burst24 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Καλημέρα! Έχω ένα σταθερό υπολογιστή και ξαφνικά παρουσίασε πρόβλημα στις θύρες usb. ο υπολογιστής δεν δίνει ρεύμα σε καμία από τις θύρες usb. Διάβασα κάποια παρόμοια προβλήματα και έτσι έκανα τις ακόλουθες ενέργεις: 1. Μπήκα στο setup του bios και επιβεβαίωσα ότι τα usb είναι ενεργά. 2. Άποσύνδεσα ότι συσκευή είχα σε όλες τι θύρες usb.Μπηκα σε safe mode, έκανα κατάργηση σε όλα τα usb controllers μέσω της Διαχείρισης Εργασιών του Συστήματος, έπειτα έκανα restart και αναγνώρισε πάλι όλες τις συσκευές κανονικά. 3. Κατέργησα την επιλογή που έχει στα usb root hubs ότι ο υπολογιστής μπορεί να τα απενεργοποιήσει για εξοικονόμιση ενέργειας. Αλλά όταν συνδέω οποιαδήποτε συσκευή, είτε usb stick είναι αυτό είτε ποντίκι είτε wireless, δεν αναγνωρίζει τίποτα.Ούτε καν παίρνουν ρεύμα αυτές οι συσκευές. Πηγαίνω στην προσθήκη υλικού και είναι σαν να μην έχω συνδέσει τίποτα.Πηγαίνω στην διαχείριση υλικού και μου λέει ότι τα usb root hubs λειτουργούν κανονικά και ότι η συσκευή απαιτεί 0 mah ρεύμα. Είναι σαν να μην έχω συνδέσει τίποτα. Το wireless για καναδυό βδομάδες λειτουργούσε κανονικότατα, όπως και οι υπόλοιπες θύρες, οι οποιές δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αναγνώριση υλικού. Πρίν δημιουργηθεί το πρόβλημα δεν έκανα καμία εγκατάσταση ή απεγκατάσταση. Πιστεύω ότι ίσως επηρεάστηκαν κάποιοι drivers επειδή το καλώδιο που είχα συνδεμένο το wireless ήταν γύρω στα 5μ. και το αποσύνδεσα χωρίς ασφαλή κατάργηση επειδή μία το αναγνώριζε και μία όχι. Δεν νομίζω να επηρεάστηκαν οι drivers του motherboard αν και δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να φταίει. Έκανα ότι ήξερα και δεν έχω ιδέα τι άλλο να κάνω. Στον υπολογιστή έχω antivirus και antispyware προγράμματα και firewall (σχετικά ενημερωμένα) αν και δεν έχω σύνδεση internet. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στις θύρες usb. Το πληκτρολόγιο και όλες οι λειτουργίες του υπολογιστή λειτουργούν κανονικά. Σκέφτομαι ακόμη και το ενδεχόμενο το λειτουργικό σύστημα (Windows Xp Pro Ell Sp3) να είναι πειραγμένο επειδή δεν είναι γνήσιο και έτσι να μην αναγνωρίζουν ενδεχόμενους ιούς τα antivirus-antispyware προγράμματα. Αν κοιτάξω μήπως βγήκαν καινούργιοι drivers για το bios λέτε να βοηθήσει?Δεν ξέρω αν σας κάλυψα...Αν κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα παρακαλώ ας βοηθήσει γιατί έχω εγκατεστημένα πάρα πολλά ιδιότροπα και μεγάλα προγράμματα+πολλά απαραίτητα αρχεία, δεν έχω κανένα backup και επομένως δεν σκέφτομαι να κάνω format μιας και θα μου πάρει πάρα πολύ χρόνο να τα ξαναεγκαταστήσω.Επίσης έβαλα την έκδοση του linux backtrack 3.0 και επίσης δεν έδινε ρεύμα στα usb.Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει σχέση με το hardware? Το mobo είναι MSI.( αν ήταν δική μου η επιλογή θα έπαιρνα GIGABYTE).... Θα βοηθούσε μόνο η αλλαγή της κάρτας pci?Κι αν ναι με το mobo τι γίνεται?Δεν θα ΄θελα να αλλάξω mobo γιατί μετά πρέπει να κάνω και format. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.