Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με DRAM Frequency.

SomeRandomGuy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έψαξα για κάποιο παρόμοιο θέμα αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι που να με βοηθήσει.

Αγόρασα πρόσφατα ένα kitάκι 4GB (2x2 Kingston HyperX @1066) και επειδή ήταν η συχνότητα στα 800mhz είπα να τη πάω στα 1066.

Την ανεβάζω στα 1066 (όλα τα υπόλοιπα settings στο Auto) και μετά από μερικά restart κατάφερα να bootάρω (και να μείνω στο OS πάνω από 5 λεπτά) με 2.20V.

Φαίνεται ότι τρέχει κανονικά, αλλά όταν δοκίμασα να παίξω μερικά games διαπίστωσα πως 10 - 30 λεπτά μετά (ανάλογα με το παιχνίδι) παγώνουν.

H μητρική είναι η ASUS P5Q SE και το PSU ένα Chieftec 550W.

Σκέφτηκα μήπως φταίει το τροφοδοτικό ή άμα οφείλεται σε κακή ψύξη (το case είναι παλιό)

Άμα χρειάζεστε άλλες πληροφορίες ρωτήστε.

Τι κάνω λάθος λοιπόν;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Επειδή πήρα μαζί και μία GPU, δε σκοπεύω να δώσω άλλα λεφτά, προς το παρόν τουλάχιστον.

Θα τις στείλω πίσω την Τρίτη, να τις δοκιμάσουν οι ίδιοι και να δούμε τι γίνετε.

Δημοσ.

Δοκιμασες να βαλεις τα 7αρια timings manual?

Λογικα η μητρικη στις αναγνωρισε 800ρες με 5αρια, αν εσυ απλα αλλαξες την συχνοτητα, δεν ειναι βεβαιο πως η μητρικη εδωσε μετα και τα σωστα timings αυτοματα.

Δημοσ.

Ναι φίλε liopyr, δοκίμασα να τα βάλω και manual.

Τελικά βρήκα τη λύση. Άνοιξα το CPU-Z, και για κάποιο λόγο τα timings ήταν 6-6-6-18, ενώ στα BIOS τα είχα βάλει σωστά.

Έκανα ένα BIOS update, reset τις ρυθμίσεις και μετά τις ξαναέβαλα και δουλεύουν κανονικά.

Επίσης, παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις, είδα πως θέτοντας το FSB Strap to North Bridge στα 200 mhz μου δίνει μια κάποια αύξηση της επίδοσης.

Επειδή δε την έχω ξαναδεί όμως αυτή τη ρύθμιση, θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει;

Και μία τελευταία ερώτηση, ποιο είναι το ασφαλής όριο που να μπορώ να ρίξω τα timings χωρίς μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Η θερμοκρασία αυξάνεται λόγω αύξησης της τάσης. Μπορείς να ρίξεις τα timings όσο αντέχουν οι μνήμες σου, κάτι που τεστάρεις με το memtest.

Την αύξηση επίδοσης πού την είδες; Έτρεξες κανα μνημοbenchmark;

Δημοσ.

Ναι, του Everest. Τώρα δε ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι. Και δε λέω για πολύ. Μερικά ns απόκριση λιγότερο. Αυτό βέβαια μεταβάλεται συνεχώς άρα μπορεί να κάνω και λάθος.

Θα τσεκάρω το memtest που λες.

Οσο κατεβάζω τα timings αυξάνω και το voltage?

Δημοσ.

Voltage αυξάνεις όταν πετάει error το memtest, μπας και τις σταθεροποιήσεις.

Έχε υπόψη οτι το memtest πρέπει να το αφήσεις για αρκετές loopες, ώστε να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.
Επίσης ποιο είναι το ποιο σημαντικό;
Νομίζω δεν είναι standard αυτό.

Έτσι κι αλλιώς, και να τα ρίξεις δεν πρόκειται να δεις αξιοσημείωτες διαφορές.

Επίσης πρόσεχε με την τάση, μην τις ζορίσεις πολύ και αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί...

Δημοσ.

:D. Ναι εντάξει ξέρω κάποια πράγματα για τα Volt.

Δηλαδή άμα τα 7άρια τα κάνω 6άρια (με την προυπθέση ότι θα τα σηκώσει.)

δε θα δω διαφορά σε πραγματικά περιβάλοντα εργασίας; (για τα benchmark ποσός με ενδιαφέρει.)

Δημοσ.

E εμένα δε με ενδιαφέρουν τα benchamrk.

Κανα game θέλω να παίζω.

Άρα άμα ρίξω τα timings το μόνο που θα καταφέρω θα είναι να καταπονήσω τις μνήμες,

και να ανεβάσω τη θερμοκρασία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...