Antitrust Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Διάβαζα κάτι topics για διάφορες απάτες και θυμήθηκα μια στην οποία κόντεψα να πάρω μέρος πριν από κάνα χρόνο Δυστυχώς είναι όλα νόμιμα, και τα κάνουν επίσημα κάποιες εταιρείες. Πρόκειται για μερικές απ'τις "εσωτερικές θέσεις γραφείου", για τις οποίες υπάρχει ένα θέμα εδώ). Εγώ θα σας πω τι συμβαίνει όταν σας παίρνουν τηλέφωνο σχετικά με κάποια αγγελία που έχετε βάλει κάπου (για όσους δεν γνωρίζουν). ~~~~~~ Σενάριο: Πουλάτε ένα αυτοκίνητο/διαμέρισμα/βάρκα κτλ. Βάζετε μια αγγελία στη ΧΕ (λογικό). Σας παίρνει τηλέφωνο κάποιος, και φαίνεται να ενδιαφερεται για το αντικείμενο: αυτός - "Καλημέρα, για μια αγγελία τηλεφωνώ. Πουλάτε ένα mazda ΧΧΧ;" εσείς - "Βεβαίως, το mazda XXX, μοντέλο του 2000 μπλα μπλα κτλ κτλ" αυτός - "Πολύ ωραία, και το πουλάτε για Χ ευρώ; Πολύ καλή τιμή, μπλα μπλα" αυτός - "Να σας ρωτήσω, είστε ο ιδιοκτήτης/ιδιώτης;" εσείς - "Ναι βέβαια." Σ'αυτό το σημείο ανοίγει τα χαρτιά: αυτός - "Σας τηλεφωνώ εκ μέρους της εταιρείας μου, της ΧΧΧ. Έχουμε μερικούς πελάτες που ενδιαφέρονται για παρόμοιο μοντέλο και θα θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί σας. Σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο; Δηλαδή μηλάμε για πώληση μέσα σε μια-δυο βδομάδες." εσείς (αν δεν ξέρετε τι συμβαίνει) - "Εχμ, τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό;" αυτός (παίρνει φόρα επειδή δεν τον στείλατε στο διά) - "Λοιπόν, εμείς θα στείλουμε έναν δικό μας τεχνικό στον χώρο σας για να ελέγξει το αμάξι, να δει σε τι κατάσταση είναι κτλ. Αν εκείνος κρίνει πως όντως μπορούμε να το πουλήσουμε γρήγορα, προχωράμε σε συμφωνία. Να ξεκαθαρίσω πως εμείς πληρωνόμαστε από τον πελάτη (δηλ. όχι από εσάς). Εσείς απλά συμμετέχετε με ένα ποσό εγγύησης των 160 ευρώ, τα οποία σας επιστρέφονται με την πώληση. Εμείς αμέσως θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας, και μέσα σε δυο-τρείς μέρες θα κανονίσουμε μια συνάντηση εσείς (τα παίρνετε στα κρανία) - "Δηλαδή πρέπει να πληρώσω για να το πουλήσω;" αυτός (αρχίζει τις δικαολογίες) - "Κοιτάξτε, εμείς χρειαζόμαστε κάποια εγγύηση ότι εσείς δεν θα τα βρείτε με τον πελάτη χωρίς να πληρωθούμε εμείς. Δεν λέω ότι εσείς συγκεκριμένα θα το κάνατε, απλά είχαμε περιπτώσεις στο παρελθόν. Είναι η πολιτική της εταιρείας." ~~~~~~ Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Στο γραφείο τους, κάθε πρωϊ αγοράζουν ένα αντίτυπο της Χρυσής Ευκαιρίας (όταν βγαίνει δηλαδή), κόβουν τα φύλλα και τα μοιράζουν στους τηλεφωνητές. Εκείνοι αρχίζουν να παίρνουν ένα-ένα τα τηλέφωνα. Για μισό λεπτό. Δεν μας είπαν πως ήδη έχουν έτοιμους πελάτες, οι οποίοι μάλιστα ψάχνουν συγκεκρημένα για το δικό σας αντικείμενο; Δηλαδή πόσους "πελάτες" πρέπει να έχουν για να καλύψουν όλες τις αγγελίες; Μπροστά στα μάτια μου, μια κυρία προσπαθούσε να πείσει κάποιον που πουλούσε ένα σαράβαλο των 300 Ευρώ, ότι έχει μερικούς πελάτες που και καλά ψάχνουν ακριβώς αυτό. Και προκειμένου να το πουλήσει για 300, έπρεπε να δώσει 160 προκαταβολικά; Μιλάμε για ξεφτίλα... Πάντως ο τεχνικός σίγουρα θα κρίνει πως το αντικείμενο τους ταιριάζει. Και δεν είναι απαραίτητο το ότι θα το πουλήσουν γρήγορα. Αρκεί να πάρουν τα 160 Ευρώ, και μετά ας περιμένετε και μήνες (κάπου έχω ακούσει και για τέτοια περίπτωση). Ίσως τελικά και να το πουλήσουν κάποια στιγμή... για να είναι τόσα χρόνια στο χώρο (ισχυρίζονται 20-25) κάτι πρέπει να πουλάνε. ~~~~~~ Πως να τους αποφύγετε; Να βάζετε μόνο κινητό τηλέφωνο στις αγγελίες. Σ'αυτά τα κέντρα έχουν απενεργοποιημένες τις κλήσεις προς κινητά. ~~~~~~ Μερικά tips: Όταν σας ρωτάνε αν είστε ιδιοκτήτης, μπορείτε να αρχίζετε να τους υποψιάζεστε. Δεν τους ενδιαφέρουν μάντρες/μεσίτες κτλ, γι'αυτό ρωτάνε. Μόλις σας ρωτήσουν αυτό, counter-ρωτήστε τους αν είναι ιδιώτες και αυτοί, και πείτε πως δεν ενδιαφέρεστε για εταιρείες. Θα γλιτώσετε αρκετό χρόνο. Αν δεν είστε σπίτι όταν σας πάρουν και αφήσουν μήνυμα για να τους πάρετε αργότερα, θα φανεί ότι καλέσατε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο. Btw, το όνομα που θα σας αφήσουν σχεδόν πάντα θα είναι ψεύτικο. Είδα μερικούς που είχαν και πάνω από ένα ψευδόνυμα Μην κοροϊδεύετε/βρίζετε τον τηλεφωνητή Συνήθως πρόκειται για έναν κακόμοιρο που απλά έψαχνε για δουλειά. Μερικοί όμως δεν είναι κακόμοιροι και μπορεί να σας μιλήσουν απότομα και με θράσος Σύμφωνα με μια θεωρία μπορείς να πείσεις τον συνομιλητή πως είσαι "κάποιος", αν δεν φοβάσαι να του την πείς. Αυτή τη θεωρία άκουσα από την υπεύθυνη εκεί μέσα, η οποία το συνιστούσε στους καινούργιους Έχω ακούσει πως δεν είναι μια η εταιρεία που το κάνει. Υπάρχουν και άλλες που ζητάνε και αυτές 160 ευρώ. Αλλά αυτή που σας τηλεφωνεί είναι η μόνη τίμια (φυσικά).
DIMITRISG Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μου θυμιζει το συστημα με τις αγγελιες ενοικιασεων (εξωτερικο, δεν ξερω αν ισχυει στην Ελλαδα) Διαβαζεις μια αγγελια και πας στον αντζεντη. Ο αντζεντης σου ζηταει 160€ για να σου δωσει την λίστα με τα προς ενοικίαση σπίτια. Παίρνεις την λίστα και ως δια μαγειας το σπιτι που ειχες δει δεν ειναι μεσα ! χαχα Βασικα δεν ειναι απατη αλλα ημι-απάτη Στην λίστα υπάρχουν πραγματικα σπιτια προς ενοικίασει τα οποια οι ιδιοκτητες δεν πληρωνουν για να δωσουν στον αντζεντη την αγγελία. Τα σπιτια που βλέπεις στην εφημεριδα και πρεπει να πληρωσεις 160€ για την λίστα ειναι σε χαμηλότερη τιμη απο τα «κανονικά» Προσωπικά οταν εψαχνα και δεν εβρισκα , τα πληρωσα τα 160€ εις γνωση μου οτι ειναι μπαρουφα αλλα ειχα απελπιστεί. Οταν του ειπα που ειναι το σπιτι που λέει στην εφημεριδα μου λεει η υπάλληλος : «θα ενοικιάστηκε φαινεται!» Καλη ιδεα να δημοσιευονται αυτα τα συστηματα ωστε ο κοσμος να ειναι ενημερος
katerina_a_86 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Πολύ ευρηματικός τρόπος για να βγάλεις λεφτά. Τελικά η φαντασία των απατεώνων δεν έχει όρια. 1
notios7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 ειναι παλια ιστορια αυτη.μολις εντοπιζουν αγγελια ριχνουν τηλεφωνο κι οποιος δεχτει καλως.πρωτη φορα μου ετυχε το 96 οταν πουλουσα μια μοτο.
thanocaster Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Γενικά όταν υπάρχει αντίστροφη ροή χρημάτων από που θα έπρεπε (δηλαδή να πληρώσω ενώ πουλάω κάτι, να πληρώσω ενώ πάω να πιάσω δουλειά, να πληρωθώ ενώ πάω να αγοράσω κάτι, κλπ) η πρώτη σκέψη είναι 'απατεωνιά' και θέλει προσοχή.
Fan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Έχει πάρει κανένας τηλέφωνο σε αυτές τις αγγελίες που λένε για ημιαπασχόληση με 1000 ευρω ή για δουλεία από το σπίτι σου ή βάλε τον Η/Υ σου να δουλεψει κτλ?
doctorkostis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Έχει πάρει κανένας τηλέφωνο σε αυτές τις αγγελίες που λένε για ημιαπασχόληση με 1000 ευρω ή για δουλεία από το σπίτι σου ή βάλε τον Η/Υ σου να δουλεψει κτλ? ΚΑτα πασα πιθανοτητα προκειται για εταιρειες-πυραμιδες η κατι αναλογο.Ριξε μια ματια σε αυτο http://www.geocities.com/apatesgr/ για να καταλαβεις πως δουλευουν γενικα. Ημιαπασχοληση 1000 ευρω και πληρης απασχοληση 4000€ που γραφουν στις αγγελιες 99% προκειται για τετοιες δουλειες....
DrLo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ημιαπασχοληση 1000 ευρω και πληρης απασχοληση 4000€ που γραφουν στις αγγελιες 99% προκειται για τετοιες δουλειες.... Πολύ θα ήθελα να μάθω τι είναι το άλλο 1%
De@th L0rd Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Πυραμίδες,αεροπλανάκια και συναφείς λουμπινιές...
Antitrust Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Κάποιου είδους σπαστικές δουλειές θα είναι... είτε να τα πρίζεις σε όλους για τυχόν δάνειο μιας τράπεζας, είτε για μια προσφορά καρτοκινητής... Αυτού του είδους "θέσεις εργασίας" συνήθως απαιτούν ένα ελάχιστο αριθμό πετυχημένων τηλεφωνημάτων (δηλ. να βρείς τουλάχιστον ~40 κορόϊδα το μήνα), αλλιώς παίρνεις τα @@ αντί για λεφτά. Σου υπόσχονται βέβαια πριμ και μπόνους, αλλά που να βρείς τόσα άτομα... δεν είναι τόσο βλάκες οι περισσότεροι...
NOMIKOS Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δυστυχώς αφελής θα υπάρχουν πάντα. Μυρίζουν απάτη από μακριά τα περισσότερα από αυτά.
Deorum Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μπράβο φίλτατε, οτιδήποτε γίνεται προς την κατεύθυνση να ανοίξουν τα μάτια των αφελών γύρω μας πρέπει να το στηρίζουμε. Ο κόσμος έχει γεμίσει τσαρλατάνους, σε πολλούς τομείς. Όλοι κάτι εμπορεύονται, την ελπίδα, την ιδέα, την προσδοκία...
Evgenios1 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Ναι, εχεις δικαιο.(Antitrust) Διαβαζοντας την ΧΕ μπηκα στο κοπο να δω τι παιζει με τοις εν λογου δουλειές. Διαβαζοντας μια μια τοις αγγελιες, διαπιστωσα οτι εχουν την ιδια διατυπωση . Οκ λεω, ας το ψαξω περισσοτερο. Λοιπων... ανοιγω το Hellas Navigator και αρχιζω να τσεκαρω τα τηλεφωνα ενα ενα. Τα αποτελεσματα ? το 80% (πανω κατω) αντισοιχουσαν σε 3 δυευθυνσεις (λολ ετσι) . Επειδη ειμαι περιεργος, μπηκα στο κοπο να κανονισω ρανδεβου για συνεντευξη . Τουπ! την επομενη μερα ειμαι Πατησιων . Ανεβενω στο 4 οροφο (θεε μου ποσοι εχουν παει εκει) και βλεπω 20 ατομα (ΛΟΛ) , ερχετε μια κυρια και μας μοιραζει προτυπομενα βιογραφικα, το σιμπληρονω και το δινω. Και τωρα αρχιζουν τα ωραια. Μπενουμε σε ενα δοματιο (meeeting room και καλα) ,βολεβομαστε στοις καρεκλες (20 ατομα) και ερχετε ενας τυπος. Ο τυπος τωρα αρχιζει τα μπλα μπλα "ειμαστε η πρωτη εταιρεια στην ελλαδα κλπ κλπ" μετα απο τα μπλα μπλα για την εταιρεια και τους σκοπους της(15 λεπτα πανω κατω), αρχιζει να μιλαει και με τους πελατες....Πελατες?? εργαζομενους ηθελα να πω, εγω απλα παρακολουθουσα την κατασταση. Φυσικα μιλουσε μονο με δυο "υποψηφιους" γιατι ηταν κραχτες (εγω αυτο καταλαβα, και μια κοπελια το καταλαβε και πηρε τον "παπαγαλο"), εφοσον τελιοσε το μονολογο με τους κραχτες, μας λεει "οποιος ενδιαφερετε να ερθει αυριο και να αρχισει". Βεβαιος και πηγα την επομενη μερα. Την επομενη μερα με στελνουν στο 3 οροφο, ενα ανοικτο χωρο με βρωμικα γραφια, παλουκονομαι στη καρεκλα και περιμενω, μετα απο λιγο ερχετε ενα παλικαρι και μου δινει 5~6 σελιδες με τα προϊοντα που πρεπει να πουλησω συν 500 τηλεφωνα, και μου λεει "για να κρατησεις τη δουλεια πρεπει να πουλησεις 10 συμβολαια σε 3 μερες" οκ του λεω, σηκωνομαι και φευγω. Λοιπον, απλα τα πραματα Αυτες οι εταιρειες ΔΕΝ πληρωνουν, απλος ανακυκλωνουν "προσωπικο" Δεν εισαι εργαζομενος σε μια εταιρεια αν δεν εχεις ΠΡΟΣΛΗΨΗ (εκτος απο μαυρη) Αν εισαι δοκιμαστηκος ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Για το θεο.. Αυτο λεγετε Συγχρονη Δουλειά
DIMITRISG Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 μηπως δουλευεις στην εκπομπη του Ευαγγελάτου ;
Evgenios1 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 μηπως δουλευεις στην εκπομπη του Ευαγγελάτου ; Μου αρεσει να μαθαινω το κοσμο γυρο μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα