giorgos147 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σας παιδιά... Μόλις είδα αυτό το θέμα,άρχισα να το ψάχνω γιατί έχω και εγώ ένα ίδιο θα έλεγα πρόβλημα... Το πρόβλημα είναι οτι όταν λειτουργεί η κάρτα...Σφυράει. Το πρόβλημα εμφανίστηκε καθώς άρχιζα το crysis,εκεί που φορτώνει,αλλά μετά απο ψάξιμο το κάνει και αλλού και το κάνει επίσης και όταν κάνω artifact scanning.Το παράξενο είναι οτι κάνει και έναν πολύύύ μικρό ήχο όταν πατάω το κουμπί έναρξης των vista και ανεβοκατεβάζω το δείκτη του ποντικιού πάνω-κάτω στα προγράμματα. Αφού το έψαξα και έκανα και επανεγκαταστάσεις drivers,χαμήλωσα τα ρολόγια(μνήμη+πυρήνα) στη κάρτα,έβαλα το αυτί μου απο την εξωτερική μεριά του κουτιού στο ανεμιστηράκι και άκουσα αυτό το σφύριγμα.Κόλλησα μετά το αυτί μου και εκεί που βγάζει το dvi/s-video κ.λπ. η κ.γραφικών μου και δεν ακουγόταν πολύ αυτός ο ήχος.Άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω δεν έχω.Καμιά ιδέα; Να σημειώσω οτι άλλαξα και τα καλλώδια τροφοδοσίας της κ.γραφικών αλλά δεν είδα φως... Ευχαριστώ πολύ.Καλό σας βράδυ.
rible Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα , έχω και γω περίπου το ίδιο πρόβλημα και από ότι φαίνεται όντως βρίσκεται στο τροφοδοτικό . Ακούγεται όπως και σε σένα στο scroll up-down , στα games ,κυρίως όταν παίζω σε windowed mode αλλα και στα video . Πειραματίστηκα με διαφορες ρυθμίσεις στην κάρτα γραφικών και ο θόρυβος μειώθηκε αρκετά όταν "ρύθμισα" το v-sync στο force on (έχω nvidia gtx 285 και PSU το "Coolermaster" M700 Real Power) , σχεδόν δεν το ακούω καθόλου τώρα , παρ' όλα αυτά θα το γυρίσω πίσω μιας και το PC είναι καινούργιο και δεν θέλω να το πάρει αμπάριζα το PSU . Έχω αντίστοιχο θέμα εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=302653 , λύση μάλλον είναι η αντικατάσταση ... Αυτά...
giorgos147 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Και εσύ τα ίδια ε; Δε μπορώ να καταλάβω κάτι ρε γαμώτο όμως... Όταν είχα πρωτοπάρει τον υπολογιστή αυτός ο θόρυβος ήταν πολύ έντονος.Μετά απο λίγο ζόρισμα του κ.ε. με το orthos σαν να κατέβηκε κάπως.Γενικότερα,αν τρέχω orthos και κάνω artifact scan με atitool ας πούμε,αυτός ο ήχος δεν ακούγεται πολύ.Ακούγεται πιο σιγά και κάπως διακεκομμένος. Κάτι μου λέει οτι παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής.
rible Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Xμμ λες και μένα με τον καιρό να ξεθυμάνει αυτός ο θόρυβος ? Μήπως δοκίμασες να θέσεις το Vsync force on από το Catalyst center ? Πάντως το σφύριγμα παίζει διαφορες "μελωδίες" , πχ αν έχω ένα game σε παύση ακούγεται υψίσυχνο , άλλες φορες διακεκομμένο όπως λες και εσύ . Πάντως με τον επεξεργαστή (έχω Intel i7 920 με Asus P6T Deluxe) δεν βλέπω να έχει κάποια σχέση μιας και όταν κάνω extract κάτι η video encoding, εφαρμογές τέλος πάντων που τον ζορίζουν κάπως δεν ακούγεται απολύτως τίποτα . Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει ακριβώς και γιατί ... Το σίγουρο είναι ότι είναι κάτι μεταξύ PSU-κάρτας γραφικών .
giorgos147 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Χαμήλωσα τώρα τα ρολόγια και θα έλεγα οτι δεν ακούγεται και πολύ-σχεδόν καθόλου. Αλλά δε μπορώ να παίζω με τέτοια ρολόγια... Π.χ. του πυρίνα το πήγα απο 750 σε 500mhz και της μνήμης απο 900 σε 450. Κάτι παίζει με το ρεύμα...
rible Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Και να σκεφτείς ότι εγώ ακόμα δεν έχω clockarei τίποτα ... Το PSU σου είναι στην εγγύηση ?
giorgos147 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Ναι,ένα μήνα τον έχω τον υπολογιστή.
rible Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ αγόρασα το pc κομμάτια από το πλαίσιο , μου είπαν ότι αν διαπιστώσουν και αυτοί τον θόρυβο αλλάζεται το PSU . Όμως πρέπει να γυρίσω ΟΛΟ το κουτί, και είναι και τέρας το ρημάδι (cosmos) .... Πάντως και με default ρολόγια το PC σου πετάει, έχει παρόμοιο φίλος μου με τον 8600 όμως πάνω και έχει super καλές επιδόσεις σε games . Εγώ πάντως σου προτείνω να το αλλάξεις .. Αν όμως τα καταφέρεις και βγάλεις άκρη πες μου και εμενα να μην τρέχω γιατί δεν ξέρω πια τι άλλο να κάνω...
giorgos147 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Η χαζομάρα είναι οτι ξεκόλλησα ένα αυτοκολητάκι για να ανοίξω το κουτί που είχαν βάλει απο μουλτιράμα και έλεγαν οτι αν το βγάλω χάνεται η εγγύηση...Άντε να τους το γυρίσω τώρα.
rible Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Ακόμα αυτό το χαζό αυτοκόλλητο έχουν ? Θυμάμαι το παλιό pc μου με το αυτοκόλλητο που ούτε εγώ είχα δει :mad: , το 2001, το ίδιο βιολί ακόμα και σήμερα ... Όμως λογικά η εγγύηση του τροφοδοτικού μεμονωμένου δεν θα χάνεται οποτε έχεις ελπίδες .
giorgos147 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Λες να το πάω ε;Μωρε,θα το στρεσάρω λίγο εγώ με το occt μπας και στρώσει και βλέπουμε... Και όντως.Τι ηλιθιότητα αυτό το αυτοκόλλητο...Να είναι δικό σου το μηχάνημα,και να μη σε αφήνει να το ανοίξεις!Και το χαζό,πιο είναι;Είχα δοκιμάσει μια φορά ένα δικό τους έτοιμο μηχάνημα και δεν είχε πάνω αυτό το αυτοκόλλητο...Ενώ αυτό που μου έφτιαξαν αυτοί κομμάτι-κομμάτι....Έχει
phanispal Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μην ακούω βλακείες, το κάθε part έχει τη δική του εγγύηση. Μην παραμυθιάζεστε από τον κάθε άσχετο.
rible Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Ποτε δεν ξέρεις ... το OC ίσως να ναι η γιατρειά και το PSU σου να γκρινιάζει ( η μάλλον να σφυρίζει ) που δεν του δίνεις κι άλλο φόρτο χεχε ... Αλλα αυτό το αυτοκόλλητο ...η περίπτωση σου με το έτοιμο μηχάνημα δεν έχει λογική εξήγηση !!! Τι μυαλά που κουβαλάνε και αυτοί ,τρέχα γύρευε.... Μην ακούω βλακείες, το κάθε part έχει τη δική του εγγύηση.Μην παραμυθιάζεστε από τον κάθε άσχετο. Βασικά αυτό είπα και γω ... Κατά καιρούς έχω αλλάξει parts στο προηγούμενο pc μου και ουδέποτε είχα πρόβλημα με εγγύηση ...
ser_x Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Κολλημένος πυκνωτής δεν υπάρχει ο πυκνωτής η δουλεύει η κάνει διακοπές (παρατηρείται στους φουσκωμένους ) στην περίπτωση θορύβου η συντονισμού όπως ο θόρυβος που λες εσύ και ο φίλος συνήθως είναι από κάποια ψυχρή κόλληση όπου το αποτέλεσμα είναι να θερμαίνεται το συγκεκριμένο σημείο να διαστέλλεται και να κάνει διακοπές Προσωπικά εάν έχουν εγγύηση να επιστραφούν πίσω
giorgos147 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Αν δε το πάω πίσω,υπάρχει κίνδυνος για μεγάλη βλάβη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.