Προς το περιεχόμενο

high end gpu... GTX285 or HD4870?

coreygaylas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
σχεδόν σαν της GTX285...

προτιμότερο πάντως να περιμένει για το RV790 που είπε και ο Spartacos...single gpu>dual gpu

4850Χ2 > GTX285.....

Βασικά δεν είναι ανάγκη να πάρεις οτι κορυφαίο υπάρχει! Μια 4870 1GB νομίζω είναι υπεραρκετή!

Eπίσης η ΑΤΙ θα βγάλει την ΗD4750....http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4750-rv740-review-preview-test/

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

παλιότερα το xbitlabs έβγαζε 2χ4850 ελάχιστα χειρότερες από μια GTX280...

τώρα πως γίνεται μια 4850Χ2 να είναι καλύτερη και από την GTX285 δεν ξέρω...

πάντως προτιμώ single gpu μιας και το microstuttering υπάρχει και στην σειρά 4χχχ (έστω και απειροελάχιστο)

Δημοσ.
παλιότερα το xbitlabs έβγαζε 2χ4850 ελάχιστα χειρότερες από μια GTX280...

τώρα πως γίνεται μια 4850Χ2 να είναι καλύτερη και από την GTX285 δεν ξέρω...

πάντως προτιμώ single gpu μιας και το microstuttering υπάρχει και στην σειρά 4χχχ (έστω και απειροελάχιστο)

Με βάση αυτά που γνωρίζω εγώ η HD4850Χ2 ξεπερνάει τη GTX285(PC MASTER).Για σκέψου το λίγο είναι και διπύρηνη.Πάντως δε μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία κάποιων έδω μέσα(γενικά μιλάω) να έχουν οτι πιο κορυφαίο υπάρχει!Ελεος! Πιστεύω αν έχεις μια 9600GT η μιά HD4830 και ενα core 2 duo 8400 (καλός δυπήρηνος της AMD δε μου ρχεται τώρα...άντε πες και ο ΑΜD 7750 X2) είσαι μια χαρά!Ε τώρα αν θές να πάιζεις σε ανάλυση 1920 τι να πω δώσε τα ευρά και παίξε!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

ίσως να έχουν αλλάξει αρκετά λόγω drivers, δεν έχω δει κάτι πρόσφοτα...(πάντως xbitlabs>pc master :P )

Δημοσ.

Παντως το οτι ειναι διπυρηνη δεν την κανει αυτοματα και καλύτερη....Ακόμα και αν ειναι ισαξια, ή έστω και λίγο καλύτερη αυτό θα το δείξει περισσότερο σε αρκετά μεγάλες αναλύσεις. Και πάλι όμως τα 2 συγκεκριμένα κομμάτια είναι κοντά σε επιδόσεις. από τη στιγμή που είναι παραπλήσια σε δυνατότητες, τότε η λύση της μονής gpu είναι προτιμότερη από μια διπλή...Λιγότερη κατανάλωση ρευματος, χαμηλότερες θερμοκρασίες, περισσότερος ελέυθερος χώρος στο κουτί,λιγότερος θόρυβος. Ακόμα θα ξέρεις οτι όλα τα παιχνίδια που θα βάλεις θα εκμεταλλέυονται πλήρως την ισχύ της κάρτας, σε αντίθεση με τη διπλή που σε κάποιες περιπτώσεις απλά το crossfire δεν θα δουλέυει. Υπάρχει και το stutter που αναφέρει ο Thresh και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά βέβαια ισχύουν και για το sli της nvidia

Τώρα ο φίλος ζητάει βοήθεια για να διαλέξει ανάμεσα σσε 2 κάρτες. Η 4870 δεν πιστεύω οτι από άποψη οικονομική θεωρείται κάτι ακραίο. Η 285 για μένα είναι 2 much και από οικονομική πλευρά αλλά με την καμία δεν συγκρίνεται με κάτι ακόμα πιο ακριβές κάρτες που πραγματικά τις θεωρώ υπερβολές (λέγε με 295). Είμαι κατά της άποψης του να έχουμε πανάκριβο hardware και να τρέχουμε να αγοράσουμε ότι πιο σύγχρονο (και υπερτιμημένο τις περισσότερες φορές) με το που κυκλοφορεί, ειδικά έτσι που τρέχει η τεχνολογία και έτσι που πέφτουν οι τιμές....Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο topic starter πάντως πιστεύω οτι κινείται σε αρκετά λογικά πλαίσια, αν και εμάς δεν μας πολυπέφτει λόγος, καθότι δικά του είναι τα χρήματα και εκείνος αποφασίζει πως θα τα διαθέσει

Δημοσ.
ίσως να έχουν αλλάξει αρκετά λόγω drivers, δεν έχω δει κάτι πρόσφοτα...(πάντως xbitlabs>pc master :P )

xbitlabs + anandtech + guru3d = TOP με 1ο το guru3d :P

Δημοσ.

Άσε με πάντα όταν γράφω πιο μεγάλα κείμενα τα κρατάω σε έγγραφο για να μην πάθω καμιά λαχτάρα.Τώρα επειδή δεν είμαι σπίτι έκανα απλώς μια εποκόλληση πιστεύοντας ότι άμα κολλήσει δε θα έχω πρόβλημα.Αλλά που... :mad:

Δημοσ.

φιλε αν δεν βιαζεσαι περιμενε τις καινουριες ati και τις πτωσεις τιμων ....αν παλι βιαζεσαι παρε την 4870 ..στην αναλυση που παιζεις δεν χρειαζεται να δωσεις 100€ για την 285....χρησιμοποιησετα σε κατι αλλο!!!!:-)

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο αν benchάρεις σε ομάδα και κυνηγάς scores...

και για games αν έχεις 24αρι monitor και βάζεις και φίλτρα

Δημοσ.

Και πάλι όμως δεν μπορείς να κάνεις παρά πάνω από ικανοποιητικά score με μια gtx285;

βασικά ενδιαφέρει στην πραγματικότητα

gtx285 vs 4870x2

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...