Προς το περιεχόμενο

Τει σκονάκι και συμβούλιο..what next..?

karabouzouk...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...

Δηλαδή, σε πρώτη φάση να ενημερώσουμε τα "παιδιά" πως τώρα πια είναι τζιζ να αντιγράφουν και μετά να πάμε σε πιο αυστηρές ποινές;

Η οριστική αποβολή είναι οπωσδήποτε βαριά τιμωρία. Βαρύ, βέβαια, είναι να αποκτήσεις ένα πτυχίο που δε δικαιούσαι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

ναι πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ήταν πιο "τίμιο στην ατιμία"

δηλαδή οκ γνωρίζουμε κ γνωρίζετε τί γίνεται, από την επόμενη εξεταστική όποιον πιάνουμε τον σουτάρουμε.

μετά από αυτή την εξήγηση πιστεύω πως δεν θα υπάρχουν "δικαιολογίες" και η διαγραφή δεν θα είναι βαρυά τιμωρία για αυτή την κλεψιά.

βαρύ, βαρύτατο είναι να πάρεις πτυχίο "κάλπικο" και ειδικά για πτυχία βαρύνουσας σημασίας (βλέπε γιατρούς κτλ) συμβάλει και αυτό κ έχουμε γεμίσει άσχετους επαγγελματίες.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η στάση των καθηγητών αρκετές φορές είναι τραγελαφική.

Σε μάθημα 1ου έτους, είχα διαβάσει πολύ και είχα δώσει άψογο γραπτό, βαθμό περίμενα τουλάχιστον 11. Βγαίνουν τα αποτελέσματα και παίρνω 4. Πάω στην κάργια, της λέω "τι έγινε εδώ;", και μου αρχίζει τσαμπουκα "το γραπτό σου ήταν υπερβολικά τέλειο, φαίνεται οτι έχεις αντιγράψει, και ντροπή σου που ήρθες να με ρωτήσεις κλπ. ". Αφού τα είδα για μια στιγμή όλα κόκκινα, της λέω αυτολεξεί "ή με ξαναεξετάζεις ΤΩΡΑ προφορικά, ή τα κάνω όλα λίμπα εδώ μέσα" . Ευτυχώς για εκείνη δέχτηκε και τελικά μου ζήτησε και συγγνώμη και μου άλλαξε το βαθμό σε 10.

Δημοσ.

Καλά και εσύ την παρεξήγησες... Πόσες φορές λες να έχουν τύχει σε καθηγητή να βλέπει τέλεια γραπτά δίχως θέματα-κόπια κτλ;

Δημοσ.
Η στάση των καθηγητών αρκετές φορές είναι τραγελαφική.

Σε μάθημα 1ου έτους, είχα διαβάσει πολύ και είχα δώσει άψογο γραπτό, βαθμό περίμενα τουλάχιστον 11. Βγαίνουν τα αποτελέσματα και παίρνω 4. Πάω στην κάργια, της λέω "τι έγινε εδώ;", και μου αρχίζει τσαμπουκα "το γραπτό σου ήταν υπερβολικά τέλειο, φαίνεται οτι έχεις αντιγράψει, και ντροπή σου που ήρθες να με ρωτήσεις κλπ. ". Αφού τα είδα για μια στιγμή όλα κόκκινα, της λέω αυτολεξεί "ή με ξαναεξετάζεις ΤΩΡΑ προφορικά, ή τα κάνω όλα λίμπα εδώ μέσα" . Ευτυχώς για εκείνη δέχτηκε και τελικά μου ζήτησε και συγγνώμη και μου άλλαξε το βαθμό σε 10.

ΧΑχαχαχαχα

Δημοσ.
Καλά και εσύ την παρεξήγησες... Πόσες φορές λες να έχουν τύχει σε καθηγητή να βλέπει τέλεια γραπτά δίχως θέματα-κόπια κτλ;

Λές να με νοιάζει; Οι γραπτές εξετάσεις ποτέ δε θα είναι αξιόπιστες. Οσα μαντρόσκυλα κι αν βάλεις να επιτηρούν, όσο διαφορετικά θέματα κι αν δώσεις, όσες σκακιέρες κι αν χωρίσεις την αίθουσα, όσες θέσεις κι αν αλλάξεις, όσα κινητά κι αν κλείσεις, ο άλλος αν θέλει να κλέψει, θα κλέψει. Πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή αυτό το σύστημα. Ας τις κάνουν προφορικές ή ας τις καταργήσουν τελείως. Το "μαζί με τα ξερά καίω και τα χλωρά" δεν είναι λύση.

Από τη στιγμή που παραδίνει το γραπτό ο φοιτητής δε μπορείς να αποδείξεις τίποτα. Και καρμπόν με το βιβλίο να είναι το γραπτό, δεν αποδεικνύει κάτι, ναι το παπαγάλισα, πού λέει απαγορεύεται; Στην τελική δεν του πετάς ένα 4 μωρη κάργια και τον αφήνεις να ψάχνεται, τον καλείς στο γραφείο σου και το συζητάτε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σωστά αυτά, με μόνη διαφωνία τις προφορικές εξετάσεις. Εκεί θα γινόταν το έλα να δεις. Στην περίπτωσή σου, τουλάχιστον, εκτός από την εντυπωσιακή σωματοδομή σου που σου επέτρεψε να απειλήσεις αποτελεσματικά την "κάργια", είχες και κάτι απτό και δεδομένο, το γραπτό σου. Σε προφορικές εξετάσεις, τρέχα γύρευε.

Δημοσ.

Εννοώ οτι οι προφορικές εξετάσεις είναι πιο αξιόπιστες. Εχουν άλλα σοβαρά μειονεκτηματα βέβαια (προσωπική επαφή με ο,τι αυτό συνεπάγεται, τυχόν άνιση μεταχείριση, κούραση για τον εξεταστή κλπ.), αλλά στον τομέα της αξιοπιστίας έρχονται πρώτες.

Το γραπτό ως απόδειξη δε λέει κάτι, μπορεί να σε κόψει για το οτιδήποτε, επειδή δε του αρέσει το πώς εκφράζεσαι, επειδή ήθελε κρίτική σκέψη και όχι παπαγαλία, επειδή δεν του αρέσουν τα γράμματά σου, επειδή κάνεις ορθογραφικά. Χαίρετε. Αρκεί να μπορέσει να το δικαιολογήσει βέβαια.

Οσο για την απειλή, μαλακία έκανα, γιατί ήμουν πρωτοετό και δεν ήξερα τους καθηγητές, οπότε ρώσικη ρουλέτα (όπως με όλες τις απειλές προς κάποιον που δεν ξέρεις). Η συγκεκριμένη, για καλή μου τύχη, όταν είδε οτι μου γύρισε το μάτι αποδείχτηκε μειλίχια και δέχτηκε να με εξετάσει προφορικά, αν ήταν άλλος παίζει να μην έπαιρνα πτυχίο ποτέ και αν ήταν νίντζα παίζει και να με σάπιζε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...