέσει ο τρόπος που κινείται στο βίντεο.Αν είσαι δε και χασομέρης μπορείς να κάθεσαι να το βλέπεις,πλάκα έχει.Από θόρυβο τι λέει;

Δημοσ.
Βλακεία να μην έχει κάποιο αλγορυθμο και να κινήται τελείως τυχαία.......

Έτσι κάνει σπατάλη μπαταρίας και χρόνου.... και έχει και 400..!

Αλγόριθμο έχει γιατί έχει μικροελεγκτή μέσα.Απλά δεν είναι τόσο προκαθόρισμένος όσο έγραψε ο φίλος παραπάνω.

Δημοσ.

Τι εννοείς προκαθορισμένος..?! Δεν το έθεσα μάλλον καλά... εντάξει μπορεί να έχει αλγόρυθμο αλλά όπως φένεται από το πως κινήται(τυχαία ή σχεδόν τυχαία) δεν αποδίδει και πολύ ... Περνάει πάρα πολλές φορές από τα ίδια σημεία...

Δημοσ.
Τι εννοείς προκαθορισμένος..?! Δεν το έθεσα μάλλον καλά... εντάξει μπορεί να έχει αλγόρυθμο αλλά όπως φένεται από το πως κινήται(τυχαία ή σχεδόν τυχαία) δεν αποδίδει και πολύ ... Περνάει πάρα πολλές φορές από τα ίδια σημεία...

αν δειτε προσεκτικα το βιντεο κανει το εξης. βασικα αν καταλαβα καλα η συσκευη εχει 4 mode.

1)απο εκει που ξεκιναει κανει ενα outward spiral, δηλαδη μια σπειροειδη κινηση που ολο και ανοιγει σε διαμετρο. σα κοχυλι το φανταζομαι( δε το εχω δει)

2) κανοντας την κινηση (1) μολις συναντησει εμποδιο αρχιζει και παει....τοιχο-τοιχο (μη σε πετυχω, που λενε!) ακολουθοντας συγκεκριμενη φορα.

3)μετα απο λιγο μπαινει σε ενα free-mode φανταζομαι οποτε και αρχιζει να κινειται σα χαζο εδω και κει και καθε φορα που βρισκει εμποδιο αλλαζει κατευθυνση, ελπιζοντας ετσι να καλυψει ολο το χωρο.(σα φλιπερακι ενα πραγμα, σκουνταει καπου αλλαζει πορεια)

4)αν καπου νιωσει οτι εχει πολυ βρωμια (μεσω ακουσματος της κρουσης των θραυσματων με τη συσκευη καθως τα ρουφαει) κανει επιτοπου μια στροφη για να καθαρισει και καλα πιο αποτελεσματικα.

5)οταν νιωθει οτι τελειωνει η μπαταρια του (αν μπορει να λαβει το σημα που εκπεμπει η βαση, ειναι στο ιδιο δωματιο με τη βαση δηλαδη), ακολουθει το σημα μεχρι να φτασει στη βαση και να παρκαρει.

τωρα οι φαροι και τα σχετικα δε ξερω πως ακριβως το κατευθυνουν(πως αντιδρα δηλαδη), θα το δω και θα σας πω.

βεβαια απ' οτι σκεφτομαι το (4) δε θα λειτουργει πολυ καλα σε μενα γιατι εχω 3 μεγαλα δωματια ενα χωλ και ενα διαδρομο στο σπιτι.εδω καμια φορα το βραδυ οταν σηκωνομαι εγω για νερο κουτουλαω σε τοιχους, θα βρισκει αυτο το δρομο του?!!ελεος!τελος παντων θα πειραματιστω με διαφορες θεσεις για τη βαση και θεσεις εναρξης λειτουργιας και θα σας πω αποτελεσματα.

αυτο παντως που μου κινεισαι το ενδιαφερον ειναι το εξης. υπαρχει παρα πολυ πραγμα στο ιντερνετ απο τυπους που κανουν hack τα roomba. αυτο το πραγμα εχει και ενα τηλεχειρηστηριο (το πηρα και αυτο).μπορεις επισης να του βαλεις με mod bluetooth interface που το ελεγχεις κανονικα.μπρος,πισω,δεξια, αριστερα, σπουπα ον-οφ με κινητο τηλεφωνο παρακαλω κλπ κλπ.

οποτε λεω εγω τωρα. αν κανεις ενα καλο-λεπτομερες σχεδιαγραμμα του χωρου σου. το φορτωσεις σε εναν υπολογιστη (με προγραμμα που εχεις φτιαξει ή κατι αναλογο τεσπα) δε μπορει ο υπολογιστης να του λεει μεσω bluetooth που να παει και που να σκουπισει?(ο υπολογιστης θα παιρνει δεδομενα απο το προγραμμα) για να το κανεις πιο effective (γιατι οσο καλος και να ειναι ο αλγοριθμος, δε παυει να ειναι λιγο πολυ τυχαιος ή τελος παντων να βασιζεται στη λογικη της δοκιμης και πλανης).

εγω δεν εχω τοσες γνωσεις προγραμματισμου ειναι η (πικρη) αληθεια. υπαρχει κανεις απο εσας που να εχει γνωσεις και κυριως ορεξη να κανουμε κατι τετοιο??βαζω το terrain(σπιτι μου, κατασκοτωθηκα!!), το ρομποτ, τα σχεδια (κανενα AutoCAD η κατι τετοιο) και οσα εξοδα προκυψουν για hardware και πολυ βοηθεια οπου μπορω σε προγραμματισμο προφανως.

νομιζει κανεις οτι μπορει να τα καταφερει. ψηνεται κανεις???

οσον αφορα αυτο με τον ελεγχο απο υπολογιστη, σκεφτομουν τροπους με τους οποιους το ρομποτ απο τη στιγμη που φευγει απο τη βαση να μπορει να τσεκαρει τη θεση σε 2-3 σημεια σε ολο το σπιτι(πχ το κεντρο καθε δωματιου με μια βουλα στο πατωμα). εχω ψαξει λιγο landmarks λεγονται κατι τετοια κολπα.

δινω λινκς για βιντεο.

απο το βιντεο (α) με το κινητο και το bluetooth που ειναι παρακατω σκεφτηκα το εξης. το κατευθυνεις εσυ μια φορα σε ολο το σπιτι το ρομποτακι και το ελεγχεις που θα παει, κανεις record τις κινησεις του και μετα προφανως σωζεις τις κινησεις αυτες και τις "ξανατρεχεις" την επομενη φορα που θες να σκουπισει. βαζεις και το κινητο (ανοιχτο να δινει τις εντολες μεσω bluetooth) και το κολλας με λιγη μονωτικη πανω στο ρομποτακι να μη χασει το σημα, και κανουν μαζι βολτα και καθεσαι και τα βλεπεις και αναρωτιεσαι γιατι τοσο καιρο σκουπιζες και ιδρωνες......(πλακα κανω!)

τραγικο δεν ειναι??

τα διντεο λοιπον.

(α)

http://revver.com/video/60556/roombactrl-bluetooth-cell-phone-control-of-roomba/

(B)

http://www.engadget.com/2006/02/15/how-to-control-roomba-via-usb-or-bluetooth/

©

http://hackingroomba.com/projects/roombactrl-cell-phone/

(d)

http://blog.makezine.com/archive/2006/02/how_to_roomba_bluetooth_interf.html

κυριως α και d κοιταξτε.

Δημοσ.
Η γυναίκα που καθαρίζει, πάντως, δε χρειάζεται τόση ανάλυση.

ναι, αλλα τη γυναικα δε μπορεις να την αφησεις σπιτι να καθαριζει και συ να πας για μπυρες με την παλιοπαρεα!

και επισης το roomba δε νομιζω να θελει να "γνωρισει τους φιλους σου", ουτε σου λεει "μωρο μου κουραστηκα απο το καθαρισμα, δεν εχω ορεξη για τιποτα αποψε!"

τεσπα πολυ σεξυστικα ολα αυτα και θα μας την πεσουν στο τοπικ.

εξαλλου μη συγκρινουμε ανομοια μεταξυ τους. αλλο ενα χαζορομποτακι και αλλο μια γυναικα. μη τρελαθουμε.. η γυναικα μαγειρευει κιολας....

λεμε καμια μλκ για εσωτερικη καταναλωση, οχι γιατι τα πιστευουμε.

τελος απο μενα, το παρατραβηξα

Δημοσ.

Η αλήθεια ότι σκευτόμουν και γω έναν τρόπο για να δουλέψει αποτελεσματικά χωρίς περιτές κινήσεις και το κυριότερο για οποιοδήποτε χώρο...γιατί το να σκουπίσεις όλο το δωμάτιο χειροκίνητα και καταγράφοντας τις κινήσεις να το βάλεις να τις επαναλαμβάνει είναι το εύκολο...άσε που θα υπάρχει πρόβλημα με μετακινήσεις επίπλων καρεκλών κλπ που θα είναι εμπόδια ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σύμφωνα με την καταγεγραμμένη διαδρομή και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να παρακάμψει....ή να ξαναπρογραμματιστεί ολίγον τι κουραστικό...

Αν σκευτώ κάτι θα ενημερώσω...

Ένα βασικό που πρέπει να ξέρουμε είναι τι δυνατότιτες έχει που μπορούμε να εκμεταλευθούμε...πχ μέτρηση απόστασης που διανοίει, ποσότητα σκουπιδιών, ρύθμιση ταχύτητασ...κλπ

Δημοσ.
ναι, αλλα τη γυναικα δε μπορεις να την αφησεις σπιτι να καθαριζει και συ να πας για μπυρες με την παλιοπαρεα!

says who ?

εξαλλου μη συγκρινουμε ανομοια μεταξυ τους. αλλο ενα χαζορομποτακι και αλλο μια γυναικα. μη τρελαθουμε..

και όπως θα έλεγε και ο Μοντεχρήστος ... "Που να βρω roomba που να ράβει κουμπιά"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...