Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 25/2/09 - 27/6/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • PC Tools AntiVirus
    • F-PROT Antivirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norman Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Sophos Anti-Virus
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.
Όντως σαν ολοκληρωμένη σουίτα το comodo είναι πολύ καλό. Και το antivirus του βελτιώνεται συνεχώς. Αλλά ακόμα έχει αρκετά ψωμιά να φάει για να φτάσει τα ποσοστά του avast. Μην ξεχνάμε οτι την μεγαλύτερη πρόοδο τον τελευταίο χρόνο την έκανε το avast. Δεν αμφιβάλλω οτι το avast δεν είδε κατι που είδε το comodo (πέρα του οτι μπορεί και να ήταν false positive-αυτό το ξέρεις εσύ), απλά ειλικρινά, έχω δει και αρκετές φορές το τελευταίο προγραμμα που μπορείς να φανταστείς, να πιάνει αυτά που δεν πιάνει kaspersky+nod32+comodo μαζί. Και είναι φυσιολογικό. Κανένα δεν έχει 100%, οπότε απλά παιζεις με πιθανότητες

Τo comodo πάντως σε λίγο καιρό θα το δοκιμάσω

Καλά, εννοείται πως ο ένας ιός που έτυχε να έχω εγώ στο στικάκι μου δεν είναι ενδεικτικός (παρεμπιπτόντως, μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα ότι πράγματι ήταν ιός - αν και όχι τόσο επικίνδυνος).

Από την άλλη, εμπειρικά δεν μπορείς να κρίνεις την αποτελεσματικότητα ενός antivirus παρά μόνο αν την πατήσεις, οπότε και βλέπεις την ανεπάρκειά του. Προσωπικά, ούτε και με το avast είχα γενικά ποτέ πρόβλημα (μιας και έχω μάθει πια να προσέχω από μόνος μου). Το ότι είναι όμως το πιο δημοφιλές δεν είναι από μόνο εγγύηση ποιότητας, αφού οι αξιόλογες δωρεάν επιλογές στο συγκεκριμένο είδος δεν είναι και πάρα πολλές. Επίσης, η σουίτα της Comodo είναι ακόμα πολύ νέα και είναι λογικό να μην έχει ακόμη πολλούς χρήστες.

Συγκρίνοντας πάντως το Comodo με το Avast και εξαιρώντας το θέμα της αποτελεσματικότητας (όπου ναι μεν είναι το σημαντικότερο αλλά δεν μπορώ να έχω σοβαρή γνώμη), μπορώ να πω πως το Comodo υπερέχει παντού, αφού είναι εξίσου ελαφρύ αλλά πιο ολοκληρωμένο, με πιο προσεγμένο interface και περισσότερες επιλογές για τους πιο προηγμένους χρήστες. Όλα αυτά φυσικά με την επιφύλαξη ότι χρησιμοποιώ το Comodo IS για λιγότερο από 2 μήνες, που σημαίνει πως ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου.

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πιο ελαφρύ; Με προκαλείς ακόμα περισσότερο να το δοκιμάσω. Γιατί έχω κάνει μετρήσεις (πολλές, όχι μια δυο) με το avast και με άλλα όπως avira, norton, kaspersky και είδα οτι με το avast έχω αρκετά γρηγορότερους χρόνυς εκκίνησης υπολογιστή (το antivir classic το ισοφαρίζει μόνο) και γρηογορότερους χρόνους εκκίνησης προγραμμάτων και αρχείων word. Σε αυτούς τους τρεις τομείς το δοκίμασα.

Επίσης, με βάση αυτά που έχω δει μεχρι τώρα, σε μια δημοσκόπηση μετράω μόνο το πρώτο 20% περίπου, δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται οτι εκεί τα αποτελέσματα είναι πιο έγκυρα. Και φυσικά δεν στηρίζω καμία αποτελσματικότητα και αξιοπιστία στο πόσο δημοφιλές είναι ένα πρόγραμμα...Με τίποτα όμως. Μη σου πω το αντίθετο...

Δημοσ.

Αλήθεια τα δωρεάν αντιικά προγράμματα από που βγάζουν κέρδος;

Το comodo είναι γεγονός ότι βγάζει αρκετά false positive προς το παρών αλλά πιάνει πάντα ότι πιάνει και το antivir που έχω.

• Members
Δημοσ.
Πιο ελαφρύ; Με προκαλείς ακόμα περισσότερο να το δοκιμάσω. Γιατί έχω κάνει μετρήσεις (πολλές, όχι μια δυο) με το avast και με άλλα όπως avira, norton, kaspersky και είδα οτι με το avast έχω αρκετά γρηγορότερους χρόνυς εκκίνησης υπολογιστή (το antivir classic το ισοφαρίζει μόνο) και γρηογορότερους χρόνους εκκίνησης προγραμμάτων και αρχείων word. Σε αυτούς τους τρεις τομείς το δοκίμασα.

Επίσης, με βάση αυτά που έχω δει μεχρι τώρα, σε μια δημοσκόπηση μετράω μόνο το πρώτο 20% περίπου, δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται οτι εκεί τα αποτελέσματα είναι πιο έγκυρα. Και φυσικά δεν στηρίζω καμία αποτελσματικότητα και αξιοπιστία στο πόσο δημοφιλές είναι ένα πρόγραμμα...Με τίποτα όμως. Μη σου πω το αντίθετο...

Όχι πιο ελαφρύ, αλλά εξίσου ελαφρύ, δεδομένου κιόλας ότι είναι internet suite και όχι σκέτο antivirus. Φυσικά δεν έχω κάνει μετρήσεις, αλλά σε κάτι υπολογιστές σχετικά παλιούς που το εγκατέστησα στη θέση του Kaspersky,το μηχάνημα ανάσανε. Αν το βάλεις στη θέση του Avast, δε νομίζω να δεις και καμιά ιδιαίτερη διαφορά. Γενικά πάντως μπορεί άνετα να εγκατασταθεί σε πιο παλιά μηχανήματα.

Δημοσ.

κ α ν ε ν α εδω και 8 χρονια, και ειμαι οκ , μια φορα κατι που μου εκανε,επανεφερα το δισκο απο buckup, [ ακομα δεν εμαθα τι ειδους ηταν ].

Δημοσ.

Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ το Kaspersky και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Είπα να δοκιμάσω και το Avast και αυτή τη στιγμή στο σπίτι τρέχουν και τα δύο. Το κακό με το Avast είναι ότι βλέπει οτιδήποτε άγνωστο (patch, cracks) σαν ιούς και trojan, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι επικίνδυνα. Σαν να σε τσιτώνει δηλαδή χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Για μένα το θέμα είναι το έξυπνο antivirus και όχι αυτό που βλέπει ύποπτο το καθετί που δεν του αρέσει η μούρη του και ακούει φωνές. Και το Avast μάλλον δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο, είναι αρκετά ευαίσθητο το avast, αλλά έχει διορθώσει κατα πολύ τα false positives του. Βέβαια το avast πάντα είχε μια απο τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων. Προσωπικά δεν είδα καμιά μεγάλη διαφορά με το Kaspersky, το οποίο προσπαθώντας να βελτιώσουν την μηχανή heuristics αύξησαν κατα πολύ τα ψευδή θετικά. Βέβαια πιστεύω πως άξιζε τον κόπο. Το ίδιο ισχύει και για το avira. Και θεωρείται το καλύτερο σε αναγνώριση (το τονίζω) το πιο αποτελεσματικό.

Αν ορίσουμε ως εξυπνάδα ενός προγράμματος το κλάσμα ποσοστό αναγνώρισης/ποσοστό ψευδών θετικών, τότε πιο έξυπνο βγαίνει το norton. Άνετα

Εν ολίγοις δεν με χαλάει να βρίσκει δυο φορές περισσότερα (και δεν είναι τόσα, είναι λιγότερα) false positives το avast απο το kaspersky και να βρίσκει λίγα παραπάνω αληθινά επικίνδυνα...

Δημοσ.

Όχι, απλά όσοι ψήφισαν δε δημοσίευσαν απαραίτητα και μήνυμα. Δεν είναι αυτονόητο... ;

Δημοσ.

Εβαλα το καινουριο Eset Smart Security 4.

Εχουν αλλαξει το εικονιδιο του tray και εχει και καποιες αλλες διαφορες(πχ μπορεις να κανεις rescue disk)

Αλλο που παρατηρησα μολις τωρα.

Γινεται embed στο thunderbird.

Και οταν λεμε embed εννοουμε με δικια του toolbar (φτιαχνει και folder ESET-antispam)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...