Προς το περιεχόμενο

Θορυβος του ανεμιστηρα της cpu

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κουτι ειναι midi case αλλα δεν ξερω να σου πω εμ σιγουρια αν αυτο ταιριαζει η οχι στον επεξεργαστη μου. επισης μου φαινοντε ακριβα τα 25€ για ενα ανεμιστηρακι βρε παιδια...

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχεις καταλάβει μάλλον τι λέμε τόση ώρα... δε μιλάμε για σκέτο ανεμιστηράκι, μιλάμε για ψύκτρα+ανεμιστήρι το οποίο θα την ψύχει.

Αν πας σε πιο φθηνές λύσεις, των 6-10 ευρώ ας πούμε δε θα καταφέρεις τίποτα, το ίδιο και το αυτό θα είναι.

Δυστυχώς για s478 δεν έχεις πολλές επιλογές, αν είχες s775 θα είχες κι άλλες, οικονομικότερες.

Δημοσ.

ψυκτρα για ποιον λογο πρεπει ν αγορασω? Η ψυκτρα δεν δημιουργει θορυβο, το ανεμηστηρακι ειναι αυτο που προκαλι θορυβοπ οποτε γιατι να μηναλλαξω μονο αυτο με καποιο αλλο που εχει ποιοτικοτερο air flow?

Το καινουργιο ανεμηστηρι θα ψυχει την ηδη υπαρχουσα ψυκτρα.

Δημοσ.

Τη στοκ ψύκτρα δεν έχεις; Όπως τα λες είναι, ο θόρυβος προκαλείται κατά κύριο λόγο από το ανεμιστήρι.

Έχε υπόψη πως όσο μεγαλύτερος ο ανεμιστήρας, σε τόσο χαμηλότερες στροφές θα περιστρέφεται για να παράγει το ίδιο airflow σε σχέση με έναν μικρότερο. Άρα και λιγότερος παραγόμενος θόρυβος.

Τι ανεμιστήρι φοράει η ψύκτρα σου; 4άρη; Τι να βάλεις εσύ και πού και πώς να το βάλεις;

Δημοσ.

Δύσκολα θα βρεις ίδιο ανεμιστήρα. Συνήθως οι στοκ ανεμιστήρες έχουν παράξενες διαστάσεις που δεν υπάρχουν τυποποιημένοι στο εμπόριο.

Εκτός και αν βρεις κάποια μεταχειρισμένη από κάποιον γνωστό σου.Ρίξε και και καμμιά ματιά σε κάνα μικρό κατάστημα με Η/Υ, ίσως να έχουν κάποια περισσευούμενη σε χαμηλή τιμή.

Δημοσ.

καποιος τροπος να μονωσω το κουτι και να μην ξεφευγει ο θορυβος εντος του κουτιου προς τα εξω υπαρχει?

Δηλαδη μεσα ασ κνουν οσο θορυβο θελουν τα ανεμηστηρακια αλλα να μην βγαινει εξω.

Δημοσ.

Υπάρχουν μονωτικά θορύβου (είχε το e-shop, τώρα δε βρίσκω τίποτα), αλλά δεν αξίζει. Εκτός του οτι κοστίζουν κι αυτά, δε θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δημοσ.

Αυτές οι ηχομονώσεις είναι πραγματικά ακατανόητες.

Πώς θα ρέει ο αέρας αλλά όχι ο ήχος? Φιλτράρουν τις ακουστικές συχνότητες?

Για φτηνό, αθόρυβο PC, η λύση είναι μια: μεγάλοι ανεμιστήρες (και προφανώς κατάλληλες βάσεις==ψύκτρες)!

Btw. stealing the thunder of the topic starter,

Εγώ έβαλα στη ψήκτρα μου ένα μετατροπέα (6αρι-->8αρι) και έβγαλα τον 6αρι που γύριζε στις 4500 στροφές και έβαλα έναν 8αρι στις 2000 στροφές. Καλά έκανα? Δυστυχώς δεν έχω CFM του 6αρι.

Δημοσ.

Αν αυτή:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806586 είναι συβατή με τη cpu σου, ίσως να άξιζε περισσότερο.

Φαντάζομαι λόγω του πλάτους του fan adapter της Akasa που παρέθεσες, δε θα υπάρχει διαφορά (στην απόδοση) μεταξύ 6άρη και 8άρη, αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου...

Δημοσ.

ευχαριστω αλλα ειλικρινα ακομη δεν καταλαβαινω γιατι μου προτεινεται και ψυκτρες μαζι εμ το ανεμηστηρακι.

Να βγλαω απλα το προβληματικο ανεμηστηρακι και να βαλω μεγαλυτερη ψυκτρα?

Δημοσ.

Απ' ό,τι κατάλαβα, το ανεμιστήρι κάνει θόρυβο επειδή δουλεύει σε πολλές στροφές. Αν κάνει επειδή τα έχει παίξει, μπορείς να ψάξεις μόνο για το ανεμιστήρι, αλλά όπως είπε κι ο The_Judas στο #20, δύσκολα θα βρεις...

Σου προτείνουμε και ψύκτρες μαζί με το ανεμιστηράκι για να φύγεις από το μικρό μέγεθος και να πας σε κάτι μεγαλύτερο, αποδοτικότερο και περισσότερο αθόρυβο.

Αν για σένα είναι πέταμα χρημάτων, ή πολλά τα ~25 ευρώ σε συνάρτηση με το υπόλοιπο σύστημα, μην πας σε καινούρια ψύκτρα, ψάξε να βρεις ένα ανεμιστήρι.

Ο SilverCloak παρέθεσε έναν αντάπτορα με τον οποίο μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο ανεμιστήρα, χωρίς να αλλάξεις ψύκτρα. Ρίξε μια ματιά να δεις αν σε βολεύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Ναι, να βαλεις αλλη ψυκτρα για να εχεις καλυτερη αποδοση στην ψυξη της cpu μαζι με ενα χαμηλοστροφο ανεμιστηρακι.

Δημοσ.

Ενταξει ευχαριστω.

Επισης παρατηρω πως αν καιε χ παρει νεο hdd 320 GB οταν στην επιφανεια εργασις σχηματιζω παραλληλογραμμα με το ποντικο επιλγοντας αρχεια η ετσι απλα παιζοντας ακουω την λειτουργια του σκληρου μου δισκου ετσι πως να το πω σαν να διαβαζει η βελονα μπρος πισω.

Τι κουφο ειναι πλαι αυτο? Καινουργιος ειανι ο δισκος.....

Επσιη οτνα ανοιγει φακελο με πολαλ αρχεια μεσα παλι ετσι ακουγεται. εχει και 32 ΜΒ Buffer ειναι και καινουργιςο δεν θα επρεπε να μηνα κουγεται καθολου?

Δημοσ.

Οχι, οι σκληροί δίσκοι δεν είναι αθόρυβοι. Βέβαια αυτο που ακούς μπορει να ειναι επειδή συντονίζεται με το κουτί. Είναι καλα βιδωμένος πάνω στο κουτι ;

Δημοσ.
Επισης παρατηρω πως αν καιε χ παρει νεο hdd 320 GB οταν στην επιφανεια εργασις σχηματιζω παραλληλογραμμα με το ποντικο επιλγοντας αρχεια η ετσι απλα παιζοντας ακουω την λειτουργια του σκληρου μου δισκου ετσι πως να το πω σαν να διαβαζει η βελονα μπρος πισω.

Πέραν του θορύβου, δεν είναι φυσιολογικό να τον ακούς όταν σχηματίζεις παραλληλόγραμμα. Ανασυγκρότηση έχεις κάνει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...