Προς το περιεχόμενο

Ξεκίνησε ο πόλεμος της Microsoft ενάντια στο Linux για τις πατέντες;


Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το οποίο ποιος το έκανε, θύμισέ μας; Απευθύνομαι σε άνθρωπο που αποδέχτηκε ως ορθό το "Μοjave experiment" ? Ok...

 

δηλαδη εσυ τωρα πιστευεις οτι ηταν φτιαχτο της Microsoft και οχι οτι οι ανθρωποι ειναι προβατα....ΟΚ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ντάξει, σίγουρα υπάρχουν άτομα που "δε τους αρέσουν" τα Vista λόγω επιροής απ' το περιβάλλον.

 

Απ' την άλλη το πείραμα Mojave δεν έχει να μου πει κάτι... κάθε λειτουργικό στα πρώτα λεπτά χρήσης θα φαντάζει απίστευτο και μοναδικό. Αν δεν έχεις περάσει καιρό (ίσως μήνες) με ένα λειτουργικό, πως μπορείς να το αξιολογήσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

/offtopic

 

 

Μια που δίνεις link μόνος σου για το blog σου..το βρίσκεις λογικό να κράζεις άτομα από το insomnia (και μάλιστα moderators-υπεύθυνους για τη λειτουργία του site στο οποίο συμμετέχεις) χωρίς να δίνεις καν την ευκαιρία να απαντήσουν, όπως εδώ?? Προσωπικά μου φαίνεται γελοίο τελείως.. Τι είναι το blog σου, τα άπλυτα του insomnia?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

/offtopic

 

/offtopic

Μια που δίνεις link μόνος σου για το blog σου..το βρίσκεις λογικό να κράζεις άτομα από το insomnia (και μάλιστα moderators-υπεύθυνους για τη λειτουργία του site στο οποίο συμμετέχεις) χωρίς να δίνεις καν την ευκαιρία να απαντήσουν, όπως εδώ?? Προσωπικά μου φαίνεται γελοίο τελείως.. Τι είναι το blog σου, τα άπλυτα του insomnia?

 

Για να μην πουμε και αυτο....http://blog.360.yahoo.com/blog-5eBV_xc2f7bzj3BxQg--?cq=1&p=61

 

Με βαση αυτο φιλε Land_Of_Banania ο φιλος μας gdp77 συμμετεχει σε ενα φορουμ "τελειωμενων που τα μυαλουδακια μας ειναι πολυ μικρα" και μονο αυτος εχει δικαιο.

 

gdp77 said

Είστε τελειωμένοι. Αυτό που γίνεται είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Τα μυαλουδάκια σας είναι πολύ μικρά για να το συνειδητοποιήσετε. Θα έρθει η μέρα που θα ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ για όσα ΚΑΝΑΤΕ, ΕΙΠΑΤΕ, ΓΡΑΨΑΤΕ. Πιστέψτε με ανύπαρκτοι, δε θα μπορέσετε να κρυφτείτε πουθενά...

 

gdp77 Aν δεν σεβεσαι εμας τουλαχιστον σεβασου τους υπευθυνους του φορουμ.

 

(ας το κανει καποιος quote για να το δει)

 

/offtopic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με την πιο φρέσκια αρθρογραφία, οι τακτικές της M$ εξαφανίζουν την "open source friendly" κουρτίνα που πήγε να δημιουργήσει και αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τους στόχους της: Αγωγές εναντίον εταιρειών που για τον α ή β λόγο θα συμβιβαστούν. Γι' αυτό το λόγο δεν επιτίθεται π.χ. στην canonical (ήταν προσωπική μου απορία). Η TomTom το πιθανότερο είναι να κερδίσει το δικαστικό αγώνα, αν τον φτάσει μέχρι τέλους. Επειδή όμως έχει προβλήματα ρευστού, μπορεί και να συμβιβαστεί. Η M$ έχει οδηγήσει σε συμβιβασμό αρκετές μικρές και μεγάλες εταιρείες που βασίζονται στο FOSS. Στόχος; Να ανεβάσει το κόστος των open source υλοποιήσεων, ώστε να εξαφανίσει το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα (αφού πρώτα θα τους αναγκάζει να πληρώνουν δικαιώματα για πατέντες πρακτικά ανύπαρκτες). Τη σιχαμένη στρατηγική τους θα πρέπει να τη γνωρίζει ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ Μ$, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του. Για κάθε προϊόν της M$ που αγοράζετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συμμετέχετε στο σιχαμένο αγώνα της M$ εναντίον της ελευθερίας της σκέψης (στον κόσμο της πληροφορικής, πάντα) .

Επεξ/σία από gdp77
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κάθε προϊόν της M$ που αγοράζετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συμμετέχετε στο σιχαμένο αγώνα της M$ εναντίον της ελευθερίας της σκέψης (στον κόσμο της πληροφορικής, πάντα) .

 

Εδώ είναι όμως που κάνεις λάθος και δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Γιατί με τον μέσο χρήστη (99% του πλανήτη) που μόλις παρέλαβε το νέο λαπτοπ του, θα ακολουθήσει η παρακάτω συζήτηση:

(υποθέτουμε ότι κάποιος φίλος πήρε νεο λαπτοπ και κλασικά - :P- έχουμε πάει να το τσεκάρουμε)

- Vista είχε μέσα?

- Ναι, κάτι "home premium".

- Αλλαξέ τα, δεν κάνει.

- Γιατί???

- Μπλα μπλα μπλα, κακή microsoft, μπλα μπλα μπλα, μεσσίας του Διαβόλου,, μπλα μπλα μπλα.

- Δηλαδή θα κάνω τα ίδια, με την διαφορά ότι ΔΕΝ θα έχω msn και ΔΕΝ θα μου παίζει το pro.

- Εχμ,.... ναι.

- Καλό. Μου είπαν κι ένα καλό με έναν πόντιο σήμερα. Άκου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις λογικές φαύλων κύκλων δε θα μπω, για να τις δεχτώ ως επιχειρήματα. Κάπου πρέπει να σπάσει η αλυσίδα. Ο χρήστης του παραδείγματος που αναφέρεις είναι ήδη συμμέτοχος σε ένα "έγκλημα" χωρίς να το γνωρίζει. Το πιθανότερο είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Ας φτάσουμε στο επίπεδο της "επίγνωσης του προβλήματος" και μετά θα φτάσουμε και στη λύση (σπάσιμο της αλυσίδας).

 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ το post του nske, ως απάντηση σε αυτό που αναφέρεις (από άλλο thread βέβαια) :

 

Καταλαβαίνετε ότι αυτά που λέτε έχουν εφαρμογή σε οποιοδήποτε μονοπώλιο, έτσι; Πιστεύετε λοιπόν ότι οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι που ρυθμίζουν τις συνθήκες ανταγωνισμού είναι άδικοι/άχρηστοι και δεν πρέπει να υπάρχουν;

 

Ή διαφωνείτε με τα παρακάτω 2:

 

α) Υπάρχουν επιλογές αντίστοιχες με τον Internet Explorer, όμως δε μπορούν να συναγωνιστούν με τον Internet Explorer επί ίσοις όροις, επειδή συνοδεύεται με ένα προϊόν που τυχαίνει να έχει μονοπωλιακή θέση σε κάποια άλλη αγορά, την οποία η μαμά-εταιρία εκμεταλλεύεται προκειμένου να τον προωθήσει. Δεν είναι δίκαιο και υγιές για έναν ανταγωνισμό αν κάποιος θέλει να φτιάξει έναν ανταγωνιστικό browser να πρέπει να φτιάξει και ένα ανταγωνιστικό λειτουργικό πρώτα. Ούτε είναι δίκαιο και υγιές για έναν ανταγωνισμό ένα δημόσιο δίκτυο να χειραγωγείται για την εμπορική ισχυροποίηση μιας πλατφόρμας:

 

β) Ο Internet Explorer παραδοσιακά εισάγει σκόπιμες ασυμβατότητες με αυστηρά, ανοικτά, standards. Λόγω του γεγονότος ότι έχει κυρίαρχο μερίδιο αγοράς (το οποίο μάλλιστα δεν κέρδισε συναγωνιζόμενος επί ίσοις όροις τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές επιλογές), συμβαίνει να λειτουργεί ως de facto, άτυπο, παρά-standard στο Web. Στο παρελθόν ιδιαίτερα περισσότερο. Οι μεν "επαγγελματίες" web developers που δε γνωρίζουν τι σημαίνει standard και ποια είναι η σημασία του, φτιάχνουν sites αποκλειστικά με κριτήριο να λειτουργούν στον Internet Explorer. Οι δε χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο εκτός του Internet Explorer, "τιμωρούνται" με το να αποκλείονται από, ή να απολαμβάνουν σε χειρότερη ποιότητα, περιεχόμενο και υπηρεσίες. Εκβιάζονται δηλαδή κατά μια έννοια στο να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν που δεν θέλουν. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για αυτές τις ασυμβατότητες, αλλά δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για να πλήξουν τον ανταγωνισμό -και πάλι σε διαφορετικές αγορές- και βέβαια καταλήγουν να πλήξουν κάποιους, αν όχι όλους τους, χρήστες-, η πρακτική αυτή είναι άδικη και μονοπωλιακή.

 

Φυσικά μπορεί κάποιος να πει για το (β) ότι θα παραβιάζεται και το δικαίωμα των χρηστών να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το "bundled" πακέτο της Microsoft και το δικαίωμά αυτών και των επαγγελματιών να μη χρειάζεται να είναι πληροφορημένοι πριν κάνουν μια επιλογή. Επειδή όμως με αυτές τις επιλογές δεν επηρεάζονται μόνο τα δικά τους δικαιώματα αλλά και αυτά άλλων: των ανταγωνιστών να είναι ανταγωνιστικοί και των υπόλοιπων καταναλωτών να έχουν ουσιαστικό δικαίωμα επιλογής, χρειάζεται να ζυγιστούν τα συγκρουόμενα δικαιώματα με κάποιο τρόπο, παρ' ό,τι σίγουρα σε ιδανικές συνθήκες δε θα χρειαζόταν.

 

Δυστυχώς επειδή η κατάσταση δεν είναι ιδανική, επειδή η μάζα των καταναλωτών και των επαγγελματιών μπορεί να είναι αρκετά απληροφόρητη και επιπόλαιη ώστε να ευδοκιμήσουν τέτοιες πρακτικές, υπάρχουν νόμοι περί ανταγωνισμού και υπάρχει νομολογία δικαστηρίων στο παρελθόν με βάση αυτούς τους νόμους, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τη Microsoft. Σαφώς αυτοί οι νόμοι λειτουργούν ενάντια σε προφανή δικαιώματα των εταιριών, όμως το κάνουν αυτό για να προστατευθούν κάποια άλλα, που δε θίγονται με τόσο προφανή τρόπο αλλά είναι εξίσου ή περισσότερο σημαντικά, δικαιώματα άλλων εταιριών και, φυσικά, χρηστών/καταναλωτών.

 

Αλλά δεν παύει να είναι μια προβληματική κατάσταση που θα έπρεπε να αποφευχθεί με το να κάνουν οι χρήστες συνειδητές επιλογές (ο Internet Explorer π.χ. δεν είναι συνειδητή επιλογή των περισσότερων). Για πολλούς λόγους είναι κακό να επιβάλλονται πράγματα σε οποιονδήποτε, το σωστό είναι να μη χρειάζεται -και στην προκειμένη αυτό εξαρτάται πρώτα από τους χρήστες και επαγγελματίες/καταναλωτές-.

 

Η έλλειψη ενημέρωσης και πληροφόρησης δίνει τροφή στο θηρίο και το κάνει πιο ισχυρό. Το ξέρω είναι προς το παρόν ΑΔΥΝΑΤΟ για κάποιους να απαγκιστρωθούν. Κάντε όμως ένα μικρό βήμα με ελάχιστη προσπάθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να παραθέσω και την άποψη του χρήστη anon από άλλο forum στο οποίο συμμετέχω για το ίδιο θέμα :

 

H υπόθεση της TomTom δεν είναι μόνο γιαυτή. Κάθε αγωγη εναντίον του ανοικτού λογισμικού αφορά το σύνολο της κοινότητας εαν αυτή η αγωγή δεν έχει βάση. Και η άλλη εταιρία, η Acacia, εφαρμόζει παρόμοιες τακτικές. και γενικά είναι γνωστό ότι όποιος έχει πολύ βαθιά τσέπη είτε έχει δίκιο είτε άδικο, τελικά κερδίζει σε δικαστικές διαμάχες σε ότι αφορά πατέντες. Γιαυτό επίσης και γη SCO ήταν καταδικασμένη. Πήγε κατευθείαν στο πολύ ψαχνό, συτα πολλά φράγκα (απαιτούσε 1 δις αν θυμάμαι καλά), μόνο που η ΙΒΜ δεν είναι καμμιά τυχαία εταιρία και έχει τις οικονομικές δυνάμεις να στηρίξει έναν πολύχρονο και οικονομικά δύσκολο δικαστικό΄αγώνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει απο τις άλλες πολύ μικρότερες εταιρίες λογισμικού. Οπότε οι πολέμιοι άλλαξαν τακτική. Πχ χτυπάνε την TomTom για το Fat/vfat κλπ. Εαν κερδίσουν τον δικαστικό αγώνα, τότε δημιουργείται δικαστικό προηγούμενο για να χτυπήσουν πολύ πιο εύκολα όλες τις υπόλοιπες εταιρίες (πχ Redhat, novell, canonical κλπ)

 

Μπορεί να λέμε ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ότι φάγανε τα μούτρα τους κλπ κλπ, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η Microsoft και άλλες εταιρίες και ειδικά patent trolls είναι μεγάλα θηρία, και τα μεγάλα θηρία γίνονται πολύ βίαια και επιθετικά όταν πονέσουν πολύ. Και έχουν αρχίσει να πονάνε (όχι μόνο λόγω της ανάπτυξης του ανοικτού λογισμικού αλλά και της οικονομικής ύφεσης)...

 

Πηγή : http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2675403&postcount=42

 

Δικιά μου απάντηση :

 

Εκτός των όσων πολύ σωστά αναφέρεις, ο στόχος τους είναι να ανεβάσουν το κόστος των open source υλοποιήσεων, είτε αναγκάζοντας τις αντίστοιχες εταιρείες να πληρώνουν τρελά ποσά για δικαστικούς αγώνες είτε δικαιώματα σε ανυπόστατες πατέντες (π.χ. FAT). Το σχέδιο είναι πραγματικά σατανικό.

 

Μακάρι να καταλάβαινε o κάθε αγοραστής M$ προϊόντων το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Μακάρι όλοι να γνώριζαν ότι κάθε φορά που αγοράζουν M$ προϊόντα, ουσιαστικά πληρώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό που κινείται με κάθε μέσο για να τους εγκλωβίσει σε μία και μοναδική "επιλογή". Μακάρι να ήξεραν όλοι οι "υπερασπιστές" τι "φτιάχνουν" με τα ίδια τα χεράκια τους. Θλίβομαι γιατί αισθάνομαι τόσο αδύναμος να αντιδράσω. θλίβομαι γιατί είμαι μειοψηφία...

 

Χρήστης c4lex :

 

Μην θλίβεσαι, έχουμε ήδη ευρεία αποδοχή από την βιομηχανία. Διάβασε το The cathedral and the Bazaar για μια εισαγωγή στο πως δουλεύει το Open source για αρχή, The Emerging Economic Paradigm of Open Source από τον Perens. Αλλά υπάρχουν πάρα πολλές πηγές για Open Source economics στο Internet. Φαντάσου η redhat έχει φτάσει στο σημείο να αγοράζει τα δικαιώματα εφαρμογών και να τα εκδίδει σε open source μορφή, κάτι που εκ πρώτης όψεως μοιάζει αδύνατο από οικονομικής άποψης.

 

Πηγή : http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2675465&postcount=44

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε :

 

"First they ignore you,

then they laugh at you,

then they fight you,

then... YOU WIN"

 

Mohandas Karamchand Gandhi

 

 

 

Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε;

Επεξ/σία από gdp77
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μια ωραία νύχτα τα SS της Microsoft θα μπουκάρουν στο σπίτι του Στάλμαν θα τον τραβήξουν εξώ με τη βία και θα τον εκτελέσουν.....:devil::devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Linux dominates in Amazon Kindle competitors

 

http://apcmag.com/Content.aspx?id=3535

 

Just a few days ago, the first Kindle 2s started shipping from Amazon.com, making them the first e-book readers to be released to the public this year -- and you may be surprised to learn that what's inside isn't some proprietary software running on Windows CE, but rather the good old Linux kernel....
...Both e-book readers are powered by Linux. ...

 

...And like the other two, it will also be powered by Linux. ...

 

Linux ... "και τα μυαλά στα κάγκελα ! " :mrgreen:

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μια ωραία νύχτα τα SS της Microsoft θα μπουκάρουν στο σπίτι του Στάλμαν θα τον τραβήξουν εξώ με τη βία και θα τον εκτελέσουν.....:devil::devil:

 

LOL!!!!!! ΘΕΟΣ!!!!:lol::lol::lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνεχίστε να μπαίνετε και να βρίζετε. Κανένα πρόβλημα. Σας πονάει γιατί το εισοδηματάκι σας μικραίνει, γιατί ο κόσμος ξυπνάει και γιατί δε θα μπορείτε να τον κοροϊδεύετε πλέον.

 

The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside, you look around. What do you see. Business men, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system, and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inert, so hopelessly dependent on the system that they will fight to protect it

 

μη ξεχασουμε και το εν κατακλειδι ετσι? ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...